• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskanan eltiyi ne yapmalı?

Okuyorum okuyorum eltinizin sizi kıskanması gibi bir durum göremiyorum. Yapabildiğim tek çıkarım siz eltinizi kıskanıyorsunuz ve daha evlenmeden eltinin altını oyup onu alt etme derdine düşmüşsünüz.
Çalışmanızdan o kadına ne ? Bohçanızdan ona ne ? Kayınvalide ikinizi de ayırmıyor ikinize de bir şeyler alıyor diye eltiniz nasıl kıskanmış oluyor anlamadım. Ben eltiniz olup şu zihniyetinizi hissetsem bende her fırsatta laf sokardım size.

2 sayfa olmuş, kıskançlıkla ilgili bir örnek göremedim. Geçenki Kübra ve Melike olayından sonra tek taraflı dinlememek lazım diyorum. Orada Kübracığım Melike'yi kötülemek amaçlı gösterdiği örnekte bile Melike haklıydı. O yüzden bilemiyorum.

Burada sizin bohça işlerinde ona da yapılmasına takıldığınızı okuyunca sizin de biraz eltiyi kıskanmış olabileceğinizi düşündüm.

Hiç takmayın, eltiymiş, kayınvalideymiş. Kayınvalideyle eltinin konuşması size nasıl ulaştı? Ben olsam herkese mesafemi koyarım, daha evlenmeden bu kadar olay içinde nasıl oluyorsunuz anlamıyorum. Ben eltilerimi ilk defa kına günü gördüm. Şimdi de yılda bir iki karşılaşırsak görüyorum. Mesafe candır. Hiç dedikodumuz yok. Size de tavsiye ederim.
Onlar kim? o_O

2 sayfa olmuş, kıskançlıkla ilgili bir örnek göremedim. Geçenki Kübra ve Melike olayından sonra tek taraflı dinlememek lazım diyorum. Orada Kübracığım Melike'yi kötülemek amaçlı gösterdiği örnekte bile Melike haklıydı. O yüzden bilemiyorum.

Burada sizin bohça işlerinde ona da yapılmasına takıldığınızı okuyunca sizin de biraz eltiyi kıskanmış olabileceğinizi düşündüm.

Hiç takmayın, eltiymiş, kayınvalideymiş. Kayınvalideyle eltinin konuşması size nasıl ulaştı? Ben olsam herkese mesafemi koyarım, daha evlenmeden bu kadar olay içinde nasıl oluyorsunuz anlamıyorum. Ben eltilerimi ilk defa kına günü gördüm. Şimdi de yılda bir iki karşılaşırsak görüyorum. Mesafe candır. Hiç dedikodumuz yok. Size de tavsiye ederim.
Kız o Kübra neydi öyle ya deli etti gitti herkesi o gün 😂

inanılmaz önyargılı olduğunuzu düşünüyorum. birkaç cümle okuyup şöyle yapardın böyle yapardın gibi yorumlar hiç hoş değil. demek ki gerçekten cevap verememişim ki bu ben de bir rahatsızlık oluşturmuş ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini danışıyorum..

hayır hediye alınmasını ortalık karıştırmasına değil ben merkezi tavırları nedeniyle insanlara biraz da zorunda bıraktığına bağladım. çünkü her ortamda sadece kendisi konuşulsun istiyor, gündem ufacık bile değişse laf sokmalar başlıyor. dediğim gibi detay veremediğim için olumsuz geri dönüşler alıyorum bunun farkındayım. ancak gerçekten böyle bir şeyden rahatsız olmasam ya da bu tarz durumlara alışık olup karşılık verebilecek biri olsam böyle bir konu açma gereksinimi duymazdım.
Hoşlanmamış olması da yine karşıdan hiçbir geri bildirim gelmemesine rağmen olumsuz konuşmasını gerektirmez diye düşünüyoru
Siz ısrarla detay vermeyince yapılacak yorumlarda kısıtlı olacak.
Bazen normal konuşmaları bile farklı anlayabiliyor insanlar, söyleyen kişiye önyargilarindan dolayı. Bilemiyoruz o yüzden elti size laf mı sokuyor siz mi alınganlık yapıyorsunuz.
Siz o insanlara da dikkat edin çünkü laf taşıyorlar. Siz sadece elti üzerinde yoğunlasmisiniz ama kendi düşüncelerini elti dedi diye Size söyleyip söylemedikleri de bilemezsiniz.

Bence tam olarak kendinizi açıklayamamış olabilirsiniz, ben galiba anladım durumu çünkü kızkardeşim de ilk nişanlandıpında benzer 1-2 olay yaşadı. İşte eltisi çalışmakta ne var ki sen bi de evde çocuk bak, yok işte bana eşim şöyle şöyle şeyler aldı evlenirken sana alınmadı mı hmmm falan diyordu, kardeşimin nişan takıları alındığı hafta kendine pırlanta aldırmış kocasına falan, bu şekilde şeyler varsa haklı olabilirsiniz. Ama öyleyse de size ne, boşverin mesafeli olun. Kaos mu olsun , herkes birbirine laf mı atacak? Kardeşim kadından bu sebeplerle hoşlanmadı, mesafe koydu, şimdi sadece toplu ortamlarda nasılsın iyi misinden ibaret ilişkisi. Mesafe koy geç, niye başa çıkmaya çalışıyorsun ki

Son düzenleme:
Ya ne boş şeylere takılıyorsunuz görüşme oldu bitti gitti vallahi mesafe güzel bir şey sen ona laf yetiştirince ne olcak anca hır gür

Siz ısrarla detay vermeyince yapılacak yorumlarda kısıtlı olacak.
Bazen normal konuşmaları bile farklı anlayabiliyor insanlar, söyleyen kişiye önyargilarindan dolayı. Bilemiyoruz o yüzden elti size laf mı sokuyor siz mi alınganlık yapıyorsunuz.
Siz o insanlara da dikkat edin çünkü laf taşıyorlar. Siz sadece elti üzerinde yoğunlasmisiniz ama kendi düşüncelerini elti dedi diye Size söyleyip söylemedikleri de bilemezsiniz.
Bence tam olarak kendinizi açıklayamamış olabilirsiniz, ben galiba anladım durumu çünkü kızkardeşim de ilk nişanlandıpında benzer 1-2 olay yaşadı. İşte eltisi çalışmakta ne var ki sen bi de evde çocuk bak, yok işte bana eşim şöyle şöyle şeyler aldı evlenirken sana alınmadı mı hmmm falan diyordu, kardeşimin nişan takıları alındığı hafta kendine pırlanta aldırmış kocasına falan, bu şekilde şeyler varsa haklı olabilirsiniz. Sonra kardeşim mesafe koydu, şimdi sadece toplu ortamlarda nasılsın iyi misinden ibaret ilişkisi. Mesafe koy geç, niye başa çıkmaya çalışıyorsun ki
yani biraz başım ağrımasın diye detay vermekten kaçındım ama sizin de bahsettiğiniz gibi evime aldığım eşyaların pahalı olmasından başlayarak eve o eşya oraya olmaz gibi söylemleriyle devam etmesi müdahil oluşu söz konusu.
benim veya bir başkasının sormamasına rağmen kendisine evlilik sürecinde takılan şeyleri tek tek anlatması var. aslında var da var buna benzer çok fazla şey. zaten sürekli laf sokması neden açıklayıcı olmadı çözemedim:)

Aslında aksine ters psikoloji yap gül geç birisini muhattap almazsan görmezden gelirsen en deli edici şey budur. Mesafe koy elti kim ya ? Kaç kere göreceksin ki evlenince içli dışlı olma yani bu kadar basit.

yani biraz başım ağrımasın diye detay vermekten kaçındım ama sizin de bahsettiğiniz gibi evime aldığım eşyaların pahalı olmasından başlayarak eve o eşya oraya olmaz gibi söylemleriyle devam etmesi müdahil oluşu söz konusu.
benim veya bir başkasının sormamasına rağmen kendisine evlilik sürecinde takılan şeyleri tek tek anlatması var. aslında var da var buna benzer çok fazla şey. zaten sürekli laf sokması neden açıklayıcı olmadı çözemedim:)
şimdi bu da yanlış anlaşılmasın korkar oldum:) gayet sektöre göre ortalama uygun mobilyalar aldık

Eltinize karşı nasıl bir aksiyon mu almalısınız🤔,elti konularında böyle bir yazım diline şahit olmamıştık daha önce,şaşırdım ama yine de sıradan bir elti hikayesi işte🙂.

evet çok açık olur diye detay veremedim maalesef ama yazıda da belirttiğim gibi hiç beklemediğim anlarda aklıma dahi gelmeyecek konularda laf sokuyor, imalarla yaklaşıyor. toplu ortamlarda benimle alakalı küçük düşürücü espirileri de söz konusu. ben de tam tersi bugüne kadar söylediği herhangi bir şeye cevap dahi vermedim. cevap vermemiş olmam daha da artmasına neden oldu. çevremdeki insanlardan kastım da yakın birkaç arkadaşım aslında, oturup uzun uzun kendisinden bahsetmiyorum elbette. sadece farklı bir bakış açısı kazanmak için belki de içini dökmek için yakınlarla paylaşımda bulunuyoruz hepimiz. iş dolayısıyla kıskanması benim yorumum değil. ama mantıklı gelmedi de değil. çünkü sahiden bugüne kadar tek bir olumsuz davranışım olmadı kendisine.

Birşey diyeceğim küçük düşürücü bir laf ettiğin de duruyor musun öyle? pısıp oturma yani sende patlat birsey olmadı benimle alakalı espriler yapmazsan sevinirim diye söyle. Hafif bir soğuk rüzgarlar estirmek lazım. Herkes haddini bilsin.

hayır mesela bana ait özel günler var. söz, nişan, bohça doğum günüm. bunlar ortak günler değil, buna rağmen hepsinde ona da yapıldı, bunu da pek doğru bulmadım. her zaman herkese yapılır, herkesin özel günü farklıdır diye düşünüyorum

Müstakbel kayınvalideniz, eltiniz evlendiği dönemde maddi imkanları müsait olmadığı için kendisine hediye al(a)madıysa ; şu anda bu eksiği gideriyor muhtemelen.

Benim de çok iyi bir mesleğim var. Hem severek yaptığım, sosyalleşebildiğim hem de iyi kazandığım bir iş. Dolayısıyla bana yaptıklarını yakınımdaki birkaç insanla paylaşınca bu duruma yordular diyebilirim.

Siz o laf getirenlere dikkat edin asıl, sizden de eltiye laf götürüyorlar, belki de tuhaf davranışlarının sebebi de odur. Belki de ilk sizin lafınız gitmiştir, belli mi olur?

Muhtemelen "ben çalışıyorum, o çalışmıyor; mesleğim de inanılmaz bir meslek🥴 olduğu için beni kıskanıyor vb" içerikli konuşması karşı tarafa da gitmiştir.

Back
X