Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Tesla'nın kendi yazdığı kitabı mı bu? Ben de Tesla hakkında yazılmış biyografik özellikli bir eser olduğunu düşünmüştüm.

Tesla'nın kendi yazdığı bi kitap hafif günlük tadında hatta
Hayatından etkilendiği şeylerden ve buluşlarının aklına nasıl geldiğinden bahsediyor.

Herkese merhaba,
Beyaz Şaman sonunda ve çok şükür bitti. Bu 2019 yılına çok kötü başladım hala da düzelmiyor kitaplarımda bile hüsran yaşıyorum ve bir türlü ivmelenemiyorum.
Beyaz Şaman malesef beklediğim gibi çıkmadı. Kitap Kızılderili'lere yapılan haksızlıktan o kadar az bahsediyor ki. Nerdeyse romanda çok çok önemli bir yere sahip olabilecek bir kızılderili karakteri baştan savma geçiştirmiş gibi. Amerikanın tarihi, Kuzey Güney savaşları daha çok ve detaylı konu edilmiş evet kızılderililere yapılan haksızlıklar nispeten var ama tıpkı gercekte de yaşananlar gibi silinip gitmiş tüm yapılanlar.
O kadar detaylı bir anlatım vardı ki aşırı sıkıldım. Detaylar beni çok sıktı o kadar detay olmasa da anlam bütünlüğü korunurdu çünkü çoğu detay hiçbir yere bağlanmamış sadece yazarın detaylı bir araştırma yaptığını ve hikaye baş kahramanı gibi kendisi de hekim olduğu için konu ile ilgili fazlaca bilgi sahibi olduğunu hissediyorsunuz o kadar.
Kendileri de göçmen köklere sahipken başkalarını ötekileştiren aşağılayıp 2., 3. alt sınıflara sokan zihniyetin konu edildiği okuyucuyu detaylarla yoran ve ismi ve kapağındaki yazılar ile oluşmuş beklentiyi karşılamayan bir kitap. Bunu okuyacağıma Tüfek Mikrop Ve Çelik' i okusaydım keşke dedim.
Yazarın emeğine sağlık kitabı sevmedim ama ciddi şekilde özenilmiş ve araştırılmış detaylarla dolu idi.
Ben tavsiye etmiyorum yine de siz bilirsiniz tabi :))

Martin Eden bitti çok lezizdi. Şiir konusunda kendimi çok eksik hissediyorum yapım gereği sanırım siirleri hissedemiyorum odunumsuyum hafiften bu yüzden şiir kitapları sipariş verdim elime ulaştı okuyorum ama tık yok bende . Aslında o muhteşem ifadelerin tadına varmak o edebi dünyanın içine dalmak istiyorum ama olmuyor :silah: benim gibi olup şiiri size sevdiren bir şair oldu mu

Martin Eden bitti çok lezizdi. Şiir konusunda kendimi çok eksik hissediyorum yapım gereği sanırım siirleri hissedemiyorum odunumsuyum hafiften bu yüzden şiir kitapları sipariş verdim elime ulaştı okuyorum ama tık yok bende . Aslında o muhteşem ifadelerin tadına varmak o edebi dünyanın içine dalmak istiyorum ama olmuyor :silah: benim gibi olup şiiri size sevdiren bir şair oldu mu

Nazım Hikmet "memleketimden insan manzaraları" benim çok sevdiğim bir şiir kitabıdır. Roman tadında...
özdemir asaf
ümit yaşar oğuzcan şirrileri de güzeldir.
belki size uygun şiir ve şairleri bulamadınız daha
ben de çoğu şiirden pek etkilenemiyorum :)

Kafka "Babaya Mektup" kitabını bitirdim, otoriter baba karşısında yitirilen bir çocukluk.. Kafka'nın babasıyla olan hesaplaşmasına yakından tanıklık ediyorsunuz, yazar iç ilişkilerini akıcı bir dille aktarmış babasına yazdığı mektupta. Psikolojik çözümlemelere yer verilmiş, okurken üzerinde düşünmemi sağlayan, otobiyografik bir eser. Kafka'yı daha iyi anlamak isteyenlere tavsiye ederim.

Arada şiir okumayı seviyorum en son Edgar Allan Poe’nun okudum ama maalesef çeviri şiir tat vermiyor, Turgut Uyar okumuştum o da iyiydi bak belki sevdirir :)

Senin gibiyim ama öyle bir şair olmadı malesef... keyif almıyorum şiir okumaktan hiçbir şekilde.

X