Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

"gülünün solduğu akşam" -erdal öz beni de çok etkiledi ağlayarak okudum hem de:çok üzgünüm:
Bir de dostoyevski "suç ve ceza" çok beğendim..tavsiye edrim her ikisini de..a.s

okuduğum bazı kitaplardan etkilendiklerimi paylaşmak isterim;
klasikleri sevenler için;
dostoyevski - suç ve ceza (tek geçerim)
balzac- vadideki zambak
tolstoy - anna karenina
ivan turgenyev - babalar ve oğulları
gorki - ana
goethe - genç werterin acıları
gustave flaubert - madame bowary
jack london - beyaz diş (bir kurtun hikayesi)
john stainback: gazap üzümleri (ağır bi kitap ama bitirince çok güzel bir tat bırakıyor)
patrick süskind - koku (tek kelimeyle muhteşem filmi de var gayet başarılı olmuş)
gabriel garcia marquez - yüzyıllık yalnızlık
tom robbins - parfümün dansı - muhteşem hayal dünyamı aldı götürdü
irvin yalom - neitche ağladığında
erdal öz - gülünün solduğu akşam (deniz gezmiş ve arkadaşlarını anlatıyor-çarpıcı)
joanne greenberg - sana gül bahçesi vadetmedim (ağırdır biraz ama iyidir)
milan kundera- değişim - ince ve etkileyici bir kitap
turgut özakman - şu çılgın türkler ( her türk ün okuması şart bence)
daha hafif ve akıcı kitaplar için;
dan brown - tüm serisi
canan tan - piraye
paula coelho - simyacı - beşinci dağ - onbirinci dakika - veronica ölmek istiyor
susanna tamaro - anima mundi - piedra ırmağının kıyısında oturdum ağladım ve tabi yüreğinin götürdüğü yere git.
murathan mungan - üç aynalı kır oda
cezmi ersözün - saçlarının kardeş kokusu -içime gir ama sigaranı söndürme*çok hüzünlü
meave binchy - aşk mutfakta pişer, yalnız kadınlar sokağı (çok sürükleyiciler elinizden bırakamıycaksınız)

Ve bunlar da sonradan aklıma gelenler;
Buket uzuner - kumral ada mavi tuna , iki yeşil su samuru (yazın deniz kenarında okumanızı tavsiye ederim! )
ayşe kulin - sevdalinka , gece sesleri
betty mahmudi - kızım olmadan asla (iranda geçiyor)
frank mc court - angelanın külleri
elif şafak - baba ve piç
tuna kiremitçi - bu işte bir yanlızlık var, git kendini çok sevdirmeden
annchamberlin - safiye sultan
vaskonselos - şeker portakalı
doğan cüceloğlu - savaşçı
bir çift yürek
küçük prens

insan isterse(mümin sekman),hayatın içinde kişisel gelişim(oğuz saygın),sevgi zekası(muhammed bozdağ)şu an okuduğum kitaplar.......daha önceden okuduğum prenses süreyyanın hayatıda beni çok etkilemişti onuda okumak isteyen arkadaşlara şidddetle tavsiye ediyorum....

Ben kitaplar yerine yazarlarını söyleyeyim ;tüm kitapları favorilerim...
Dan Brown
Elif Şafak
Ayşe Kulin
Hıfzı Topuz

umarım okurken sıkılmazsınız uzunca bir yorum yaptım. ama kitaplar hakkındada çok detay vermeden bahsedebilmiş oldum. almak isteyenler ne okuyacagı hakkında fikir edinmiş olur. :eek:

NORA ROBERTS
polisiye ve fantastik sevenlere nora roberts kesinlikle favorimdir.
kitapları bana göre 3 e ayrılıyor.
1- eve dallas rerisi yani polisiye olanı. eve dallas polis ve dünyanın en zengin adamıyla beraber. adam süper yakışıklıjeyyar 2058 yılı New York da yaşıyorlar. otomatik pilotlu ucan arabalar. havada yürüyen merdivenler. bu akdar moderd bir şehir. Eve dallas serisinin kitapları büyülü ÖLÜM- noelde ÖLÜM- çıplak ÖLÜM gibi hep ÖLÜM ibarelidir. ve bir solukda okunacak kitaplardır.
2- fantastik kitapları, 3 kader tanrıcası, anahtar üçlemes(3 kitapdan olusuyor, bilgeliğin anahtarı, cesaretin anahtarı ve ışıgın anahtarı.) hem doga üstü olaylar hemde aşk harka anlatılıyor. anahtar üçlemesini okuyacaklara tavsiye sırasıyla okunmalı. Yani: ışıgın anahtarı, bilgeligin anahtarı ve cesaretin anahtarı şeklinde.
3- aşk romanları, dolunayda aşk ve villa aşk romanlarını sevmem. bunların aşk romanı oldugunu bilsem almazdım muhtemelen nora robertsın kitapları diye almıştım. ama aşk sanırım bu kadar tutkulu anlatılır. benim gercekden çok hoşuma gitti
Nora Robertsın kitapların da vazgeçilmez şey cinayetlerdir.a.s

DAN BROWN
Bu yazarın kitapları hangi kategoriye girer bilmiyorum ama okurken içinde gerçekleri bulabilirsiniz.
Da Vinci Şifresini muhtemelen biliyorsunuzdur.
Melekler Ve şeytanlar. Dünyayı oluşturan Big Bang ile ilgili bir kitap diyebiliriz. büyük patlamayı laboratuvar ortamında yapmaya çalışıyorlar ki bunu günümüzdede deniyorlar.
Dijital Kale. hani hep derler ya Amerika bilgisayarda hep bizi izliyor diye. onunla ilgili.ABD nin bütün bilgilerini içinde bulunduran bir Krigtograf cihazı ile ilgili. Şifreleme ile ilgilenenler okumalı diyorum

JEAN CHIRISTOPHE GRANGE
1- leyleklerin uçuşu- leyleklerle ilgili çok şey ögrenebilirsiniz kesinlikle. leylekler ne işime yarar diceksiniz tabi. bakarsınız kapınıza bir bebek bırakır:emir_bebek:
2- siyah kan- kitap okumakdan nefret edern birine kitap okumayı sevdirebilir diye düşünüyorum. bu kadar komplike bir cinayer yok heralde.
3- taş meclisi- bu kitabı tam hatırlamıyorum çok uzun zaman oldu okuyalı. ama içinde Türkiyeden bahsediyordu gibi hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam.
4- kurtlar imparatorlugu- türkiyeyi anlatan bir kitap dememde sakınca olmadıgını düşünüyorum. tansu çillerden, alparslan türkeşe kadar bahsediliyor.

(aşka şeytan karışır) hande altaylı nın bi kitabı çok beğendim tavsiye ederim
Maeve Binchy nin (italyanca aşk başkadır,yalnız kadınlar sokağı,aşıklar korusu) çok beğendiklerim
Elif Şafak (baba ve piç) Dan Brown(melekler ve şeytanlar)çok beğendiklerim umarım sizinde hoşunuza gider daha çok var unutamadığım kitalar ara sıra hatırlatırım

ipek ongun kitapları
halit ertuğrul kitapları
reşet nuri güntekin-çalıkuşu
birde zülfü livaneli-mutluluk

bende encok doğunun limanları kitabını begenmistim.(amın maalouf'un) ayrıca kalsikleri okumaktan hoslanıyosanız anna karaninayı tavsiye ederim..kalın baya ama okumaya deger..

hanım lar size okuduğum bir kitaptan bhsedicem ben bu ara dün ya klasiklerine taktım
onları okuyorum
akşam şu meşhur madam bovary bitirdim
muhteşem bir kitaptı ilk elime aldığım da 30 . 40 sayfası akıcı gelmedi bana
biraz daha ilerleyin ce kitap soluksuz okudum ve bitirdim
her bayanın mutlaka ve mutlaka okuması gereen bir kitap
19 yy da yazılmış
yazarı bu kitaptan dolayı ölüm cezasıyla yargılanmış muhteşem bir eser
kadının iç dün yasını anlatan
ahlaksızca bir okadarda enfes bişey şiddetle tavsiye ederim
bu yaşıma geldim bu kitabı neden okumadum diye
çok üzüldüm kendime
okumadan geçen zamana yazık olmuş
gerçekten yazık olmuş :çok üzgünüm:
bu arada
şimdide gorayı aldım elime oda bir dünya klasiği bitirrir bitirmez onuda sizlerle paylaşıcam :kahve:

git kendini çok sevdirmeden-tuna kiremitçi
aşka şeytan karışır-hande altaylı
taş ve ten-inci ara
yanlız kadınlar sokağı-maeve bicyh
şiddetle tavsiye ederim

beni çok etkileyen HALİT ERTUĞRULUN kitapları oldu.
Bütün kitaplarını okuyacam inşallah sizlere de tavsiye ederim kesinlikle bir numara

beni en çok etkileyen HALİT ERTUĞRULUN kitapları oldu.
bütün kitaplarını okuyacam inşallah herkese tavsiye ederim ben çok etkilendim
tek kelimeyle süper

mine sota nın kitaplarını gördüm ilgimi çekti "Siz Adamı Ölmekten Güldürürsünüz" kitabını aldım:icecream:
çok eğlenceli bir kitaptı eğlenmek için okunabilirlülülülülülü
şimdi de emre kongar'ın trajikomik adlı kitabını okuyorum
çok güzel hiciv yazıları var elimde vardı okuyamamıştım ama iyiki başlamışım çok hoş bir kitap gerçekten
:dance:

Son düzenleme:
hayatımda en etkilendiğim kitap irvim yalom-nietzche ağladığında...muhteşem bi kitap..
dara ağacnda 3 fidan-nihat behram
can dündar-yükselen bir deniz
erdal öz gülünün solduğu akşam
can dündar savaşta ne yaptın baba
nihat behram- miras
nihat behram-ser verip sır vermeyen bir yiğit buda harikaa hepsini tvsiye ederimm
a.s

X