Sınıf Öğretmenleri bir Bakabilir misiniz?

Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?

Ödevleri azaltmış zaten öğretmen, 60 sayfa kitapta okusun artık, 60 sayfa nedir ki. Sıkıldım durumunu desteklemeyin okumak gelişmesi için çok çok önemli, 2. sınıfta olsa o artık öğrenci sorumluluklarını yerine getirmeyi de öğrensin, öğretmene kusur bulacak yer arıyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz, okumayı sevdirmeye çalışın, birlikte kitap saati yapın siz de okumuş olursunuz iyi gelir

Oğlum 3. sınıf şu an. 2. sınıftayken 100 kitabı geçmişti okudukları. Evet yer yer sıkıldı, okumak istemedi ancak her seferinde neden okuması gerektiğini bıkmadan açıkladım ve geri adım attırmadım. Şimdi kitapların yanına aylık bilim çocuk dergileri de eklendi ve okuma alışkanlığı bir miktar daha oturdu.

Okumasını desteklemek için ailece okuma saatleri yaptık. Görsün çocuk anne babasının da okuduğunu ki bunun ömürlük bir faydalanım şekli olduğu aklına kazınsın. Kitaplar üzerine sohbetlerimiz oldu, beğendiği-beğenmediği kitapları konuştuk. Eleştirdik, sen onun yerinde olsan napardın vb sorularla kitaptaki kahramanlarının yerine kendimizi koyduk. Daha da ilgisini çekti. Bazen kitap okumayı absürt bir eğlenceye döndürdük, karaoke mikrofonuyla birbirimize kitap okuduk. Şehir kütüphanemizi gezdik, kitap fuarına gittik vs.

Deneyebilirsiniz bu yöntemleri.

Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Ben branş öğretmeniyim ama branşım Türkçe olduğu için yazma gereği duydum. Kitap okumak okuduğunu anlama becerisini, kelime dağarcığı gelişimini, kendini ifade etme becerisini azımsanmayacak ölçüde geliştirir. Sadece bunlar da değil, başka derslerde konuları daha kolay anlamasını, problem çözme becerisini geliştirir. Çocuğunuzun ilkokul öğretmeni kitap okumaya önem verdiği için şanslısınız. Şikayet edilecek bir durum yok ortada. Belki oğlunuz sıkılıyordur ona çözüm bulmalısınız.

Ben öğretmeni çok takdir ettim, papağan yetiştirmiyor, okuduğunu anlayan insan evladı yetiştiriyor. Helali hoş olsun, böyle öğretmenler çoğalsın:nazar:

KOnuya geleyim, belki okuduğu kitabın konusu çocuğun ilgisini çekmiyordur. Kitapçıya götürüp ilgisini çekebilecek kitap seçin, sayfa sayısı öğretmenin verdiklerine benzesin. Bir başka öneri de çizgi roman, okumayı sevdirmek için bence bire bir .. Bizim zamanımızda Quack Pack vardı mesela :)) Önemli olan okumayı görev gibi yapması değil, okumaktan keyif alması, keyif almak için de ilgi duyduğu içerik olması önemli. Siz seçtirin kitabı çocuğa, konuşun öğretmenle bunu seviyor diğerine ilgi duymuyor bunu okusa olur mu diyin bence hayır demez.

ogretmenlerin verdigi kitaplar belki sacma sapan seylerdir. benim cocuk kitabi okuma hobim var. cidden cok seviyorum bulunca kasla goz arasinda okuyorum. bazi kitaplar cok guzel, cok surukleyici. ama bazilari insan zekasiyla alay eder gibi. ideallestirilmis kişilerin hata yapip sonra dogruyu buldugu sacma sapan seyler. bunları tabii ki cocuk okumaz.
bizim komsu cocugu var sizinkinin yaslarinda. bir kere bizdeyken "evde cok komik bir kitap var okumak ister misin" dedim, ailesi güldü "hahaha o ve kitap okumak" diye. kitap da erkek çocuklarının sevecegi turden birilerini yemeli falan hem komik hem küçük siddet unsurları barindiran bir sey. cocuk kitaba bayildi. geldi gitti okudu, sonra benzer baska kitaplar okudu. simdi eskiye oranla daha cok kitap okuyor. bence kitap okumayan cocuklarin aileleri ogretmenleri hic cocugu bilmeden etmeden, karakterini dusunmeden sirf egitici diye alıyorlar- oku oku diye zorluyorlar sonra cocuk neden okumuyor diye üzülüyorlar.
neden acaba, bir düşün 😅
sizin cocugunuz benim çocuğum olsaydi ve kitapları gercekten sıkıcı olsaydi ve cocugum gerçekten hic istemeseydi onla bir anlasma yapardim. cocuk kitapligina gidip benzer sayfada kitap secerdi, artik ilgi alani neyse uzay mi kovboy mu. egitici olmasa da okumayi sevdiren cinsten.
o onu okurdu. sonrasinda da hocanın verdigi kitabi ben ona okurdum (hatta sacma yeriyle dalga gece gece)
boylece hem pazartesi öğretmenin sorulari cevaplardi hem de haftasonunu kitapsiz gecirmezdi.
Bu arada ben kitap kurdu okumayi cok seven bir cocuktum. ama ogretmenlerim ezbere yasayan insanlardı. küçücük cocuga yakup kadri karaosmanoğlu falan okuturlardi. ben hatirliyorum 10 yasindaki bana sodom ve gomore vermislerdi. 10 yasinda cocuk ne anlar bu kitaptan? sirf klasik diye dostoyevski falan verirdi ogretmenler..dostoyevskiyi ben bu yaşımda not ala ala okuyorum cocuk ondan ne anlayacak. annemin aldığı disime uygun kitaplarla okumayi sevmeye baslamasam "aaa kitap böyle igrenc bir seymis" der birakirdim ilkokulda.
ayni sey muze ve tiyatro icin de gecerli. ogretmenler - aileler hic icerigine bakmadan cocuk sever mi diye bakmadan sıkıcı muzelere tiyatrolara cocugunu götürüyor sirf laf olsun diye. sonra cocugu muzeden tiyatrodan sogutuyorlar 😅

Ben öğretmeni çok takdir ettim, papağan yetiştirmiyor, okuduğunu anlayan insan evladı yetiştiriyor. Helali hoş olsun, böyle öğretmenler çoğalsın:nazar:

KOnuya geleyim, belki okuduğu kitabın konusu çocuğun ilgisini çekmiyordur. Kitapçıya götürüp ilgisini çekebilecek kitap seçin, sayfa sayısı öğretmenin verdiklerine benzesin. Bir başka öneri de çizgi roman, okumayı sevdirmek için bence bire bir .. Bizim zamanımızda Quack Pack vardı mesela :)) Önemli olan okumayı görev gibi yapması değil, okumaktan keyif alması, keyif almak için de ilgi duyduğu içerik olması önemli. Siz seçtirin kitabı çocuğa, konuşun öğretmenle bunu seviyor diğerine ilgi duymuyor bunu okusa olur mu diyin bence hayır demez.
aklin yolu birdir ben de ayni seyi yazdım senin yazini gördüm 😍🥰

Merhaba hanımefendi... Oğlunuz öğrenci. Öğrencilik demek sorumluluk demek.Ve hayatı boyunca sürdürmesi gereken bir yükümlülük. Umarım oğlunuzun yanında öğretmenini eleştirmiyorsunuzdur.Şükredin ki bunun bilincinde olan bir öğretmene denk gelmişsiniz.Ayrıca yeni nesil soruları kitap okuma alışkanlığı olmayan bir öğrencinin anlaması ve yapması zor..Çünkü çarşaf boyutunda paragraf sorularından oluşuyor çoğu.Matematik derside dahil.Lgs noktasına gelince ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız ... Sevinmeniz gerekirken oğluşum sıkılıyor diye hayıflanıyorsunuz , hayret doğrusu...

Bakmıycazzz:KK53:

Anaokulunda çizgi çalışmalarından sıkılıyor yapmasın diyen veli birinci sınıfta çocuğun inci gibi yazmasını bekliyor.

İlkokulda kitap okumaktan sıkılıyor, okumasın diyen veli, lise sınavlarında çocuktan başarı bekliyor.

Sihirli değnek var çünkü bizim elimizde, veli ve çocuk hiç çabalamasa da dokunup başarılı olmasını sağlıyoruz.

Benim çocuğum analitik düşünme becerisi geliştirmese de olur, akademik başarı benim umurumda değil diyorsanız konuşun tabi öğretmenle.

Son düzenleme:
Ana okulunda çizgi çalışmalarından sıkılıyor yapmasın diyen veli birinci sınıfta çocuğun inci gibi yazmasını bekliyor.

İlkokulda kitap okumaktan sıkılıyor, okumasın diyen veli, lise sınavlarında çocuktan başarı bekliyor.

Sihirli değnek var çünkü bizim elimizde, veli ve çocuk hiç çabalamasa da dokunup başarılı olmasını sağlıyoruz.

Benim çocuğum analitik düşünme becerisi geliştirmese de olur, akademik başarı benim umurumda değil diyorsanız konuşun tabi öğretmenle.
Böyle böyle öğretmenlerin de şevkini kırıyorlar. Heveslenip uğraşıyorsun velinin tavrı bu. Başka meslek dallarınin işine karışan yok ama konu öğretmenlik olunca herkes uzman oldu.

bu gayet normal birşey 1 inci sınıf kızıma bile kitap okutuyor öğretmeni. ki daha tam anlamıyla öğrenmediler. benim kızım severek okuyor sevdirmeye çalışın.

öğretmenlerin de işi zor. okuma yazma öğretiyorlar da sevdirmek aileye kalıyor. sevdirmezsen o çocuk okumak istemez. çocuğum bunu okumak istemiyor demek nedir? sevdirmeye çalış sevsin okumayı, hırslansın. ben kızıma doğduğundan beri hergün kitap okuyorum. şuan 1 sınıfta,uyumadan önce kitap okumazsak ben uyuyamam diye ağlıyor :KK70: okuma yazmayı öğrenip kendi kitaplarını kendi okumak istiyor. sevdireceksin ki öğretmenin de işini kolaylaştıracaksın herşey öğretmenden beklenmesin ya.

Benim oğlum da 2. sınıfa gidiyor ayni şekilde haftada bir kitap bitirip test yapıyor öğretmeni ve oğlum disleksili bir çocuk her hafta ayrıca özel eğitimi var.
Bu sene raporu için Ram a gittiğimde değerlendirme yapan uzman çok şaşırdı yaşıtlarını yakalamaya az kalmış okuması beklediğimden çok daha iyi ne yaptınız dedi her gün düzenli kitap bu kadar ve o kadar faydasını gördüm ki çünkü diğer çocuklar bir iki kere okusalar oğlum beş kerede okuyor bunu kendi sınıfına ve yaşına cekmek için iki senedir durmaksızın mücadele ediyorum etmeyede devam edicem.
Dolayısıyla şikayet etmeniz bana çok manasiz geldi ne demek az ödev veriyor kitap okutuyor lütfen vaktiniz olduğunda yeni nesil sorulara bir göz atın bakın bakalım okumadan ve okuduğunu anlayıp kavrama süreci ilerlemediginde soru çözebilecek mi daha çok şey yazılır da neyse

Haftada bir okuduğu kitaba dair hadi en fazla 10 soru cevaplanmasını istesin.
Bu mu zor geldi de sıkıldı?

Ödevi de azmış.

Yapmayan yapmaz, tembelliği seçme gibi bir hakkınız var en fazla.
Başka ne yapabilirsiniz?

Ödev azmış zaten, kitapta mı okumasın çocuklar? Nasıl gelişecek okumaları? Kitap sonu sınav olması da biraz mecburiyet getiriyor yoksa çoğu veli çocuğum istemiyor diye okutmaz, uğraşmaz bununla.
Sonra çocuğum yavaş okuyor, okuduğunu anlamıyor diye de öğretmeni yetersizlikle suçlama ihtimalleri yüksek.

Ben ilkokuldayken aynı kelimeyi 100 kere yazmaktan da sıkılıyordum. İyi ki annem öğretmenimle konuşup yazdırmayalım çocuk sıkılıyor dememiş, daha Ali Ata Bak aşamasında olacaktım şu yaşında. Tşk anneciiim
Ay aklıma ingilizce kelimeleri alt alta 5 kez yazma ödevi geldi😂 o kelimeleri ölsem unutmam😂

X