Kız kardeşim neden böyle yapıyor?

ksksuperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
153
1
kız kardeşim bundan 5 ay önce evlendi...herşey çok güzeldi istenme devresine ve nişanlılık devresine kadar..yalnız kardeşim evlendi enişte bey saolsun bizi kardeşimden soğutmaya başladı..ama kendi ailesine gelince herşey olacak gelinecek gidilecek..nese konuya geliyim dün annem kardeşmin sevdiği bi yemeği yaptı ve kardeşime götürmek istedi..kardeşim hamile olduğu için yemek falan yapamıyor annemde onu düşündü dedi götürelimde yesin.nese telefon etti kardeşime annem evdemisin sana gelicez die müsaitmisin die kardeşimde müsaitim gelin dedi..kocasıda o ara bişeyler demiş kardeşime herhalde annem de sordu kocan ne dio die kardeşim bişey demior siz gelin demiş anneme nese biz hazırlanmaya başladık gidecez..2 dakka geçti geçmedi kardeşim telefon eti aşağıda değerli kayınvalidesinin günü varmış apartman arasında oraya gideceğini söledi annem de kızdı telefonu kardeşimin yüzüne kapatıı tamam biz gelmioruz deyip...kardeşim neden böle yapıor anlayamıyorum kocasına da ailesine de en iyi şekilde davranmaya çalışıyoruz ama demekki batıyor insanlara iyilik yapmıcaksın..buda bizim çok gücümüze gidior biz kardeşimin evine her zma giden insanlar değiliz ayda belki bi defa 2 olsun hade..annemin kardeşime o kadar ısrarla sormasına rağmen işim yok gitmeyecem biyeere gelin demesi ve 2 dakika sonra kayınvalidesinin günü olduğunu ve oraya gideceğini sölemesi normal değil..bizim onlara bu kadar iyi niyetle davranmamıza karşılık bizi stemiolarsa yazık derim başka da diyecek bişeyim yok:KK43:dünden beri anneciğim mahvoldu üzüntüden bidaha da gitmem dior sakinleştirmeye çalıştım ama ne kadar yararlı oldum bilmiorum....senağlamasenağlama

Evlat hatrı yere batırır, annen şu an üzgün olduğu için gitmem diyo ama kardeşin müsait bir günde davet ederse emin ol annen gidecektir,Sen istersen kardeşine el altından telefon et annm üzüldü,müsait birgününde davet et gibilerinden,buzlar erir kaydirigubbakcemile5

zannetmem benim kardeşim çok kayınvalideci korkuyor da ondanmı böle davranıor yoksa başka bi sebep mi var altında bilemem ama evlendikten sonra böle oldu bi ha bi yabancı ha biz..hayır anlamdığım nokta bi ksuurumuzda yok istenmediğimiz içinmi böle davranıor kardşim bilmiorumm..ama sıklıkla giden insanlar da değiliz:KK43:bilmiorumm iyi nyetimizden kaynaklanıor herhalde:KK43::KK43:

Daha çok yeni evliymiş kardeşiniz,öncelikle hayırlı olsun inşallah!
Bence yemek falan göndermeyin,biraz kendi halinde bırakın..
Zaten zaman geçtikçe evliliği oturacak,geliş gidişleri düzene girer..
Şu aşamada yeteri kadar kafası karışıktır zaten...

saol canımmm allah tüm bekarlara nasip eylesin ama bölesini nasip etmesin uzak tutsunn..götürmemiizn nedeni zaten kardeşimin yemek yapamıyo olması bide sevdiği yemek olunca hade götürelim dedik..dedim ya biz zaten fazla gidip gelen insanlar değiliz..

Bence kardeşiniz değilde eşi yada eşinin ailesi istemiyor olabilir.Kardeşinizde arada kalıyordur.
Birde bu taraftan bakmak lazım CADIARZU

tamam bende onu diyorum zaten ama kardeşimin bize bunu sölemesini istiyoruz eğer böle bişey varsa sölesinde bilelim yane bizde ona göre davranırız yerimizi biliriz..zaten el oğlundan ne hayır gelirki istediğin kadar iyilik yap bilinmez bundan eminim:KK43:

böle davranarak bizi küçük duruma düşürüyor kocasının ve ailesinin karşısında e bölede olunca ailce çok ağrımıza gidioo..bunuda kardeşime söleyip onunda psikolajisini bozmak istemiyoruz ne yapıcaz bilmiorum??bilmiyorumkismile

Eşim sizi istemiyo demekte zordur yaa :1no2:
Birde hamileliğin verdiği psikoloji var.Bence siz onlar aramadan arayıp sormayın derim CADIARZU

bence zor değil bölesi daha zor gelip deyip de sonradan ben aşağıya inecem sonra gelin demek...zaten kendine kalsa hiç aramaz sormaz dedim ya ha bi yabancı ha biz:KK43::KK43:

henüz yeni bir evlilik.aileler arasında bu tür sıkıntılı geçişler oluyor , zaman herşeyin ilacı zamanla kaynaşmalar olucaktır üzülme canım(demesi kolay)diye düşüneceksin ama böyle.
kaynana tarafından her zaman beklenen önce biz düşüncesi olabiliyor.
bizlerde yaşadık bu sıkıntıları ama zamanla alıştık kaynaştık

böle davranarak bizi küçük duruma düşürüyor kocasının ve ailesinin karşısında e bölede olunca ailce çok ağrımıza gidioo..bunuda kardeşime söleyip onunda psikolajisini bozmak istemiyoruz ne yapıcaz bilmiorum??bilmiyorumkismile

Hiç bişiy yapmayın...
Kendi özlese,istese gelir zaten..
Arayıp da biz geliyoruz demek nasıl erkek tarafı yapınca hoşumuza gitmiyorsa kendi ailemiz de olsa iyi olmuyor işte..

bence zor değil bölesi daha zor gelip deyip de sonradan ben aşağıya inecem sonra gelin demek...zaten kendine kalsa hiç aramaz sormaz dedim ya ha bi yabancı ha biz:KK43::KK43:

Zor değil mi?
Yapmayın gözünüzü seveyim kim eşle aile arasında kalmak ister ki?
Hoşunuza mı gidecek sizi istemediklerini duyunca?

damatın istediğide bu zaten ,sizi soğutmak sonra gidip ilgilenmeyince karalamak bu oyuna gelmeyin kızınıza sahip çıkın yaşanacak iyi ve kötü günleri olacaktır arkasında ailesi olunca erkek milleti kadını istediği gibi ezemez tabi yeni evlenmiş genç kızımız bunu anlamıyacak kadar toy

damatın istediğide bu zaten ,sizi soğutmak sonra gidip ilgilenmeyince karalamak bu oyuna gelmeyin kızınıza sahip çıkın yaşanacak iyi ve kötü günleri olacaktır arkasında ailesi olunca erkek milleti kadını istediği gibi ezemez tabi yeni evlenmiş genç kızımız bunu anlamıyacak kadar toy

Varsın toy olsun!
O da bizim gibi düşe kalka öğrenecek dişli olmayı..
İki defa ezilecek, beş defa canı acıycak, sonunda o da ezmeyi öğrenecek!
Ama kendi başına öğrenmeli bunu..
Evet arkasında aile desteği olduğunu hep hissetmeli ama kendi yaşayıp görmeli..
Şu anda herşey batar ona..
Serbest bırakılması daha doğru bence..

tüm sorun eşi bence...eşi kendi ailesine yüzlü görünsün diye o gün öyle davranmasını istemiş...kız kardeşiniz tabiki ister annesinin gelmesini..damat beyle aranızda problem oldu ise ilk başlarda onu sürdürüyor olabilir...

evet haklıısn emacım gerçekten tek istedği bizi ondan soğutmak zaten kendisi çok anneci biri annesinin eteğinin dibinden ayrılmıyo varsa yoksa onun için anne anneanne başka önmeli olan kimse yok hayatında..

aynen sırf annesine karşı aşagıda gün oldugunu sölemiş kardeşime kardeşimde daha sonradan bizi aradı ve gün oldugunu oraya gideceğini söledi:KK43:

işte aynı binada olunca malesef hep oluyo böle sorunlar ,kız tarafıda hep batar göze gelmesi ,gidilmesi vs...kardeşinize tavır yapmayın aksine ona sahip çıkın o daha çok yeni evli ve farklı aileye gelin ğitmiş ilk başlarda olabiliyor bu tür şeyler zamanla herşey yerine oturacaktır

aynen sırf annesine karşı aşagıda gün oldugunu sölemiş kardeşime kardeşimde daha sonradan bizi aradı ve gün oldugunu oraya gideceğini söledi:KK43:

belki baştan gitmeyi düşünmemişti ,eşi gelip ısrar edince gitmek zorunda kalmıştır kimse istemez eşi ve kendi ailesi arasında kalmayı,zamanla hepsi düzelecektir

X