• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

arthur golden. Bir geyşanın anıları severek okuduğum, kitaplar arasında farklı bir yere sahip.

Üstün Dökmen ..ladesci; duygulara çok ince dokunuşları ve ciddi farkındalık etkisinden ötürü...

Dale Carnegie ..dost kazanma ve insanları etkileme sanatı; ikili ilişkilerimde empatik yaklaşımımı geliştiren ve farkındalığımı arttıran bir kitap olduğu için ...

Nermin Bezmen ...sır; ben böyle bir aşk duymadım! dedirtip, hüznün doruklarında iken, bir o kadar da tersi duyguları yaşatabildiği için ...

Irvin Yalom ...nietzsche agladiginda; önünde eğilesim geldiği bir yazım dili, asaleti ...bana hissettirdiği için ...

ve sırada;
Nermin Bezmen ...auroranın incileri ( sır,dan sonra, illaki ... )
Arthur Golden ...bir geyşa'nın anıları ( japon kültürüne, geyşalara içten içe merakımı gidermek adına .. )

valla çok feci şekilde herkese tavsiye ettiğim iki kitap var canan tan'ın yüreğim seni çok sevdi ve piraye,kitabı elinizden bırakmak istemiyceksiniz emin olun ve mutlaka okuyun...

Canan Tanın Yüreğim seni çok sevdi kitabını okudum sadece ve tek diyeceğim hiçte güzel bir kitap olmadığınıdır..
Zaman kaybıydı benim için bu kitabı okumak..
Asla tavsiye etmem..

Bu kitapla içinizdeki şeytanı kızdıracağım için adınıza çok seviniyorum

Ve insan düşmanı şeytan emekli olmadı
seytanbukitaba6.0.jpg

Şeytan'ın ne zaman ve nasıl zarf attığını bilmeyenler gelen tüm zarfları açarlar.

seytanbukitaba5.jpg

"Şeytan Bu Kitaba Çok Kızacak" isimli animasyon çizgi roman,

hem Türkiye’de hem de alanında bir ilki gerçekleştiriyor.

Animatör Alperen Birinci tarafından çizimleri yapılan ve diyalogları Feyzullah Birışık tarafından yazılan kitap, Polen Yayınları tarafından yayımlandı.

Şu an sadece Türkçe olarak basılan kitabın,

Arapça, İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak da basılması düşünülüyor

*alıntıdır*

daha okumadım ama çok ilgimi çekti paylaşmak istedim,daha önce verildiyse kusura bakmayınyerimseniben

seytanbukitaba1.0.jpg
seytanbukitaba2.0.jpg
seytanbukitaba4.0.jpg

küçük prens
çocuk kitabı diyenlerle sabaha kadar konuşabilirim, kesinlikle insan olmanın kitabıdır küçük prens.
bu sitedeki ilk mesajımın bu kitaba dair olması keyif verici...evet hoşgeldim...
kitaptan birkaç alıntı da yapayım;

"çölü güzel yapan," dedi küçük prens, "bir yerlerde bir kuyuyu gizliyor olması..."
- günaydın, dedi küçük prens.

- günaydın, dedi satıcı.

adam susuzluğu gideren çok etkili haplar satıyordu. haftada bir tane yutunca artık canınız bir şey içmek istemiyordu.

- neden satıyorsun bunları? diye sordu küçük prens.
- zamanı çok ölçülü harcıyor insan bunlarla, dedi satıcı. uzmanlar hesapladılar. haftada elli üç dakika biriktiriyorsun.
- peki bu elli üç dakikayı ne yapıyorsun?
- canının istediğini…

"benim," dedi kendi kendine küçük prens, "harcayacak elli üç dakikam olsaydı, yavaş yavaş bir çeşmeye doğru yürürdüm…"

kesinlikle okuyun. okumadan ölmeyin

iki yeşil su samuru-Buket Uzuner
kumral ada mavi tuna-Buket Uzuner
angela nın külleri 1ve 2- Frank Mc Court
nefes nefese- Ayşe Kulin
veda -Ayşe Kulin
neva - Ilgın olut
sadece arkadaşız - Robıyn Sisman( eğlenceli ve sürükleyici)

Susanna Tamaro - Yüreginin Götürdügü Yere Git
Bu zamana dek en begendigim kitapti, okumayi cok sevmeyen ben bunu severek okudum ve cok sey buldum kendimden.

Robert Merle - Kıyamet

Bir atom bombası ile orta çağa dönen bir şehir. Herşey yeniden yapılıyor. Okurken inanılmaz zevk almıştım.

E. Nihan Durukan ve Yonca Kocadağ ın Sadece Bir Gecelik çok ilginç bir kitabın iki yazarı var ve okumanızı tavsiye ederim gerçekten bir gecelik.........
SHEILA O 'FLANAGAN : EN TATLI VEDA

ayşe kulinin bütün kitaplarını tavsiye ederim.B irde yazarının adını şu anda hatırlayamadım ama kitabın adı KİRAZE mutlaka okunmalı.

Güzel bir kitap okuyorum ...Benim için güzel çünkü beğenerek ve severek okuyorum.

iki cilt biri bitti Birinci Angela’nın külleri - ikinci Angela’nın külleri umuda doğru...

ve öğretmen adlı son kitabı onu alacağım

Yoksulluğun bu kadar içten anlatıldığı, Katolikliği bu kadar ağır yaşayan İrlanda’yı, kendi geçmişini anlatıyor yazar. Frank McCourt......Pulitzer Ödüllü

Elimden bırakmak istemediğim bazen isyan ettiğim oldu yaşanmışlıklara

Frank MCCOURT
Hayatı ;
1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon öğretmenliği yaptı. İrlanda 'daki gerçek yaşamı anlattığı, müzikal oyun büyük başarı kazandı. Kardeşiyle birlikte oynadığı bu oyunu, bir çok eser izledi. Çocukluk yıllarını anlattığı eseri '' Angela'nın Külleri '' dünyanın her yerinden büyük bir okuyucu kütlesine ulaştı.Bir çok dile çevrildi. Çok büyük bir başarı kazanan bu eser, pek çok ödül aldı. Büyük bir yoksulluğun anlatıldığı bu roman, yazarın kalemini kullanmasındaki ustalık, yazılarına aktardığı sevecenlik, ince mizah, umut sayesinde, eserindeki kahramanlarına yaşadıkları bütün sıkıntılara rağmen, kurtuluş ümidi getirmiştir. Bu güzel anlatım, beraberinde başarıyıda getirdi. Halen eşiyle birlikte Newyork'ta yaşamakta olan Mccourt, bir çok ödül sahibidir.

yazar_232.jpg

NEVA-ılgın olut...
harika bi kitap bu kitabı okuyan herkes sonunda mutlaka iki damla yaş dökmüş..
benim için çok özel bi kitap ;)

Prof.Martin Seligman - Öğrenilmiş iyimserlik
Bitirdiğim anda en sevdiğim kitapların arasında özel yerini aldı...
Ya bu kitabı okumasaydım?...
Birçoğumuz hayata, olaylara kötümser bakarız. Kendimize kalıcı, yaygın, kişisel açıklamalar yaparız(Ben beceriksizim, bir işe yaramıyorum, hep böyle şanssız olacağım gibi), moralimiz alt üst olur, haftalarca bu düşüncelere takılırız, belki depresyonun pençelerine düşeriz belki ramak kala kurtuluruz...

Olayları kendimize açıklama şeklini değiştirebilir miyiz?Evet değiştirebiliriz..En azından çabalayabiliriz, ufak ufak gelişmeler kaydedebiliriz...Kötümserlikten iyimserliğe geçiş yapabileceğimizi anlatıyor bu kitap,arkadaşlar...Bize birtakım psikolojik teknikler sunuyor...
Bazı şartları büyük ölçüde değiştireyemeyiz, çevremizdekileri -çoğunlukla- değiştiremeyiz, ama kafamızın içinde dönüp dolaşan olumsuz düşüncelerle savaşabiliriz....
Hepinizin okumasını tavsiye ederim...
Özellikle kişisel gelişim kitaplarını seven, psikolojiye ilgi duyan arkadaşlar çok keyifle okuyacaklardır...
(Bu arada Seligman, psikoloji profesörüdür)

Son düzenleme:
Unutamadığım bir kitap var..yıllar önce okumuştum..Burçak Çerezcioğlu..Mavi Saçlı Kız..
Sonrasında Nazan Bekiroğlu'nun İsimle Ateş Arasında gelir..
Bunları çok sevmiştim.Ferrari'sini Satan Bilge de hoştu.(Robın Sharma)

mavi saçlı kız gerçekten mükemmel bi kitap unutmuştum bu kitabı okuduğumu üstünden baya zamn geçti çünkü bulabilsemde alıp terar okuyabilsem :1rolleyes:

yazarını hatırlayamadım bi türlü aslında yenide okudum kitabı ama aklıma gelmedi :çok üzgünüm:
kız kardeşim için - harika bir kitaptı ve çok etkilendim

bende ayşe kulinin tüm romanlarını bayılarak okurum..bide naşide gökbudak'ın bütün kitaplarını çok sewdim... sonra osman aksu'nun romanları.. canan tan..ayyy hepsi çok iyi yazarlar ve kitapları çok güzle bence...

Dan Brown`un bütün kitaplarini özelliklede melekler ve seytanlari okumanizi siddetle tavsiye ederim

Back