Grupta pek eleştirel konusulmuyor demesi.Ögretmenlerin verdigi ödevlere de karisilmaya başlandi. Sizin cocugunuzun keyfine göre mi ödev verecek ki?
Hayyrettttlercceeee
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Grupta pek eleştirel konusulmuyor demesi.Ögretmenlerin verdigi ödevlere de karisilmaya başlandi. Sizin cocugunuzun keyfine göre mi ödev verecek ki?
Hayyrettttlercceeee
Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Ben branş öğretmeniyim ama branşım Türkçe olduğu için yazma gereği duydum. Kitap okumak okuduğunu anlama becerisini, kelime dağarcığı gelişimini, kendini ifade etme becerisini azımsanmayacak ölçüde geliştirir. Sadece bunlar da değil, başka derslerde konuları daha kolay anlamasını, problem çözme becerisini geliştirir. Çocuğunuzun ilkokul öğretmeni kitap okumaya önem verdiği için şanslısınız. Şikayet edilecek bir durum yok ortada. Belki oğlunuz sıkılıyordur ona çözüm bulmalısınız.Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
aklin yolu birdir ben de ayni seyi yazdım senin yazini gördümBen öğretmeni çok takdir ettim, papağan yetiştirmiyor, okuduğunu anlayan insan evladı yetiştiriyor. Helali hoş olsun, böyle öğretmenler çoğalsın
KOnuya geleyim, belki okuduğu kitabın konusu çocuğun ilgisini çekmiyordur. Kitapçıya götürüp ilgisini çekebilecek kitap seçin, sayfa sayısı öğretmenin verdiklerine benzesin. Bir başka öneri de çizgi roman, okumayı sevdirmek için bence bire bir .. Bizim zamanımızda Quack Pack vardı mesela :)) Önemli olan okumayı görev gibi yapması değil, okumaktan keyif alması, keyif almak için de ilgi duyduğu içerik olması önemli. Siz seçtirin kitabı çocuğa, konuşun öğretmenle bunu seviyor diğerine ilgi duymuyor bunu okusa olur mu diyin bence hayır demez.
Merhaba hanımefendi... Oğlunuz öğrenci. Öğrencilik demek sorumluluk demek.Ve hayatı boyunca sürdürmesi gereken bir yükümlülük. Umarım oğlunuzun yanında öğretmenini eleştirmiyorsunuzdur.Şükredin ki bunun bilincinde olan bir öğretmene denk gelmişsiniz.Ayrıca yeni nesil soruları kitap okuma alışkanlığı olmayan bir öğrencinin anlaması ve yapması zor..Çünkü çarşaf boyutunda paragraf sorularından oluşuyor çoğu.Matematik derside dahil.Lgs noktasına gelince ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız ... Sevinmeniz gerekirken oğluşum sıkılıyor diye hayıflanıyorsunuz , hayret doğrusu...Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
BakmıycazzzMerhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Anaokulunda çizgi çalışmalarından sıkılıyor yapmasın diyen veli birinci sınıfta çocuğun inci gibi yazmasını bekliyor.Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Böyle böyle öğretmenlerin de şevkini kırıyorlar. Heveslenip uğraşıyorsun velinin tavrı bu. Başka meslek dallarınin işine karışan yok ama konu öğretmenlik olunca herkes uzman oldu.Ana okulunda çizgi çalışmalarından sıkılıyor yapmasın diyen veli birinci sınıfta çocuğun inci gibi yazmasını bekliyor.
İlkokulda kitap okumaktan sıkılıyor, okumasın diyen veli, lise sınavlarında çocuktan başarı bekliyor.
Sihirli değnek var çünkü bizim elimizde, veli ve çocuk hiç çabalamasa da dokunup başarılı olmasını sağlıyoruz.
Benim çocuğum analitik düşünme becerisi geliştirmese de olur, akademik başarı benim umurumda değil diyorsanız konuşun tabi öğretmenle.
bu gayet normal birşey 1 inci sınıf kızıma bile kitap okutuyor öğretmeni. ki daha tam anlamıyla öğrenmediler. benim kızım severek okuyor sevdirmeye çalışın.Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Pasif agresif beğenmedim direnişindeKonu sahibi öğretmenin evini basmaya gitti herhalde, ses seda yok.
Ay aklıma ingilizce kelimeleri alt alta 5 kez yazma ödevi geldi o kelimeleri ölsem unutmamBen ilkokuldayken aynı kelimeyi 100 kere yazmaktan da sıkılıyordum. İyi ki annem öğretmenimle konuşup yazdırmayalım çocuk sıkılıyor dememiş, daha Ali Ata Bak aşamasında olacaktım şu yaşında. Tşk anneciiim