Benim kitap okuma aliskanligim Ticaret Lisesi 1ci siniftayken basladi. Bir tane Almanca hocamiz vardi, kadin cok disiplinliydi, bize okunacak bir kitap söyler onu okur ve 1 sayfalik özet cikartirdi. Ayrica sinifta o kitap hakkinda konusurduk, bize sorular sorardi. Gercekten okumusmuyuz yoksa bir yerlerden kopya mi cekmisiz diye...
Hatta yaz ayindada bize okuyabilecegimiz kitap listesi verirdi. Isterseniz yine özet cikartip, okul acilinca bana kontrol ettirebilirsiniz derdi. Sagolsun o gün bugünder kitap okumayi severim. Bir sürü kitabimda oldu evde.. Degisik tarzda kitaplar okumayi seviyorum...
Ezelden beridir kitapları severdim, okumayı bilmediğim zamanlarda anneme okutturur ben dinlerdim
Ama düzenli olarak birini bitirip hemen öbürünü elime almaya başlamam lise çağlarında oldu
kendimi farklı dünyalarda görmek istesem hemen etkili bir kitap alırım ve zihnimde calandırırım her çeşit kitap okurum 17 yaşımdan beri ronmanlara bayılırım
Üç dört yaşımdan itibaren her akşam başucumda okunan kitaplardan etkilenip daha okuma yazma bilmeden bana okunanları ezberlemekle bu alışkanlığı kazanmışım:)Okumayı da yaşıtlarıma göre erken öğrenmişim bu yüzden.O zamandan beri kitap benim için vazgeçilmez,kitap okumadan geçirdiğim bir günü bile düşünemiyorum.
orta okulda türkçe öğretmenimin yönlendirmesiyle başladım ve okumaktan aldıgım tadı hiç bişiyden almadıgımı düşünüyüyorum, doğru kitapları okumak seçmek ve onların içinde kaybolmak kadar güzel bişiy yok sanırım
ilk okul ikideydim ilk kitabım Harry Potter ve Sırlar Odası ydı abim okuyayım diye vermişti ve o fantastik dünyaya tek kelimeyle aşık oldum. sonra elime geçen her kitabı okumaya başladım. kendime ait bir dünyam varmış gibiydi. kitapların içine giriyordum..
okuma alışkanlığını ilkokulda ablamın sayesinde kazandım. ablam yaz tatilindeyken kütüphaneden kitap alır bütün gün evde kitap okurdu. annem çalıştığı evde hep yanlız kalırdık. ablama yalvarırdım benimle evcilik oynasın diye. o da sürekli kitap okurdu. ben de sıkıntıdan , mecburiyetten kitap okumaya başladım. iyi ki de benimle evcilik oynamamış..kütüphaneye üyeydik. sürekli ödünç kitap alırdık...