doktormuşsun , dalın ne bilmiyorum ama anlarsın sanırım.bizim durumumuz başka yönlü.basit bir iştahsızlık değil.doktorlar kromozom analizi istedi , normalin dışında miniğiz.beslenememeyle olacak gibi değil.karnımdayken de hiçbir sorun olmamasına rağmen minikti kızım.şimdi 23 aylık ve hala 6.5 kg 75 cm.çok şükür aklı yerinde , genel sağlığı yerinde , çok sevimli hastalıklı gibi görünmüyor , enerji dolu.sadece ufak tefek.derdim nasıl kilo aldırırımı ya da yemiyoru aştı aslında , anladım durumun farklılığını.acaba kızım kadar miniği var mı ben onu merak ediyorum.
15 gündür Fantomalt kullanıyoruz.Yemeklerine koyuyorum.Ama hem Fantomalt hem Protifar beraber koyarsam yemiyor cadı.İştah açan alerji şurubunu da içiremedik15 gündür sadece Famtomalt.O da denilen gibi günde 3 ölçeği bulamadım.Bazen bir , bazen iki bazen üç ölçek verebildim , bazen hiç veremedim.
Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kızım son 15 günde taaaam 500 gramalmış Şok geçirdim Hala inanamıyorum
Doktor mamaları verirken çok umutlanma dediğinden bende pek bişey beklemiyordum.Geriye dönüp baktığımda ; forumu açtığımdan mamalara başlamadan önceki güne (5 ayda) 200 gram alabilmişti.Veeee son 15 günde 500 gram fark görmemiz mucize gibi bişey
Şimdi nasıl yaparım da protifarı da veririm düşüncesindeyim.Kızım günde 3 öğün yiyor.Ara öğün yok meyve suyu vs. yokNasıl yaparım da 3 ölçek fantomalt 3 ölçek protifar ayrı ayrı veririm.Çalış kafam çalış :18: Çıkamıyorum işin içinden :18: Nolur bi yardım edin.Tek aklıma gelen ayran.Sevdiği tek içecek.Yarın deniycem bakalım.Bir ölçek versem kardır.Eğer verebilirsem geriye kalır 2 ölçek.Offfff
Herşeye rağmen mutluyum kızım artıııık 7 kilooooooooooo
renkly arkadaşım inanki merak edip edip giriyorum kızını takip etmek için. çok sevindim maşallahaman nazar değmesin. sınırı fazla zorlama istersen kaç ölçek veriyorsan bırak o kadar kalsın. şimdi ne durumdasınız en son mesajı yazalı 10 günden fazla olmuş. benim kızımda 6 lı kiloda çok takılmıştı. şimdi 9 larda çok takıldı. benimkide almıyor. sanırım alma dönemleri var :)
tavsiye almaktan eminimki usanmışsındır ama birde ben tavsiye vereyim, ara öğün olarak dondurma yermi acaba senin bıdık. mini magnumlar var ya biliyorsundur 6lı satılıyor kutuda. biz ondan alıyoruz , hemen eline vermedik. önce kendimiz yedik tabi ambalajlı gördü ya hemen merak etti bide soğuk olunca hergün 1 ya da 2 tane yiyor. içinde süt var çikolata var hem protein hem karbonhidrat istersen bir dene ama tavsiyem hemen eline verme önce merak etmesini istemesini sağla.
Tavsiye almaktan usanmadım canım ne demek daha çok işe yaramamasından usandım :18: Dondurma tavsiyen çok güzel , akla yatkın ama malesef tarafımdan denenmiş ve hala denenmesine rağmen ... Az önce verdim eline şahane bir dondurma.Bol çikolatalı.Ama tatlıyla da pek arası olmayan kızım iki üç yalayıp atıveriyor bir kenara.Keşke yese ... Doktorlar genelde çikolata vermeyin derlerlen bizimkiler tam tersi çikolata öneriyorlar , onu bile yediremiyorum.Dün ilk defa süt çorbası yedi.Hem de hiç itiraz etmeden.Allahım dedim , sana geliyorumTekrarı olur mu bilmem.Ben artık tarhana ve yayla çorbası yapmaktan ve yedirmekten bıktım.Görünce öö geliyor.Farklı lezzetlere kapadı kendini uzun zamandır.Biraz da makarna pilav didikliyor işte tüm yediği bunlar.Uğraşıyorum işte , kaderim buymuş.Abi 6 yıl yemedi şimdi durdurabilene aşk olsun.Hala kilo almış değil 11 yaşında 20 kg bir dal ama deli gibi yiyor.İnşallah kızım da büyüyünce yemeye başlar.Bebekken yemesi fena değili ama genler işte , bir yerde şşt kendine gel diyiveriyor , senin kapasiten bu
Az önce aç karnına tarttım 6.900 çıktı.Tok karnına ya 7 ya da 7.100 çıkar sanırım.Çok bi değişim yok
seninki kadar miniği var canım inanki ben parkta gördüm , kızımı sallarken çocuğu izliyordum kendisi minicik ama eline kocaman birşey almış boyunun 2 katı sopamıydı neydi. acaba bu çocuk kaç yaşındadır diye düşünüyordum bende etrafta kızımdan miniği ararım hep , bi vazgeçemedim bu huyumdan. neyse annesi yanıma geldi dediki seninkidemi iştahsız belli zayıf dedi bende evet dedim sizinki ne kadar dedim yalan olmasın ayını tam hatırlamıyorum ama 20 küsür aylardaydı, kilosuda 6,5 du. sen hiç merak etme inanki var. hatta arasan daha zayıflarını bile bulursun. sonra benim arkadaşım vardı aynı mahalleden bendende 4 yaş büyüktü ama ben çocukken aşırı zayıf olmama rağmen suratım küçük olmasına rağmen ondan büyük dururdum annesi dermişki doğduğunda portakal kadar kafan vardı. şimdi o arkadaşım büyüdüde oğlu var üstelik doğum yaptıktan sonra kilo aldı ya öyle bir güzelleştiki. diyeceğim o ki ama az , am açok belli bir artış varsa çocuk büyüyor demektir. seninkide maşallah 500 gram almış aman maşallah diyeyimde böyle devam etsin bıdık.
çok sevindim bende..profitarın tadı nasıl bilmiyorum ama..sadece su ile hazırlayıp versen.acaba içer miii????pediasuren tadı çok güzel çünkü.olmadı doktorunuza sorup değiştirebilirsin pediasure ile..
Bu arada kızım tekrar gece sütü içmeye başladıUzuuun zamandır o içmese de ben hazırlayıp deniyor , sonrada döküyordum.Sonunda beklenen oldu Ya 60 ya 90 cc içiyor genelde.Bazen 30 cc... Ama sonuçta içiyor Çok mutluyum.
Pediasure nin vanilyalısını gece ağır uykusunda hiç denememiştim.Bir gün süt içmemesini göze alıp onu da deniycem.İçmemesini diyorum çünkü istemediği şeyin ardından (hatta yarım saat ardından bile) istediğini verince onu da kabul etmiyorÖyle bi cins işte.Atıyorum o öğün değişik bi çorba yemek vs.deniycez , ola ki yemedi , e yemiyo da zaten , ardından sevdiği birşey verince onu da istemiyor.Öyle aç geziyor.Israr edilirse daha da inada bindiriyor
canım oglunda oylemıs
bende 11 yasımdayken 20 kıloydum cok zayıftım ıncecık ama yerdım baya
kılo almazdım nıyese
sonra sporla fılan uzadım
evlenınceye kadar 1 75 boy 52 kıloydum yanı yıne zayıf
ama sımıd 65 68 fılan oluyorum yanı etlı butlu olmasamda sıska degılım
demem o kı emınım kızında kılo alacak buyuyecektır
oyunla fılan yemıyor mu denesen
canım oglunda oylemıs
bende 11 yasımdayken 20 kıloydum cok zayıftım ıncecık ama yerdım baya
kılo almazdım nıyese
sonra sporla fılan uzadım
evlenınceye kadar 1 75 boy 52 kıloydum yanı yıne zayıf
ama sımıd 65 68 fılan oluyorum yanı etlı butlu olmasamda sıska degılım
demem o kı emınım kızında kılo alacak buyuyecektır
oyunla fılan yemıyor mu denesen
Oğlum örnek neyse ki önümde.Onun yaşattığı tecrübeyle , kızımda ne onu ne kendimi yıpratmadan savaşabiliyorum çok zaman.
Sadece doktorların demesiyle değil canlı örneğimle biliyorum ki yese de çok değişmeyecek.Ama anne yüreği işte... İşte o anne yüreği -senden af dileyerek- keşke diyor şu son cümleni kurmasaydın arkadaşım.Anne olduğumdan beri milyarlarca defa duydum yemiyorsa oyunla yedir , oynatarak yedir cümlelerini.Ve biyerden sonra bu cümleye karşı bir antipatisi oluşuyor insanın , hatta daha ötesi.Hiç denemez olur muyum , oyunsuz oyalamasız tek bir lokması yok ki zaten bu iştahsız veletlerin.Oyun bir yana kaydırakta kayarken , yatakta zıplarken bile (ikimiz de zıplıyoruz,kayıyoruz) denemelerim olmuştur.Yemeyince yemiyor işte
herkes herşeyi önermiş bana pek bişey kalmamıs ama bende sunu diyeyim Rabbim kızının canına şifa verir. inşallah Herşey Gönlüne göre olur.
ozur dılerım canım benım ınan amacım kırmak uzmek degıl
benım oglumda oyle yemıyor
ınan zayıf dıye demedıklerı kalmıyordu
ayakta gezerek emzırdıgımı bılıyorum
sımdıde kusuyorum anne demeyı ogrendı ıstemedıgı olunca kusmaya calısıyor
yaa nolur kusura bakma haklısın oyunsuz onune koyup bunu ye demessın benımkıde laf oldu
Hala kızım kadar miniği çıkmamışBelki benzeri fizikte vardır diye yazıyorum , şuan tam 2.5 yaşında , 80 cm boy , 7.700 gram giyimli kilosu.[/QU
Herkese merhaba,
En son hamileyken yazışmalara katılıyordum. Ben de 2010 nisanda doğum yaptım. Doktorlar (2 farlı hastanede 2 farklı doktor) ilk zamanlar hep bebeğimin 1 hafta büyük ilerlediğini iri bir bebek olacağını söylediler. Oğlum 40. haftasında 2200 kg ve 44 cm doğdu. İnanamadık. Ama kendisinden 2 kat büyük doğan bebeklerden daha hareketli. Haftaya 3 yaşına girecek. Şuanda 11 kg ve 86 cm. Doğduğundan beri götürmediğim hastane kalmadı. Son 1,5 yıldır çapaya gidiyoruz ve her türlü tahlili temiz çıktı. En son endokrin (hormon) bölümüne gönderdiler. Boyu ve kilosu not alındı. Ağustosta tekrar gideceğiz ve büyüme hızına göre karar verecekler. Ben de sizler gibi insanların sürekli çocuğuma kusur bulmasına üzülüp çok da araştırdım. Hatta bazen sadece benim oğlum mu böyle diye düşündüm. Şimdi çok üzülmemeye çalışıyorum. Çünkü hastaneye gidince insan nelerle karşılaşıyor. Oğlum yaşıtlarına göre inanılmaz akıllı. Kreşte bile kendini belli ediyor. Bunun için şükrediyorum. Bir de bizim genizeti ve bademcik sorunumuz var. Son 1 aydır hastalıkla boğuşuyoruz. İyice zayıfladı. Ameliyat ettireceğim ama her doktor farklı konuşuyor. Allah yardımcımız olsun.
Hala kızım kadar miniği çıkmamışBelki benzeri fizikte vardır diye yazıyorum , şuan tam 2.5 yaşında , 80 cm boy , 7.700 gram giyimli kilosu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?