Kitap Tavsiyesi/En Sevdikleriniz

Bu yazdiklarinizi ben de TR ye geldigimde degerlendirecegim :). Turk yazarlari burada (Italya, Fransa,Almanya'da) bulmam cok zor. Elif Safak, Orhan Pamuk gordukce yeteeeer diye bagirasim geliyor. Satislar o kadar destekleniyor ki, gozunuze sokuluyorlar her DILDE!!
Bir Kursat Basar gorebilmek asla mumkun olmayacak. Sizlerse yiginla guzel yazar adi vermissiniz. Harikasiniz :)

Benim soyleyebilecegim:

Cerezlik
: Dan Brown kitaplari, hemen ve cabucak okunuyor, eglenceli film gibi. Akilda kalmiyor.
Duygusal: Marguerite Duras, Hiroshima Sevgilim'in yazari. Icinize oturuyor.
Ogrenmek: Stefan Zweig denemeleri
Mini belgesel: Can Dündar Yüzyilin Asklari (bir günde bitecek tatli bir kitap)

Diger Turk yazarlari da ben sizden aldim :)

not:Yabanci dilde kitap tavsiyeleri verebilirim.

Benim etkilendiğim kitaplar biraz fazla hepsini yazacağım.

Kan Konuşmaz - Nazım Hikmet
Nzım ile Piraye - Nazım Hikmet
Darağacında Üç Fidan - Nihat Behram
Gülünün Solduğu Akşam - Erdal Öz
Lenin'in Bütün Dünya Kadınlarına Vasiyeti - Klara Zetkin
Che Guevera-Ölüm Nereden Nasıl Gelirse Gelsin - J.Cormier
Büyük Gözaltı - Çetin Altan
Aisha "Yaşam Güneşi" - Federico De Cesco
İlahi Komedya - Dante
Ütopya - Thomas More
Felsefenin Temel İlkeleri - Politzer
Kavim - Ahmet Ümit
ayrıca da Shakespere in tüm kitapları
Sunay Akın ın tüm kitaplarının tavsiye ederim.

1 hafta önce bitirdiğim canan tan- yüreğim seni çok sevdi süper bi kitap aşk bu kdar güzel anlatılabilirdi, herkese tavsiye ederim

Tarık Buğra'nın Osmancık'ını (Osmanlı'nın kuruluşunu gerçekleştiren adamı, çocukluğundan itibaren, roman tadında bilip öğrenmek isteyenlere) tavsiye ederim.Şu an elimde bu var,bitirmek üzereyim.

Poelho Coelho,Gabriel Garcia Marquez ve Paul Aster'in de tüm kitaplarını edebiyat severlere zevkle tavsiye edebilirim.
Türkiyeden ise,Zülfü Livaneli'ni,Yaşar Kemal'i,Buket Uzuner'i ve mutlaka Aziz Nesin'i tavsiye ediyorum,bu yazarları okumayan,kitap okudum dememeli.
Edebiyat ve dil konusundaki tarihsel gelişmeyi ayrımsayabilmek açısından da Reşat Nuri ve Ahmet Hamdi Tanpınar eserlerini mutlaka okumuş olmak gerek.

İlk defa 10 yıl önce okumuştum bu kitabı. İlk defa diyorum, çünkü sonraki yıllarda da ne zaman aldığım nefesin değerini bilme ihtiyacı hissetsem bu kitabı okumuştum. Şu anda da kütüphanemden bana bakıyor.

Nietzche ağladığında - kesinlikle okunması gereken kitaplardan tavsiye ederim.

Dan Brown'un Melekler ve Şeytanlar isimli kitabını tavsiye ediyorum. elinizden bırakamayacaksnız buna eminim. ayrıca Trevanian'ın şibumi isimli kitabını da tavisye ederim,bayılacaksınız.

"Süleyman'ın Dünyası" genel başlığı altında toplanan ve "Sınıf Arkadaşları", "Havada Bulut Yok", "Karıncayı Tanırsınız" adlarını taşıyan üç ciltlik roman dizisinde Türkiye'nin 1914'ten 1944'e kadar süren Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'nı da içine alan otuz yıllık dönemin kesiti veriliyor.a.s

Son düzenleme:
bende tabiri caizse kitap kurduyumdur çok kitap okumuşumdur ama artık daha çok
dini kitaplar okuyorum şimdi aklıma mehmet raufun eylül adlı kitabı geldi bayağı etkilenmiştim

Ingvar Ambjörnsen - Beyaz Zenciler

Emile Zola - Germinal

Poe ve Lovecraft - Tüm Hikayeleri

Stephen King - Ruhlar Dükkanı ve Çılgınlığın Ötesi

Clive Barker - Lanetlenme Oyunu

bunları okumanızı tavsiye ederim

The Secret(sir) Adli Kitabi Yeni Bitirdim. Hayatinizi Değiştirebilecek Güzel Bir Kitap Okumanizi Tavsiye Ederim.benimkini Değiştirmeye Başladi Bile...:)

şuanda Dan Brown dan Melekler ve Şeytanları okuyorum. Gerçekten sürükleyici ve ilginç bir anlatımı var. Özelliklede yazarın bilgisi gerçekten baş döndürücü. Ayrıca aynı anda Turgut Özakman-Şu Çılgın Türkler i okuyorum. Biri baş ucu biri iş yeri kitabım:) Kitap okumak hayatın en zevkli zamanlarını geçirmek benim için. Ayrı bir dünya ayrı bir mutluluk ayrı bir huzur...

Kızlar şimdi kitap alcam ama hangilerini alsam kararsız kaldım
Bunları okuyan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum
1 VEDA- AYŞE KULİN
2 SIRÇA TUZAK - NERMİN BEZMEN
3 HERŞEY SENİNLE BAŞLAR - MÜMİN SEKMAN
4 BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE-GRIGORY PETROV
5 ZİRVEDEKİ YAŞAMLAR - AYŞE ŞEN
6 YAŞAMA YERLEŞMEK-ÜSTÜN DÖKMEN
7 LEYLEKLERİN UÇUŞU -JEAN CHRISTOPHE GRANGE

Gönül isterki hepsini alıyım ama 2-3 tanesi alabilirm yardımcı olursanız sevinirim kızlar hadi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…