Kitap Okuma Alkanln Ne Zaman Kazandnz?

tam bir kitap kurduyumdur ben ama beni alıştıran yok
ben okula başlamadan daha hikaye kitaplarımı alır alır uydurup okurdum kendi kendimme
1 sınıf öğretmenim çok disiplinliydi biraz da onun etkisi var buyrunnnnnnnnn

Ben okumayı 4 yaşında söktüm
O zamandan beri okuyorum yeminle... :lepi:
İlkokula başladığımda çok rahat okuyup yazıyordum. Hikaye kitapları okuyordum...
:hulya:

ben ilk çatı serisi çıktığında başlamıştım çok hoşuma gidiyolardı soora bi ara uzun bi süre okuyamadım
enson DAN BROWN la tekrar başladım başlayış o başlayıs halaa dewam :)

4.sınıfta öğretmenimiz kitap okuma yarısması düzenlemişti
kalın bi ajandaya herkeze 2 sayfa ayrılmıştı okuduğumuz her kitabın ismini oraya yazardık
dönemin basından sonuna kadar .
Kitap okumaya masallardan basladığım için bana eğlenceli geldi okumaya devam ettim en sonunda bu güzel alıskanlığı kazanmış oldum ve iyiki kazanmışım
:hulya:

benimde aynı şekilde başladı, ilkokulda.. Yarışmada birinci olmak için kıyasıya mücadele veriyorduk :)) Hırsım alışkanlığa döndü
O dönemden üniversite yıllarıma kadar kitap okumak benim için boş zamanlarda (Uyumadan önce, otobüslerde, yapacak bir şey olmadığında vs.) yapılan bir şeydi.
Yine kayda değer bir sayısı vardı ama bence asıl alışkanlığı üniversitede edindim. Bölümümüz gereği inanılmaz kitap okuyorduk.
Mezun olduktan sonra bu hala devam ediyor..

Önceden kitap okumakdan nefret ederdim. Daha sonra Alacakaranlık diye bir filme gitmiştim çok hoşuma gitmişti filmin kitap serisi olduğunu duyunca kitaplara başladım kitaplar 400 küsür sayfa falandı 2 günde bitanesini bitirmiştim :) çok sürükleyiciydi tavsiye ederim.yazarı: stephenie meyer:1rolleyes:

Okumayı yazmayı öğrendiğimden beridir kitap okumak benim için ekmek yemek, su içmek gibi bir şey oldu hayatımın vazgeçilmez bir parçası =) Hayata mola verdiğim duraklarım, arkadaşlarım ve en yakın dostlarımdır benim kitaplar...

ortaokulda kazandım bu alışkanlığı..
bir genç kızın gizli defterinden başladım, gerisi geldi zaten..

üniversiteye gidene kadar kitap okumakdan nefret eden biriydim hep ders icabı yada annemin ısrarlarıyla kitabı elime almışımdır ama sadece elime alıyodum okumuyodum üniversiteye başladım yurtta bi arkadaşımın kitap okurken ağlamasına şahit oldum kitap da çatı. sonra kitap okumaya ve kendime bi şans daha verdim ve o arkadaşımdan o kitabı aldım o gün bu gündür okuyorum geçmis zamanların acısına çıkarırcasına okuyorum.

liseye basladıgımda alıskanlık oldu.. hatta okadar acmısımkı kıtaba bi gecede uyumaz sabaha kadar 2kitap bıtırırdım 400kusurlu..
hatta o donemler kendımı asmıstım elestırı yapıp okudum kıtapların yazarlarına posta gonderıyordum hahah :))

Hani derler ya çocuklar ne görürse onu yapar. Küçükken abim hep kitap okurdu bende ondan görerek okumaya başladım.

ben de ilkokulda başladım okumayı sökersökmez fakat kitapların içine düşecek şekilde değil bu alışkanlık. Zaman zaman ara ara yine okuyorum

Bambi yi okuyarak başlamıştım galiba.
Sonrasındaysa Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisini okudum .
Ozamanlar daha 5 e kadardı...
6-7-8-9...
Devamında, Canan Tan , Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Nazım Hikmet , İskender Pala , Adam Fawer, Paul Cleve ...
Elime ne geçti okuyorum şimdi.

aslında okumayı öğrenir öğrenmez başlamıştım.hatırlarım annem bana hikaye kitapları alırdı hepsini 1 günde bitirirdim kızardı daha sonra ortaokulda düzenli şekilde okumaya başladım.kitap okumadığım bir dönem hatırlamıyorum desem yeridir.şimdi ise dev gibi bir kütüphanem var.gidipte gelmeyen kitaplarımda çok tabiki.

Ben okumayı öğrendikten sonra ne okusam hoşuma giderdi tabiii ne okusam derken gazete falan değil kendi dengimdeki kitaplar...sonra baktım çok zevkli başka başka hayatlar,bide resimliydi böyle iyice cezbediyodu altta yazı üstte resim sanki altyazılı film gibi:)yani en başından bir kere sevdim vede hep bu devam etti

Ben annanemin vefatinda sonra basladim diyebilirim.. Annemle gitmistik ama ben
teyzemin evinde kaliyordum. iki kizi vardi ve onlar surekli kitap okuyorlardi , ee bende onlarinda kitap okumaya basladim.

O gunde beri surekli okuyorum :87:

üniversiteye başladığımda her gün 1,5 saatlik bitmez tükenmez bir yolu kat ederken otobüste okuduğum kitaplarla başladım kitap okuma alışkanlığına. şimdi ne zaman otobüse binsem ve yanımda bir kitap olmasa kendimi garip hissediyorum ve o zamanı boşa harcamışım gibi düşünüyorum.

Okumayı öğrendiğimden beri okuyorum kitap, bana göre boş zamanları değerlendirmek için en güzel uğraş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…