Bebek Beslenmesi Kızım kadar zayıf bebek var mı acaba :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seninki kadar miniği var canım inanki ben parkta gördüm , kızımı sallarken çocuğu izliyordum kendisi minicik ama eline kocaman birşey almış boyunun 2 katı sopamıydı neydi. acaba bu çocuk kaç yaşındadır diye düşünüyordum bende etrafta kızımdan miniği ararım hep , bi vazgeçemedim bu huyumdan. neyse annesi yanıma geldi dediki seninkidemi iştahsız belli zayıf dedi bende evet dedim sizinki ne kadar dedim yalan olmasın ayını tam hatırlamıyorum ama 20 küsür aylardaydı, kilosuda 6,5 du. sen hiç merak etme inanki var. hatta arasan daha zayıflarını bile bulursun. sonra benim arkadaşım vardı aynı mahalleden bendende 4 yaş büyüktü ama ben çocukken aşırı zayıf olmama rağmen suratım küçük olmasına rağmen ondan büyük dururdum annesi dermişki doğduğunda portakal kadar kafan vardı. şimdi o arkadaşım büyüdüde oğlu var üstelik doğum yaptıktan sonra kilo aldı ya öyle bir güzelleştiki. diyeceğim o ki ama az , am açok belli bir artış varsa çocuk büyüyor demektir. seninkide maşallah 500 gram almış aman maşallah diyeyimde böyle devam etsin bıdık.

çok sevindim bende..profitarın tadı nasıl bilmiyorum ama..sadece su ile hazırlayıp versen.acaba içer miii????pediasuren tadı çok güzel çünkü.olmadı doktorunuza sorup değiştirebilirsin pediasure ile..

Tavsiye almaktan usanmadım canım ne demek daha çok işe yaramamasından usandım :18: Dondurma tavsiyen çok güzel , akla yatkın ama malesef tarafımdan denenmiş ve hala denenmesine rağmen ... Az önce verdim eline şahane bir dondurma.Bol çikolatalı.Ama tatlıyla da pek arası olmayan kızım iki üç yalayıp atıveriyor bir kenara.Keşke yese ... Doktorlar genelde çikolata vermeyin derlerlen bizimkiler tam tersi çikolata öneriyorlar , onu bile yediremiyorum.Dün ilk defa süt çorbası yedi.Hem de hiç itiraz etmeden.Allahım dedim , sana geliyorum Tekrarı olur mu bilmem.Ben artık tarhana ve yayla çorbası yapmaktan ve yedirmekten bıktım.Görünce öö geliyor.Farklı lezzetlere kapadı kendini uzun zamandır.Biraz da makarna pilav didikliyor işte tüm yediği bunlar.Uğraşıyorum işte , kaderim buymuş.Abi 6 yıl yemedi şimdi durdurabilene aşk olsun.Hala kilo almış değil 11 yaşında 20 kg bir dal ama deli gibi yiyor.İnşallah kızım da büyüyünce yemeye başlar.Bebekken yemesi fena değildi ama genler işte , bir yerde şşt kendine gel diyiveriyor , senin kapasiten bu
Az önce aç karnına tarttım 6.900 çıktı.Tok karnına ya 7 ya da 7.100 çıkar sanırım.Çok bi değişim yok Uyuyor şimdi , kalkınca bi tartayım bak merak ettim.

Son düzenleme:

kızın kaç aylık??

İnanmıyorum Demek kızım gibisi var.Ah bide ben gözümle görüp kulağımla duyabilseydim :) Senin o parkta konuştuğun ben değilimdir inşallah Şaka biryana , kızımdan değil oğlumdan beri tam 11 yıldır arıyorum çocuklarım kadar minyonunu.Var olduğunu başkasından duymak bile güzelmiş Teşekkür ederim arkadaşım Kilo alımı durdu ama arada böyle ataklar yapması bile yetiyor bana

Kızım 10 gün sonra tam 2 yaşında olucak.Boyu geçen ay 75 cm di , uzadı mı bilmiyorum.Kilosu tok karnına 7.

Son düzenleme:
çok sevindim bende..profitarın tadı nasıl bilmiyorum ama..sadece su ile hazırlayıp versen.acaba içer miii????pediasuren tadı çok güzel çünkü.olmadı doktorunuza sorup değiştirebilirsin pediasure ile..

Çok teşekkürler.Pediasure içmiyor zilli Tatlıyla arası hiç yok.

Bu arada kızım tekrar gece sütü içmeye başladı Uzuuun zamandır o içmese de ben hazırlayıp deniyor , sonrada döküyordum.Sonunda beklenen oldu Ya 60 ya 90 cc içiyor genelde.Bazen 30 cc... Ama sonuçta içiyor Çok mutluyum.
Pediasure nin vanilyalısını gece ağır uykusunda hiç denememiştim.Bir gün süt içmemesini göze alıp onu da deniycem.İçmemesini diyorum çünkü istemediği şeyin ardından (hatta yarım saat ardından bile) istediğini verince onu da kabul etmiyor Öyle bi cins işte.Atıyorum o öğün değişik bi çorba yemek vs.deniycez , ola ki yemedi , e yemiyo da zaten , ardından sevdiği birşey verince onu da istemiyor.Öyle aç geziyor.Israr edilirse daha da inada bindiriyor

Bu arada kızım tekrar gece sütü içmeye başladı Uzuuun zamandır o içmese de ben hazırlayıp deniyor , sonrada döküyordum.Sonunda beklenen oldu Ya 60 ya 90 cc içiyor genelde.Bazen 30 cc... Ama sonuçta içiyor Çok mutluyum.
Pediasure nin vanilyalısını gece ağır uykusunda hiç denememiştim.Bir gün süt içmemesini göze alıp onu da deniycem.İçmemesini diyorum çünkü istemediği şeyin ardından (hatta yarım saat ardından bile) istediğini verince onu da kabul etmiyor Öyle bi cins işte.Atıyorum o öğün değişik bi çorba yemek vs.deniycez , ola ki yemedi , e yemiyo da zaten , ardından sevdiği birşey verince onu da istemiyor.Öyle aç geziyor.Israr edilirse daha da inada bindiriyor

canım oglunda oylemıs
bende 11 yasımdayken 20 kıloydum cok zayıftım ıncecık ama yerdım baya
kılo almazdım nıyese
sonra sporla fılan uzadım
evlenınceye kadar 1 75 boy 52 kıloydum yanı yıne zayıf
ama sımıd 65 68 fılan oluyorum yanı etlı butlu olmasamda sıska degılım

demem o kı emınım kızında kılo alacak buyuyecektır
oyunla fılan yemıyor mu denesen

herkes herşeyi önermiş bana pek bişey kalmamıs ama bende sunu diyeyim Rabbim kızının canına şifa verir. inşallah Herşey Gönlüne göre olur.

Oğlum örnek neyse ki önümde.Onun yaşattığı tecrübeyle , kızımda ne onu ne kendimi yıpratmadan savaşabiliyorum çok zaman.
Sadece doktorların demesiyle değil canlı örneğimle biliyorum ki yese de çok değişmeyecek.Ama anne yüreği işte... İşte o anne yüreği -senden af dileyerek- keşke diyor şu son cümleni kurmasaydın arkadaşım.Anne olduğumdan beri milyarlarca defa duydum yemiyorsa oyunla yedir , oynatarak yedir cümlelerini.Ve biyerden sonra bu cümleye karşı bir antipatisi oluşuyor insanın , hatta daha ötesi.Hiç denemez olur muyum , oyunsuz oyalamasız tek bir lokması yok ki zaten bu iştahsız veletlerin.Oyun bir yana kaydırakta kayarken , yatakta zıplarken bile (ikimiz de zıplıyoruz,kayıyoruz) denemelerim olmuştur.Yemeyince yemiyor işte

bu arada bu okuduğum örnekler çok iyi geliyor bana.teşekkür ederim.umudum oluyor gelecek için İnşallah benim kızım da senin gibi olur

ozur dılerım canım benım ınan amacım kırmak uzmek degıl
benım oglumda oyle yemıyor
ınan zayıf dıye demedıklerı kalmıyordu
ayakta gezerek emzırdıgımı bılıyorum
sımdıde kusuyorum anne demeyı ogrendı ıstemedıgı olunca kusmaya calısıyor

yaa nolur kusura bakma haklısın oyunsuz onune koyup bunu ye demessın benımkıde laf oldu

herkes herşeyi önermiş bana pek bişey kalmamıs ama bende sunu diyeyim Rabbim kızının canına şifa verir. inşallah Herşey Gönlüne göre olur.

AAmiiinnn.Sağol arkadaşım allah hepimizin gönlüne göre versin.Hepimizin çocuklarına gani gani sağlık dilerim ben de.

allahtan kızımda kusma yok.en korktuğum şey bunu öğrenmesi.allah sana da sabır versin o zaman çok zor bir durum tahmin edebiliyorum.Kızımın ıı deyip başsallaması başladı son zamanlarda.
-Süt içicek misin Duru?
- Iıı
-Ayran?
-Ayyaa
Sonra süt ısıtıp veriyorum ayyaa diye diye içiyo deli

Hala kızım kadar miniği çıkmamış Belki benzeri fizikte vardır diye yazıyorum , şuan tam 2.5 yaşında , 80 cm boy , 7.700 gram giyimli kilosu.

bence bır yerde yanlış yapıyrsn.her aksam yatmadan once mutlaka pırın unu muhallebı yedır.ben 1.5 su bardagı sutten yapıyorum.hepsını yıyor.bı sekılde yedır.bır ay duzenlı yap.bıde her ogun muz cıcı bebe sut rondodan gecır yedır.bunlar kılo aldırıyr.hep corba cok kılo alamaz.bırde aptamıl sutlerı gec artık onları.normal yağlı ınek sutu ver ıcınede bal koy.bak bunları uygula farkı goreceksın

Hala kızım kadar miniği çıkmamış Belki benzeri fizikte vardır diye yazıyorum , şuan tam 2.5 yaşında , 80 cm boy , 7.700 gram giyimli kilosu.

bence üzülmek yerine kabullenmelisin artık. üçüz eşi kızım bir yaşında 6 kiloydu. şuan 3,5 yaşında 10 kilo. ayyy nekadar zayıf! tepkilerine artık cevap bile vermiyorum. ağzı olan konuşuyo misali insanlar sadece eleştirmeyi bilir. yavrularımızın canı sağ olsun bu yeter. sağlıcakla kal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…