Bebek Beslenmesi Kızım kadar zayıf bebek var mı acaba :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oglum aralık 2009 dogumlu. 10 kilo 4oo gram! prematüre.arada bişeyler atıştırsada katı beslenmeye gecemedik henüz.cok istahsız.yemeklerini oyun*şaklabanlık zor yediriyorum. yemek listemize gelince uyanınca sütü biberon yada bardakla icmedii icin 160 cc ssütün icine kasık mamalardan katıp yediriyorum.kahvaltısı yumurta-peynir-ekmek ici-pekmez-tereyag-ı sütle blendırlayıp bi kücük kase*yine 180 cc civarı ediyor...kücük mama kavonozuyla yogurdu muzla karıştırıp yediriyorum uyumadan.uyanınca kücük kase etli sebze corbası. yine aynı miktarda blenddırlanmış meyve ve uyumadan 150 cc sütle yapılmış muhallebi yiyor. porsiyonlarını arttıramıyorum cünkü kusuyor. arada cok az bizimle bişeyler ya da ekmek bisküvi falan.bende bıktım herkesin hastamı bu diye kilosuna takılmasından.kaynanamın agzını burnunu oynatmasından.diyoki bebeklikten cıkmış ama ben onu hala mamayla besledigim icin büyümüyomuş..ne yapayım ne yedireyim bilemiyorum artık.doktorumuzda yonlendirmiyor hic.siz ne yiyosanız onu yesin artık diyo ama cocuk cigneyemiyo henüz.acmı bırakayım.zaten iskelet gibi.900 gram dogmuş.hic emmemis.kendi haline bırakmayıda goze alamıyorum bu yüzden.yorum yapın*fikir verin

ah arkadaşım bu satırları yazarken hissettiklerini o kadar iyi anlıyorum ki herkes akıllı , becerikli çocuk bakım uzmanı , biz gerizekalıyız gibi davranıyorlar.daha dün güçlü besle onu nasihatleri aldım bir komşumun kocasından.hehe o yiyordu da ben vermiyordum.bi de oynata oynata kandırarak yedir nasihatleri yok mu çıldırıcam biz düşünemiyoruz sanki bunları.kelin merhemi olsa başına sürermiş sana ne desem boş.aynılarını yaşıyorum inan ki.yeterli aman bu kadar yesin çoğunda gözüm yok dediğim kızım bir de son günlerde yemeyi iyice azalttı ve son iki gündürse aç geziyor.mümkün değil ağzına birşey sokmak yesin diye yapmadığım , eline vermediğim şey yok.duşa bile sokuyorum iki kaşık yer suyla oynarken diye ama nafile.koca koca kaseleri mideye indirirken de kilo almıyordu şimdi ne olucak bilmiyorum.çok üzülüyorum.
hele dün yaşadığım...her öğün uğraş uğraş yemesin , kırk yılda bir babası iki lokma yedirmeyi başarsın ve yakın çevren bunu görsün.sen düşün artık.sinir hastası oldum.çocuğum iki kaşık yedi diye sevinsem mi , bak babası yediriyor sen yediremiyorsun problem sende içerikli bakışlarla mı mücadele etsem bilemedim.
az önce yine bir yememe mücadelesinden kalktım sinirlerim tavan yapmışken işte burdayım.yemek seçiyor diye dertlenirken olan oldu , şimdi seçtiklerini de yemiyor.
kendi haline bırakma tabi ama çokta üstüne gitme derim.inatlaşıyorlar sonra daha beter oluyor.al işte benim kız.arttırmak için uğraşırken tamamen kesti yemeyi.çevreyide kafana takma diyemiyeceğim çünkü imkansız biliyorum.yani en azından ben çare bulamadım.önceden kızım yerken takmıyordum da şu günlerde verilen her nasihat çıldırmaya biraz daha yaklaştırıyor beni.hele de oynata oynata yedir cümlesinden nefret ediyorum.kaşığı ellerine tutuşturup buyur oynat buyur yedir diye haykırasım geliyor.
oh be iyi geldi rahatladım sanki biraz.ben şimdi gidip başka ne yedirmeyi deneyebilirim bi ona bakayım.içimi döktüm en azından bu iyi geldi

Ohhh sonunda yedi.Abisinin nesquik mısır gevreğinden (kellogs) aldık yarım kase kadar.İlk defa veriyorum.Denedik ve başarılı oldu.Yemeklerini püre halinde yiyen kızım için bu bir mucize.Hem taneli hem de alışık olmadığı bir tat.Tatlıyı ve kakao tadını sevmediğini de düşünürsek bu bizim için bir mucize :) Besin değerini bilemem ama midede şişip mideyi büyüttüğünü ve kilo almak için ideal olduğunu biliyorum.Hep aynı kahvaltıdan sıkılmıştı iyi oldu.Kahvaltı için seçeneğimiz yoktu.Normal çocuklar gibi peynir domates krep vs yemiyor ki ... Sonunda bir ohhhh dedim darısı başınıza :)

Nihayet mamalarımızı yazdırdık.Fantomalt ve protifar kullanmaya başlıyoruz.Bir de iştahını açsın diye bir şurup verdi doktor.Aslında alerji şurubuymuş ama yan etkisi iştah açması ve uyku yapmasıymış.Daha önce de çok kişiden duymuştum , işe yarıyormuş.İnşallah kızımda da yarar.Doktorumuz Amerikan Hastanesi proflarından biri ve bana çok güven verdi.Çok birşey bekleme ama belki biraz farkeder , en azından elimizden geleni yapalım dedi.Malum bizim minyonluğumuz genetik kökenli.Bu arada 100 gramcık almışız (son 1 ayda) ve 2 cm uzamışız

inşallah faydasını görürsünüz.biz o bahsettiğiniz iştah açan alerji şurubunu 10 gün kadar kullandık.Bizde pek işe yaramadı.Uzun süre kullanılmasını önermiyorlar zaten.Şuanda sadece pediasure kullanıyoruz.Acaba size niye ondan vermedi profitar verdi.Daha mı iyi acaba???

İnşallah..Pediasure u oğlumda kullandık.Hem de günde 3 taneye kadar.İşe yaramadı malesef.Aldığımız tozlar da pediasure ile aynı içerikliymiş , farklı birşey değil.Kızım sıvı tüketmiyor malesef.Su ve ayran hariç.Bu nedenle çorbalara karıştırmak için toz verdi.İnşallah işe yarar.

Ha bi de oğlum pediasure içtiğinde tokluk hissi yaratıyordu yemek yemek istemiyordu.Tok olduğundaysa içmek istemiyordu.Kızım da süt gibi içse eminim aynısı olurdu.Toz olması daha iyi diye düşündü doktorumuz , hem yemeğini hem ek besini almış olucak.

biz pediasure toz olanından kullanıyoruz vanilyalı.sütünün içine karıştırıyorum bende.fantomalt çok kısa kullanabildik yemeklerin tadını değiştiriyordu.Gerçi doktor değiştirmez diyordu ama biizimkisi hemen anlıyordu :))

slm kızlar daha öncede yazmıştım kızım 3380 doğdu doğum gününde 7850 idi
fantm.tozunu kullandık işe yaramadı diye geçen ay dr.rapor çıkardı 1 yıllık sıvı içecek yazdı nutr.multi fib. diye kızım bu ay 700 gram aldı 19 aylık9700 oldu bacakları kalınlaştı gözlrinin önü düzeldi sevinçten uçtuk ayda 50 gram alıyordu bi araştırın derim darısı diğer bebeklerimizin başına

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun ınsallah hemen kılo alır melegınız :)..

Ben bı tavsıyede bulunmak ıstıyorum sevgilimin annesi kucukken sevgılımı ve kız kardesını öyle bı beslemışkı asırı uzunlar ve yapılılar :)

neyse bıraz anlattı sevgılım bıldıklerımı yazıyım hergun kesın ilik yedırırmıs yemeklerıne koyarmıs . ve hergun kasaptan özel olarak et alınırmıs o yedırılırms masallahı var sevgılımın ve kardesının kardesı 9 yasında ama benım kadar nerdeyse :)) erkek arkımda 1.95 ilk okulda falan hep en uzunmmus . annesı babasıda uzun deıl oysakı .

Aynı sıkıntı bendede var. İkiz kızlarım 29 aylık biri 13 kilo digeri 10.5 kilo. Herseyi denedim ama kilo almıyor son zamanlarda boya gittiler ikiside. İkisi arasında 3-4 cm boy farkıda var bazen görenler ikiz olduguna inanmıyor. Zayıf olan tabiki yemek seciyor ve cok inatçı. Bebekliğinden beri denemediniz mama toz kalmadı. 17 ay emzirdim. Ama olan bu kadar artık bende vazgeçtim uğraşmıyorum çünkü biliyorum istese yiyecek, önüne bir tabak patates kızartması koyuyorum hepsini yiyorlar . Yani saglıgı yerinde olsun Allaha şükür cok hastalanan cocuklar değiller. baskalarının akıl vermesine gelince ben doktor olduğumdan sanırım pek cesaret edip birşey diyemiyorlar. Allah saglık versin.

maşallah diyelim darısı kızımın ve ihtiyacı olanların başına.bahsettiğin mamayı netten buldum.önce bi araştırayım sonra içeriklerini karşılaştırayım sonrada doktorumuza danışıcam :)

ay pardon bu sıvıymış.benim kızıma sıvı içirmekmümkün değilmalesef.su ve ayran dışında hiçbir sıvıyıiçmiyor

tavsiyen için teşekkürler.malesef kızım sayılı birkaç şey dışında birşey yemiyor.önceden yerdi ama birkaç aydır ne yaptıysak başaramadık.

doktormuşsun , dalın ne bilmiyorum ama anlarsın sanırım.bizim durumumuz başka yönlü.basit bir iştahsızlık değil.doktorlar kromozom analizi istedi , normalin dışında miniğiz.beslenememeyle olacak gibi değil.karnımdayken de hiçbir sorun olmamasına rağmen minikti kızım.şimdi 23 aylık ve hala 6.5 kg 75 cm.çok şükür aklı yerinde , genel sağlığı yerinde , çok sevimli hastalıklı gibi görünmüyor , enerji dolu.sadece ufak tefek.derdim nasıl kilo aldırırımı ya da yemiyoru aştı aslında , anladım durumun farklılığını.acaba kızım kadar miniği var mı ben onu merak ediyorum.

canım benim kızımda ağzına sürmüyor gece derin uykuda iken biberonla veriyorum çok faydasını gördük

canım benim kızımda ağzına sürmüyor gece derin uykuda iken biberonla veriyorum çok faydasını gördük

gece en ağır uykusunda bile biberonu ağzına dokundursam (hemen anlıyor biberon olduğunu) memee diye beni azarlıyor zilli :) diliyle geri itiyor.yaklaşık birkaç aydır gece asla süt - mama içmiyor.sütü aromalandırdım işe yaramadı.keşke içse gerçi ben vazgeçmiycem.her gece teklif ediyorum.ve her gece 60 ml sütü döküyorum hele değişik birşey versem kesinlikle içmez eminim

benim kızım 17.ayında biberonu kabul etti oda gece emzikte emmedi 2 aydır gece devam sütü ve özel sıvıdan veriyorum hala anne sütü alıyor ayrıca ALLAH bize kolaylık versin

15 gündür Fantomalt kullanıyoruz.Yemeklerine koyuyorum.Ama hem Fantomalt hem Protifar beraber koyarsam yemiyor cadı.İştah açan alerji şurubunu da içiremedik 15 gündür sadece Famtomalt.O da denilen gibi günde 3 ölçeği bulamadım.Bazen bir , bazen iki bazen üç ölçek verebildim , bazen hiç veremedim.
Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kızım son 15 günde taaaam 500 gram almış Şok geçirdim Hala inanamıyorum
Doktor mamaları verirken çok umutlanma dediğinden bende pek bişey beklemiyordum.Geriye dönüp baktığımda ; forumu açtığımdan mamalara başlamadan önceki güne (5 ayda) 200 gram alabilmişti.Veeee son 15 günde 500 gram fark görmemiz mucize gibi bişey
Şimdi nasıl yaparım da protifarı da veririm düşüncesindeyim.Kızım günde 3 öğün yiyor.Ara öğün yok meyve suyu vs. yok Nasıl yaparım da 3 ölçek fantomalt 3 ölçek protifar ayrı ayrı veririm.Çalış kafam çalış :18: Çıkamıyorum işin içinden :18: Nolur bi yardım edin.Tek aklıma gelen ayran.Sevdiği tek içecek.Yarın deniycem bakalım.Bir ölçek versem kardır.Eğer verebilirsem geriye kalır 2 ölçek.Offfff
Herşeye rağmen mutluyum kızım artıııık 7 kilooooooooooo

renkly arkadaşım inanki merak edip edip giriyorum kızını takip etmek için. çok sevindim maşallah aman nazar değmesin. sınırı fazla zorlama istersen kaç ölçek veriyorsan bırak o kadar kalsın. şimdi ne durumdasınız en son mesajı yazalı 10 günden fazla olmuş. benim kızımda 6 lı kiloda çok takılmıştı. şimdi 9 larda çok takıldı. benimkide almıyor. sanırım alma dönemleri var :)
tavsiye almaktan eminimki usanmışsındır ama birde ben tavsiye vereyim, ara öğün olarak dondurma yermi acaba senin bıdık. mini magnumlar var ya biliyorsundur 6lı satılıyor kutuda. biz ondan alıyoruz , hemen eline vermedik. önce kendimiz yedik tabi ambalajlı gördü ya hemen merak etti bide soğuk olunca hergün 1 ya da 2 tane yiyor. içinde süt var çikolata var hem protein hem karbonhidrat istersen bir dene ama tavsiyem hemen eline verme önce merak etmesini istemesini sağla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…