Kitap Okuma Alkanln Ne Zaman Kazandnz?

4. sınıf olması lazım,o zamandan beri saklarım kitaplarımı...

ilkokulda kitap okuma yarışmalarının birincisi hep bendim :)

Babam çok kitap okuyan biriydi, evimizde de pek çok kitap vardı. Daha okuma yazma bilemediğim dönemlerde bile kitapları karıştırmak, resimlerine bakmak çok hoşuma giderdi. Alışkanlığım o zamanlardan kalma. Okumayı söker sökmez, babam beni Doğan Kardeş dergisine abone yapmıştı. Bayılırdım o dergiye.

Ne zaman olduğunu tam hatırlamıyorum ama kitabı unutmam.

Canan Tan - Eroinle Dans

7. sınıfta sanırım... o zaman bi sbs sınavı çıkartmışlardı başıma bu yüzden hem yüzmeyi bırakmıştım hem de gitar kursunu... ben de kitaplara sığınmayı seçtim ve iyi ki de seçmişim... o sıralar sadece derslerden kaçmak kafamı dağıtmak okurdum sonra kendimi inanılmak bir dünyada buldum iyi ki okumaya başlamışım, kendimde bulamadıklarımı kitaplarda buluyorum.. hayallerimi, korkularımı, üzüntülerimi, sevinçlerimi...

benim ilkokul öğretmenim bu konuda çok yardımcı oldu. sınıfta en çok kitap okuyana haftalık, aylık ödüller verirdi. aylık en çok okuyan büyük ödül alırdı. çok çekişmeli geçerdi. ama amacına ulaştı sevgili hocam. ellerinden öpüyorum.

Ortaokuldayken başladım ben kitap okumaya.Kütüpkanecimiz Ali Amca'nın peşinden koşardım bana ödünç kitap vermesi için.Müfettişler geldiğinde okuma kartımı bulamadığı için çok üzülmüş,çok hayıflanmıştı.Jules Verne,Ömer Syfettin çok sevdiklerimdi.Elime ne geçerse okurdum.Hala çok severim.Evde kendime ait naçizane bir kitaplığım var.Kavgası gürültüsü çok bir evde büyüdüğüm için kaçıyordum galiba kendimce o ortamdan.Kitap almayı çok ama çok seviyorum ama okumaya yetişemiyorum doğrusu.2 paket sigara parasını bir kitaba vermeyip korsan arayanları hiç ama hiç anlayamam.

lise 1 in sonuda arkadaşımın okumam için verdiği trende cinayet kitabı ile başladı... o güne kadar sadece ince kitap okumayı seviyorum, kalın kitapları sevmiyorum diye kendimi kandırıyordum. şimdi ise ince kitabı sevmiyoruum..

ben ortaokulda türkçe hocamın sayesinde başladım. tek tek okuduğumuz kitapları yazdırırdı. benim sıra arkadasımda çok okurdu bende onunla yarışa girdiğimden sayfalarca liste uzardı :)) şimdi çalışıyorum çok yoğunum ama akşam uyumadan kitabımı elime alırım mutlaka 30 sayfamı okurum okumadan asla yatmam

Cin ali serisiyle başlayıp, ayşegül serisiyle devam eden yolculuğumun başlangıcı dayımdır. 60ların sonundan, 90lara kadar biriktirdiği geniş kitap arşivini ve görkemli kitaplığını görüp, özenip, "ben de okuyacağım benim de böyle bir kitaplığım olacak" dediğim gün dayım bana allah korusun "bir gün vefat edersem hepsi senin" dedi. Kendisi 3 üniversite bitirdi şimdi 4.yü okuyor yaşına rağmen okuma sevdası hiç bitmez emekli astsubay kendisi, kitap aşkıma dayım vesile oldu kesinlikle.

en başta annem ben kendimi bildim bileli annem kitap okur... orta okulda da türkçe öğretmenimizin haftada iki saat yaptığı okuma dersleri ile tam bir kitap kurdu oldum.

ilkokulda kazandım. her kitap bambaşka bir dünya..

Sanırım 5 yaşlarındaydım.

Abim her gece ama istinasız her gece heidi serisini eline alır , baş ucuma geçer okumaya başlardı bana.

Ben her seferinde hemen hemen aynı yerde uykuya dalar ama ertesi gün ısrarla baştan okumasını isterdim.

Kitaplarla ilk o şekilde tanıştım.

Ve tanışma o tanışma oldu.

Yazılmış olsun da marketin fişi olsun ( abarttım biliyorum ama örneğin abartılısı makbuldur ) okumayı seviyorum.

Teşekkürler abime....

ilk okula giderken bir gün annemin amcasının evine gitmiştik
kızı gelmişti ner de oturuyordu hatırlamıyorum ozamanlar ama uzaktan geldiği belliydi
bana bir kitap verdi hiç unutmam o kitabı ayşenin öksüzleri okudum okudum içinden çıkamadım kitabın
o eski kitap kokusu beni mest etmişti işte ozamanda sonra kitap tutkunu oldum

Lise 2'ye giderken sıkıldığım derslerde kitap okurdum yani sırf derslere inat başlamıştım ki bir anda kitaplar canım oldu:54:
Bin Muhteşem Güneş'i okuduktan sonra daha da bağlandım kitaplara , evimdeki tüm kitapları okullara bağışladım önce evimin yakınındaki okullara sonra bi kampanyayla doğuya gönderdim kitaplarımı ama şimdi kimseye veremiyorum onları çok değerliler benim içinn:54:

Son düzenleme:
Kucukken babam basarili insanlarin hayatlarini anlatan cocuklara yonelik kitap serileri alirdi

Ama ben ozamanlar babamin kalin romanlarina ozenir, onlari okurdum

Babamin romanlari sayesinde okuma aliskanligi edindim

Hatta birinin adi "bay pipo" ydu

ilkokulda öğretmenimiz 1.sınıftan itibaren sürekli kitap okuturdu. 5 yıl boyunca 40 kişi aynı kadro aynı öğretmenle okuduk ve hepimiz kitap sever olduk. Allah razı olsun Engin öğretmenimden.

İpek Ongun serileri sayesinde okumayı sevdim ben :)

Ya ortaokuldu ya da lise, Ipek Ongun'un Bir Genç Kizin Gizli Defteri serisiyle basladim okumaya.. Hepsinide okudum bitirdim :16:
Hatta zaman zaman bazilarini ikiser kere okumusumdur :16:
500 sayfalik kitabi 2 günde bitirdigimi bilirim ah ah cok özledim kitap okumayi :31:

Back