- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.871
-
- Konu Sahibi Siyahruhluu
Kim ne derse desin üç yıllık sevgililikte belli bir bağlılık paylaşım olur, ayrılır ayrılmaz arayışa giren bir sevgilim olsa ben de aldatılmış hissederim. Ayrıyken olmuş falan denmiş ama o iş öyle olmuyor. Yeni yeni flört aşamasında olsa neyse. Daha da kötüsü adam size yalan söylemiş. Bunları öğrendiğinizde ayrılmanız gerekirdi. Hisleriniz sizi tamamen doğru yönlendiriyor, güvensizlik yaşamanız çok normal. İç güdüleriniz diyor ki bu adam seni kandırmış ve sana yalan söylemiş, iç güdülerine güven. Böyle devam ederse ileride haklıyken haksız duruma düşeceksin, adın sorunlu paranoyak kıskanç olacak.Hayır söyle oldu 2 ay sonra bir gece beni aradı barışmak istediğini görüşmek istediğini söyledi bende olmaz dedim ama özlemiştim yanıma geldi konuştuk benden ayriyken ne yaptın dedim bir şey söylemedi birisiyle görüştün mu dedim hayır dedi doğru söyle öğrenirsem daha kötü olur dedim oda 1 2 defa görüştük vs dedi tepem attı kabullenemedim aradan 2 gün geçti kızı aradım ilk başta sevgilimin dediklerini söyledi içim rahatladı. Ertesi gün goruselim dedi kız anlatmam gereken şeyler var dedi tamam dedim görüştük meğer her şey yalanmış baya baya sevgili olmuşlar. Yıkıldım o an hiç beklemiyordum
Aynen yani böyle durumlarda ikinci kez birleşmemek lazım aslında sonra insan böyle kendini yiyip bitiriyorAyrilinca birileri olmuşsa önceki sayfa kapanip ikinci sayfa acilmis demektir.. tekrar öncekine dönmek neden?
3 seneyi çöpe atip yeni yelken açmak sizde güvensizlik oluşturmuş.. niyeti madem sizdiniz nasil baskasiyla gorüşuyor..
Genel de yeni aşki bulamayinca eskiye dönüluyor ama duygular yerindemi..?
En ufak birseyde yine ayni yola girerse?
Dikkatli ol derim..
Kesinlikle katılıyorum. O zamandan sonra kendime kötü bir şey yapıldığını seseydim bırakırdım ama iyi bana karşı. Insanın zoruna gidiyor böyle olunca keşke olmasa diyorum böyle davranmasam ama tutamıyorum kendimiKim ne derse desin üç yıllık sevgililikte belli bir bağlılık paylaşım olur, ayrılır ayrılmaz arayışa giren bir sevgilim olsa ben de aldatılmış hissederim. Ayrıyken olmuş falan denmiş ama o iş öyle olmuyor. Yeni yeni flört aşamasında olsa neyse. Daha da kötüsü adam size yalan söylemiş. Bunları öğrendiğinizde ayrılmanız gerekirdi. Hisleriniz sizi tamamen doğru yönlendiriyor, güvensizlik yaşamanız çok normal. İç güdüleriniz diyor ki bu adam seni kandırmış ve sana yalan söylemiş, iç güdülerine güven. Böyle devam ederse ileride haklıyken haksız duruma düşeceksin, adın sorunlu paranoyak kıskanç olacak.
Şimdi iyi olması yetmez ki, o güvensizlik hala çözülmemiş şekilde orada duruyor. Canım ben pek seni rahatlatacak şeyler söyleyemeceğim kusura bakma ama güven bir kez kırıldı mı geri gelmiyor. Yani saygı-güvende belli bir eşik hep olmalı ve asla aşılmamalı, aşıldı mı geri gelmiyor bazı şeyler. Eski evliliğimde ben de yaşadım, bir süre sonra "ama şimdi iyi" demek de kar etmedi içimdeki kurta. Bu kararı vermek kolay olmayabilir senin için ama daha genceciksin önünde uzun bir hayat var. Hayırlısı olsun umarım her ne şartta olursa olsun mutlu huzurlu bir hayatın olur.Kesinlikle katılıyorum. O zamandan sonra kendime kötü bir şey yapıldığını seseydim bırakırdım ama iyi bana karşı. Insanın zoruna gidiyor böyle olunca keşke olmasa diyorum böyle davranmasam ama tutamıyorum kendimi
Yani bir aylik bi zamandan bahsedilmis sanki 3 seneniz gecmis.. gelgitler olur tamam ama bitmesi icin cok kotu bir hatiraniz yoksa neden? Duygular bitip oyle tekrar aşk moduna geciyormu.. yani hadi yeni sevgili moduKesinlikle katılıyorum. O zamandan sonra kendime kötü bir şey yapıldığını seseydim bırakırdım ama iyi bana karşı. Insanın zoruna gidiyor böyle olunca keşke olmasa diyorum böyle davranmasam ama tutamıyorum kendimi
söylemeden edemicem gene de. ben olsam ben de beklerdim sizin gibi. ama erkekler farklı bakıyor.Aslında ben de netim ama bir kere güven kırılınca zor oluyor
Gurur onur diye bir kavram var hayatta haberiniz varmiHayır söyle oldu 2 ay sonra bir gece beni aradı barışmak istediğini görüşmek istediğini söyledi bende olmaz dedim ama özlemiştim yanıma geldi konuştuk benden ayriyken ne yaptın dedim bir şey söylemedi birisiyle görüştün mu dedim hayır dedi doğru söyle öğrenirsem daha kötü olur dedim oda 1 2 defa görüştük vs dedi tepem attı kabullenemedim aradan 2 gün geçti kızı aradım ilk başta sevgilimin dediklerini söyledi içim rahatladı. Ertesi gün goruselim dedi kız anlatmam gereken şeyler var dedi tamam dedim görüştük meğer her şey yalanmış baya baya sevgili olmuşlar. Yıkıldım o an hiç beklemiyordum
Bu kadar güzel analiz edilemezdi. Çok teşekkür ederimSizin olayınızı okuyunca aklıma iki soru geldi, siz aynı şeyi yapsanız o devam edermiydi?
İkinci olarak aranızdaki herşey tamamen kopmadan üç yıllık bir ilişkiden
çıkar çıkmaz, hemen gözüne birini kestirip onla sevgili olma potansiyeline sahip bir adamı neden affettiniz.
Bakın yaşınız bana göre çok genç buradaki evlenme çağındaki bütün genç kızlara sesleniyorum evlenmeye niyet ettiğiniz adamın vazgeçilmezi olun tercihi değil. Çünkü tercihi olduğunuz adam ilişkiniz tökezlediğinde gözünü tekrar daha iyi tercihlere diker. Sevgilinizde öyle yapmış. Sevgilinizin o kızla ilişkisi iyi gitseydi siz umrunda olmayacaktınız. Sizde içten içe bunu bildiğiniz için güvenmiyorsunuz. Yoksa kıskanç olsanız baştanda böyle olurdunuz. Sevgilinizin tekrar aynı şeyi yapacağını düşünüyorsunuz içten içe kıskançlığınız ondan. Ama bence yanıldığınız bir nokta başınıza geleni yanlış değerlendiriyorsunuz. Siz aldatılmamışsınız sadece büyük aşk yaşadığınızı düşündüğünüz adam sizden ilk ayrılıkta vazgeçmiş ve yeni sulara yelken açmış. Bakın evlilik uzun maraton insan kavga edebilir, küsebilir, kısa süreli ayrılık yaşayabilir, öyle 2-3 aylık ayrılığa hemen yeni bir ilişki sıkıştıran adama güvenmek ne kadar doğru, geçen burda bir konu vardı kadının kocası boşanma aşaması geçirdikleri 3 aylık sürede başkası ile ilişki yaşayıp hamile bırakmış, kadının haberi olmamış, adam sevgiliniz gibi saklamış, tekrar barışıp çocuk sahibi olduktan sonra öğrenmiş kadın eşinin o dönemde eşinin başka kadınla beraber oldığunu, senin korkun erkek arkadaşınında tekrar evlendikten sonra aynı şeyi yapması korkunda haksız değil. Sen hayatındaki adama bu kadar güvenmezken nasıl olacak ilerde belki iş için ayrı yerlerde yaşayacaksınız, ayrı ortamlarınız olacak, sizde bu güvensizlik devam ettiği sürece nasıl inanacaksın, güveninizi kırdığı için güvenemediğiniz adamları hayatınızda tutmayın, bu ancak sizin psikolojinizi bozar.
Yahu aldatmak ne peki