Kiyafete karisilmasi

Bu konuyu acmakla bende ogrendim ne kadar pasif oldugumu ama farkindayim :))

bı gün kadinlar arasında oturuyoruz kvde de. giydigim bluzun eğilince önü aciliyomus. mutfakta sanki bamba patlamis gibi bi panik bi stresli egilince görünüyo goguslerin dedi bana.

döndüm ciddi bi sekilde var ki görünüyo dedim. kaynanam şok onu ilgilendirmez. sonuçta kadınlar vardi sadece, erkekler de olsa rahatsiz olurdum normalde dekolte giymedigim için. ama gene de bozuntuya vermez aynı cevabi verirdim.

o gün bugündür kaynanam karışmaz giydigime

demem o ki alisiyo herkes herşeye. önce tavrinizi netlestirin. bide birlikte mi oturuyosunuz da hergun goruyo kv sizi

Ya giy çık.
Bir kavga eder.
İki eder.
Üçüncü de baktı desem de boş susar.

Hatta gün gelir çok yakışmış bana da alsak diyebilir

Ne size ne bebeklerinize karışmasına asla müsaade etmeyin, o tavizi bir kere verirseniz devamı gelir, ileride kızınız kıyafeti üzerinde babaannesini söz sahibi yaptınız diye de size öfke duyar, kocaman kadınsınız nerede ne giyeceğinizi en iyi siz bilirsiniz, çocuklarınız ve sizin kıyafetlerinizle ilgili de en iyi kararı siz verirsiniz.

Eşiniz annesiyle sizin aranızdaki kıyafet çekişmesine karışmak istemiyorsa karışmasın ama annesinin tarafında olarak sizin üzerinizde baskı kurulmasına da sebep olmasın, karışmıyorsan hiç karışma tarafsız kal deyin.

Edebin kayınvalidenizin bildiği kadar dar bir manası yoktur, "Edep haddini bilmektir" diye bir söz vardır bilir misiniz? Tasavvufi düşünce der ki Edep önce kendini tanımayla başlar haddini bilmekle devam eder, haddi bilmeden edepten söz ederse daha minicik olan torununun taytıyla, gelinin eteğinin ucundan görünen bacağına karışmak arasında sıkışır kalır kayınvalideniz.

Dedim dun gece biraz tartistis basi agricak diye gonullu degil ama napim ben istedigim gibi olcam. Diyorumda ozmn istedigi gibi bi gelin alsaydi beni alirken boyle degildim ben diye bisey diyemiyolar
Nasil mutlu olursan oyle kalmalisin zaten ozguveni bitirir boyle seyler

Kredi borcu bitene kadar taşınmayın bence. Kizin babaannesine alışmıştır. Zor olur ona..
Ama kayinvalideye böyle bir seçenek olduğunu da söyleyin. Muhtaç olmadığınızı görüp gitmemeniz için 180 derece dönecektir.

kaynanayı kıyafete karıştırtmak nasıl bir teslimiyet göstergesidir??
benim kıyafetime karışamazsa ölecek hastalığına tutulmuşsa o da onun sorunu.
yazıktır, 1 kere geldiğiniz şu hayatta elin 7 kat yabancısını bu kadar sokmayın özel hayatınızın içine

madem bir şey diyemiyor sunuz hasta diye sende kafana gore giy takıl o kendi kendi
Ne karışsın dursun giy gitsin

Çözüm kolay sen istediğin gibi giyinip çıkacaksın o da arkandan konuşup duracak ve zamanla alışacak o kadar
Kv kimmiş be
Takmayacaksın

benimki bir kere dedi bana bir aile ortamına giderken kotumu giydim üzerime kendi begendigim birşeyi pek dar pantolan dedi orda erkekler var dedi tek dediğim kelime ben bunu hep giyiyorum eşimde birşey demiyor hiçte dar değil hadi çıkalım dedim ve bidaha karışamadı zaten onamı düşer basimda kocam varken ben açığım aldığım şeyleri eşimle alırız demekki giyilecek şeyler 32 yaşından sonra ona soracak değilim birkere net ol kestir at kırmadan ayar ver susar ama sen tavizi az sanki başta vermişsin karışır seninki artık

Ben kapalı olduğum halde karışıyordu. Sağlam bir ayar çektim kıyafetime yakışmış bile diyemiyor

Bu kadar karışmasına musade etme. Taviz tavizi doğurur. Tartışma, diyecegini de çek git. Bana da kiyafetime sacima evime duzenime karismak istenildi fakat yaşımın 30a yakın olmasından belki de karismasina izin vermedim. Diretti, dogumdan sonra bunlar sana iyi gelmez dedi, aldi oglunu bana alisverise gitti, esim bu onun tarzi degil demesine ragmen bir dolu kiyafet almis gelmis. Donuste bu defa ben esimi aldim degistirmeye gittim. Ben ona bir parca kiyafet al alacaksan dedim gardrobumu yenile demedim. Bozuldu, bozulsun. Bir yere gidecegiz, hazirlanmisim bana uzerini degistir diyor. Sen kendin git o zaman dedim. Pazarda dolasihoruz bunlar moda bunlardan al der. Ben modayi takip etmiyorum, egendigimi aliyorum diyorum ama anlamiyor ne yapayim kestirip atiyorum. Aman kimse kirilmasin diye kendin olmaktan vazgecme.

ben böle giyinmek istedim bu benim tarzim deyin konu bitsin.
istediği gibi giyin kaynanana kulak asmayin. sonra dusar gider:)
benim kaynanamda öleydi dinlemiyorum ki:)

Yeni evlendiğim sıralar kayinvalidem pantalonlarima karışırdı ki dar giyinmeyi de sevmezdim tesettürlü biriyim her daim vücut hatlarını belli etmeyecek şeyler tercih etmeme rağmen.
Sürekli pantalon giyme günah derdi, neden günah anne derdim bağlı olduğu tarikatta pantalon giyen cennete bile giremez diyormuş.
Bende cok araştırma yaptım hocalara sordum hatta çünkü psikolojik olarak etkilemeye başlamıştı beni.
Hocaların dediği; vucut hatlarini belli etmeyecek şekilde tabii ki giyebilirsin. Bizde umre de hac da rahat oluyor diye tercih ediyoruz" oldu.
Bir gun bir arkadaşları ile sozde sıkıştırdılar beni giyme gunah oyle de boylede. Bana tek bir ayet göster ki dedim "aaa evet anne cok haklısın ben hata ediyorum diyip şu an çıkarayım pantalonumu etek giyeyim" dedim. Ikisi de sok cevap veremediler tabii. Sadece bir hadisi "Resûlullah (s.a.v.), kadınlara benzemeye çalışan erkeklere ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara lânet etti." Önüme koyup durdular.
ona bakarsan araplar olsun umre de hac da olsun erkekler de entari giyiniyor dediğim de hepten şok geçirdiler diyecek birşey kalmamıştı çünkü artık.
ondan sonra daha da birsey diyemedi zaten bende istediğim gibi giyinmeye devam ettim.
Size tavsiyem ödün vermeyin kendinizden, istedikçe siz yaptıkça, istekleri artıyor çünkü.
sonuçta sizi alırken oğulları beğenerek aldı onlar da keza biliyordu sizin nasıl olduğunuzu ve şimdi sizi bir kalıba sokmak çok yanlış, bu sizin tercihinizle olursa olmalı zorlama ile değil.
Benim eşim de biraz pasifti bu konuda ama ben taviz vermedim çünkü yanlış birsey yapmıyordum kimseyede evlenirken söz vermedim ki evlendikten sonra ne isterseniz yaparım diye. Böyle tanıdılar, böyle aldılar. Kimseye göre şekil alama keza aynı şey eşinize yapılsa hoşuna gider mi?
Ben bunu da sordum eşime mahçup oldu cevap veremedi doğal olarak.
Bence siz kendiniz olmaktan vazgecmeyin.

Yerinde olsam sen istemiyorsan giyme karışmıyorum sana sende bana karışma derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…