• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım

Doğduğundan beri zaten ilk defa bir yerde kalıyoruz. Ben yaşadığım yerde çok sıkıldım bir yere çıkamıyorduk orda. Burası daha ferah ve gidecek en azından bir sürü yer var yakınlarda. Yürüyüş yapabileceğimiz yerler var bu düşünce ile geldim :)
Alışmaz ve daha da huysuzlanırsa geri dönmek zorunda kalıcam.
Yani haklısınız ama bence bebekte olsalar karakterleri az çok oturmuş olarak doğuyorlar diye düşünüyorum ben.
Kimi bebek çok sakindir,ses,kalabalık vs etki etmez. Benim kızım ortalığı yıkarken arkadaşımın bebeği öyle sakindi ki,evde 50 kişi mevlüt yapılırken beşiğinde mışıl mışıl uyudu mesela. Benim kızım olsaydı eminim ortalık yıkılırdı.
Yada kahvaltıya giderdik arkadaşlarla,arkadaşın bebeği pusetinde deniz manzarası seyrederken,benim kızım değil pusette oturmak,bizi masada oturtmazdı. Eşimle sırayla kahvalti yapardık,çünkü kucakta kalmak isterdi ama asla oturulmayacak,ayakta gezdireceğiz ancak öyle susardı. Arkadaşımla ikimizde aynı anda emzirirdik,benim kızım iki emer bırakırdı,onun bebeği doyana kadar emer bırakır 1 saat uslu uslu dururdu,ben 20 dakika geçmeden yeniden emzirmek zorunda kalırdım.
Ikiside bebek,ikisi de aynı ortamda ama gel gör ki ikisininde tepkileri birbirinden çok farklı.

Yani haklısınız ama bence bebekte olsalar karakterleri az çok oturmuş olarak doğuyorlar diye düşünüyorum ben.
Kimi bebek çok sakindir,ses,kalabalık vs etki etmez. Benim kızım ortalığı yıkarken arkadaşımın bebeği öyle sakindi ki,evde 50 kişi mevlüt yapılırken beşiğinde mışıl mışıl uyudu mesela. Benim kızım olsaydı eminim ortalık yıkılırdı.
Yada kahvaltıya giderdik arkadaşlarla,arkadaşın bebeği pusetinde deniz manzarası seyrederken,benim kızım değil pusette oturmak,bizi masada oturtmazdı. Eşimle sırayla kahvalti yapardık,çünkü kucakta kalmak isterdi ama asla oturulmayacak,ayakta gezdireceğiz ancak öyle susardı. Arkadaşımla ikimizde aynı anda emzirirdik,benim kızım iki emer bırakırdı,onun bebeği doyana kadar emer bırakır 1 saat uslu uslu dururdu,ben 20 dakika geçmeden yeniden emzirmek zorunda kalırdım.
Ikiside bebek,ikisi de aynı ortamda ama gel gör ki ikisininde tepkileri birbirinden çok farklı.
Kendimi gördüm okurken :) biz de kahvaltıya gitsek ben aç kalırım resmen.
Babası tutar ama onda da sakinleşmez pek :)
Bende içim rahat etmediği için kalkıp alıyorum.
Açık hava normalde bebekleri sakinleştirir benimki tam tersi. Gazı olmaz derler ama alakası yok yine oluyor.
En azından bizde öyleydi :) en son anneler gününde kahvaltıya gittiğimizde açık havada gayet gaz sorunu yaşadık ve ben yine ayakta geçirdim günü :))

2 aylik daha.Senden kopmak istememesi normal.

2 aylıkmış ya hu. onu düzeni nerdeyse 1 yaşına kadar olmaz.
3 gün olur 3 gün olmaz gibi de olabilir. sabır gerek sadece

Hahaha oyle valla
Eger benimki gibi cikarsa senin kiz 4 yasina kadar sabredeceksin baska yolu yok. O uyku egitimi bilmem ne kar etmiyor cunku

Uyku eğitiminin kar etmeyeceği şimdiden belli zaten :)
Neyse olsun. Napalım sabrederim :)) ayaklansın da her türlü başederim onunla ben :))

2 aylıkmış ya hu. onu düzeni nerdeyse 1 yaşına kadar olmaz.
3 gün olur 3 gün olmaz gibi de olabilir. sabır gerek sadece

Mesele düzen deşil zTeb onun farkındayım uyku düzeni vs beklemiyorum şuan. Bensiz 10 dk bile durmaması sorun şuan :))

Mesele düzen deşil zTeb onun farkındayım uyku düzeni vs beklemiyorum şuan. Bensiz 10 dk bile durmaması sorun şuan :))

hehe o da normal :D
biz meme de gezerdik. bazen kendimi süt ineği gibi hissederdim. en güvendikleri yerde kalmak istiyorlar. ben de wcye bile gidemezdim. bazen kucağımda giderdim

1-2 aya hersey degisecek:) aglarken gir dusuna..

Ağlarken girersem daha kötü oluyor. En azından ğlamadan giriyorum duştayken ağlamaya başlıyor zaten hemen öıkıyorum duştan :)) ama dün resmen 2 dk da duştan çıkıp giyindim koşa koşa aldım sustrmak için :))

Ağlarken girersem daha kötü oluyor. En azından ğlamadan giriyorum duştayken ağlamaya başlıyor zaten hemen öıkıyorum duştan :)) ama dün resmen 2 dk da duştan çıkıp giyindim koşa koşa aldım sustrmak için :))
Hah onu demek istemstm..dururken iki dk gir aglayana kdr cikarsin zaten.. simdilik boyle.. inan baska formulu yok yanlizsan.. ama geciyorrrrr

Bizim doktorumuz bebeğin yattığı odanın en fazla 21 derece olmasını söylüyor. Camı açabilirsiniz diyor. Hastalanmaz. Burnu açılır daha iyi yatar diyor.
Her gün balkona ve dışarı çıkartın diyor.
Bir de bebekler ilk doğduklarında sessizliği seviyorlarmış, eğer ilk doğdukları aylar sessizliği sağlarsanız uykusu düzene giriyormuş.

Traccy hogg&Melinda Blau’nun Yeni Annelere Mucize Çözümler kitabını öneriyorum.

Hah onu demek istemstm..dururken iki dk gir aglayana kdr cikarsin zaten.. simdilik boyle.. inan baska formulu yok yanlizsan.. ama geciyorrrrr
Yalnızım evet yanımda kimse yok. Ama olsun iyiyiz yani. Kendi evimizde çok sakindi. Nedense annemin evinde iki gündür huzursuz.
Geceleri uyanmayan bebek burda 2 kez uyanıp her uyandığında 1 bucuk saat uyanık kalıyor.
Ben uykusuzluktan bayılıca. O hala uyumamak için direniyo :)
Ama dün çözdüm. Havasız olması onu huzursuz ediyormuş.

Tualete gidip anneme bırakamıyorum :))
O kadarı normal değil bence. Birazcık 10 dk cık dursa. Oda değiştiremiyorum onsuz :))
Uzerini ince giydiriyormusun? Benimkiler hayatta sapka eldiveen takmadi,elbiselerde etiket varsa surekli agladi vs.Bu tarz detaylara da dikkat et bir de surekli dua oku nazar da degiyor

Bizim doktorumuz bebeğin yattığı odanın en fazla 21 derece olmasını söylüyor. Camı açabilirsiniz diyor. Hastalanmaz. Burnu açılır daha iyi yatar diyor.
Her gün balkona ve dışarı çıkartın diyor.
Bir de bebekler ilk doğduklarında sessizliği seviyorlarmış, eğer ilk doğdukları aylar sessizliği sağlarsanız uykusu düzene giriyormuş.

Traccy hogg&Melinda Blau’nun Yeni Annelere Mucize Çözümler kitabını öneriyorum.
Normalde cam açık yatıyoruz zaten kendi evimizde. Ama istanbul serin 18 dereceydi dün gece. Bide banyo yaptı bütün gece açık bırakmak istemedim.

Back