Sizin karakterinizle ilgili birşey söylemem sizi tamıyorum ama kardeşinizin yanlışınızı açık yüreklilikle söyleyebildiğinize göre iyi niyetli olduğunuzı düşünüyorum. Ama sizin belkide kardeşinize olan sevginizden görmek istemediğiniz birşey var; bu olayları başlatan ve bu hale getiren kişi kardeşiniz, o adam değil ; kardeşiniz nişanlı adamın peşine düşüyor, adam pislik ama yalan söylememiş, umut vermemiş, senin için nişanlımı terk etmem ama gönlümü eğlerim senle takılırım hatta koynuma da alırdım ama hamile kalıp bunu kullanırsına kadar herşeyi söylemiş, kardeşinizi kimse kandırmıyor, kimse kullanmıyor, adamın özünde kardeşinize yaptığı bir yanlış da yok, adamın kumaşı belli, açık açıkta söylemiş, aksine kardeşiniz anladığım kadarı ile belki bir punduna getiririmde adamın nişanlısını bırakmasını sağlarım diye görüşmeye devam ediyor. ( hoş öyle birşey yapsa o nişanlı kıza bilmeden büyük iyilik eder, zira kardeşiniz adamın pislik olduğunu bile bile kabul etmiş ama diğerinin dünyadan haberi yok büyük ihtimal). Önce bunu bir kabullenin. Tamam ablasının canınız yanıyor, kardeşinizin kötü olduğunu kabul etmek zor geliyor, adamı suçlamak, kardeşinizede aşkından hata yapıyor diye yaptığını masumlaştırmak sizi rahatlatıyor ama bunlar sizin deridinizin dermanı olmaz. Bir kere o adam kardeşinizi bıraksa kendini bu kadar düşüren kardeşiniz emin olun ne rezilliği ne ailesini düşünür sırf adamı elinden kaçırmamak için rezalet çıkartır, zira anlattığınız kadar gözünü karartan kadın adam onu bırakınca öyle köşesine çekilmez, bu durumda hem aileniz hemde eşiniz hiç hoş olmayan bir şekilde öğrenir durumu. Evlenme çağına gelmiş, okumuş etmiş kızı kendisinden koruyamazsınız, kardeşiniz bir yola girmiş, sizide anne babasınıda gözü görmüyor anladığım kadarı ile , sizin tek başına yapacağınız ataklar olayları dahada çıkmaza sokar. Bazen kardeşiniz bile olsa kendi kararlarının sonuçlarına katlanmasını kabul etmeniz gerekiyor.