- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.250
- 548
- Konu Sahibi halacocuksun
-
Çünkü konunun temelinde babanın biyolojik baba olmaması var. Konu sahibi kızım ve babası diye açmamış konuyu. Ben de zaten dedirtmeyin falan demedim çevremde de var örneği ve sonrasında sıkıntı yaşadılar bunu düşünerek son derece normal bir şey söyledim. Neyin noktasını koyduğunuzu düşünüyorsunuz anlayamadım böyle bi misyonunuz da yok benim gözümde sabaha kadar nokta koyabilirsiniz yani. Kötü niyetliymişim gibi davranmanızın sebebini de anlayamadım. Forum burası herkes kendine ait fikirleri paylaşıyor, size uyar uymaz. Ama siz karşıt fikir kötü niyetli gibi etiketliyosunuz insanı çok ilginç hakikaten.Ben carpitmiyorum , konuyu baba demesi uzerine cekip uzatan sizsiniz, bende son noktayi koydum
Konu sahibi bize kizim baba desin mi diye mi sormus? Hayir oyle birsey sormamis , uzatip durdunuz mevzuyu
Bence çocuğun biyolojik babası varken ve onunla görüşüyorken eşinize baba demesi yanlış. Biyolojik baba bu duruma nasıl ses çıkartmıyor onu da anlamadım
Beni alıntıladığınız mesajları da okudum buraya cevap yazmak istiyorum. Öncelikle mutluluğunuz daim olsun. Bazı üyelerin yorumlarını beklediğinizi bilsem hiç yorum yapmazdım inanın. Çocuğum yok ama çevremde sizin durumunuzda olan bir tanıdığım var ve ergenlikte çok çatışma yaşadılar malesef. Bunu düşünerek sakıncalı buldugumu söylemişim. Her üyenin hayatını tüm detaylarıyla bilmemize imkan yok herkes kendi yaşadığı gördüğü şeyler dahilinde yorum yapıyor toy veya değil. Ama yapmamak lazımmış demek ki sağlık olsun. Siz umarım bu tarz negatif durumlar yaşamazsınız. Yargılayıcı oldugumu düşünmüyorum ama yine de kırıldıysanız özür dilerim.Allah razı olsun yani çok toy yorumlar yapılıyor önemsemiyorum zaten fikirleri benim için önemli üyeleri tanıyorum yillardir bu sitedeyim onalrin yorumlarını bekliyorum senin gibi..yine de cevap veriyorum bazen çünkü bu yargılayıcı hem bilmemezlikle .. çok biliyormuş gibi yazıyorlar garibime gidiyor
Bana göre yanlış. Ben anne olsam çocuğumun benden başka kimseye anne demesini istemezdim şahsen.Neden yanlış olsun ki, bazen iki babası da olabilir insanın.
Hatta ikinci baba , biyolojik babadan çok daha ileride oluyor bazı zamanlar.
Yanlış olan bana göre baba demesi değil, babası olmadığını bilmemek.
İleride yıkım olabiliyor çünkü.
Gercekten polemige girmek istemiyorum , ne alaka konunun ozunde baba demesi falan ? Her kiz cocugu belli donemde baba aski yasar , babamla evlenecegim der , baba demese de annesinin esine bu konu acilabilirdi , burada adama baba demesiyle konunun hicbir alakasi yokÇünkü konunun temelinde babanın biyolojik baba olmaması var. Konu sahibi kızım ve babası diye açmamış konuyu. Ben de zaten dedirtmeyin falan demedim çevremde de var örneği ve sonrasında sıkıntı yaşadılar bunu düşünerek son derece normal bir şey söyledim. Neyin noktasını koyduğunuzu düşünüyorsunuz anlayamadım böyle bi misyonunuz da yok benim gözümde sabaha kadar nokta koyabilirsiniz yani. Kötü niyetliymişim gibi davranmanızın sebebini de anlayamadım. Forum burası herkes kendine ait fikirleri paylaşıyor, size uyar uymaz. Ama siz karşıt fikir kötü niyetli gibi etiketliyosunuz insanı çok ilginç hakikaten.
Son cumle yüreğime oturdu2 yaşındaydi biliyor herşeyi anlattım ona çocuk gelişimi uzmanı ile görüştüm güzelce anlatmıştım ve hiç unutmadı ..gerçek babası olmadığının farkında ama babası gibide sahiplendi hatta eşime , keşke sen kucukken benim yanımda olsaydın diyor bazen
Bana göre yanlış. Ben anne olsam çocuğumun benden başka kimseye anne demesini istemezdim şahsen.
Ablacım evladına gerekli sevgi ve ilgiyi gösteren hiçbir anne babayı elinin tersiyle itmez evlatlar, öyle anne babaları varken de başkasına anne baba deme ihtiyacı duymazlar.Bana göre yanlış. Ben anne olsam çocuğumun benden başka kimseye anne demesini istemezdim şahsen.
Haklı olduğun taraflar elbette var abla, Allah hiçbir çocuğu o duruma düşürmesin. Biyolojik ebeveyn çocuğu ilgiden ve sevgiden mahrum bırakıyorsa tabi ki bu dediklerin geçerli. Biyolojik ebeveynin de hesap sorma hakkı olamaz o zaman zaten.Ablacım evladına gerekli sevgi ve ilgiyi gösteren hiçbir anne babayı elinin tersiyle itmez evlatlar, öyle anne babaları varken de başkasına anne baba deme ihtiyacı duymazlar.
Ama biyolojik anne ya da baba evladını terk etmişse, evladının ihtiyacı olduğunda yanında olmuyorsa, sevgisini şefkatini göstermiyorsa, çocuk anne ve baba ihtiyacı varken babalığı anneliği bir başkasından görüyorsa, el kadar çocuk başkasına baba dedi diye suçlayamayız.
Şimdi konudaki 5 yaşındaki minik kızın yerine koyun kendinizi, anneniz sizi bırakıp gitmiş, ağlayınca anne diye ağlayıp sarılacağınız anneniz sizle hiç ilgilenmiyor, geceleri korkuyorsunuz anneniz yok, dizine yatacaksınız anneniz yok, arkadaşlarınız annelerinden bahsederken anneniz yok, onun yerine bir kadın siz korkunca koynunda uyutuyor, saçlarınızı kelebek kanadı hassasiyetinde tarıyor, sizi öpüp kokluyor, her an yanınızda, korktuğunuzda, üzüldüğünüzde, sevincinizde hep o kadın var ve unutmayın siz 5 yaşındasınız.
Çocuk erişkin olsa zaten istese de biyolojik ebeveynleri dışında kimse için ağzından anne baba kelimesi çıkmaz, ki bu çocuk gerçek babasını biliyor, çocuğun psikolojisini bilemezsiniz, hele o yaşta anne kadar babaya en çok ihtiyacı olan bir dönemde, baba eksikliğini doldurmak istiyor ve bence hem baba eksikliğini doldurmak hem de annesiyle annesinin eşinin hayatında önemli bir yeri olduğunu, vazgeçilmez olduğunu göstermek istiyor, biyolojik babasına gönderilirse endişesiyle de annesinin eşine baba diyor olabilir, çocukların iç dünyası öyle farklı ki sizin hiç aklınıza gelmeyen endişeleri ve düşünceleri oluyor.
Misal ben öz babaannem vefat ettiğinde henüz 1,5 yaşındaymışım, yüzünü bile fotoğraflardan biliyorum ama çocuk dünyamda demek ki onunla geçirdiğim kısacık dönem aklıma kazınmış, dedem babaannem vefat edeli 1 yıl bile olmamışken yeniden evlenmiş, Allah rahmet eylesin evlendiği kadın asla üvey gibi davranmadı, ömrü boyunca bizi hep sevdi, ne istersek yapardı ama ben onlar evlendiklerinde aralarına oturup git seni istemiyorum demişim, babannemi istemişim ve kadına hayatım boyunca hiç babaanne demedim, benden küçüklerde beni örnek almış olacaklar ki onlarda babaanne demedi, çocuk aklı işte ne zaman kime nasıl hitap edeceği, kimi kafasında nereye oturtacağı belli olmuyor.
İşte çocuklar ne yaşıyor bilmeden önyargılı olmamamız lazım, ki çocuk gerçekten küçük, 2,5 -3 yaşındayken biyolojik babası gidiyor, üstelik ilgilenmiyor, telefonla konuştuğunda da o daha masum bir bebek demeden annesiyle ilgili beddualar, hakaretler ediyor, bir tarafta çocuğun iç dünyasını mahveden öz baba, diğer tarafta onu maddi manevi sarıp sarmalayan üvey baba, çocuk hangi tarafa daha çok sevgi gösterir? Tabii ki ona maddi manevi destek olana.Haklı olduğun taraflar elbette var abla, Allah hiçbir çocuğu o duruma düşürmesin. Biyolojik ebeveyn çocuğu ilgiden ve sevgiden mahrum bırakıyorsa tabi ki bu dediklerin geçerli. Biyolojik ebeveynin de hesap sorma hakkı olamaz o zaman zaten.
canim benimde 5 yaşında oğlum var bana diyorduki büyünce seninle evlencem bi kac kere söyledi bende anne ve kardeşlerle evlenilmez diye diye şimdi anlamaya başladıMerhaba arkadaşlar kızım 5 yaşında , bende 2. Evliliğimi yaptım..çok şükür evliligimde bir sıkıntı yok .. ama bir şey danışmak istiyorum ..böyle durumla karşılaşan var mı veya bu konuda bilgili kişiler tarafından aydinlatilirsam sevinirim...
Kızım benim evliliğine sahit oldu evlenmeden öncede beni çok kiskanirdi mesela güzel giyinsem vs daha minicikken güzel olmamış felan derdi bana komik geliyor gülüp geçiyorum ama bu durum gitgide artmaya başladı ..mesela evlendigim zaman gelinlikle gördüğü için beni çok kıskandı onada gelinlik gibi güzel bir şey almıştım sen en güzelsin ben ne kadar cabalasamda senin gibi güzel asla olamam desemde her gün onu ovsemde bu huyu geçmiyor bir türlü..azıcık suslensem hemen bozuluyor ..hemen onuda süslüyorum sen çok güzesin deyip duruyorum ..neyse çok uzattım lafı asıl sorunum şu eşime şunu söylemiş baba keşke ben senle evlenseydim demiş...eşimde bana anlattı bende güldüm tabi sonra ben iş yapıyorum babasının kulağına bir şey söylemek istedi ..tabiki duydum baba keşke senle ben evlenseydim dedi tekrar ...eşimde kızım , babalarla evlenilmez ama ben senin çok iyi bir esin olması için Allah'a dua edicem dedi.. kızımda ama senin gibi tatlı olacak mı dedi..ben o sırada gülmekten kiriliyorum tabiki ama ona caktirmiyorum duyduğumu ..neyse işte sonra düşündüm bu normal değil mi ..çocuk ilk evliligimde nasıl mutsuz olduğumu sürekli ağladığını hatirliyormudur bilmem ama mutsuzluguma yinede şahit oldu şu an elhamdülillah çok mutluyum bunu görüp babasına güzel duygular besliyor bu yüzden böyle şeyler diyor muhtemelen ama benden gizli demesi komik oluyor ..gerçi çocuk gelişim kısımlarını işlerken üniversitede, bir dönem çocuk babaya aşık olurmus bu dönem o dönem mi arkadaşlar ...ama mesela eşim kıskanmasin diye 10 vakti varsa 6 vaktini ona ayrıyor ilk başlarda 9 vaktini ona ayiriyordu hatta ..mesela ben eşimle azıcık konuşmaya kalkayim hemen sesli konuşuyor asla izin vermiyor bu durumun kötü bir davranış olduğunu defalarca anlattım ama hala yapıyor bende artık bir şey demiyorum ..birde sirf kıskanmasin diye evlendigimden beri kızımla yattım daha yeni kendi başına yatmaya alıştı çok uğraştım kıskanmasin diye ama sonuç ortada ne yapsam bilmiyorum normal mi bilmiyorum size danışmak istedim
Benimde kızkardeşim babama diyordu ki ben büyüyünce seninle evlencemcanim benimde 5 yaşında oğlum var bana diyorduki büyünce seninle evlencem bi kac kere söyledi bende anne ve kardeşlerle evlenilmez diye diye şimdi anlamaya başladı.Bizde babamiza takigiz biraz cok degil o kiyafet alsa veya biyere gitse bizimkide söyleniyo ama sizin kız aşırıya kaçıyor bence ve ileridede böyle olursa çok çelişir sizle.
Merhaba tekrar,Ya bu açtığım konu bana önemsiz geldi sizin yazinizdan ötürü telaş yaptım doğrusu lutfe. Bana özelden yazın kızımla nasıl bir konuşma yapmalıyım bu hatamı düzeltmek için onun biyolojik babası narsist zaten kızım öyle olursa kahrolurum ..lütfen yardımcı olun ..özgüveni olsun diye çok pohpohladim kızımı napicam ben offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?