- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
- Konu Sahibi Turuncuyaprak
-
Takipteyim.Şuan derin araştırmalardayım öğrenirsem paylaşıcam
Muhtemelen teyzeniz sizin şu an yaptığınız şeyi yapmayan biridir. O yüzden ilgi görüyordur. Kimsenin hayatıyla, ne yaptığıyla, ne düşündüğüyle ilgilenmeyip, mutlu ve huzurlu olduğu şekilde yaşıyordur. Kendine kıymet veren, elalem için yaşamayan ve dahi özsaygısı olan insanlar saygı ve sevgi görürler her daim. Zira zaten kendisini sevdiği için insanlar da onun sevgiye layık olduğunu düşünüyor.
Kendimden örnek vereyim. Tam dört yıl boyunca kendimi yok saydım. Zor bir oğlum olduğu için biraz mecburiyetten, biraz da depresif halden kaynaklı bir yok olma hali söz konusuydu. Kendimin haricinde her şeye yetişmeye uğraştım. Bu süreçte bir Allahın kulu bile nasılsın, iyi misin neye ihtiyacın var demedi.
Yaklaşık iki haftadır kendime özen gösteriyorum. Her anlamda. Diğer her şeyle de gerektiği kadar ilgileniyorum. Dün annem arayıp "hayırdır kızım aramadın iki gündür merak ettim" dedi kadına fırsat vermiyorum ki merak etsin. Hep ben arayıp sormalıyım çünkü. Bugün ise eşim "bir haftadır sürekli koşturuyorsun evde değilsin neler yapıyorsun" diye sordu. Yeni fark etti dangalak. İdrak yolları tıkalı çünkü. Ne değişti? Ben aynı benim aslında. Değişen şu ki, artık ben varım. Gözlerine soka soka, beyinlerine kazıya kazıya varlığımı hatırlatıyorum. Şunu anladım ki, evlada bile lüzumundan fazla fedakarlık yapmaya gerek yok. Faydası değil zararı oluyor o hallerin. Çocuğa da, sana da.
Umarım anlatabilmişimdir değer görmenin sebeplerini. Diyorum ki, sen kendine değer verirsen insanlar senin değerli olduğunu düşünür. Sen kendine değer vermezsen, kendini bile düşünmeyen insanı biz niye düşünelim derler. İşin özü bu.
Ben de böyleyim gelin sarilalimSorunun içinde cevabı var zaten umursamaz ve soğuk davranmış kim böyle ise millet onun peşinde pervane kadri kıymeti bilinmeyenlerden biride benim maalesef
Acaba teyzemin gelini olabilir misinBenim kv evlendi evleneli hastayım diyip kılını kipirdatmamis, akşama kadar tv izler kimseye faydası yok. Ama kp ve çocuklar etrafında pervane olurlar , o ne derse o olur. Yanı bu kadar değer görmeyi nasıl başarıyor bilmiyorum şans bence:)
Şans...Ya kızlar aşırı merak ettiğim bir şey var, ve oturup gerçekten bunu kıskandım. Daha çok özendim ama yine de kıskandım da diyebilirim. Sonuçta her kıskançlık kötü olacak diye bir şey yok.
Eniştem evinden uzak başka bir şehirde ameliyat oldu, başka sehirde olma nedeni anneannemlerin daha çok imkanı ve tam teşekküllü hastanelerin olduğu bir şehirde yaşaması. Ciddi bir ameliyat geçirdi, doktor güzel bakılması gerektiğini söyledi, buna rağmen daha ameliyatın 1. Günü teyzem anneannemlerde kalıyor, teyzemin 20 li yaşlardaki oğlu enisteme bakmak için hastanede kalmış. Diyeceksin ki ee bunda ne var? Ben anlatayım siz de bakin bakalım ne var.
Eniştemin durumu gayet iyi, teyzemin dolap dolap ayakkabısı elbisesi kişisel eşyaları bir çok evi kısacası herşeyi var. Birbirlerini seviyorlar, ufak-tefek hataları oldu ama bu hatalar çift taraflı yapıldı. O yüzden de iki taraf çok sorun etmedi. Ben bilmiyorum ya eşimi çok seviyorum. O bir ameliyat geçirmiş olsa oğlumu bak diye gönderip annemin evinde yatamazdım. Oğluna da genç yaşta anne olduğu için ısınamamış babannesi bakmıştı. Ama şimdi Teyzemin oğlu anne anne diye peşinde dolanır, kocası karım karım der bir dediğini iki yapmaz. Hatta eşini yönlendirir. Teyzemin istediği karar alinir sonunda
Teyzem nasıl olur da bu kadar umursamaz ve soğuk davranırken bu kadar çok seviliyor değer görüyor? Aslında inanın çok özeniyorum gördüğü bu yuksek değere. Ama saçını süpürge eden annelerin eşlerin bu kadar değer görmemesi de bir miktar beni üzüyor.
Ben kisa süredir evliyim çocuğum da yok. Yani sizce teyzem ne yaparak kazanıyor. Inanın onun ulaştığı bu mertebeye ulaşmak istiyorum. Emek vermeden bu yemek nasıl oluyor biri bana açıklasın?
Gizemli ve ulaşılmaz nasıl olur çok acil öğrenmeliyimKilit nokta; teyzen saçını süpürge etmemiş. Gizemli ve ulaşılamaz olmuş. Her şeyde öne atmamış kendini, hep ağırdan alıp hep özletmiş. Su an buradayım ama her an gidebilirim mesajını vermiş. Düşünsene babaannede büyüyen çocuk anneyi özler, annesizligin nasıl bir sey olduğunu bildiği için annesiz kalmamak adına her şeyi yapar. ( tersi de olur ama çok nadir). Kısacası Doğan Cüceloğlu hocamızın dediği gibi " korku kültürü " ile yapmış bunu. Bu durum sağlıklı mı? bence hayır.
Ben de merak ediyorum bunu.
Şahsen harika bir eş olduğumu düşünüyorum.
Daima bakımlı olmaya çalışırım evim tertemizdir,dolabımda yemeğim hep bulunur,çamaşırları topladığım gibi bekletmeden ütülerim,eşimi onore ederim AMAAAA kv ile ilgili bir durumda eleştiri yapsam hemen en kötü eş oluyorum... nasıl yapıyorlar acaba,ben de çok kıskanıyorum
Bu dünyada en değerli benim. Anne baba eş evlat kardeş kim varsa hepsinden daha değerliyim. Şeklindeki düşüncesi ile.Gizemli ve ulaşılmaz nasıl olur çok acil öğrenmeliyimsağlıklı mi bilmem ama kraliçeler gibi yaşıyor.
Elbette yazdığım yoruma istinaden haklısınız.Şu yazdıklarınız harika bir eşin tanımı değil. İyi bir ev hanımı, titiz bir insan, bakımlı bir kadın denilebilir size. Ancak harika bir eşin karşılığı bunlar değil. Eş; kişiye yoldaş olan, duygusal ihtiyacını karşılayan, zor zamanında destek olan, sorun değil çözüm üretmeyi yeğleyen, sevgisini ve saygısını her durumda muhafaza etmeye gayret eden kişidir. Siz ise bunlardan değil, ev işleri ve kişisel bakımdan bahsediyorsunuz. Maalesef toplumdaki genel algı bu. O yüzden de saçımı süpürge ettim ama kıymetim bilinmedi konuları hiç bitmez.
Rahmetli anneannemin bir lafı vardı tabi ki ayıplı, eskiler malumBize biraz taktik verseler, bağlama büyüsü mu yapıyorlar mübarek anlamadım ki
Elbette yazdığım yoruma istinaden haklısınız.
Telefondan yazdığım için uzatamadım ancak saydıklarınızın hepsini uyguluyorum, bahsetmek istediğim her şey de iyiyken(eşim öyle söyler.) kv söz konusu olduğunda "kötü eş" oluyor olmamdı.
Eşinizin harika eş tanımı ney peki?Ben de merak ediyorum bunu.
Daima bakımlı olmaya çalışırım evim tertemizdir,dolabımda yemeğim hep bulunur,çamaşırları topladığım gibi bekletmeden ütülerim,eşimi onore ederim AMAAAA kv ile ilgili bir durumda eleştiri yapsam hemen en kötü eş oluyorum... nasıl yapıyorlar acaba,ben de çok kıskanıyorum
Ben de merak ediyorum bunu.
Okurken benim de ilk aklıma gelen o söz olduİnsanoğlu böyledir. İlgiden şımarır. Kendini ağırdan satani, uzak durani daha çok sever. Teyze belli ki arada bir parmak ağızlarına bal çalıp sonra geri duruyor. Ondandır bu kıymeti.
Hatta bununla ilgili bir atasözü de var ama yazarsam ban yerim.Develi bir şeydi anladınız işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?