- 12 Temmuz 2006
- 55.366
- 211.965
- 52
Çocuğunuzun okumayı unutmaması, okuduğunu doğru anlayıp doğru yorumlayabilmesi ve kelime dağarcığının gelişmesi için kitap okuması lazım.Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Evet yaşı itibariyle sıkıcı gelebilir ama okuma saatlerini eğlenceli hale getirerek kitap okumaya teşvik etmek, kitap okumayı sevdirmek sizin elinizde.
Doğruya doğru ben de kitap okumaktan sıkılıyorum ama benim gibi sıkılan bir kadın bile çocuğuna kitap okuma alışkanlığı edindirip kitap kurdu çocuk yetiştirdiyse siz de başarırsınız bence.
Okuması tavsiye edilen kitaplar yaşına uygun kitaplar zaten, canlandırmalı kitap okuma saatleri yapabilirsiniz, bir arkadaş güzel bir örnek vermiş bir sayfasını ben bir sayfasını çocuğum okuyor demiş, bir sayfayı siz okuyun hikayedeki karakterleri anlatırken tonlamalar canlandırmalar yapın, o okurken ondan da aynısını isteyin, dümdüz okumak sıkıcı gelebiliyor ama tonlamalı ve canlandırmalı hikaye okumak çocuklara eğlenceli geliyor hem de okudukları hikayeler akıllarında kalıyor.