Kitap Okuma Alkanln Ne Zaman Kazandnz?

4. sınıfa giderken başladım. Sınıfta 1 ayda en çok kim kitap okuyacak diye yarışma başlatmıştı öğretmenimiz 75 kitap okumuştum bende o gündür bu gündür okurum :1:

amcam sayesinde sevdim okumayı.almanyadan izne geldiğinde aç kurtlar gibi kitap alırdı.tavsiyerde bulunurdu şu güzel bunu oku diye.onun sayesinde alışkanlık kazandım.ortaokul yıllarında.

İlkokulda sınıf kütüphanemiz vardı.
Oradan sürekli kitap alır, okurduk. :55:
Hemencecik bitirirdim aldığım kitabı.
Sınıfın en çok kitap okuyanıydım.

Öğretmenimizde çok güzel yönlendiriyordu
kitap okumaya bizleri. :16:

Liseye başladığımda bu özelliğimi kaybettim ne yazık ki..
Çok az kitap okur oldum. :43:

Lise bitti. Bir kaç aydır yine kazanmaya çalışıyorum
eski okumayı sever hallerimi.
:49:

okula başlamadan çok önce okumaya başladığım için çok çok küçükken olsa gerek..

Babam sayesinde. :3:
Haftasonları bizi çıkarır kitapçıya götürürdü :69: Kitap aldırırdı ne istiyorsak alırdık 1 ya da 2 hafta sonra bir daha.
Kitap canavarları derdi bize :31:

ortaokulda başlamıştım abim bi kitabevinin taksit kartını çıkarmış beni de üye yapmıştı oraya ilk gittigimde küçüktüm pek bişi anlamamıştım anlamsız gelmişti bi kaç kitap alıp okumuştum ordan çok hoşuma gitmeye başlamıştı .ama snrası ve şimdi benim için bi nimet oldu.resmen maaşa bagladım orayı :1:

aslında küçükken kitap okumaktan nefret ederdim hatta ilkokulda öğretmenimiz bize 100 temel eser verirdi özetini çıkarın diye. ben anneme okutup çıkarttırdım özeti. bi kaç yıl sonra psikolojim bozuldu . kendimi hobi ararken kitap okumaya başladım iyiki başlamışım:1:

ahmed günbay yıldız sevdalar sözde kaldı

bu kitabı okurken ağlamıştım.

ahmed günbay yıldız sevdalar sözde kaldı
en çok bu kitabı okurken ağlamıştım.

Maalesef ki gecikilmiş zman olan üniversitede :(

okumayı ilk öğrendiğimde :1: İlk bağımlık yapan serim de ilkokulda okuduğum yaramaz kızlar olmuştur:)

Anneme mi çekmişim bilemiyorum.:1:
O da çok sever okumayı. Küçükken yorganın altında fenerle okurmuş tıpkı filmlerdeki gibi :60:
Dedem gözlerin bozulacak artık uyu dermiş de.
Kendimi bildim bileli çok severim okumayı...
Çocukken okuduğum hikayelerin bazıları durur hala...:61:

Son düzenleme:
Orta 1 de bir genç kızın günlüğü ile başlamıştım. Eeee o zaman kitaplar pahalı geliyor benim hızıma babamın bütcesi de yetişmiyordu :1: Bi kütüphaneye üye olmuştum sürekli değiştiriyordum elimdeki kitapları.

O günden beri mutlaka elimde bi kitap vardır.

Bazen bir iki ay kadar ara versem de hic kaybetmedim bu muhteşem alışkanlığımı.... Çocuklarım benim onlar :1:

annem sayesinde sevdim. daha okula başlamadığım zamanlarda heidi serim , ayşegül serim falan vardı. annem bıkmadan sürekli okurdu bana.
bende sonra onlarla ilgili hayal kurar oyunlar yaratırdım. okula başladığımda da sürekli kitap aldı, beni okumaya teşvik etti. onun sayesinde sevdim ve başladım. orta okulda kütüphaneden çıkmazdım...halada okuma sevgim devam ediyor....

ilkokulda sürekli ayşegül serisi ve dönemin çocuk dergilerini okurdum.

ama 'alışkanlık kazanmak' olarak kabul ettiğim olay ilkokul 4. sınıfta geçirdiğim hastalıktan dolayı aylarca eve/yatağa hapsolduğumda babamın iki günde bir elinde 10-15 kitapla eve gelmesi olmuştur :29:

Son düzenleme:
ilkokul yıllarımda gülten dayıoğlunu akıcı bulurdum. orta okulda da ipek ongunun 'bir genç kızın gızlı defterı'yle tanıştım ardı arkası kesılmeyen bı serı lıse dönemlerıme kadar okurdum onun kıtaplarını bende çok etkılı olduğu kesın :)

kitap okumayı sevmek çocukluk yıllarıma rastlar.kitap okumak çok bambaşka dünyalara geçmek demek benim için.kitap okumaya şuanda devam ediyorum.kitap okumayı herkese tavsiye ediyorum.kitabın yarattığı his harika bir şey..

4 veya 5.sınıf olmam lazım, babacığım bir gece elinde bir koliyle geldi, hediyem var dedi, açtım baktım ki ne göreyim :23:kitaplar hem de bir sürü...tüm çocukların okuması gereken öykülerdi onlar... çok güldüğümü çok ağladığımı hatırlarım ve hala düzenli kitap okumam o akşamın ve bilgili bir babanın eseridir:nazar: şanslıyım:16:

Back