Kitap Okuma Alkanln Ne Zaman Kazandnz?

İlkokulda barbie kitaplarını okumaya başlamıştım öylelikle okumayı sevdim :)

İlkokulda okul kütüphanesinden(!) aldığım Agatha Christie kitaplarıyla bulaştım bu işe, ondan beridir müptelayım kelimelere:)

Kitapları ne zaman sevmeye başladım hatırlamıyorum, okumayı söktüğüm günden beri okuyorum. İlkokulda çok fazla kitap okuduğum için belge bile almıştım. :9: Lisede zamanımın çoğunu kütüphanede geçirirdim. Kitabevlerinde ve kütüphanelerde inanılmaz mutlu oluyorum ve kitap satılan bir yere girersem, almasam bile kitaplara mutlaka dokunuyorum. Kendi evimde kesinlikle bir odayı duvardan duvara kitaplık yapmak istiyorum. :31:

sanırım 3-4 yaşımdan beri:) okuyamazken bile kitaplarım vardı,resimlerine bakardım,annemin okuduklarını ezberler,okur gibi anlatırdım.:)
bir de gırgır dergisini okurdum avni özellikle:)
aileden gelen bir alışkanlık bence okumak,annem-babam çok okurlardı,bir gecede bir kitap bitirirdi babam,kocaman bir kütüphanemiz vardı.ben de devam ettiriyorum ,oğluma 1 yaşından beri kitaplar alıyorum,o da çok seviyor..

İlkokuldan beri düzenli olarak okurum, kitap okuma alışkanlığı olmayan insanları anlayamamışımdır zaten bu sebepten. Bir de bu eğitim ailede verilir bana göre, annesi, babası her gün tv izleyen çocuğun bu tip bir disiplin geliştirmesi çok çok zordur.

Son düzenleme:
çok küçükken :) o kadar ki hatırlamıyorum bile :) muhtemelen 8-9 yaşlarımdan itibaren

Yaklaşık 2 yıl önce insanlardan ümidimi kesip kitaplardaki insanları daha çok sevdiğimi farkettiğim zaman:))Şimdi kitaplar benim bir parçam haline geldi:)

taaaa cocukken takvımlerı duvardan söker arkalarını okurdum bunun yuzunden annemden az azar işitmedim ama tam olarak bu yıl dıyebılırım bırı bıtmeden hemen dıgerını alıyorum basucu kıtabı gıbı hem gunluk hayattan uzaklasıyorum hemde uykuya rahat dalıyorum

ablamın romanlarını okuyarak büyüyeceğimi sandığımdam sürekli okurdum. ilk başta anlamıyordum tabii. ablamda bunlar sana çok ağır derdi. bende hiçte bile benim daha ağır kitaplarım var derdim. sonralardan öğrendimki ağır diyince çok isim var karıştırırsın diemek istiyormuş :9:
ama güzel bir şeye vesile oldu be virdaha asla vazgeçemedim. lise hazırlık dönemlerine denk düşer ilk okuyuşlarım.. danielle steel ile başlamıştım.

ilkokul 4.sınıftı sanırım okulun kitaplığından yaz tatilinde okumak için kitap almıştık..
aldığım kitap İpek Ongun 'un "kamp arkadaşları"ydı....o kadar beğendim ki yaz tatilinde 3-4 defa tekar tekrar okudum..ve ondan sonra kitap vazgeçilmezim oldu..İpek Ongun sağolsun:) serra ile büyüdüm :)

İlkokulda başladım ,sonra ortaokulda 300-400 sayfalık kitaplara başlamıştım.:1:

ben bu konuda geç kalanlardanım sanırım çok pişmanım :(( 21-22 yaşlarında başladım ama olsun zararın neresinden dönersen kardır bence :)

Babam sayesinde. kocaman kitaplığı vardır, her gittiği yerden kitap geitrirdi bana da. ödevlerimi yaparken soru sorsam cevap vermezdi kütüphanesine götürürdü şurdan araştır derdi. okula gitmeden önce öğrenmiştim okuma yazmayı, ilkokulda da çok okurdum, 3-4 yıldır ders çalışıorum okumayı ihmal etmişim, derken Kürk Mantolu Madonna geçti elime, o kitapla anladım ne kadar özlediğimiii

ailem.

okumayı sökmeden ailemin elime kitap vermesi
uyku vaktim geldiğinde yatağımda bana kitap okumaları
ve evimde herkesin elinde kitap olması

bu yüzden benim de alışkanlığım, eğlencem oldu.
okumayı söktüğümden beri okuyorum, ondan öncesinde de ailem bana okuyordu, gerçi hala okutuyorum ya :9:

Back