Kişisel tarihime bir not düşmek istedim

evimdeki 2. günüm.düzenime ancak dönebildim.dün bütün gün yağmur yağdı,bende uyuşukluktan kurtulamadım.
bu sabah jıllıan level 3/ 2 yaptım.4 gün bayram arası vermiştim.bugünü 1. gün sayıp 10 güne tamamlayacağım.
2 çok çok terletiyordu.bu çok hafif geldi bana.
dün sabahtan itibaren kendime uyarladığım kapuska diyetine başladım.Evde tartım yok; kilo verip veremediğimi göremeyeceğim.
ama uzun süre evde olduğum tatillerde can sıkıntısından sürekli yemek yiyip,atıştırıyorum.Bunun önüne geçmek için; elimde belli bir liste olsun diye böyle bir kararaldım.ne yiyeceğim diye bir düşüncem yok; çünkü ne yiyeceğim belli.oh kafam rahat.belki 3 gün yapar bırakırım.pazartesi sabahı tartı sonucuna göre karar vereceğim.
bayramdan önceki kilomdaysam yapmam.fazlaysam 7 güne tamamlarım.sporla da destekleyince elveda kilolar.....

korktuğum gibi oldu.
saat 7 den beri 2 saatte bir yemek. sebze yiyorum.
bugün her türlü sebze serbest ve bolca diyet çorbası.
buzlukta bamya vardı,onu pişirdim.gidip gelip 1 tabak yemişimdir.
dünden taze fasulye vardı, 1 tabakta ondan yemişimdir.kahvaltıda yumurtasız melemen yedim.arada çiğ domates de yedim.çoğu can sıkıntısından.
marketi bahane edip dışarı çıktım.1 saat 45 dk.yürümüş oldum.alışverişten once bayağı hızlı yürümüştüm,terlemişim.alışveriş sırasında terim soğudu.
kapuskadan 2 dolu tabak yedim.bugünlük yemek işini sonlandırmayı düşünüyorum.bitki çayı içerim.erken yatarım.( yatmadan bir tur daha jıllıan yapabilmeyi umut ediyorum )zaten her zaman erken kalkıyorum.yarın hem meyve( muz hariç), hem sebze günü.güzel bir gün....
diyette olmasam saçma sapan şeyler yerdim.kendimi ancak böyle frenleyebiliyorum.
ya hep, ya hiç.....

Midenin esiri olmak
Kim ki hep yemek fikrini güder, aklını nefse esir eder. Mideye olmak esir, aklı ve şuuru giderir. Kim az yemekle yarışır, evliyaya karışır. Çok yiyen obur olur, kalb evi kabir olur. Seni taşıyacak kadar yemek ye, sen onu taşıyacak miktar yeme! Şunu iyi bilesin, yemeği sen yiyesin, yemek seni yemesin! Eğer sen onu yersen, hepsi derman olur, yemek seni yerse hepsi dert ve duman olur. Ben insanım demeli, yemek için yaşamamalı, yaşamak için yemeli. Oruçtur vücudun zekatı, çok yiyenin bozulur sıhhati, azalır şefkati, tükenir takati. Az yemek bedenin istirahatı, az uyumak ruhun rahatı.

Çok yiyerek kalbini öldürme, şeytanı kendine güldürme! Çok yemek, organları çok çalıştırıp yıpratır, tedavi için doktor aratır. Çok yiyen hakikati göremez, haramlardan çekinemez. Haram yiyenin işleri harama yönelir, her bela haramdan gelir. Helalden bile fazla yiyenin yersiz olur sözleri, hem de ibretsiz bakar gözleri. Deme çok yemek çok yakıt olur, çok yiyenin anlayışı kıt olur.

buraya yazmış olmasam akşam 2. turu yapmayacaktım.canım hiiiiiiiç istemedi ama sırf buraya yazdığım için kendime verdiğim sözü tutmak adına yaptım.iyi de oldu.
( aslında uykum yoktu, birazda ondan yaptım.evde olunca insan çok yorulmuyor.çok yorulmayıncada uyku bastırmıyor.)sonuna 50 alt karın hareketi ve esnemeleri ekledim.toplam 50 dk egzersiz yaptım.önemli olan başlamak ; başlayınca şu hareketide yapayım,bunu da darken 27 dakikalık seviyelerle kalınmıyor.
yemek sözümüde tuttum.gündüz yazdıklarım dışında hiçbirşey yemedim.
sadece canım çok çektiği için ayran içtim.çay bardağıyla gidip gelip 4 bardak içmişimdir.içim yanmıştı,çok iyi geldi.lahana diyetinde yok ama ayran saf protein; bütün diyetlere uyar.karbonhidrat olmasın yeter...
akşamüzeri siyah ve yeşil çay çok içtiğimden uykum gelmiyor.
adaçayı demledim, çok uyku getiriyordu. umarım işe yarar....

bugün kendime kocaman aferin veriyorum.
diyet ve spor süperdi....

canım çok tebrik ederim sporun için özellikle.. jillian geçen yaz yapmıştım çok güzel,zevkli ve çok etkili.. sonrasında devam etmeyi düşünüyor musun? ben de tekrar yapmak istiyorum ama biraz hafiflemem lazım.. 30ds den sonra ripped in 30 yapmıştım.. kolay gelsin..

son bir yıldır yoğunlaştığım dikkatli, sağlıklı beslenme düzenimde kendimde gözlemlediğim ( daha doğrusu yeni yeni farkına vardığım)şey şu oldu.
benim zaafım hamur ve bulgur. buğdaydan yapılan herşey kısacası.
yıllarca kilo alma korkusuyla yaşadığım için ekmeği hayatımdan çıkarmıştım, (sebzelerin tadını çok seviyorum allahtan) ama kısıra,simite, tatlı tuzlu her türlü hamurişine zaafım var gerçektende.bunları uzun sure yemezsem mutsuz oluyorum.bunları yiyince gerçektende mutlu oluyorum.
uzun zamandır bu konu üzerine yoğunlaştım.birde peynir zaafım var. bunu önceden de yazmıştım.bunların olmadığı bir beslenme şeklini ömür boyu sürdüremem / sürdüremiyorum. bunu yıllarca yaşadım ve gördüm.kilo verene kadar hamursuz idare edebiliyorum ama sonar sınırı aşmaya başlayınca gelsin kilolar geriye...
tatlı zaafım yok dikkatimi çekti.çikolata zaafım da yok.neticede hepsi karbonhidrat,hepsi aynı kapıya çıkıyor ama benim damağım hamur tadını arıyor. makarnayı bile iyice pişmiş seviyorum; ağzıma hamur tadı geldiği için.
yıllar sonar zayıf noktamı buldum...
ben her ne kadar karatay diyetine uymaya çalışsamda; biliyorum ki en sağlıklısı Akdeniiz tipi beslenme.herşeyden ama azcık yemek.porsiyon küçültme işini hala başaramadığım için karatayın 5 saat kuralıyla kendimi frenlemiş oluyorum. gi düşük yiyecekler bol bol yeniyor.
kilo koruma dönemi de diyetin bir parçası aslında... diyetin devamı ...
ömür biter diyet bitmez; bizde bu pisboğaz varken :}}}}}}}

sonrasında ne yapacağımı araştırıyorum şu anda.
ripped en çok hangi bölgeyi çalıştırıyor?benim göbek,mide özellikle alt karın çok geniş.oraları inceltecek bir program arıyorum.her akşam dizi izlerken yarım saatimi ayırabilirim.geçen kışta dizi izlerken bildiğim egzersizleri yapıyordum.boş oturmaktan iyidir sonuçta.sporu da diyet gibi yaşam şekli haline getirmeye çalışıyorum.kendimde gözlemlediğim şu: yemeyi çok seviyorum. yediklerimi yakarsam sorun kalmayacak.bunun tek yolu da hareket etmek. bu işin başka yolu yok.2 aydır çizelgemdeki kiloya inmeye uğraşıyorum; ne zaman düzenli egzersize başladım o zaman ağır ağır vermeye başladım. yemeklerden ancak bu kadar kısabiliyorum napayım, kuş kadar yiyince gözüm doymuyor.bir dahamı gelicem bu dünyaya diyip yiyorum .şu an kilomdan memnunum ama çok dikkatli olmam lazım.çok rahat alıyorum çünkü...

sen uzun zamandır buralarda yoksun. fazla uzaklaşma, burası insanı discipline sokuyor.motivasyon süperrrrrrr....

tatlı zaafım gerçekten yok .
hiç bir zaman alıpta yesem diye aklıma gelmez.bayramdan bayrama bir yerde ikram edilirse 1-2 dilim yerim.o da keser zaten.
ağır tatlıları hiç bir zaman sevmedim ama sütlü tatlıları hepsini güzel yaparım.ço0k sevdiğim için sürekli yapa yapa ustalaştım artık.börek ve kurabiyelerde aynı şekilde.tarif defterim bunlarla dolu.
yani benim en çok kilo alma sebebim saf şeker değil; un.
bayramda ev şeker doluydu.bir tane bile yemedim ama kendi yaptığım revaniden 3 avuçiçi kadar yedim.kilo almasam gider gelir koca tepsiyi kendi başıma yerdim,o potansiyel var yani...

amaaaaaan. neye sayarsan say.
saf şeker de aynı, un nişasta bulgur da aynı etkiyi yapıyor sonuçta.
ama kendi zayıf noktalarımı tespit etmek adına buraya yazıyorum ki unutmayayım...,bu konuda hep uyanık olayım....

ramazan bayramından sonra pek dikiş tutturamadım ama geri döndüm artık. ripped tüm bölgeleri çalıştırıyordu, ripped den sonra bölgesel öneriliyor sanırım. karın için killer abs yapılıyordu sanırım ama emin değilim, jillian topiğinden bulursun ama cevabını.. haklısın canım, yemeden olmuyor o zaman yakmak gerek.. bu programların faydasını kesinlikle görürsün, tartıda hafiflemesen bile incelersin mutlaka..

valla doğru ölçtüysem belimin en ince yerinden 1 cm gitmiş.başka da bir incelme yok ama döktüğüm o terler yağlarımın kızgın tavada yanar gibi yandığını hissettiriyor bana :} sporu seviyorum galiba. aslında spor kaçınılmaz olduğu için zevk almaya bakıyorum.sevdiğim egzersizleri yaparsam, daha istikrarlı olurum diye umut ediyorum :}

8.30
1 elma,1 tabak yumurtasız melemen, 2-3 kaşık çocukların yumurtalı melemeninden,2 tahta kepçe taze fasulye, çay

14.40
1 tepeleme dolu tabak kapuska,3-4 kaşık çocukların melemeni
1 tabak patlıcan buğulama,3 tane kelebek makarna( canım çok çekti,tadına bakmak istedim.nefsim köreldi,iyi oldu.kahvaltıya poğaça yapmıştım.canım ondan hiç çekmedi ama makarna çok güzel koktu.çok yorgundum,çok da açtım ondan canım çekti galiba.
dün gece yatarken 2 s.b. ayran içtiğimden Sabah aşırı açlık hissim yoktu.),2 kaşık bamya,çay

1 kupa yeşil çay

şimdilik bu kadar.5 saat sonar bamya ve patlıcanın kalanlarını yicem.

hava çok güzel.ailece parka gittik.aletlerde yarım saat kadar çalışmışımdır.çok yoruldum.biraz uyuyacağım şimdi.
akşama da jıllıan level 3/ 3 yapıcam.
hiç terletmediğinden işe yaramıyor,boşa kürek sallıyormuşum gibime geliyor.neyse 1 hafta kaldı zaten.sonra göbek ağırlıklı çalışacağım. çok yedim, çok açtım hızlı yedim.bu halimden nefret ediyorum bir türlü düzene oturtamadım.midem rahatsız şu anda; bu halimi hiç sevmiyorum.
az yemeyi öğ-ren-me-li-yim...
en doğrusu Akdeniz tipi beslenme...

ya gerçekten tebrik ve de takdir ediyorum seni canım yaa :))) istediğin kiloya haydi haydi düştün sonra çok da güsel korudun, bayram da bile dikkat edebiliyosun azmine sağlık... nasıl sıkılmadın bu durumdan ya ben motivasyonumu kaybetttim yarın tekrardan asılıcam diyete ama senin kadar istikrarlısını görmedim... hala sıkılmadan lahana diyosun ya :) helal valla

canım bayramda kendi yaptığım tatlıdan yedim.sadece bir yere misafirliğe gittim.ordada,baklava ve sarmayı götürdüm.
bayramı kayınvelidem ve digger çocuklarıyla geçirdik.kayınvalidemde şeker var.insülin kullanmıyor,ilaçlarla dengeliyor.onda şeker olunca onlar tatlı falan yapmamıştı.ben giderken kendi yaptığım tatlıyı götürdüm.hepsi o kadar.çikolata falan almadım.kadıncağızın çocuk gibi canı çekiyor.atıştırmadan duramıyor zaten.sonrada şekerim yükseldi diye stress yapıyor.her ne kadar direk tatlı yemesekte, sıfır karbonhidrat mümkün olmuyor.
ben evde sürekli atıştırmamak için,elimde belli bir liste olsun diye lahana diyeti yaptım,iyi oldu benim için.
yarın Sabah tartıyı çok merak ediyorum.tek kaçamağım bu akşamüstü çocuklara yaptığım kıymalı makarnadan 2 kaşık yedim.çok güzel koktu.yarınki tartı aklıma gelince yemeyi bıraktım.bıraksalar 2-3 tabak yerdim. 3 gündür çok dikkat ettim; bakalım çizelgeme inebilmişmiyim?
şimdi jıllıan ı yapıcam.sen level 3 teydin,bitti mi?bitince ne yapacaksın?

2. öğünüm

1 tahta kepçe patlıcan buğulama
2 tahta kepçe bamya
çiğ lahana
2 yemek kaşığı makrna
kapuska bitmişti, yenisini yaptım yarına hazır olsun.2 günlük yemeğim hazır.sonrası Allah kerim diyelim...

sporumu yaptım.sonuna biraz karın egzersizi de ekledim.40 dk sürmüştür.
gündüzde parkta yarım saat kadar aletlerle çalıştım.1 saatten fazla da yürümüşüzdür.
sporum çok iyi bence.beslenmemde çok iyiydi ama işte bunların ömür boyu düzenli yapmak çok önemli... canın isteyince yap, canın istemeyince bırak olmuyor.her seferinde başa sarıyorum.
bu akşam canım hiç spor yapmak istemedi.parkta çok yorulmuşum.sabah jjıllıan ın peşinden bir sürü germe - esneme hareketleri yapmıştım. boynum omzum falan çok ağrıyor.o yüzden canım istemedi ama başladık bir kere bitireceğiz...
son 6 gün...
sonar da karın ağırlıklı çalışacağım....

tebrik ediyorum seni dediğim gibi... ben iradesiz çıktım ya kendime çok kızdım bu sabah tartıda 62'yi gördüm yine!!! 2 ileri bir geriyim resmen sürekli çok sıkıldım... 3. levelda 6'dan sonra hamile olduğumdan şüphelendim ve ağır spor yapmıyayım diye bırakmıştım öyle de kaldı sanırım bu hamilelik şüphesi benim motivasyonumu bozdu ya ne bozduysa bzodu işte sonuç ortada çok kızgınım kendime.... bir ay kuru meyve ve normal meyveyi de yasaklıyarak devem ediyorum yolculuğuma
2 ay uğraş anca 60 küsürleri gör sonra 1 haftada hooop tekrar başa dön inanılır gibi değil
spor olarak bugün jillianın ripped serisine başlıcam bi de... bakalım nolcaz

zor bu işler, çok zor... vereck kilo az olunca vermek daha zor.bende bugün 54.7 çıktım . 3 gündür sürekli sebze yedim,az da meyve hepsi bu. jıllıan ı da hem Sabah hem akşam yaptım; sonuç ortada.neyse bundan sonar takıntılı olmayacağım.çizelgemden sadece 1 kilo fazlayım. ideal kiloma çok yakın olduğum için bu 1 kiloyu 1 -1,5 ayda ancak verebileceğimi biliyorum.sıkıntı yok...
dikkatli beslenme ya da diyet adı her ne olursa olsun; koruma programıda böyle birşeymiş demekki.zaten bundan sonraki hedefim 55 in üstüne çıkmamaktı.bayramdan once 56 yı görünce, lahana diyetine başvurmuş ve amacıma ulaşmıştım.
hamilelik şüpheni okumuştum,kesinleşmeden sesimi çıkarmadım.hayırlısı olsun canım.

canım yazmayı unutmuşum.senin boyun bayağı uzundu tam rakamı hatırlamıyorum ama sende ideal kilondan 1-2 kilo fazla olduğun için vermen çok zor.menülerine göz atıyorum bazen.gerçekten çok az yiyorsun.bundan daha az yersen performansın düşer zaten.sende yavaş yavaş vereceksin demekki.
bazen 50-59 kilo aralığındakilerin topiğine bakıyorum da, ne kadar az yiyorlar ama başka türlüde veremezler zaten.ben karatayda bol bol yemeye alışmışım, onların yedikleri gözüme çok az geldi.ama vermek içinde o miktarda yemek gerekir bence.

yeni okulumuzda,yeni lavaboda tartıldım.taş zeminde . bundan sonar burayı esas alacağım.çizelgeme inmeme 1,5 kilo kaldı.1 ayı bulur.
bugün kapuska diyetine devam edip etmeme konusunda kararsızdım.tartıldıktan sonar devam etmemeye karar verdim.daha az bir rakam görsem gaza gelir,diyete döre elle sarılırdım ama içim dışım lahana oldu,sonuç ortada .değmez .
gerçi başlangıç kilomu bilmiyorum.3 günde ne kadar verdim bikmiyorum ama ...
kahvaltım yoktu.1 tane ev poğaçası yedim.1 kase de yogurt.1 avuç da ceviz.
öğlen komşularım çaya geldi.bayramda memleketlerine gitmişlerdi,birşeyler getirmişler.Allah ne verdiyse biraz yedim.köy ekmeği yedim.çok kuruydu, muhabbet arsında hiçanlamadan 2 dilim ekmeği pekmezle ve köy peyniriyle götürmüşüm.olan oldu artık da ekmek güzel olsaydı bari içim yanmazdı :) nimete hıyanet etmek ne ayıp dimi?
akşam meşhur kapuskamdan 2 tabak yedim,yarım kase de yogurt. açım. aslında çok yedim ama benim beynime gore tok olmak midenin şişip patlayacak duruma gelmesi olduğu için henüz tokluk hissini algılayamadı .
insanın midesi kendi yumruğu kadarmış.biz oraya neler sığdırıyoruz?
bundan sonar kendimi hazırlayıp Akdeniz tipi beslenmeyi denemek istiyorum.herşeyden azar azar,tadına vararak ve midemi yormadan . ara öğün de yaparak.bakalım o şekilde kilo almazsam öyle devam ederim.çünkü karatayda Sabah ve öğlen tıka basa yiyorum .( hepsi gi düşük besinler tabiki)akşam da salata veya sebze yemeği veya yoğurtla çok hafif bir öğün geçiriyorum.Alıştım aslında ama ne bileyim. belki az az yersem midem küçülür.yemek sırasında su içmeyide deneyeceğim ama sofraya su koyma alışkanlığım yok.aslında çocuklara hep su veriyorum ama kendime gelince hiç aklıma gelmiyor...
bu kadar çok yiyince midem genişliyor bence. normalde insan bu kadar yiyince ( bugün öğlenki kadar mesela) patlayacakmış gibi olur ama ben kilo almaktan korkmasam dahada yerdim. ne biçim bir iştah mekanizmam var onu anlamaya çalışıyorum şimdilerde...

bugün beslenme düzenim güzeldi ama akşam çocuklara yaptığım peynirli makarnadan bir dolu tabak yedim.moralim bir şeye çok bozulmuştu.irademe hakim olacak gücü kendimde bulamadım.
ben duygusal yiyicilerdenim; yıllardır bunun farkındayım ama henüz birkökten çözüm geliştirebilmiş değilim...
ya duygusal sorunlarımı kökten çözücm yada böyle iki ileri bir geri mutsuz mutsuz devam edicem....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…