Kızım

Uzerini ince giydiriyormusun? Benimkiler hayatta sapka eldiveen takmadi,elbiselerde etiket varsa surekli agladi vs.Bu tarz detaylara da dikkat et bir de surekli dua oku nazar da degiyor

Ben çok ince giydiriyorum normalde. Ama burası serin olduğu için altına uzun kollu giydirdim. Annemin evi ekstra bi serin. Yani dışarısı 21 derece ise ev 18 derece :)
Isınmıyor bir türlü. Doğalgazı yaktık resmen 3 gün.

Bebek annenin gerginliğini hisseder derler bence de doğru önce herşeyden mutlu olmaya çalış ..

Bebeğine masaj yapmayı dene o sağlamadan başla masaja en sevdikleri de göbüşüne yapılan masajdır saat yönünde masaj yap internette bulabilirsin

Uyku sonrası daha da rahatlatır

Eğer kilo alımı normalse senin koluna alıştığı için dirmuyordur sana çok bağlanmış sanırım benimkiler de öyleydi bu arada

Benim kızım 15 aylık halada ayrılmaz benden beraber yatıyoruz

Ama aglayislarina gaz sancılarıba tek çare senin icecegin gaz rahatlatıcı çaylar ve masaj :))

2 aylık bi bebek için bunların hepsi çok normal. Benimki 4 aylık gece 12,12 buçukta uyutuyorum çünkü 3-4 saatte bir emzirmem gerekiyor 12-12,30 gibi uyutuyorum gece. Toksa gözleri açık bile olsa kendi uyuyor. Onu yatağına bırakıp salona geçiyorum. 10 dakika içinde uyuyor böyle alıştırdım. Gece 3-3,30 gibi de bir kez emziriyorum. Sabah işe giderken 7buçukta emziriyorum.
Acaba annenizin kucağında sizdeki ilgiyi göremiyor mu? Kucağında ona seslense konuşsa şarkı söylese durur bence.
Bu arada belki erken ama oyun halısı öneririm. Şu an benim Bebeğim yan yüzüstü çok rahat dönüyor hatta öyle kalıp uyuyabiliyor. Çok dikkatini dağıtıyor oyun halısı. Benimki onda uyuya kalıyor oynarken bende o uyurken uyuyorum. Böyle yapabilirsiniz

Normalde cam açık yatıyoruz zaten kendi evimizde. Ama istanbul serin 18 dereceydi dün gece. Bide banyo yaptı bütün gece açık bırakmak istemedim.
İşte içerisi 16-18 derece olabilir içerisi serin olsun bebeği kalın giydirin diyor bizim doktorumuz.

Yerinide yadirgiyo olabilir.. benimki kiz 8.ayinda.. bizim evi yatagi ariyo resmen

Allahtan giç vaktin yok ha her gün konu açıyorsun neyse gecici bu dönemler az sabır yapacak birşy yok

Arar aramaz olur mu ya. Evin kokusu farklı herşeyi geçtim. O kokuya alışmıştır kokuyu bile arıyordur.
Olsun ama bak az kaldi hersey geciyo biliorum zor ama biraz gulsun etsin yatagina koyup gireceksin banyona

Annem çok ilgileniyor :) şarkı söylüyor konuşuyor :) ben odadayken duruyor ama ben çıkarsam 5 dk sonra huysuzlanmaya başlıyor.
Oyun halısı düşünüyorum bende.erken değil brnce tam zamanı. Renkli şeyler dikkatini çekmeye başladı çünkü.
Yüz üstü yatırmaya alışması için erken mı acaba? Ben kafasını çevirir burnunun üzerinde uyuya kalır diye korkuyorum. Nefessiz kalırsa diye

Olsun ama bak az kaldi hersey geciyo biliorum zor ama biraz gulsun etsin yatagina koyup gireceksin banyona

Gelsin o zamanlar :)) en çok duşa girememek beni zorluyor zaten. Yani anca eşim geldiğinde hızlı hızlı giriyorum yada uyuduğu zaman 12 gibi giriyorum. Neyse hızlı geçiyor zaman.

Kilo alımı normalin üstünde bile her ay 1 kilo alıyor.500 gr alması lazım normalde ayda :)
Genelde mutluyumdur. Mutsuz olduğum tek anlar kv min yanımda olduğu anlar :)))
Onun dışında gayet mutluyum ve gergin değilim.

Gelsin o zamanlar :)) en çok duşa girememek beni zorluyor zaten. Yani anca eşim geldiğinde hızlı hızlı giriyorum yada uyuduğu zaman 12 gibi giriyorum. Neyse hızlı geçiyor zaman.
O hizli hizli olayi hep olacakta, kendimden biliyorum:)) ama ilk cocukta bende boyleydim.. yasadigin sey normal. Biraz daha bos veremiyosunda :) sobrakilerde savas cikiyo gene giriyosuno dusa:))

O hizli hizli olayi hep olacakta, kendimden biliyorum:)) ama ilk cocukta bende boyleydim.. yasadigin sey normal. Biraz daha bos veremiyosunda :) sobrakilerde savas cikiyo gene giriyosuno dusa:))
Ahahahhaha :))))
Büyüsün birlikte gireriz duşa ayaklanınca :))

İlk çocuğunuz mu?
Ben 3. Aydan sonra check list hazırlamayı akıl etmiştim.
Çünkü ağlamaya başladığında ihtimaller aklıma gelmiyordu.
-aç mı?
-altı mı kirli?
-gaz mı?
-uyku mu?
-hasta mı?
-sıcak mı?
-soymayı denedin mi?
.....
Gibi bir liste hazırlayın gözünüzün önünde Dursun.
2 saat uyku güzel bir zaman, ihtiyaclarınızı o zaman halletmeye bakın.

Çocuk rutin sever, değişikliği pek kaldıramıyor bazı çocuklar.
Anneanneye De ağladığı vakitlerde vermeyin.
Keyfi yerinde, ihtiyacları karşılanmış, neşeli anında verin, biraz alışsın.
Ağlarken zaten derdi var bir yabancıda sakinleşmez.

Evet ilk çocuğum. Tek tek hepsini deniyorum :)
Normalde çok uzun sürmez hemen sakinleşir.ama dün çok ağladı ilk defa bu kadar uzun süre ağladı. Sonra camı açtığımda susup uyudu. İçerisi havasız kalmış derdi oymuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…