• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Selam,
Karamazov Kardesler' i bitirdim. Genelde kitabi butirince 1000k' da dusuncelerimi paylasirim ama hic icimden gelmedi.
Dostoyevski kitap boyunca biz okurlara yem atiyor ilgimizi canli tutmak adina bunu cok farkedilir bir sekilde yapmasini sevmedim. Konunun islenis temposu yerli yerinde idi bazen cok gereksiz dallandirmis gibi hisse kapilmadim degil tabi. Inanc ile ilgili soegulama kisimlarini cok severek okudum, hikaye de ilgi cekiciydi baslarda ama ilgimi cok canli tutamadim acikcasi. Bunda karakterlerin (simdiki zamanda yasayan benim icin) abartili ve sacma buldugum tepkileri, sinir buhranlatina tutulmalarinin da payi oldu malesef.
Ortak okuma kitabi oldugu ve basladigim icin bitirmeye gayret etmem sebebiyle bir gorev duygusuyla okuyup bitirdim kitabi.
Bu dusuncemde kitabin 1025 sayfa olusunun etkisi olmadigini dusunuyorum cunku gexen yil da Savas Ve Baris' i okumustuk yine bir ortak okumada. Tolstoy' da boyle bir bikkinlik yasamadim hic.
Insanlarda klasik okumaya kasmak gibi bir egilim oluyor ben de dahil. Uzun bir sure klasik okumak istemiyorum ( Tolstoy ve J.London haric onlar benim gozdelerimdir :)) )
Herkese guzel bir haftasonu diletim.

İncelemen çok güzel olmuş emeğine sağlık öncelikle. Karamazov Kardeşler Dostoyevski'nin son çalışması. O yüzden ustalık eseri olarak anılıyor ve en zor eseri olarak görülüyor. Benim belki de ilmek ilmek en zevkle okuduğum kitaplardandır ki 20 yaşında okumuştum, şimdi okusam acaba neler hissederim çok merak ediyorum. Yayınevi durumunu netleştirirsem tekrar okumak istiyorum. Ben de Savaş ve Barış ı çok sevgiyle hatırlamıyorum kişisel zevkler ön planda oluyor demek ki ne kadar arınmaya çalışsak da. Tolstoy'u da tekrar okumak lazım demek.

Cok klasik heveslisi birisi degilimdir ben siz klasik okumayi seviyorsaniz deneyin derim bir arkadasim var okudugu kitaplarin %90 ' i klasik ve cok seviyor, o cok begenmisti mesela kitabi. Degilse zorlamanin bir manasi yok tabi. Rus Edebiyatindan Diriliş' i de mutlaka tavsiye ederim. :)

Aslında klasiklerden çok Rus Klasik Edebiyatı okunması zor bana göre. Mesela Charles Dickens, John Steinback ya da Jack London gibi İngiliz klasiklerinde aynı hava yok. Fransız Klasik edebiyatı da zaman zaman zorlayıcı olsa da o da bir Rus Edebiyatı ağırlığı taşımıyor sanki.

Herkese günaydın,
Karamazov' dan sonra okuduğum Tütüncü Çırağı bitti. Temiz sadece bir dili olan çok karmaşık olmayan bir Nazi dönemi kitabı. kitapta Nazi Mağduru ünlü birisi de var Freud. İnsanlardaki güçlünün tarafına geçme ve kendi gibi olmayanları ayrıştırmayı da temiz bir şekilde anlatmış. Severek okudum ancak çok vurulmadım :)
Yeni kitabım buradaki arkadaşlarımın sanırım geçen ylı, ortak okudukları Hakkari'de Bir Mevsim.
Herkese mutlu haftalar.

Jaguar Kitap ilgiyle takip ettiğim bir yayınevi. Çıkardığı her kitap başka bir edebiyat dünyasına açılıyor, farklı şeyler okumak isteyenler için ilaç gibi.

İncelemen çok güzel olmuş emeğine sağlık öncelikle. Karamazov Kardeşler Dostoyevski'nin son çalışması. O yüzden ustalık eseri olarak anılıyor ve en zor eseri olarak görülüyor. Benim belki de ilmek ilmek en zevkle okuduğum kitaplardandır ki 20 yaşında okumuştum, şimdi okusam acaba neler hissederim çok merak ediyorum. Yayınevi durumunu netleştirirsem tekrar okumak istiyorum. Ben de Savaş ve Barış ı çok sevgiyle hatırlamıyorum kişisel zevkler ön planda oluyor demek ki ne kadar arınmaya çalışsak da. Tolstoy'u da tekrar okumak lazım demek.
Tolstoy'u Dostoyevski' den daha çok seviyorum ben. Dostoyevski' de kendimden birşeyler bulamıyorum ya da okuyucu olarak onun frekansına giremedim belki de.
Aslında klasiklerden çok Rus Klasik Edebiyatı okunması zor bana göre. Mesela Charles Dickens, John Steinback ya da Jack London gibi İngiliz klasiklerinde aynı hava yok. Fransız Klasik edebiyatı da zaman zaman zorlayıcı olsa da o da bir Rus Edebiyatı ağırlığı taşımıyor sanki.
Katılıyorum. :)

Jaguar Kitap ilgiyle takip ettiğim bir yayınevi. Çıkardığı her kitap başka bir edebiyat dünyasına açılıyor, farklı şeyler okumak isteyenler için ilaç gibi.
Okuyup da beğenmediğim kitapları olmadı hiç. Hele bu yıl resmen atak yaptılar, instagramdaki fenomen okurlara reklam olsun diye verdiler gibime geliyor. Bir ara herkes Jaguar kitaptan bahsediyordu :)))

Tolstoy'u Dostoyevski' den daha çok seviyorum ben. Dostoyevski' de kendimden birşeyler bulamıyorum ya da okuyucu olarak onun frekansına giremedim belki de.
Katılıyorum. :)

Okuyup da beğenmediğim kitapları olmadı hiç. Hele bu yıl resmen atak yaptılar, instagramdaki fenomen okurlara reklam olsun diye verdiler gibime geliyor. Bir ara herkes Jaguar kitaptan bahsediyordu :)))
İnstagramda paylaşımlarını beğendiğim iyi okuyan birkaç okuyucu var onların kitap yorumlarıyla tanıdım ben de. Reklam yapmışlarsa da iyi yapmışlar:)

İnstagramda paylaşımlarını beğendiğim iyi okuyan birkaç okuyucu var onların kitap yorumlarıyla tanıdım ben de. Reklam yapmışlarsa da iyi yapmışlar:)
:)) evet

Günaydınlar
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı sf 233 deyim. Çok güzel gidiyor.
Bugün ilk defa BKM kitaptan alışveriş yaptım. Fiyatlar çok uygun şubat ayı kargo bedava bakalım teslimat nasıl olacak.
Kitap yurdu ve hepsiburada dan alıyordum genelde.
bkm ptt kargoyla yolluyor ama bekledigimden hızlı geldi kargo.

Günaydınlar

Harry Pottey ve Azbakan Tutsağı 200lü sayfalardayım.

Bende BKM den sipariş veriyorum bu aralar fakat geçen hafta 3 arkadaş kitap aldık birimizinki hem pis hemde kenarı ezilmiş geldi ne maile cevap alabiliyoruz ne de telefona cevap veriliyor.
Bekleyenler arasında 159854 sırada falan oluyoruz sürekli..

Merhabalar
Ne zamandır doğru düzgün okuyamıyorum. Daha önce severek okuduğum - sabahlara kadar elimden bırakamadığım- bir seriden okumaya karar verdim ama onu bile düzenli okuyamıyorum. Okula döndüm, bir yandan evde bebeğim, bir yandan yorgunluk, uykusuzluk derken zar zor ilerliyorum.
Harry Potter ve Melez Prens sayfa 102'deyim.

Merhabalar herkese :KK200:
Pek okuyamadım bu aralar. Kızım büyüdükçe emme süresi azaldı oyun süresi çoğaldı. Öyle olunca da kitabı elime alamıyorum çoğunlukla. Gece uyumadan önce biraz okuyayım diyorum ama o da 5-10 sayfa sonra sızmamla son buluyor :) Antika Titanik - 50li sayfalardayım ancak. Aslında eğlenerek okuyorum ama geniş zamanım yok maalesef.

Back