kızım doğdu boşanmak üzereyimmmm:S

Allahım sana da sabır versin=( çok şükür ailem yanımda. onlar olmasa napardım bilmiyorum. gözümün içine bakıyorlar barışmayayım diye. çünkü onlarda biliyor, eşimin adam olmayacağını. kızımın hiçç birşeyini eksik etmiyorlar. ben üzülmeyeyim diye herşeyini çifter çifter alıyorlar. Allah onlardan razı olsun

hayır abartmadınız aynen öyle. kadın ben hamileyken bilerek ağır işler yaptırırdı, cinsiyetinin kız olduğunu duydu, herkese gitti sordu, acaba cinsiyeti değişirmi diye. benim ailem de bir bebek doğduğunda dünyanın merkezi o olur. ama onlarda öyle değil. herkes kendini düşünür bebeklerde zavallım kendi kendilerine büyür. ne yemesine dikkat ederler, ne giymesine, ne de uykusuna. offff Allah ıslah etsin onları

çok üzüldüm cnm allah yardımcın olsun en zoru ve senin en kırıldığın nokta eşinin senin yanında olmaması belliki ama senin yanında olsa bunu sana söylese onlara belli etmese belki yine eşin için kızın için katlanırdın ama kocanda senin yanında değil çok zor ve çok kırıcı bi durum allah sabır versin...bizimde kayınvalidemlerle sorunlarımız var ilk basta eşimde ailesinin öyle birisi olmadığını bilmediği için laf dedirtmezdi ama zamanla onların yaptıklarını görünce ve onları tanıyınca eşim hep benim yanımda oldu ve oluyoda hep beni savunuyo laf dedirtmiyo onlara hersey diyo artık susmuyoda artık bi tek sen ve oğlum varsın benim için diyo bir sizi seviyorum canlarımsınız diyo allah razı olsun eşimden eğer tam tersi eşin gibi olsaydı heralde bende dayanamazdım bu duruma.....ama bir müddet sabredip susabilirdin eşinde onları tanıyıp anlayınca zamanla belk seni tutucaktı eşin ilk baslarda öyle olur ama tanıyınca yaptıklarını görünce senden kıymetli ve değerlisi olmuyo inanki eşinle son bi kez konus bence bi çözüm bulun orta yolu bulup anlaşın gel bunu çocuğumuz için yapalımde ayrı eve çıkmayı teklif et ve ailenle beni asla karsılastırma de sen gidebilirsin o senin ailen ama bizi karsılatırma de bide bu şekilde konusmayı denesen...baktın hala önce anam diyo ozaman boşan zaman herşeyin ilacı senin değerini ozaman içinde anlıycak ve ailesini yuvasını anası için yıktığına çok pişman olucak....tek bişey de allaha havale et....hersey gönlünce olsun cnm.....

Canım kendimi düşünmüyorum diyorsun ama öncelikle kendini düşünmelisin ,çünkü sen mutlu olmazsan çocuğunu da mutlu edemezsin...
kaldı ki eşin sizi kaybetmemek için hiç bir şey yapmamış ki pekala hem ailesini hem de sizi hoş tutabilirdi..hamile eşini bu şekilde gönderip çocuğuna bu kadar süre nasıl uzak kalabilir bir insan..bir gün çocuğundan vazgeçiyor bir gün senden kusura bakma ama böyle biri ne koca ne de baba olabilir...
Annen ve baban senin mutluluğunu istedikleri için barışmana sıcak bakmıyorlar belki de haklılar.
eşin eğer sizi kaybetmek istemiyorsa her türlü şartını kabul etmesi gerekir.Ayrı ev ve senin onlarla görüşmeme şartını mesela...
kolay değil evliliğinizi bu aşamaya getiren insanlar için bu şart çok değil..geçen zaman geri gelirmi hamilelik dönemini hakkıyla yaşatmadılar sana ve çocuğunuzun bebeklik dönemini birada yaşayamadınız ..onlar için az bile..
of ne doluymuşum bende...

Cevap vermek durumunda değilsiniz, ama ben eşinizin yaşını merak ettim. Gerçi konuyla ilgisi yok, evlendiğine göre zaten birtakım sorumlulukların, babası olacağı yeni yuvasının bilincinde olması gerekirdi ama ben bu kadar anneci erkekleri anlayamıyorum hiç. Tamam, tabii ki o senin annen de, o kadın seni çoktaaan doğurdu be adam, senin artık kendi aklın fikrin olmak zorunda...

Ben dış güçler yüzünden zarar gören evliliklere, üçüncü beşinci kişiler yüzünden yıkılan yuvalara çok üzülüyorum. Keşke o kadın daha da ruh hastası olsaydı da eşiniz "ama anne o benim karım, buna hakkın yok!" diyebilecek kişilikte olsaymış. Çünkü sizin evliliğiniz eşiniz izin verdiği için bu duruma gelmiş, ve sizin de dediğiniz gibi, böyle gelmiş böyle de gidecektir. Kesin kararınızı vermişsiniz gibi konuşmak benim haddim değil, ama kızınızın bir gün "ya anne iyi ki boşanmışsınız da mutlu mesut büyüdüm" deme olasılığını da göz önünde bulundurun.

Son düzenleme:

daha ne kadar sussaydım ki canım. iki sene sustum. iki sene boyunca ailemden uzak, konuştukları dili anlamadığım, sürekli ezildiğim bi evde yaşadım ben. onlara hiç cvp vermedim. son güne kadar ağzımı açmadım. ama bende insanım yani. nereye kadar sabredeyim. eşim onların gerçek yüzünü görmez. o adam değişmez.

24 yaşında. ama bunun yaşla da ilgisi yok. insanlıkla merhametle şerefle ilgisi var. ben 23 yaşındayım. kimse benden bu kadar iyi anne olacağımı beklemezdi. ben bile kendimden bu kadarını beklemezdim. korkuyordu ailem sıkılıp alın siz bakın derim diye. ama şimdi kızım bi gülsün dünya duruyo benim için. önemli olan insan olmak

öyle diyosan ayrıl ozaman cnm yoksa ozaman barışsanızda bu böyle onlar ölene kadar sürer gider senin ömründende gider bu arada kızında mutsuz lur babası kendisini ve annesini saylamadığı için...allah yardımcın olsun cnm....en doğru kararı sen kalbin ve aklın verir....olayları yasayan sensin neler çektiğini bilende sensin kızında büyüyünce kesinlikle sana hak vericek

Kesinlikle haklısınız. Zaten 24 küçük bir yaş değil. Ayrıca şuna inanmaya başladım ki, siz bunlara bir şekilde "dur" demezseniz, 39 yaşına da gelse farklı davranmayacak.

Mesele sanki sadece eşinizle ilgiliymiş gibi konuyu başka taraflara çektiysem kusura bakmayın. Çok yakın bir arkadaşım daha kendisini halen annesinin karnında hisseden biriyle evli olduğunu fark ediyor ve ben bu yüzden bu konuda sanırım doluyum, affedin.

Erkekler Kızlardan Daha Geç Olgunlaşırlar..
24 Yaşındaki Bir Erkek Evliliğin Yükünü Ne Kadar Taşıyabilir ki..

Allah Yardımcınız Olsun..

rica ederim olur mu öyle şey. mesela zaten aslına bakılırsa tam da eşim. dışardan kim ne derse desin, o susturmasını bilecekti. neyse bebeğim uyanmak üzere, çok saolun yorumlarınız için. herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah. ii geceler

Kesinlikle bencede yaşla ilgisi yok eşiniz 24 yaşında ve hiçte küçük bir yaş değil sorumluluklarını alabilecek bir yaş.Bizde eşimle ben 19 o 20 yken evlendik.Bunun yaşla ilgisi yok yapı meselesi kimi insan 40 ınada gelse olgunlaşmıyor malesef.Birde eşinizin ailesinin anlayışsızlığı artı eşinizin sizi ve ailesine ayrı yerde tutamayıp aradaki dengeyi sağlayamamasında sorun.Durumunuza üzüldüm inşallah eşinizin aklı başına gelir.Barışırsanız eğer kesinlikle ayrı ve ailesinden uzak bir ev tutmayı talep etmelisiniz başka türlü mutlu olabileceğinizi sanmıyorum.

Son düzenleme:
canım evin onlardan oldukça uzak olacaksa birleş aksi takdirde babasız bir çocuk büyütmek o kargaşa ve mutsuzluğun içinde çocuk büyütmekten çok daha iyi emin ol

Mutlaka öyle. Bakın, benim bahsettiğim arkadaşım kaynanası ile farklı şehirlerde yaşadığı halde illallah dedi, kadının gölgesi hep ensesinde çünkü. Oğlunu da zaten uzaktan kumandayla yönetiyor. Yani bu adamlar "Allah'ım ben ne yapıyorum?!" diyemedikten sonra gerisi boş.

Onun avantajı, bebeğinin olmaması. Sizin avantajınız, çok anlayışlı ve size kol kanat germiş bir ailenizin olması. Kızınız da siz de o kadar şanslısınız ki, Allah onlardan razı olsun.

Ne kadar olgun olduğunuz, yazdıklarınızdan da belli oluyor. Ailenizin de desteği ile, kızınızı en güzel şekilde yetiştirebileceğinizden hiç şüphem yok. Birtakım zorluklar yaşayacak olsanız da, eminim kızınız da sizin gibi "makul düşünen" bir insan olacaktır, "babam da olsa, biz o şekilde mutlu bir aile olamazmışız, belki babamla büyümedim ama en azından kavgasız gürültüsüz bir yuvada büyüdüm." diyebilecektir.

ya yok aptal bir insanla bile başa çıkabilir insan ama cahil insanla başa çıkılmıyo canım. Kararımı verdim ama olanları sindiremiyorum demişsin başka bir yorumunda... eğer kararını verdiysen yolun açık olsun. Allah utandırmasın pişman etmesin.

Bence kayınvaliden en kısa zamanda bir koca bulmalı o zaman sizi rahat bırakır onun derdi bu bence
Kendiside kocasıyla kalmak ister ve bırakır bu işleri:)) şaka bir yana Allah yardımcınız olsun..Bu kaynanalar yuva yıkmaktan nasıl rahatsız olmuyor neden vicdan azabı çekmiyor hayret doğrusu ben olsam çocuğum benim yüzümden boşansa kahrolurum ve bir araya gelmeleri için herşeyi yaparım..Üstelik hamilesin! Allah ıslah etsin böylelerini....

çok şanslısın arkanda ailen var kiminin ailesine ufacık çocuğun masrafı yük geliyo halbuki Allah çocuğun bereketini rızkını o ewe verir. sen güçlü birisin. eşin yeterince olgunlaşmamış eğer coluğuna cocuğuna sahip çıkabilen biri olsaydı seni bu durumda bu kadar bekletmezdi bakardı çaresine daha uzakta ev bulurdu restini çekerdi. çok doğru söylüyorsun ona dönersen garantisi yokki kısa süre sonra yine eski tas eski hamam olur

ya böyle okuyunca o kadar üzülüyorum ki. neden böyle oluyor birbirinizi seven insanlar neden evlenince sevgileri bitiyor ... birde siz daha çok yeni evlisiniz böyle olmaması lazımdı. benimde annem babannemden çok çekmiştir ve babamda hep annesinden yana olmuştur ama annem dayandı çünkü herkesin evi barkı ayrıydı ve annem tatillerde kendi annesine giderdi biz torunlar olarak iki tarıfada ziyarete giderdik. ne bileyim herhalde senin kayınvaliden torununu da sevmiyor. bebişinde çok küçük. bence eşine söyle ki ayrı eve çıkalım (ki zaten kendisi önermiş) ama annen ve abin bize gelmeyecek de eğer bunu kabul ederse ona bir şans ver. sonuçta tekrar olmazsa ilerde kızın anne neden babamla ayrıldınız dediğinde anlatırsın ona olanları. tabi ki babasını kızına kötülemezsin ama dersin ki ben senin için ona bir şans daha verdim ama olmadı bak. hatta bakarsın eşin bunları kabul eder ve bir bakmışsın yine eskisi gibi huzurlu olmuşsunuz.

ah bu arada yazmayı unutmuşum demişsin ya eşimin tavırlarını anlamıyorum bir öyle diyor bir böyle. bence sebebi şu canım geliyor senin yanına seni çocuğunu özlüyor ona göre konuşuyor sonra evine geri dönüyor annesi gene onu dolduruyor bu sefer bambaşka şeyler yapıyor, söylüyor.

Erkekler Kızlardan Daha Geç Olgunlaşırlar..
24 Yaşındaki Bir Erkek Evliliğin Yükünü Ne Kadar Taşıyabilir ki..

Allah Yardımcınız Olsun..

Bence olay yasta degil karakterde bitiyor. Cok daha kücük olup da olgun sorumluluk sahibi insanlar da var. Cook daha büyük olup hala cocuk gibi davrananlar oldugu gibi.

Allah yardimciniz olsun. Hayat boyu aldigim derslerden en önemlilerinden biri "Huylu huyundan vazgecmez. " Esinin arkasinda durmamis onu ezdirmis olan biri.Karsisindaki annesi dahi olsa! Annenin yeri ayri, esin yeri ayri sonucta.. Böyle biri ikinci bir sansi hak etmiyor maalesef. Yani ben olsaydim öyle bir sansi olmazdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…