- 12 Aralık 2011
- 933
- 2.567
- 333
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #27.681
Tolkien dünyası çok ayrı kitap kurdu olmayi geçtim gerçekten onun dünyasının içine girince çıkılmıyor anlamasi biraz zaman alıyor. Kendi terimleri fazlaca kitapta kendi oluşturduğu dili çok kullaniyorTam bir kitap kurdu olmama rağmen bitiremedim ben bu seriyi,çok sıkıcı gelmişti bana.
Bazı yerlerinde çeviriden kaynaklı anlamsızlıklar olmasına rağmen bende çok beğendim dizisini de çok merak ediyorumİyi akşamlar
Dün 22/11/63 bitirdim.Nasıl aktı gitti anlamadım bile.
Zamana yolculuk adına çok güzel bir kitaptı. King'ten bekledigim gibi gerilim, bilim kurgu ,heyecan, merak vardı ... Ama ya duygusallık ...bu kadar dibe cokecegimi tahmin etmezdim.
Karakterler sanki tanıdığınız sizden biriymiş gibi oluyor kitap bitince...
2011 yılından 50lerin 60ların Amerikasına tavşan deliğinden geçerek giden kahramanımızın yaşadıkları anlatiliyor kitapta. Asıl amacı JFK suikastını önlemek ama yaşadıkları harmanlaniyor , kalbine söz geçirmeyi önleyebildi mi?
O döneme dair hit müzikler ,yaşam tarzı ,giyim kuşam herşeyi ile o zamanda siz de yolculuk yapıyorsunuz ...
Geçişlerde herşeyin sıfırlanması ve benzerlikleri tekrar yaşamak bir yerde kelebek etkisi olması . paralel evren olayları...
Çok etkileyiciydi kesinlikle.
Hele bir de okurken kitapta sıkça geçen iki hit parçayı da dinlerseniz fonda tadından yenmez.
That's Amore ve In The Mood...
Keyifli okumalar .
Bende dizisini daha çok sevdim olaya birden giriyor kitapta aralarda aç8klıyor neler doluğunu olatı anlayınca çok keyifliydi ama anlayana kadar biraz dolambaçlıydı benim içinNormalde kitabını okuduğumda kitap daha çok tat bırakır bende. Damızlık kızın öyküsünde diziyi daha çok sevdim.
Yüzüklerin efendisi serisi yüzük kardeşliği kitabında sayfa 357 deyim. Muhteşem ötesi gidiyor. Film serisini de defalarca izlemiştim ama kitap bambaşka
En en en sevdiğim
benim de öyle...fantastik türünün öncüsü bir edebiyat profesörü... bu yüzden çokça da eleştirilmiş ilk dönemlerde... kendi içinde bu denli zengin, tutarlı bir seri...bir dil bile yaratmış yazar... çok çok başarılı... filmlerinin de yeri ayrı... her birini hem de uzun versiyonlarını sanırım onar defa izledim...
Hobbit okudum ama silmarillion var sırada.seriyi ben de okumuştum... inanılmaz gerçekten...
okuduğum kitaplar içinden filmlerini izlediklerim arasında en başarılı olanlarından biri yüzüklerin efendisi serisi bir diğeri ise yeşil yol. yüzüklerin efendisi filmlerinde tabi ki kitapların tamamı yok... ama çok çok başarılı... seriden sonra hobbit ve ondan da sonra silmarillion u okumanızı öneririm... sondan başa...
Kelebek teşekkür ederim.Yeni haftadan herkese merhaba
İnce Memed 2 syf.120
@Filozof__Prenses nasılsın canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?