Öznur hanım izninle Şemsa' la ilgili minik bir bilgi ekleyeyim. Öncelikle senin gibi öğrendiği bir bilgiyi bütün öğrencilerimin unutmamasini isterdim harikasınız.Edebiyatçı Recaizade Mahmut Ekrem’in evlatlık aldığı kızının ismi bende derste duydımm
Evet çok güzelÖznur hanım izninle Şemsa' la ilgili minik bir bilgi ekleyeyim. Öncelikle senin gibi öğrendiği bir bilgiyi bütün öğrencilerimin unutmamasini isterdim harikasınız.
Şemsa aslında Recaizade' nin eserinin ismi. Kendisi yaşadığı olaylardan esinlenerek bu hikayeyi yazmış. Dediğiniz gibi annesini babasını kaybeden Anadolu çocuğu Seher' i yetistirmek üzere yanına alıyor. Şemsa ismini kendi koyuyor eserinde.
O da zatürreden ölüyor...Evet çok güzel
Çocukları hep ölmüş adamın evlatlık almış adını şemsa koymuş o da ölmüş Çok üzülmüştüm
Oglunuza nehir ismi vermişsiniz. Kızınıza da nehir ismi verebilirsiniz.
Nil veya Meriç olabilir.
İdil çok güzel bir isim gerçekten...İdil nehri de var
Ya da Hazar denizi ☺
Meva, Gülce, Gökçe, İpek, İnciKızlar Merhaba,
Nasipse bir kızım olacak surda doguma sayılı zaman kaldi ama biz hala isim bulamadik
Cok klasik olmayan ama yeni çıkıpta cok sacma olmayan bi isim istiyoruz. Ama maalesef bulamiyoruz. Onerilerinize açığız ❤
Asya olabilir Aras la da uyumlu:)
Çok güzel...Sağlıkla gelsin miniginiz ...Kızlar hepinize onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Sanırım Aden koymaya karar verdik.cennet bahcesi anlamı
Amin insallah cok tesekkur ederizÇok güzel...Sağlıkla gelsin miniginiz ...
Ad kavmi baska Aden bahceleri baska kuzum cok arastirdikYalnız Cennetin ismi Aden değildi Adn idi sanki.
Aden'in de helak olmuş Ad kavmiyle bir bağlantısı vardı diye hatırlıyorum. Iyi araştırmalı
Teşekkür ederimMiray
Narin
Gülce
Rana
Serra
Feyza