• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ahmet Ümit genelde polisiye romanları yazıyor. Ama Bab-ı Esrar polisiyeden ziyade annesi yabancı, babası Türk kökenli (yıllar önce karısı ve kızını terketmiş) bir genç kadının, bir iş kazasını araştırmak üzere Konya'ya gelişi ve Şems-i Tebrizi üzerinden kendi çocukluğu ve babasıyla iç hesaplaşmasını konu alıyor.
teşekkür ederim bilgi için polisiye pek sevmem ama bakalım ahmet ümitin diline alışabilirsem bundan sonra bab-ı esrarı okuyabilirim

Antik Yunan'dan beri kadınlara toplumda biçilmeye çalışan rolleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirmeye almış. Edebi metinlerde vs. kadinlari küçük düşuren ya da güçsüzlüğünü kabul ettirmeye çalışan pasajlarin yer aldığına dikkat çekmeye çalışmış. Toplumun tanıdığı isimlerin Merkel gibi, Hilarry Clinton gibi kadınlara iktidar yolunda hangi payelerin verildiğini irdeliyor.
Peki Antik Yunanda nasılmış kaba tabirle? Kadın isimli bir belgesel izlemiştim şaşırtıcı gelmişti.
çok güzel görünüyor hepsi de. Jane Austen hiç okumadım, nasıl acaba?
Kâğıt 10 pound banknotun arkasında Jane Austen var ve şu sözü basılmış üstüne "I declare after all that there is no enjoyment like reading!"

zemberekkuşunun güncesi 220. sayfayı geçtim. bir yandan da oğuz atay ın tutunamayanlar ını okumaya başladım. telefonuma yükledim... ilk kez bu şekilde okuyacağım bir kitabı... ama bazen kuaför veya hastanede sıra beklerken veya arabada okurum diye düşündüm. bakalım keyifli olacak mı

zemberekkuşunun güncesi 220. sayfayı geçtim. bir yandan da oğuz atay ın tutunamayanlar ını okumaya başladım. telefonuma yükledim... ilk kez bu şekilde okuyacağım ama bazen kuaför veya hastanede sıra beklerken okurum diye düşündüm. bakalım keyifli olacak mı
Tutunamayanlara ben de başlamıştım okuyamadım, ama okuyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum :)

Arkadaşlar bu arada e-kitap okuyucu kullanan var mı? Tecrübeleriniz nasıl? Kitaplara ulaşmak sinir bozucu duruma geldi benim için.
Ben yeni gectim esime Barnes and nobles' Dan nook bana da amazondan Kindle aldik. Nook daha amator o yuzden daha bir kitap hissi veriyor. Kindle ise hem dokunmatik hem de ozellikler acisindan daha iyi gibi. Goodreads ile direk baglantisi var. Her turlu kitabi bulabiliyorum, ozellikle ingilize kitap konusunda cook iyi oldu. Not alma ve altini cizme ozellikleri var ikisinin de. Ingilize sozluk baglantilar var. Hatta kindle baktiginiz kelimeleri kaydediyor. Dokunmatik olarak Kindle daha iyi sanki. Simdiye kadar gecmedigime pismanim. Kutuphaneniz olmuyor tabi, ki bu benim sevdigim birseydi. Ama kendimi ikna ettim bu vesileyle kitaplarimi da bagislayacagim.

zemberekkuşunun güncesi 220. sayfayı geçtim. bir yandan da oğuz atay ın tutunamayanlar ını okumaya başladım. telefonuma yükledim... ilk kez bu şekilde okuyacağım bir kitabı... ama bazen kuaför veya hastanede sıra beklerken veya arabada okurum diye düşündüm. bakalım keyifli olacak mı
Ben kitabın kendini aldığım halde bulabiliyorsam e pub halini de indiriyorum metrobüste veya çorba karıştırırken vs. iyi oluyor:confused:

Back