Kıskanan eltiyi ne yapmalı?

Ne yapmalı, nasıl hakkından gelmeliyim?
Bu ne hiddet böyle şaşırdım açıkçası, size vereceğim en iyi tavsiye görmezden gelip muhattap olmamak olur ama bu sizi tatmin etmeyecektir sanırım, kaos istiyorsanız etkiniz laf edince sizde karşılık verin madem

Eltinin tam somut olarak kıskandığı bölüm hani?
Kayınvalide ikinize eşit yapıyor diye karşı taraf sizi kıskanıyor mu oluyor anlamadım
hayır mesela bana ait özel günler var. söz, nişan, bohça doğum günüm. bunlar ortak günler değil, buna rağmen hepsinde ona da yapıldı, bunu da pek doğru bulmadım. her zaman herkese yapılır, herkesin özel günü farklıdır diye düşünüyorum

Eltinin kıskançlığına dair hiç bişey yazamadınız konunuzda da mesajlarınızda da. Şu aşamadan sonra yazdıklarınızın da gerçekliği sorgulanacaktır forumda. Tek spesifik nokta size yapılanların aynısının ona da yapılıyor olması. Burdan çıkan sonuç da sizin kıskanan taraf olduğunuz yönünde oluyor maalesef.

Yengesinin lafıyla dolduruşa gelen koca sütten çıkmış ak kaşık tabi
Kocayi boşadım dedim farkındaysanız tabi size göre üzerine vazife olmayan şeylere burnunu sokan elti çok masum..Konu burada elti ve eltiden bahsettim konunun koca olduğu durumlarda döşüyorum merak etmeyin

İs konusu tamamen sizin olmasını istediğiniz sebep yani. Ortada öyle bir şey yok aslında.
Size alınan hediyelerin ona da alınmasını kıskanmışsiniz tüm mesele bu.
Bu da kayınvalidenin tercihi. Kendince gelinler arasi denge kurmaya çalışıyor belli ki.
Kendini is güc sahibi, eltiden farklı görmeye çalışan birinin kayınvalidenin aldığı hediyeyi kıskanması peki. Kıskanç olan elti oluyor ne hikmetse.

Kocayi boşadım dedim farkındaysanız tabi size göre üzerine vazife olmayan şeylere burnunu sokan elti çok masum..Konu burada elti ve eltiden bahsettim konunun koca olduğu durumlarda döşüyorum merak etmeyin
Yok farkında değilim. Okumadım boşandığınızı. Böyle durumlarda önemli olan kocanın tavrıdır benim için. Elti dış kapının mandalı.

Neden cevap dahi vermediniz? Eltinizden mi korkuyorsunuz? Eşinizden mi korkuyorsunuz sizi tutmaz diye?
Cevap vermek illa kiyameti kopartmak değil. Laf soktuğunda ya da sizinle ilgili kucuk dusurucu espri yaptiginda hiç yoktan agzinizi acip hiç komik bulmadiginizi sesli dile getirseydiniz bari. Diliniz yok gibi davranmayin şurada biri azicik sinirinizi bozsa demedik şey birakmazsiniz.

Haklısınız hadsiz insanlar hayatın her alanında var ve var olmaya devam edecek. İş hayatında da var aynı tavırlar. Ama insan kendini bilir, kendini savunur. Eşim eltimin gazıyla bana tavır alırsa benim muhattabım eşim olur ve sonu çok kötü bitebilir.

Eltime yapılan şeylerin çoğu bana yapılmadı ama herkesin kendi tercihiydi o ısrar etti yaptırdı, eltim çalışıyor ben ev hanımıyım ama asla kıskanmıyorum, daha iyi ona cok cok yapsınlar ki araları sıkı fıkı olsun bana kimse ilişmesin kafam rahat eltim de meslek sahibi diye kendini bir şey sanıyordu bu arada, ama tanıyınca cokta matah olmadıgını gördüm bu benim kıskandığım anlamına mı geliyor şimdi üf oda kesin kendi kendine beni kıskanıyorlar diye etekleri zil çalıyordur

Yok farkında değilim. Okumadım boşandığınızı. Böyle durumlarda önemli olan kocanın tavrıdır benim için. Elti dış kapının mandalı.
İşte her olay kendi özünde farklı değerlendirmeli..Annelerini küçük yaşta kaybetmişler elti ile akrabalık da vardı annelerinin yerine koyup bağırlarina basmislardi bugüne kadar .Tabi aileye yeni bir gelin gelince bu elti kaldıramadı ben başta anlamadım tabi yıllar geçtikçe anladım kötü niyetli olduğunu sadece bende değil bir kaynım da nişan attı bunun kendi kocası ve kaynimi doldurması sebebi ile,kaynım kendi söyledi bana..O kız evlenmeden kurtuldu da ben onun kadar şanslı değildim,kadının kendinden başka bir geline tahammülü yok

yok bence siz konuyu saptırıyorsunuz, sadece bu noktaya takıldınız. alakalı alakasız durduk yere laf sokmak, kayınvalideyi arayıp sessiz biri olduğum için bile bunu eleştirmek, herkesin içinde dalga geçer gibi konuşarak espiriler yapmak son derece rahatsız edici. şöyle düşünün, siz bir ailenin üyesisiniz. uzun süredir o ailedeki herkesi tanıyorsunuz onlar da sizi tanıyor. aileye yeni katılan biri var. bu yeni üyeye laf sokmak, laf dokundurmak, kayınvalideyi arayıp arkadan konuşmak mı gelir aklınıza? sağlık mı bu davranışlar? dediğim gibi benim tarafımdan giden bir şey yok, bu nedenle de yakın arkadaşlarımın aklına gelen tek bir alternatif oldu. bu kadın evleneceği dönemde çalışmak istemiş ama şu ya da bu sebeplerden çalışmamış, sen de çalışıyorsun. acaba bu olabilir mi neden.. inanın başka bir yorum bulamıyorum bile. ayrıca hediye konusunda da düşünceniz kıskanmaksa kıskanmış olayım peki.. bazen bazı şeyler de özel olduğunu değer verildiğini görmek daha iyi hissettiriyor. dengeyi sağlamak için bir kere yapılır iki kere yapılır her seferinde iki tarafa da yapıldığında anlamı kalmıyor.

ben her zaman isteyen çalışmalı istemeyen çalışmamalı diye savunurum. çalışan insanın havayı girmesini gerektirecek zerre kadar bir şey yok. kendimi bu noktada kesinlikle farklı görmüyorum. dediğim gibi bu tamamen bir tercih meselesi.

Ben olsam karşımdaki bir kadının çalışması, hayatını istediği gibi yaşaması kısıtlandığı için üzülürdüm ve ekstra empati ile yaklaşırdım. Kaynananız zamanında onu kısıtlamış, evlendikten sonra size de aynısını yapmayacağının garantisi var mı? Bence önemli olan konu bu.
Anlatış şekliniz gibi ona üstten bakmayı seçtiyseniz o da bunu hissedip size rastgele zamanlarda laf sokmuş olabilir.
Bir sıkıntı konuşuldukça da çoğalır büyür. Eltinizin yaptıklarınızı çevrenizle çekiştirip durursanız bu sorun bi nohut tanesiyken çığa dönüşür.

Kaynananız ile olan arkadan konuşmasını size taşıyan kimse onun da iyi niyetini sorgulamak gerek bence.

Eltinin sana ne konuda laf soktuğunu anlamadım o yüzden yorum yapamadım cok rahatsız oluyorsan muhatap olma mecbur kalmadıkça, fazla mütevazi olunca da şımarıyorlar anam bu elti milleti değişik he he geç görme hayat daha güzel şeylere vakit ayırmak için var enerjini ona harcama

Hediye konusu kayınvalidenin yaptığı bir sey. Bu eltiyle alakalı değil. Ne sebeple aldığını da bilemezsiniz. Bunu da eltiye onun ortalık karıştırıcı olmasına bağlamışsınız.
Kayınvalide size gelip eltin senin için sessiz diyor mu dedi? Bunu derken ki amacı ne acaba? Ya da kim söylediyse onu bir sorgulayın eltiden önce. Konuşmanın nasıl başlayıp bittiğini bilemezsiniz çünkü.
Elti sizden hoslanmamis olabilir bu arada bunu illa bir sebebe bağlamaya gerek yok. Siz çalışmamasiyla alakalı olduğundan emin gibi konu açmışsınız bende onun üzerinde durdum, saptırma falan yok yani.

Ayrıca biri sizinle ilgili dalga gecer şekilde espriler yapıyorsa cevabini verin niye vermiyorsunuz?

Son düzenleme:
2 sayfa olmuş, kıskançlıkla ilgili bir örnek göremedim. Geçenki Kübra ve Melike olayından sonra tek taraflı dinlememek lazım diyorum. Orada Kübracığım Melike'yi kötülemek amaçlı gösterdiği örnekte bile Melike haklıydı. O yüzden bilemiyorum.

Burada sizin bohça işlerinde ona da yapılmasına takıldığınızı okuyunca sizin de biraz eltiyi kıskanmış olabileceğinizi düşündüm.

Hiç takmayın, eltiymiş, kayınvalideymiş. Kayınvalideyle eltinin konuşması size nasıl ulaştı? Ben olsam herkese mesafemi koyarım, daha evlenmeden bu kadar olay içinde nasıl oluyorsunuz anlamıyorum. Ben eltilerimi ilk defa kına günü gördüm. Şimdi de yılda bir iki karşılaşırsak görüyorum. Mesafe candır. Hiç dedikodumuz yok. Size de tavsiye ederim.

inanılmaz önyargılı olduğunuzu düşünüyorum. birkaç cümle okuyup şöyle yapardın böyle yapardın gibi yorumlar hiç hoş değil. demek ki gerçekten cevap verememişim ki bu ben de bir rahatsızlık oluşturmuş ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini danışıyorum..
hayır hediye alınmasını ortalık karıştırmasına değil ben merkezi tavırları nedeniyle insanlara biraz da zorunda bıraktığına bağladım. çünkü her ortamda sadece kendisi konuşulsun istiyor, gündem ufacık bile değişse laf sokmalar başlıyor. dediğim gibi detay veremediğim için olumsuz geri dönüşler alıyorum bunun farkındayım. ancak gerçekten böyle bir şeyden rahatsız olmasam ya da bu tarz durumlara alışık olup karşılık verebilecek biri olsam böyle bir konu açma gereksinimi duymazdım.
Hoşlanmamış olması da yine karşıdan hiçbir geri bildirim gelmemesine rağmen olumsuz konuşmasını gerektirmez diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…