• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızım kadar zayıf bebek var mı acaba :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bence bır yerde yanlış yapıyrsn.her aksam yatmadan once mutlaka pırın unu muhallebı yedır.ben 1.5 su bardagı sutten yapıyorum.hepsını yıyor.bı sekılde yedır.bır ay duzenlı yap.bıde her ogun muz cıcı bebe sut rondodan gecır yedır.bunlar kılo aldırıyr.hep corba cok kılo alamaz.bırde aptamıl sutlerı gec artık onları.normal yağlı ınek sutu ver ıcınede bal koy.bak bunları uygula farkı goreceksın

bi şekilde yedir demekle olsa keşke arkadaşım.o bi şekili biz sülalece başaramıyoruz malesef.vücut istemeyince çocuk ne yapsın.bi şekil de değil , görsen ne şekillere giriyoruz sülale boyu yedirebilmek için ... benim kızımın modeli böyle yese de birşey değişmeyecek bundan da eminiz artık (amerikan hast. prof. raporlu biliyoruz).12 yaşındaki oğlum çılgın gibi yiyor ama kilo alamıyor.genetik girince devreye mide fazla mesaiye kalsa da boş.alıştık artık çıtı pıtı mutluyuz :) bir yerde yanlış yapıyorsun diyorsun ya ben o yanlışı 12 yıl düşündüm de sonunda yanlışım olmadığını farkettim.zira karnımda da gelişimleri aynı şimdiki gibiydi ve beslenme + besini iletmede hiç bir sorunum olmadı.

bence üzülmek yerine kabullenmelisin artık. üçüz eşi kızım bir yaşında 6 kiloydu. şuan 3,5 yaşında 10 kilo. ayyy nekadar zayıf! tepkilerine artık cevap bile vermiyorum. ağzı olan konuşuyo misali insanlar sadece eleştirmeyi bilir. yavrularımızın canı sağ olsun bu yeter. sağlıcakla kal

son götürdüğüm profesörden sonra üzülmeyi bıraktım.sağolsun açtı gözümü.çocukların sağlıklı , hiçbir hastalığı yok neden doktor doktor geziyorsun ? endokrin araştırmayı çoktan bitirmiş , birşey bulamamış , bundan sonrası tıp adına deneme izlemeye girer dedi.gastroenteroloji birşey bulamamış yıllarca , gözlem niye ? beslenme metabolizma çaresiz .. şimdi bunları kullan, bak gör nasıl şişecek çocuk diyen diyetisyen dumur olmuş etkisizliği karşısında :) daha ne dolanıyorsun ? genetik kodlama biz daha ana rahmindeyken oluşur.Çok iyi beslenme ya da kötü beslenme 1-2 cm- birkaç kilo ya farkettirir ya farkettirmez.Genetik programlama diye birşey var ve ne varsa genlerinde o olacak zaten bu çocuk.zira metabolik bir hastalığı YOK ... bu cümlelerden sonra bıraktım ben üzülmeyi düşünmeyi.evet çocuklarım selvi boylu değil , tombiş de değil.ama çoooookkkkkkkkkk akıllı sağlıklı ve tatlılar :D e mutlular da ..
o zaman hayıflanmak niye.
sen de sağlıcakla kal :16:

yemeyen çocuk çok zor ne hallere giriyor anne yedirmek için bir de millet anneyi suçlamaz mı?delirmemek elde değil.Arkadaşıımın kızı da aynı yemeyen minyon bir çocuktu.bize geldiğinde yiyordu.Ben yediriyordum annesi yedirmek isteyince yemiyordu.O da yan komşumdu elinde tabak gelirdi bana yemek zamanı ne yapsın.
Benim kızım 2,5 ay sonra 4 yaşını doldurcak.101 cm 17,5 kilo dr normal diyor millet minyon diyor.Bayadır büyümemiş neden diye deli ediyorlar.:52:

benim kızımda 18 mayısta 1 yaşına girecek ama şuanki kilosu 7900

dogum kilosu 2500

son ayda sadece 150 gr almıs niye böyle oldu bilmiyorum 1 ay sonra kontrolümüz var doktoru kilo alımı yine az olursa araştırma hastanesine göndericem dedi bende çok istemiyorum delik deşik edecekler küçücük cocuğu dayanamıyorum

multitab veriyordum birde zinco verdi dr kilo alması için napsamki acaba cok hareketli bide yer yemez kakasını yapıyor

bazı mesajları okurken gözlerim doldu annelerin çaresizliği karşısında. çünkü yemeyen çocuk ne kadar zor biliyorum çünkü kızım 1 yaşındayken 8100 gr.dı. o zaman o kadar farketmemiştim zayıf olduğunu. şimdi 14,5 aylık 8.800. ama bu sürede balık yağı,demir her gün kullanıyor son bir aydır da çinko. iştahı düzeldi ama kilo alması yavaş olmuş. kendimi çok şuçluyorum acaba benim yüzümden mi ek gıdaya geçtikten sonra iyi bakamadım mı çocuğa diye ama geçmeden önce de yani 6 aylıkken de 6 kiloydu. 3.180 gr. doğdu. 1 ay önce falan doktora götürdüğümde minyon tipli bir çocuk olacak galiba dedi. ben, annem, babası yemek yedirmek için neler yapıyoruz dediğimde oyun oynatmadan yedirseniz de o kadar yer zaten dedi. sonra oyunu bıraktık ama çizgi film izlemeden ağzını açmıyor. biz de tv karşısında yediriyorum ama limiti dolunca daha ağzını açmaz. işte böyle bizimki de. babasına çekmiş o da yemezmiş ve çok zayıfmış küçükken. Allah bebeklerimize iştahlı olmayı ve tabi ki sağlıklı olmayı nasip etsin.

oğlum 2 yasında ve hala 9 kilo 83 cm . doğum kilosu 2350gram boyu 45 cm. 2 hafta önce endokrin uzmanına götürdük. kilosunu hiç konuşmadı bile ve ısrarla zolamayacaksın dedi bana. yemiyorsa yemeyecek açsa aç kalsın ısrar etmeyeceksin dedi. çok yemek seçiyor dedim herkesin damak tadı vardır ben de hayatımda hiç zytin yemedim dedi. kızdı bana bırazcık:) neyse a d vitaminine kanına troıd e ve büyüme hormonunu etkileyen 2 hormona bakıldı her şeyi normal hatta kanı fazla çıktı. çok şükür sağlığı yerinde enerjisi tavanlarda mutlu keyfi yerinde bi çocuk konuşmaya da başladı zekası da iyi şükürler olsun. yapısı bu demek ki zaten ailede böyle çok hikaye var bizde 4-5 yaşlarına kadar minicik olup sonra yaşıtlarını yakalayan yegenlerimiz var.

renkly canım, demek 11 yaşındaki çok yese de almıyor kilo yapısından dolayı. Ben de hep acaba çok yerse alır mı diye bir ümit yedirmeye zorluyorum hala. bizimkinin genlerinde de zayıflık var. babası ve babasının ailesi hep zayıflar, bizim taraf da yapılı sayılmaz ama onlar zayıflık sınırında Benim oğlum da onlara çekmiş zayıf ama sağlıklı çok şükür.

Yine de şimdi parklarda bakıyorum 10-11 yaşında çocuklara artık boylar, kilolar daha da farklı ve açık görülüyor farklar. Bazı çocuklar da çok kilolu oluyor, o yaşta çocukların yağ depolaması, memelerinin çıkması da normal değil ki. Bizim doktor zayıf çocuktan sağlıklıysa korkmam diyor, şişman çocuklara daha dikkat edilmeli diyor. Bir de dedi ki şimdi sen yedirmeye çalışıyorsun bir de yiyen çocuğa yeme demek var o daha zor dedi.

Yine de şöyle ortalamalarda olsa çok sevinirdim. Böyle ne düşünsem ne yapsam bir yerinden kendimi suçlar buluyorum kendimi. Sanki genlerinde olsa da bir yerlerde benim hatalarım sonucu mu böyle iştahı iyice azaldı diyorum.

annelik böyle bi şey işte.ben de hep kendimde aradım hatayı(hata varsa tabı) denemediğim şey kalmadı zorla yedrmek reklamla yedrmek oyunla yedirmek aç bırakmak önüne koymak kendş yesin diye ,ama tahlillerden sonra daha rahatım beslenmede bi problemmiz olsa en azından kansızlık çıkardı değil mi? endokrin uzmanı bana kızdı resmen ben yemiyor zayıf diye şikayet edince.ama oğlum 1 yasında 7 kiloyken bi doktor oğlumu gördü ve böyle çocuk olmaz dedi pediasure verdi. endokrin uzmanı buna da kızdı yanlış şeyler yapmayacaksın artık dedi. üstüne basa basa söyledi ve gerçekten kiloyu bunun dısında hiç konuuşmadık.

doktordan doktora da değişiyor tabi aslında, bizim doktorumuz da zayıflığı sorun etmedi hiç, her konu açışımda kızdı bana, konuşturmadı hep lafı ağzıma tıktı, bu çocuk gayet normal diye. Bir de dedi ki normal bile olsa her çocuk annesine zayıf gelir zaten dedi:)) Gerçi benimkisi herkese zayfı geliyor ama arkadaşımın kızı gayet toplu tombul o yine de ya zayıfladı, eridi vs. diye yakınıyordu. Dedim doğru galiba:)

her çocuk iri olmak zorunda değil bebişlerimiz sağlıklı olsun yeter, benim oğlum da bebekken çok zayıftı, şimdi maşallah toparladı kendini. Darısı başınıza kızlar.

Benim bebegim de 8 aylik,6700 kg.Boyu 70 cm.Benim ki de cok zayif,cok istahsiz.Bazen günde üc ögün güzelce yiyor,bazen ise tek ögünü zorla yediriyorum.Hala emziriyorum o da zar zor.Ne yapsam kilo aldiramiyorum.Bebegi 3 aylik ve 6-7 kg üzerinde olup da bebegine hala zayif diyenlere isyan etmek geliyor icimden.Biz ölelim o zaman...

merhaba arkadaşlar bende oğlumla problem yaşıyorum maalesef :(
aslında benim problemim hamilelikte başladı hamilelikte 15 kilo almama rağmen oğlum 2.5 kilo doğdu bebek görmeye gelen herkes bu ne böyle küçücük deyip daha fazla moralimi bozdular birde hamilelikte rejim yaptığımı söyledi kaynanam bile Allah aşkına 15 kilo aldım daha napayım kontrollerimde kilo alımım normla çıkıyordu ama çocuğum 2 hafta geriden geliyordu neyse doğum yaptım
daha sonra ilk beş ay oğlum kilo aldı gayet iyiydi ama sonra çocuk sürekli beni emmeye başladı
ek gıda yemedi kustu 1 yaşına kadar bu hemen hemen böyle gitti daha sonra oğlumu 1.5 yaşında
tıp fakültesine götürdüm önce endokrinoloji bölümüne gittik ama hormonlarında bişey çıkmadı çok şükür
ama oğlum hala çok zayıftı bizde 2 yaşında gastroentoloji bölümüne gittik orada pediasure verdiler ve 3 ay sonra kontrole gittiğimizde oğşumun boyu 8cm uzamış 0 cm olmuştu çok şükür
şimdi hala kontrole götürüyorum her 3 ayda 1 oğlum şu an 33 aylık martta 3 yaşına girecek
kilosu hala düşük 10 kg sanırım boyuda en son 86 cm idi ama 3 ay önceydi bu ölçümler
ocakta tekrar götürücem boy kısalığı ve kilo dışında başka problemimiz yok çok şükür ama
insan üzülüyor yinede yaşıtların dan ufak göstermesine
acaba boyu ve kilosu zamanla yaşıtlarını yakalarmı oğlumun?
yardımcı olursanıoz çok sevinirim arkadaşlar inanın çok kafaya takıyorum bu durumu :(

Forumdaki bütün yazışmaları tek tek okudum. Benim kızım 34 haftalık doğdu. 1700 gr doğdu 40 cm di ve 15 küvezde kaldı . 1640 gr la hastaneden çıktık. 1 ayda alabildiği kilo 300 grdı. Şimdi 19 aylık oldu ve 78cm 8 kilo. İlk 2 ay hiç ememedi. Sütümü sağıp biboranla verdim. Daha sonra emmeye başladı fakat bu seferde bibiranla içmeyi bıratı ve az kilo almaya başladı. Emmeyi bırakırsa diye hep korktum ve 7. Ayda emmeyide bırakınca herşey kabusa dönmeye başladı. Geceleri bile kaşıkla mama içiriyordum. Bir saate içirdigim mamayı son kasıktan sonra kusuyor bir saat daha icirmeye çalışıyordum. Sinir krizleri geçirmeye başlamıstım. Ve kızımda kaşık fobisi oluştu. Artık ağzını hiç acmıyor. Elimle açtırıyorum. TV karşısında çizgi filmle yedriyorum. Konuda her çizgi film lmle yemez elinde de bişi olur hep onu oyalayacak. Eşim sağolsun Öyküyü oyalıyor. Bende kaşıkları sokuyorum ağzına. Ben yeme sorunumuzun 3 yaşından sonra düzeleceğine inanıyorum. Kendi kendine yemesine teşvik edicem yoksa ileride hiç yediremicem. Bu arada 1,5 yaşına kadar similac kullandık, kiloda banamısın demedi. Çünkü hem az yiyor hem de kusuyordu. Öğürmeyi huy edinmişti. Yeni yeni kusmalarımız bitti ve eskisine göre daha da çok yesede artık kilo almıyor. Bu ay pedusure başladık onlarında tatlarını beğenmedi. Fantomalt ile protifar da kullanmaya başladım günde 6şar ölçek fakat gözle görünür bir kilo alımı yok. Ay sonunda tartacam kilo alırsa buradan bildiririm.

Benim bebegim de 8 aylik,6700 kg.Boyu 70 cm.Benim ki de cok zayif,cok istahsiz.Bazen günde üc ögün güzelce yiyor,bazen ise tek ögünü zorla yediriyorum.Hala emziriyorum o da zar zor.Ne yapsam kilo aldiramiyorum.Bebegi 3 aylik ve 6-7 kg üzerinde olup da bebegine hala zayif diyenlere isyan etmek geliyor icimden.Biz ölelim o zaman...

Senin bebeğin çokta zayıf değil bence. Forumda yazılanları okudun mu neleri var. 2 yaşına giripte bebeğinle aynı kiloda olan bebekler var. Onları okuyunca halime şükrettim. Sonuçta ben bebeğim premature. Sende benim halimi görüp kendi haline şükret. Bebeğinin presantble değerlerini internetten hesaplara bilirsin. %3 ile %97 arasındaki değerler normal kabul ediliyor.

şimdi buraya baktım da son 10 ayda 5.5 cm uzamış 1 kg almış kuzucum.önümüzdeki iki ayda da 1.5 cm uzarsa yıllık uzaması normal olmuş olucak.sevindirici :34:
bu arada hala kızım kadar miniciği çıkmamış.büyüme hızı iyi gidiyor lakin açığı kapatamıyor.şuan 3 yaş 4 aylık 85.5 cm 8.6 kg.
yemesi fena değil.tek sorunumuz seçici olması.
rapor verir gibi oldu ama sonra burdan takip edip büyüdüğünü görmek çok keyifli oluyor :51:

şimdi buraya baktım da son 10 ayda 5.5 cm uzamış 1 kg almış kuzucum.önümüzdeki iki ayda da 1.5 cm uzarsa yıllık uzaması normal olmuş olucak.sevindirici :34:
bu arada hala kızım kadar miniciği çıkmamış.büyüme hızı iyi gidiyor lakin açığı kapatamıyor.şuan 3 yaş 4 aylık 85.5 cm 8.6 kg.
yemesi fena değil.tek sorunumuz seçici olması.
rapor verir gibi oldu ama sonra burdan takip edip büyüdüğünü görmek çok keyifli oluyor :51:

10 ayda 1 kilo gayet iyi yaşına göre. Bebeğinin ve oğlunun boylarının uzaması için sana bazı tüyolar vericem. Gece uyurlaken ışık açık olasın, gece lambası dahil. Büyüme hormonları uyurken ve ışıksız ortamda daha çok salgılanıyormuş. Bir yerlerden tutunup sallansınlar. Ben bu yöntemle 20 yaşımdan sonra 2 cm daha uzadım. Spora yönlendir, basketbol ve yüzme gibi. Ciddi boy uzatıyormuş. Ve yatmadan önce mutlaka bir bardak süt içsinler. Benim kızım sadece sabah uyanınca içiyor. Ben de uyumadan önce peynir kaymak yoğut süt karışımı hazırlayıp yedirmeye başladım. Aldığı kalsiyumu hesapladım . 300ml süt içmiş kadar kalsiyum alıyor. İnsanın standart birboy uzama limiti varmış, birde extra çabayla uzaya bileceği boy miktarı. Bu yöntemlerle biraz daha uzatabilirler. Birde doktorum protifar verdi. İçinde protein var. Ve yüksek miktarda kalsiyum. Bununda boy uzamasında etkili olacağını düşünüyorum.

10 ayda 1 kilo gayet iyi yaşına göre. Bebeğinin ve oğlunun boylarının uzaması için sana bazı tüyolar vericem. Gece uyurlaken ışık açık olasın, gece lambası dahil. Büyüme hormonları uyurken ve ışıksız ortamda daha çok salgılanıyormuş. Bir yerlerden tutunup sallansınlar. Ben bu yöntemle 20 yaşımdan sonra 2 cm daha uzadım. Spora yönlendir, basketbol ve yüzme gibi. Ciddi boy uzatıyormuş. Ve yatmadan önce mutlaka bir bardak süt içsinler. Benim kızım sadece sabah uyanınca içiyor. Ben de uyumadan önce peynir kaymak yoğut süt karışımı hazırlayıp yedirmeye başladım. Aldığı kalsiyumu hesapladım . 300ml süt içmiş kadar kalsiyum alıyor. İnsanın standart birboy uzama limiti varmış, birde extra çabayla uzaya bileceği boy miktarı. Bu yöntemlerle biraz daha uzatabilirler. Birde doktorum protifar verdi. İçinde protein var. Ve yüksek miktarda kalsiyum. Bununda boy uzamasında etkili olacağını düşünüyorum.

Gece hiç ışık olmamasının , gece içilen sütün , saat 11 e kadar uykuya geçmeleri gerektiğinin , mecbur kalınmadıkça kortizon içeren ilaç krem vs kullanılmamasının büyüme hormonunu uyardığını biliyorum.Uyguluyorum da .. Malum endokrin takipliydik.Evde bir odamızın kapısında da barfiks çekmek için sabit demirimiz takılı.Maymun gibi sallanıyorlar :) Oğlumda su fobisi var yüzmeye ikna edemedik , kızım bu yaz başlayacak yüzme derslerine az daha büyümesini bekliyorum.Oğlum basket oynamaya çalışıyor.Gece sütü içiyorlar.Bol yoğurt tüketiyorlar.Yıllarca protifar (protein tozu) fantomalt (karbonhidrat) kullandık.Şu an favorimiz pediasure :) Aslında hepsini yapıyorum.Yine de tavsiyelerin için teşekkürler :42:

Gece hiç ışık olmamasının , gece içilen sütün , saat 11 e kadar uykuya geçmeleri gerektiğinin , mecbur kalınmadıkça kortizon içeren ilaç krem vs kullanılmamasının büyüme hormonunu uyardığını biliyorum.Uyguluyorum da .. Malum endokrin takipliydik.Evde bir odamızın kapısında da barfiks çekmek için sabit demirimiz takılı.Maymun gibi sallanıyorlar :) Oğlumda su fobisi var yüzmeye ikna edemedik , kızım bu yaz başlayacak yüzme derslerine az daha büyümesini bekliyorum.Oğlum basket oynamaya çalışıyor.Gece sütü içiyorlar.Bol yoğurt tüketiyorlar.Yıllarca protifar (protein tozu) fantomalt (karbonhidrat) kullandık.Şu an favorimiz pediasure :) Aslında hepsini yapıyorum.Yine de tavsiyelerin için teşekkürler :42:

Pediasure boydamı yaradı yoksa kiloda mı. Biz bu ay başladık. Fakat kızıma 120 den fazlasını kullanamıyorum. Sabahları 140ml aptamil jun içiyor. Bende kilodan dertliyim.

Oğlumda ne pediasure (günde 2 kutu 2 sene kadar içti) , ne protifar ne de fantomalt etki etti.Şuan 12 yaşında ,son birkaç yıldır fil gibi yer ama hala zayıf.Kızımda pediasure a yeni başladım etkisini zamanla görücez bilmiyorum.Yalnız son bir aydır balıkyağı alıyor düzenli sanki biraz poposu ve yanağı oldu gibi. O organlarımız yoktu da :) Her bünye farklı , bir arkadaşımın oğlu pediasure sayesinde hem boy attı hem kilo aldı mesela.

Back