• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana gelin sorunlarina karsi kendi aklimca bir cozum buldum !

Haklısınız ama siz öyle bir kayınvalide olmayacaksınız belki. Öyle derken burada ki örnekler gibi.

insan herkeze sinirleneblir ve içinden o sözleri sarfedebilir. yeri gelip kendi annemize of'luyoruz kızıyoruz içimizden yada dışımızdan.

Yani anlamadığım 'eşnin annesi aaa o sözler olur mu hiiiç' diyoruz ama kayınvalide Tanrı değil neticede.. insanız ve bu tarz düşünceleri her insan, herkeze içinden bi sinir harbiyle geçirebilir diye düşünüyorum.

haklısın canım bu tarz konularda her zaman dediğim şeydir lütfen kaynananızı da bir anne olarak düşünün,sanki sizin anneniz hiç mi hata yapmıyor.dediğim gibi bu tarz konularda yanlız.

hani bazen konular açılıyor,kayınvalidem üzerime yürüdü,kocamı doldurmuş boşa karını felan filan diye onlara diyecek söz bile bulamıyorum ben..

bak mesela bende kayınvalidemle çok sorun yaşadım ama asla iş hakaret boyutuna gelmedi.cevap vermedim,yeri geldi ters ters baktım bazen ben sustum bazen o,öfkemi yeri geldi eşime kustum felan filan..ama zaman ilerledi ben olgunlaştım oda yaşlandı çoluk çocuğa karıştım anne oldum ve o an bi şeyler deişti.artık karşımda ki insanı da anne olarak görmeye başladım..

bak mesela geçen bi mesaja denk geldim ee kaynanam kocama çocuk gibi davranıyor sürekli bana oğluma iyi bak,ne yedi ne içti aman hasta olmasın diyor sanki ben salağım ya kocama bakamıyorum bizi rahat bıraksın off felan diyordu..eşim 33 yaşında inan kayınvalidem de aynısı eşime yapıyor utanmasa tuvalet sonrası poposunu kontrol edicek pişik olmasın diye:1::1: şimdi ben bunu sorun mu edeyim mesela..

bak bende 32 yaşındayım benim babamda bana çocuk gibi davranır,sürekli eşime şunu al,bunu al ama hasta olmasın der durur.

neyse uzatmayayım sadece biraz empati yapalım lütfen diyorum..

ha bu mesajı sadece açılan konunun içeriğe göre yazdım.belki konu sahibinin çok ciddi problemi vardır orasını bilemem..

Ben onu bunu bilmem de
bir erkek ne annesine laf soyletecek , ne esine ...

Bizde boyledir
Esimin ailesi bana bir sey diyecek olsa en basta esim tepki gosterir

Hatta hic unutmuyorum nisan gunu annem bir sey soyledi kayinvalidem anneme x duymasin onun yaninda deme boyle seyler
hic laf soyletmez dedi

Artik gozlerini nasil korkuttuysa :)
Ustelik istenmeyen gelindim ben :)
Kayinvalidem istemeye istemeyerek gelmisti
surati bes karisti :)

Mevcan hanım yanlış anlamayın amacım muhalefet olmak değil öncelikle.. ama eşlerde kızların annesi ile ilgili içinden öyle düşünüyor olablir :26:
Bu arada sizin kızınız vardı değil mi? oğlunuz varmıydı merak ettim :)

Mevcan'la benim dediğim aynı şey zaten,hepimiiz zman zaman kızmıyormuyuz ama kızıpta buraya direk yazmıyoruz bunu..

Verilen tepki bu yöndeydi zaten..

hanımlar bende cok sorun yasadım kv ile.geçmişte bana yaptıklarını kabullenemıodum ve hep asık suratlı ve ters davranıodum.buyuzen esımlede hep kavga edıoduk.düşündüm sonucta eşimin annesı atsan atılmıo satsan satılmıo misali kendıme çeki düzen verdim.şimdi haftada yada 10 gunde 1 mesafelı ama sıcak dedıklerını umursamadan ama umursamadıgımı bellı etmeden,kendı sınırlarımı da bellı ederek ama hep bı adım onu onde tutarak huzuru buldum dıebılırım.telefonla aramam kontorum yok derım mesela tabıkı bahane ama ona bellı etmem anlamaz bahane oldugunu.benım kv nekadr kotu bır ınsan oldugunu esımde bılır ama annem atamam kı der hep onuda arada bırakıp uzmemek adına boyle davanıyorum kızlar

Kimse kimsenin ailesine" bir tane çakacam" deme hakkına sahip degil..
Ne siz eşinizin ailesiyle ilgili boyle bir sey düşünebilirsiniz
Ne de eşiniz sizin ailenizle ilgili ..
Benim de müstakbel kaynanam daha şimdiden herseye müdahale ediyor..
Ama ben kimseye bi tane cakacam agzına demıyorum..
Kendi aileme nasıl davranılmasını istiyorsam oyle davranıyorum ..

tabi hoş değil lakin siz yeni evlisiniz galiba insan bazı durumlarda metanetini koruyamıyor

Mevcan hanım yanlış anlamayın amacım muhalefet olmak değil öncelikle.. ama eşlerde kızların annesi ile ilgili içinden öyle düşünüyor olablir :26:
Bu arada sizin kızınız vardı değil mi? oğlunuz varmıydı merak ettim :)

evet tatlım 6 yaşında bi kızım var 2.çocuğa kısmet diyorum artık:1::1:

valla şimdi çok havalara giriyorum ben,damadıma anneden farksız olacam felan filan diyorum ama eşimde bak görürsün aralarına girer yatarsın sen,çok kıskanç olursun diyor:1:

tabi hoş değil lakin siz yeni evlisiniz galiba insan bazı durumlarda metanetini koruyamıyor

Yeni evli değilim..Dikkat ederseniz"müstakbel kaynanam" dedim..
Evet anlıyorum..Herkes sabırlı olmak zorunda değil..
Ama böyle yapıyorsa ve sonra benım aileme de kotu davranıyorlar deme hakkına da sahip degil bence..

haklısın canım bu tarz konularda her zaman dediğim şeydir lütfen kaynananızı da bir anne olarak düşünün,sanki sizin anneniz hiç mi hata yapmıyor.dediğim gibi bu tarz konularda yanlız.

hani bazen konular açılıyor,kayınvalidem üzerime yürüdü,kocamı doldurmuş boşa karını felan filan diye onlara diyecek söz bile bulamıyorum ben..

bak mesela bende kayınvalidemle çok sorun yaşadım ama asla iş hakaret boyutuna gelmedi.cevap vermedim,yeri geldi ters ters baktım bazen ben sustum bazen o,öfkemi yeri geldi eşime kustum felan filan..ama zaman ilerledi ben olgunlaştım oda yaşlandı çoluk çocuğa karıştım anne oldum ve o an bi şeyler deişti.artık karşımda ki insanı da anne olarak görmeye başladım..

bak mesela geçen bi mesaja denk geldim ee kaynanam kocama çocuk gibi davranıyor sürekli bana oğluma iyi bak,ne yedi ne içti aman hasta olmasın diyor sanki ben salağım ya kocama bakamıyorum bizi rahat bıraksın off felan diyordu..eşim 33 yaşında inan kayınvalidem de aynısı eşime yapıyor utanmasa tuvalet sonrası poposunu kontrol edicek pişik olmasın diye:1::1: şimdi ben bunu sorun mu edeyim mesela..

bak bende 32 yaşındayım benim babamda bana çocuk gibi davranır,sürekli eşime şunu al,bunu al ama hasta olmasın der durur.

neyse uzatmayayım sadece biraz empati yapalım lütfen diyorum..

ha bu mesajı sadece açılan konunun içeriğe göre yazdım.belki konu sahibinin çok ciddi problemi vardır orasını bilemem..

Doğru bir cümle..Kendi adıma ben bir anne olarak düşünüyorum zaten. bazı şeylere kızsam da sonra aman oğludur tabi böyle olacak diyorum.

Şimdiye kadar en ufak cevabım saygısızlığım olmadı amaaa kendi annem bana benzer şeyler söyleyecek. aayy anne yeter ben bilmiyormuyum diye kesitirip atıyorum.

Az çok sizin yorumlarınızı okuyorum, saygıyla davrandığınızdan eminim ben zaten

valla şimdi çok havalara giriyorum ben,damadıma anneden farksız olacam felan filan diyorum ama eşimde bak görürsün aralarına girer yatarsın sen,çok kıskanç olursun diyor:1:

Ben yaşınızı daha büyük snaıyordum, öğrenmiş oldum :1: Olgun konuşmalarınızdan olsa gerek :)

Anneden farksız olacağınıza eminim :) Daha çok küçükmüş güzel günlerde büyütün inşallah..

Maşallah kızınıza :nazar::nazar:

Benşmde kızım var artık kocaman oldu evlenince ben ne yapacam hiç bilmiyorum hemen torun olsun istiyorum sevmek için

ben 12 sene sabrettimde ne oldu en son krize girdiğinde onun yüzünden boşanacaktık hemde 3çocukla . hemde obana 3saat hakaret ettikten sonra neymiş kendimi savunmuşum kabahatimde bu arsız insanla uğraşmak hiçte kolay değil ben seni anlıyorum arkadaşım sadece şuan çok kötüyüm

bu taktik kaynanalar tarafından farkediliyor ve ters tepiyor, yani kaynana daha beter karışmaya başlıyor,geline gıcık gidiyor.
benim eltim bu taktiği uygulamaya çalışıyor ama ne kendisi mutlu nede eşinin tarafını mutlu ediyor.
ben eşimin ailesini kendi ailem gibi kabullendim, her sıkıntılarında,mutluluklarında içten davranıyorum,
kaynanamla aram süper,şimdi düşünüyorumda eltim kendine eziyet ediyor resmen, keşke oda biraz samimi olsa.

ben 12 sene sabrettimde ne oldu en son krize girdiğinde onun yüzünden boşanacaktık hemde 3çocukla . hemde obana 3saat hakaret ettikten sonra neymiş kendimi savunmuşum kabahatimde bu arsız insanla uğraşmak hiçte kolay değil ben seni anlıyorum arkadaşım sadece şuan çok kötüyüm

Canım senın adına uzuldum..
Gercekten zor gunler yaşamışsın..
Ama konu sahıbı çok gereksiz yere söylüyor o lafı..
Hani 2 tl lik pijama almış falan..
Yani durumlarını bılmıyorum..Ama belki gücü ona yetmiştir..
İnsan torununa daha iyisini almak istemez mi?Elet o da istemiştir..
Önemli olan düşünmektir.
Agzına çakacam demek bence konu sahibinın durumu için yanlış..

Ben yaşınızı daha büyük snaıyordum, öğrenmiş oldum :1: Olgun konuşmalarınızdan olsa gerek :)

Anneden farksız olacağınıza eminim :) Daha çok küçükmüş güzel günlerde büyütün inşallah..

ruhum 18 lik gibi deli dolu olsada,herzaman mantıklı davranmayı tercih etmişimdir.:1:

20 yaşında annemi kaybettim.annem çok iyi bir anneydi ama iyi bir kaynana deildi.hayatım hep kaynana,gelin çatışması arasında geçti.ben 3.kişi olarak hataları daha net görsemde yaşım itibari ile adam yerine pek konmadım:1::1:

22 yaşında evlendim.en büyük şansım eşimdi benim,hep yanımda oldu,orta yolu bulmaya hep çalıştı,ha çoğu zaman ailesi ön plandaydı ama yinede sevgisi hep benimleydi.kayınvalidemle her karşı karşıya gelişimde annemi düşündüm.hayatımı bi kavganın içinde sürdürmek istemediğim için yeri geldi sustum,yeri geldi susturdum,şükür 11.yılımız doldurmak üzereyiz kazasız belasız.:1:

Back