• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana gelin sorunlarina karsi kendi aklimca bir cozum buldum !

Konu cok güzelmiş ama keşke kendimizi kontrol altına alsaymışşiz.

neyse..:44:

İlk olarak her iki tarafda bir birine karşı saygısını kaybetmemeli, bu çerçevenin dışına çıkıldığında, yapa bileceğimiz:
- dediğiklerini dinlemeli, ama yapmamak,
- bir şey anlatmak istediğimizde bunu iki kere düşünmemiz,
- yardıma hitiyacimiz oldugunda, onlardan yarım istememizin doğru olup olmamadigi,
- telefon görüşmelerini azaltmak
- başlattığı o savaşa asla katılıp savaş içersine girmeyin, böylece kaybedecek birşeyimiz olamaz,
- kanıtları (telefoon, msjlsr ) saklamak.
- yüz göz olmamak,
- son carede hiç görüşmemeli ( bu evliliğinizi tehlikeli hale getiren kv veya kb olanlar için geçerli).

Örnek ben: aklim olsaydı yüz göz olmasaydım benim başıma bir şey gelmezdi, yada yaptıklarını gizlemeseydim

daha evvel de bir arkadas acmisti boyle bir konu taktik vs diye ama fos cikti:( canim bunun icin oyle super harikulade bir taktik yol yontem falan yok maalesef neden mi cunku insanoglu cesit cesit 5 parmagin 5 i bir degil hal boyleyken nasil bir kalip konulurdA sokulur ki insan o kaliba o davranisa yani birinin ak dedigine digeri kara der biri tatli dile gelir bir gelmez vs vs bence aslolan karsimizdakini taniyip anlayip onyargilarimizdan siyrilip elimizden geldince sagduyulu olmaya calismak beklentilerimizi azaltmak daima empati yapmak ama bunlarin bile ise yaramadigi durumlar olur mutlaka.....keske olsaydi bir yol yontem taktik ama yok maalesef

insanlar farklı çok doğru. ama biz bir taneyiz ve kendimizi değiştirirsek kimse bizim canımızı sıkamaz. bende kv sorunu yaşadım 7 aylık evliyim hala da yaşıyorum. ama şu an uyguladığım ya da uygulamaya çalıştığım: her insanın farklı yapısı olduğunu kabullenmek ve yapılanda art niyet aramamak. onun yapısı böyle diyerek kabullenmek. belki bizi biz yapan ve bize normal gelen şeylerde onlara batıyordur bunu bilemeyiz. dediğim gibi bu sadece kv için değil herşey için herkes için uygulanabilir. insanların farklı yapıda olduğunu, farklı kültürlerde büyüdüğünü kabullenmek. bunuda kendimiz için yapmalıyız :) çünkü gerçekten olan bize oluo belki insanlra gerçekten kötü niyetli değil :) bize batıyo

Ben bunu da denedim ama ardı arkası kesilmedi aksine dahada karışması arttı o yüzden hiç başlama derim.benimki dk başı aç bu çocuk diye arkamda dolandı herşeyime bahane buldu hiç acımadı lohusa dönemimde hatta bazı ufak tartışmalarda bile hakaret içermeye başladı herşeyde gerikafalı kelimelerini bile kullandı o yüzden he bile deme direk bildiğini oku nasıl alışırsa öyle gider.ne o değişsin ne sen değiş kimse ne düşünür diye değişme herkes yerini bilecek yoksa benim gibi ezilir durursun ki kv konusunda çok dertliyim:(bazı insanlarda tartışılmaz benimki öyle karşısına geçip seviyeli eleştiri ve tartışma yaşayamıyorum bile o kadar terbiyesizleşip hakarete geçiyo o yüzden uzatıp muhatab olma he deme ama cevapta verme doğru bildiğini açıklamaya çalış olmuyosa zorlama.

insanlar farklı çok doğru. Ama biz bir taneyiz ve kendimizi değiştirirsek kimse bizim canımızı sıkamaz. Bende kv sorunu yaşadım 7 aylık evliyim hala da yaşıyorum. Ama şu an uyguladığım ya da uygulamaya çalıştığım: Her insanın farklı yapısı olduğunu kabullenmek ve yapılanda art niyet aramamak. Onun yapısı böyle diyerek kabullenmek. Belki bizi biz yapan ve bize normal gelen şeylerde onlara batıyordur bunu bilemeyiz. Dediğim gibi bu sadece kv için değil herşey için herkes için uygulanabilir. Insanların farklı yapıda olduğunu, farklı kültürlerde büyüdüğünü kabullenmek. Bunuda kendimiz için yapmalıyız :) çünkü gerçekten olan bize oluo belki insanlra gerçekten kötü niyetli değil :) bize batıyo

hiçbir zaman tek bir harekete göre batmıyo ki zamanla birike birike bu duruma geliyo,bu saatten sonra iyi de söylense kötü algılanması normaldir taş olsa çatlar 2,5 yıllık evliyim çok sorun yaşadım sustum olması konuştum olmadı kimse kimseyi kabullenmek zorunda değil zamanla yaşananlar birikiyo ve istesende unutup alttan alamıyosun,insan yeri gelio kendi ailesiyle çatışabiliyo ki eşinin ailesi olduğunda söz konusu bence daha farklı oluyo ve seni anlamıyolar beklentileri her zaman çok yüksek..

Bende bir anneyim, annemde bir anne.. Hayatına müdahale ettiğim kişi evladım da olsa bana dur demeye hakkı var diye düşünüyorum. Buradaki konu şunu giydir bunu giydir, bunlar bana basit geliyor, yanlış anlaşılmasın fikrimi söylüyorum. Ama konu içinde yazan arkadaşlar var mesela konular hakikaten can alıcı, karakolluk olsaydık ne demek ya.. İnsan oğlunun eşi, gelini için böyle birşey düşünsün.. O yüzden her konu ayrı, her hayat ayrı, her çözüm ayrı..

Kesinlikle katılıyorum. Zaten sanırım (en azından kendi yaşadıklarımdan da pay bularak) asıl sorun "şunu giydir" , "bunu yap" değil gibi geliyor. Bir makalede okumuştum. Düşünün yani adamlar gelin - kaynana rekabeti/kavgası ile ilgili bilimsel araştırma yapmışlar:
"... aradaki güç savaşıdır..." diye bir cümle geçiyor ve aslında özünde; bunun güçlü olanın dişine göre bulduğu tarafa hakimiyet kurma ve "benim sözüm geçti" çabasından kaynaklandığı sonucuna varılıyordu.

Sanırım bazı kayınvalidelerimiz (benimki de zaman zaman buna dahil:)) sadece "sözünü geçirmek" adına bu şekilde davranabiliyor ve bu da istenmeyen sonuçlar doğabiliyor.

Ayrıca "kendi annemiz olsa böyle yapmayız" diyoruz belki ama yeri geldiği zaman kendi annemize gayet güzel "anne sen buna karışma" diyebiliyoruz. Ama kayınvalideye bunu diyemiyoruz; saygısız gelin olabiliyoruz. Haklı bile olsak...

Lütfen yanlış anlaşılmasın ama, sanırım kayınvalideler biraz daha alıngan ve maalesef bazen de özellikle yapılabiliyor bu tarz şeyler. Önemli olan "insan olmak". Sıfatı ister kayınvalide, ister gelin, ister anne, ister damat olsun. Hepsinin iyisi kötüsü var illa ki.

senin çözüm kişiden kişiye degişir arkadaşım
benim kaynana anlamaz ve birçoguda anlamaz sen he de geç yapılmasını bekler ve daha çok tekrar eder
onun için tavrın net olcak

Son düzenleme:
eğer bu tarz yaklasırsanız daha cok yıpranırsınız ve daha cok aranız acılır. bunun tek taktiği var.

ben bir anneyim sizin gibi. bu bebeğimle benim aramdaki iletişim şekli . biz böyle anlasıyoruz ve keyifliyiz. ben bir anne olduğuma göre bebeğimin kötülüğünü ister miyim. diyip susmak . birsey derlerse de hiç bir şekilde cevap vermemek.

süt vermene mi kızıyor yemek saatlerinemi kızıyor. ben onu anlıyorum biz bu şekilde anlasıyoruz der çekilirsin. doktoru var bu sekilde yapmamı öneriyor diyebilirsin. yarın bugün siz bu dünyadan göcettiğinizde allah korusun bir cocuk daha yapsam tek basıma bakacağım işte o zaman benim için daha zor olacak lütfen anlayıs gösterin kırıcı olmak istemiyorum yanlıs anlamayın sadece düşüncelerim bu yönde . seklinde konusursan daha yapıcı olursun bence.

sımartma konusuna gelince bunuda çok güzel bir dille anlatabilirsin. mesela biriniz böyle davranıyorsunuz ama ben onun istediğini yapmayınca cocuk istediğini yapan kişiye gidiyorr ve bu da benim sözümü dinlememesine yol acıyor. ağlayarak herseyin üstesinden gelebileceğini herseyi aldırabileceğini düşünüyor. lütfen ben nasıl davranıyorsam sizde öyle davranın sımartmayınki cocuk neyin ne zaman olacağını öğrensn seklinde konusun.
not: bu arada gerçekten bir bildiği varsa büyüklerin onlarında lafını dinlemek gerekir. unutmaki onlarda kaç cocuk doğurmuslar.
ayrıca 2 liralık bir alt aldı giydirdi diye bu kadar takılmanıza gerek yok. belki o an parası yoktu yada o aldığı şey onun gözüne hoş göründüde aldı. sevinmek sevindirmek istedi bebeği seni kendisini. bu kadar üstüne gitmeyin.

buralarda yeniyim yanlışım olursa kusuruma bakmayın ben 19 yaşında evlendim daha 1 haftalık evliyken kv kapıya geldi çıkar bakalım şu bilezikleri dedi . noldu anne dedim senin anan niye böyle baban niye böyle sayıyoda sayıyo o cahil aklımla dedimki annecim kim me yaptıysa boşver biz beyaz bir sayfa açalım. sonra boynuna sarıldım 12 sene boyunca beni hep ezdi

vermeseydiniz keske bileziklerinizi... cok kotu bir insanmis gercekten...

bir konu açılmış,okumaya başladım,konunun ortasında kaynanama bi tane çakıcam kelimesi geçti.

arkadaşın bu cümleyi kurmasından,dolayı üzüldüm ve mesaj yazdım.kendiside bi anne gelinide ona bir gün çakmak isterse veya kocası annesine bir tokat çakmak isterse ne düşünür diye sordum..

bu yüzden mi garip insan oldum..

evet bence tam okuyamamissin.. konu sahibi canindan bezmis artik onu ifade etmek istiyor yasamayan bilemez canim kafanin basinda guguk kusu gibi ayni seyleri soylerse bir kaynana nasil tepki verirdin? konu sahibine hak veriyorum.

bence rahatsiz oldugunuz konulari es gecin.

sonra diyolar ya cildirticaklar beni yaa

biz de kaynana olucaz bize gelinimiz cakmak istese ne dusunuruz

yav kardesim sen de oyle bir kaynana olsan sen de onu hakediyorsun demektir

kimse kimseye durup dururken ne diye boyle desin... bebekli kadin lohusa... canindan bezmis cozum ariyor niye anlamayip polemik yaratiyorsunuzki

Konu cok güzelmiş ama keşke kendimizi kontrol altına alsaymışşiz.

neyse..:44:

İlk olarak her iki tarafda bir birine karşı saygısını kaybetmemeli, bu çerçevenin dışına çıkıldığında, yapa bileceğimiz:
- dediğiklerini dinlemeli, ama yapmamak,
- bir şey anlatmak istediğimizde bunu iki kere düşünmemiz,
- yardıma hitiyacimiz oldugunda, onlardan yarım istememizin doğru olup olmamadigi,
- telefon görüşmelerini azaltmak
- başlattığı o savaşa asla katılıp savaş içersine girmeyin, böylece kaybedecek birşeyimiz olamaz,
- kanıtları (telefoon, msjlsr ) saklamak.
- yüz göz olmamak,
- son carede hiç görüşmemeli ( bu evliliğinizi tehlikeli hale getiren kv veya kb olanlar için geçerli).

Örnek ben: aklim olsaydı yüz göz olmasaydım benim başıma bir şey gelmezdi, yada yaptıklarını gizlemeseydim

BRAVO demek istiyorum sana! aynen be arkadas al benden de o kadar aklim olsaydi mucadele etmezdim. tamam der kendi bildigimi okurdum 60 yasinda kadina biz bu yastan sonra ne degistirecezki...olan bana oldu evliligim yiprandi daha yeni toparliyorum

Çocuk sizin çocuğunuz ,ister giydirirsiniz ister çıplak gezdirirsiniz...K.v nizi ilgilendirmez..Ayrıca bahane bulmanız çok saçma geldi bana,neden bahane bulasınız ki!! ' Hayır onu giydirmeyeceğim bunu giydireceğim 'demeniz daha doğru olur sizin adınıza..Sizin onun emir erimisiniz canım :47:

Back