Nisanliyken esim.diyodu kalcani kapatcak seyler giyin diye amanbu kadar bunaltacaklarini tahmin etmiyodum dedim zaten kendisini bu kadzr ustume gelcenizi bilsem en bastan kabul etmezdim diyeKonunun neresinde tutsak elde kalıyor. Bile isteye yani eşinizin böyle olduğunu, size giyim konusundaki dayatmalarını kabul ederek mi evlendiniz? 3 senedir evlisiniz değişmediğine göre daha değişmez. Ayrıca sizin giyiminizden kayınvalidenize ne ? Eşinizin dahi karışması yanlıştan kayınvalidenize ne oluyor?
Ben her giycegim seyi soylemiyorum ki bana bi elbise bakmis sagolsun cok dusunceli ya bunu al ama altina pantolonda giy dedi yoksa goydigim biseyi izin almiyorum ki bide ustumde hosuna gitmeyen bisey oldumu esimi dolduruyo ya guzellikle giymeyecem agzimin tadi bozulmasin diye yada tartismayla sonlacakti bende her defasinda ses etmedim saf gibi esimle aram bozulmasin diye ama is cigrindan cikti artik konustum.esimlede bana ne sen.ne.anne karismayin diye gonulsuz tamam dedi basimi agritcak kv. Ama napim bu gidisle beni oyuncak bebek gibi giydiriyp cikartiyoşimdi 3 yıl geçmiş kv ni tanıyorsun
neden bu cümleyi söylüyorsun elbise giysem nasıl olur vs diye
ben bunu okuduğum anda konu gerçekliğini kaybetti
yani giydim çıktım bunu dedi dersen inanırdım da seni her an kapatmaya çalışan kv ye elbise giysem nasıl olur denir mi
bu arada gayet açığım ama ayak bileğimde elbisem de var
kv ye elbise giysem vs demek yerine giyin
bu arada tunik ve pantolon giyiyorum diyorsun
hepimiz pantolon giyiyoruz ama tunik giymiyoruz mesela
al bir tişört 10 TL giy pantolonun üstüne
sonra kv ne derse desin
giymeden önce bunu giyebilir miyim mi diyorsun
günümüzde 5 yaşındaki çocuklar annelerinin verdiğini giymiyor
bir de giymemişsiniz ki hep konuşmuşsunuz ne gereği var önce giyin sonra kv laf etsin
herkesin günahı kendine deyin ve gidin nereye gidecekseniz
Bi bilsem bu duruma getirdim.kendimi baya sessiz pisirik biriyim sanirimki biseu diyemiyorum ya offPeki kendinize bunu neden yapıyorsunuz
Aynen cok sessiz kaliyorum farkinda olupta cozum bulammak cok zor ya oyle olmak istemiyorum hayatimi o yonlerdiremezVe aynı benim dedem gibi ilerde çocuklarının da üstünde baskı kuracaklar ve çocukların sessiz bir anne baba ve her şeye burnunu sokan bir babaannne psikolojisi ile yetişecekler
Evet tek suclu benim en basta izin verdim karismasina heves etmistir diye ses etmedim. Valla kendimi bazrn okadar iradesiz ezik hissediyomki ya ne hale dusurdum kendimi of siz boyle diyince dahada kiziyom kendimeYapmayın Allah aşkına, ne eşiniz ne de bi başkası bunun kararini veremez. Siz dogruyu yanlişi ayirt edemeyecek kadar iradesiz misiniz ki bi başkasi sizin yerinize karar versin?
Kimseye aciklama yapmak ya da gönlunü etmek zorunda degilsiniz. Ayrica bu konudaki tek suçlu sizsiniz bence. Zira siz buna musade etmişsiniz.
Ek olarak @KaraTurna hakli, esiniz annesinin arkasına saklaniyor sadece
Istedigimi giycm basim agricak ama yapcak bisey yokHadi ya üzüldün çünkü tartışmak kötü ne yapacam peki
Vallahi sizin gibi hemcinslerimi gordukce uzuluyorumSozunu dinlemicem artik basima kalkiyo sonraresmen sormadan bisey alamicak duruma gelcem ya cocuk gibi oldum yeminle asiri kiziyom kendime nasil bu duruma dusurdum.kendimi diye
Aynen en buyuk hatayi basta yaptimBaştan karıştırmayacaktın.
Aynen suc bende en basya ipin ucunu verdim elineesim ilk zamnlar boyle degildi alirdi annesi laf ederdi simdi doldurusa gele gele alisti oda basinida agritmak istemiyo arada kalmakta istemiyo ben konustum ama dedim bu sekil mutlu degilim diye gonulsuz ama umrumda degim sirf onlar uzulmesin diye kendimi eziyorum ama biride demiyo bu kiz uzulmesin ses etmeyelim diye
Evet nasil yapcam bilmiyorum ama inan annem.babam gorse cok kizar biz seni boylemi yetistirdi pisirik gibi diyeKonuyu dini boyuta taşımak istemiyorum ama eşiniz bildiğiniz inanç sömürüsü yapıyor.
Beyfendi sizin sevap-günah bekçiniz mi?
İnançlı bir insanım,aklım başımda,
vücudumu hangi kıyafetle,ne ölçüde kapatacağımı kendi düşüncelerim doğrultusunda tayin edip,uygulayabilirim.
Eşim ancak güzellikle tavsiyede bulunabilir,zorlayamaz.
Hele beni günahkar olmakla itham edip,
alttan alta tehdit edemez.
Kayınvaldeme ise bu konuda hiç söz düşmez.
O da bildiğiniz duygu sömürüsü yapan,
aciz bir kadın.
Her ikisine de 'yeter,dur' demek size düşer.
Aynen 3 sene nasil sessiz kalmisim gerci kac defa tartistim ama yine sustum simdi susmal istemiyorim bi cozum bullmak istiyorumVallahi sizin gibi hemcinslerimi gordukce uzuluyorum
3 sene nasil reva gordunuz kendinize bu durumu
Henuz 24 yasindaymissiniz. Simdi istediginiz gibi giyinmeyip de ne zaman giyineceksiniz?
Birden yaparsam goze batarim zaten dedigin gibi ufaktan baslim.ama.oyle bi duruma.gelmisimki ne yapcahimi bilmiyorumBence ufak ufak değiştirin tarzınızı. Birden yapmayın. Zamanla çözmeye çalışın.
D3mez esim oyle annesi nasil.yapiyosa duygu somurusuyle hallediyo olayi esim de bikti kendi derdimlemi ugrasayim sizin.bu sacma konularla diye kendini atese atmaz o ne uyanikDemek ki biraz da görev eşinize düşüyor. Pasif kalmasın. Annesine "ben karışmıyorum kocası olarak sana ne oluyor anne" demesi gerekir. Siz elsiniz. Her türlü kötü olursunuz. Onun annesiyle çözmesi lazım.
Kac defa dedi arayim agzinin payini verim.diye ama ortalik karisir diye ses etme.diyorumAnnenizin yerinde olsam o kayınvalide kişisinin hakkından gelirdim..
Evli bir bayanın kıyafetine bence sadece kocası karışabilir onuda abartmıyorsa. Siz pasif kalmışsınız biraz galiba.Evleneli 3 sene olcak kaynanam kiyafetime cok karisir hep uzun kapali seyler giyinmeme ister ben acigim bu arada. 3 senede surekli pantolon tunik giyiyorum baska bisey giyemedim daha cunku ayak bilegim dahi gozukmeyecekmis. Esim istiyoki farkli giyinim bakayim kendime ama annesi hasta diye ses etmiyo ben biktim artik bu durumdan bi cozum bulmam lazim siz olsaniz ne yaparsiniz ne dersiniz bu durumda. Gecen kaynanamla laf arasi konustuk elbise giy ama altina pantolon giyersen tabi dedi olurmu oyle sey oldu olacak ferace giyinip cikim dedim ama laf anlatamiyorum ne zaman bu konu acilsa kavga cikiyo nolur yardmci olun 24 yasindayim kendimi yasli gibi hissediyorum ya kendine benzetmeye calisiyo beni offf
Biraz degil.baya kalmisimEvli bir bayanın kıyafetine bence sadece kocası karışabilir onuda abartmıyorsa. Siz pasif kalmışsınız biraz galiba.
En iyisi kuzumIstedigimi giycm basim agricak ama yapcak bisey yok
Nasıl giyiniyorsunuz ki kapalı kıyafetlerle sürekli yaşlı gibi olduğunuzu düşüyorsunuz? Açık giyinmek genç görünmeye yetseydi keşke. Bu algınızı da bir değiştirin bence.Sormaaa salak gibi izin veririsem.zamaninda boyle olur iste artik giyincem istedigimi cubku ne zevki var ne tarzi benide kendisine benzetti esimin yaninda annesi gibiyim dusun yani