Kız kardeşim neden böyle yapıyor?

evet bizde o yüzdn fazla gitmiyoruz hiç gitmiyoruz hemen hemen çoğunluk onlar gelior ama sizin de dediğiniz gibi aynı yerde olunca problemler de çok oluyo:)

butun suc kardesiniz de..ben sakadan da olsa aileme laf soyletmem..hersey koca demek degil..bir tane de bizde var oyle.

beş parmağın beşi bir olmuyor malesf ki....o öyle bize karşı ama aynı şekilde onun ailesine davranılsa damat bey kıyameti kopartır ama sıra biizm tarafa gelince veryansın ettiriyoo benim kardeşimde saf tabe tongaya düşüoo hemen:KK43:

damat bey,belki kompleksli birdir.

yani annem yemek getirecek değince,''bizim evimiz de yemek mi yok, annem yapar yemek'' gibi birşeyler söyleyip üzmüş olabilir.

belki kardeşiniz de daha yeni evli ve hamile olduğu için herşeye henüz eyvallah ediyorsa iyice tepesine çıkmıştır.
ama bu da kardeşinizin seçimi.
bence siz de artık sadece telefonlaşın. onun gelmesini bekleyin. çağırılmayı bekleyin.
üzerine gidip iyice çıkmaza sokmayın.
kayınvalidesiyle aynı bina da oturduuğuna göre günden önceden haberi vardır.
damat bey anneci olduğuna göre anne de biraz egoist ise ipleri eline almış olabilir.

siz uzaktan izleyin göz kulak olun. kardeşiniz arada kalmasın. sonuçta kendi seçimini yaşıyor.

tekrar telefon edip güne gideceğini söylemiş bunu kocasınınbaskısıyla söylemiştir aklıma bu geldi
koca diye herşeye müdahele edecek diye bi durum söz konusu olmamalı
hem neden damat bey ailenize karşı bu kadar onun böle davranmasına neden
kendi ailesi olabilir bazı kaynanalar vardır çok iiyi kışkırtıp doldururlar oğullarını eşinin ailesine karşı
yada karşı taraftan bi laf işitti soğudu
kardeşinizde kocasına bu kadar kendisini ezdirmemeli
kocaysa koca ne yani

benim kardşim başından beri herşeylerine eyvallah dedi ee ölede olunca alışmış kudurmuştan beterdir misali tepesine çıktılar haliylen..

yani annem yemek getirecek değince,''bizim evimiz de yemek mi yok, annem yapar yemek'' gibi birşeyler söyleyip üzmüş olabilir.
zannetmem çünkü gerçekten kardeşim yemek yapamıyor tiskinior kokusundan falan aşağıya iniyolar kayınvalidesine her gün...gerçi annesininkini ona bal kaymak bizim ki acı zahir gelir ne kadar ii yapsakta:)

sızı cok ıyı anlıyorum ben .. aynı seylerı hatta cok daha agırlarını bızde ablamla yasadık ..
sonunda lanet olsun dedık .. bız kenara cekıldık .. boylesı daha ıyı evlı evınde koylu koyunde ..
sız ne kadar yaklasmaya calısırsanız karsı tarafın o kadar burnu buyuyor .. bosverın
ararlarsa konusun, aramazlarsa konusmayın ..

sonunda ya beni anlayan biri çıktı zaten aramıyoruz sormuyoruz annem çok merak ederse 2 haftada 3 haftada bir belki oda çok nadir kardeşimin hattı ayrı oldugundan çok gidio arayınca..ee gelip gitmemizde yok zaten mutlu mesut yaşasınlar..aynen öle yüz verdikçe daha da kötü oluolar en iyisimi uzak dur ne halleri varsa görsünler ama anneme gelde anlat bakalım bunu..anne olunca insan böle oluyo demekki..heran aklı onda aramasada gidip gelmesede ne yedi ne içti açmı tokmu merak edior işte:)

bizde iki kızız başka yok abimiz falan annemiz bütün sevgisini bize yoğunlaştırıyo bizden başka olmadığı için ee kız kardeşimden de böle bi karşılık görünce haliylen üzülüor..ne yaapalım onuda kocasını da kabul etmek zorundayız biri evlat biri evladını bıraktığın insan atamazsın satamazsın onlar ii olsunlarda bizim başka bi dileğimiz yok:)

zannetmem çünkü gerçekten kardeşim yemek yapamıyor tiskinior kokusundan falan aşağıya iniyolar kayınvalidesine her gün...gerçi annesininkini ona bal kaymak bizim ki acı zahir gelir ne kadar ii yapsakta:)

işte.. sizden yemek geldiğin de inmesine gerek kalmayacaktı bir öğünde olsa.. damat bey, hergün getirirler aman annemle aramızı açmaya çalışırlar. annemi sollarlar paniğine kapılmıştır. kendi annesine gidilsin ileri de annem baktı getirid yedirdi denmesin gibi dar mantıkla bakıp böyle bir engelleme yapmıştır.
çünkü komplekssiz olsa evet siz yemeği getirin dönün. ben aşağıya inicem deyip kabul edebilirdi.
kendi haline bırakın kız kardeşiniz zaten mahçup olmuştur. üzmeyin hiç.

bırakın o sizi arayana kadar sizde onu aramayın bi ablaya bi anneye ihtiyacı olunca aklı basına gelir sanırım eşi sorunlu kardeşinizin ne yazıkki böle insanlar çok

ahhh ahhhhh bu konuda bende çok dertliyim hiç konuşmayayım. ama yaşayan biri olarak allah size sabır versin demekten başka birşey gelmez elimden.

kız kardeşim bundan 5 ay önce evlendi...herşey çok güzeldi istenme devresine ve nişanlılık devresine kadar..yalnız kardeşim evlendi enişte bey saolsun bizi kardeşimden soğutmaya başladı..ama kendi ailesine gelince herşey olacak gelinecek gidilecek..nese konuya geliyim dün annem kardeşmin sevdiği bi yemeği yaptı ve kardeşime götürmek istedi..kardeşim hamile olduğu için yemek falan yapamıyor annemde onu düşündü dedi götürelimde yesin.nese telefon etti kardeşime annem evdemisin sana gelicez die müsaitmisin die kardeşimde müsaitim gelin dedi..kocasıda o ara bişeyler demiş kardeşime herhalde annem de sordu kocan ne dio die kardeşim bişey demior siz gelin demiş anneme nese biz hazırlanmaya başladık gidecez..2 dakka geçti geçmedi kardeşim telefon eti aşağıda değerli kayınvalidesinin günü varmış apartman arasında oraya gideceğini söledi annem de kızdı telefonu kardeşimin yüzüne kapatıı tamam biz gelmioruz deyip...kardeşim neden böle yapıor anlayamıyorum kocasına da ailesine de en iyi şekilde davranmaya çalışıyoruz ama demekki batıyor insanlara iyilik yapmıcaksın..buda bizim çok gücümüze gidior biz kardeşimin evine her zma giden insanlar değiliz ayda belki bi defa 2 olsun hade..annemin kardeşime o kadar ısrarla sormasına rağmen işim yok gitmeyecem biyeere gelin demesi ve 2 dakika sonra kayınvalidesinin günü olduğunu ve oraya gideceğini sölemesi normal değil..bizim onlara bu kadar iyi niyetle davranmamıza karşılık bizi stemiolarsa yazık derim başka da diyecek bişeyim yok:KK43:dünden beri anneciğim mahvoldu üzüntüden bidaha da gitmem dior sakinleştirmeye çalıştım ama ne kadar yararlı oldum bilmiorum....senağlamasenağlama
Yorumların hiç birini okuyamadan yazıyorum su perisi çünkü acele ettim yazmakta neden dersen kardeşini suçlamamanız için canım..Yalnış anlama kardeşin haklı demiyorum ama biliyorum o seni anneni üzmek istemez iki arada kalıyordur kocası kendi ailesiyle olmasını istiyordur sesini çıkartsa daha yeni evli huzursuzluk çıkmasın diye susuyordur..Ben yakın zamanda yaşadım bunları halada arada yaşıyorum ama kesinlikle kızmıyorum bir evliliğin oturması için zaman lazım yalnış okumadıysam kardeşin hamileymşte sakın tamamen onu suçlamayın affetinde demiyorum ama üstüne gitmeyin..Annenide çok iyi anlıyorum diyorumya yaşadım annenin gibi düşündüğüm zamanlarda oldu ama hiç yapmadım şimdi diyorumki iyiykide öyle davranmışım sende anneni sakinleştir yatışsın biraz en yakın zamandada kardeşine gidin.

bizde iki kızız başka yok abimiz falan annemiz bütün sevgisini bize yoğunlaştırıyo bizden başka olmadığı için ee kız kardeşimden de böle bi karşılık görünce haliylen üzülüor..ne yaapalım onuda kocasını da kabul etmek zorundayız biri evlat biri evladını bıraktığın insan atamazsın satamazsın onlar ii olsunlarda bizim başka bi dileğimiz yok:)
Aynen öyle seni anlıyorum annenede çok üzülüyorum :nazar: ama diyorumki zamanla her şey yoluna girer canım sabretmek gerekiyor biraz a.s.

biz zaten bırakmıştık onları kendi hallerine yane dedim ya öle çok sıkan birileri değiliz ama ne bilim herhalde arkasına düşmedikçede iyce yabancılaştırıyorlar bu sefer bize...yane boşa koyuyoruz dolmuyo doluya kouyoruz almıyo anlamadım:)

valla ne yalan söyliyim senin ve annenin durumundan çok kardeşinin haline üzüldüm.yazık ya belliki arada kalmış.dört duvar arasında ne geçtiğini kimse bilemez ne yazıkki.belliki o sizi çok istiyor.istemese eşi arkadan konuştuğunda bişey demiyor demezdi.belliki eşinden korkuyor.benden öneri annen ve sen alın karşınıza kardeşinizi ve konuşun.o da anlatırsa bundan güç alıp damat beyle annen dertleşir gibi konuşsun.kızım bizi istemiyor neden acaba çok değişti gibisinden..bi ağzını arayın bakalım beyefendi size de restmi çekecek yoksa sizin yanınızdamı olacak :nazar:

bi de kocasının sözünü dinlemesinde veryansın etmişsiniz ama ya öle insanlar varki.....nerden biliyorsunuz kardeşinizin eşinin eğer annenler gelirse onlara surat yaparım böyle böyle derim yada ne bileyim hiç konuşmam demediğini..e kardeşinizde aile içi huzursuzluğunu anlamayın diye ve hatta eşiyle tartışmaya girmeyin diye arada kalıyor.yazık ya tavır yapmayın konuşun kardeşinizle hem de hamile kıyamam ne kadar üzülüyordur.en azından sadece siz konuşun belki annenize açılamaz size anlatır.

herzaman konuşuyoruz biz onunla abla kardeş dertleşiriz sohbet ederiz ama olumsuz bişey sölemedi şu ana kadar ne biliyim bi sıkıntısı falan olduğunu sordum hep hiçbir sıkıntım yok dedi geçiştirdi artık varsada bizi üzmemek içinmi yok dior bilemem ama içinde tutarak daha çok üüzlüorr

X