Kişisel tarihime bir not düşmek istedim

canım ben çizelgedeki kiloma inmeye çalışıyorum.eylül ayı başında b12 iğnesi vurulmuştum.seninle konuştuk mu hatırlamıyorum; bir kaç yerde yazmıştım.neyse o iğneler tokluk hissimi öldürdü sanki.bu da bana 2 kilo olarak döndü.onun peşindende regl dönemi geldi geçti.çok fazla aburcubur yedim.sonuçta 4-5 haftadır bir alıp bir veriyorum.çizelgemi değiştirmeyeceğim.çünkü o kiloya en kısa zamanda ulaşacağım... iyi oldu bahanesiyle düzenli spora başladım...

canım kilo koruma dönemi de böyle bir şey; 1 kilo bile alsan yerleşmeden hemen icabına bakacaksın. sonuçta bu kiloları bir bir aldık . 1 kilodan birşey olmaz demeyeceksin.birken 2 ,3 5 oluyor hiç anlamıyorsun bile.
ömür boyu dikkatli beslenme + düzenli egzersiz şart. bu işin başka yolu yok.kilo koruma dönemi bana bunu öğretti.
benim boyum 1.60. 60 kilonun üstüne çıkınca 40 beden giyiyorum.bundan sonraki amacım 55 kilo ve 38 bedenin üstüne çıkmamak.yaşlanınca 40 olurum zaten.vüücut ister istemez enine yayılıyor.
senin boyun 1.64 dü yanlış hatırlamıyorsam.55 kilo güzel olur.çok zayıflığı bende sevmiyorum.şu anda bile dikkatli bakınca bağrımdaki kemikler belli oluyor.yüzümde çöktü nama napayım.fiziğim güzel oldu.elbise falan çok yakışıyor.ben etek,elbise giymeyi çok seviyorum zaten.
UZUN LAFIN KISASI ÖMÜR BİTER DİYET BİTMEZZZZZZZZ .

8.20
1 dolu tabak kapuska, 5 fındık,3 badem, çay( çocuklar yerken canım çekti,çayla iyi gidiyor)
13.40(çooooooook açtım,12.30da karnım guruldamaya başladı.)
1 dolu tabak kapuska,çiğ lahana, 1 haşlnmış tavuk budu
19.40
1 dolu tabak kapuska,çiğ lahana,yeşil çay

spor: parkta 40 dk hızlı tempoda yürüyüş + 20 dk gidiş dönüş
jıllıan 2/ 6 yapacağım.

sporlardan dolayı kendimi çok yorgun hissediyorum ama olsun.Bayramda birkaç gün yapamam muhtemelen.o zaman dinlenirim.

kilo bildirimi : halıda 52.2 ( 5 günlük detoks sonucu 1800 gr; çok iiyi ama yarısı geri gelecek nasılsa...dün bağırsaklarım çok çalıştı.lahana diyeti bu yolla kilo verdiriyor aslında.ama dün yediğim kıyma da yine tıkadı beni.yarın detoksun son günü ama ben 1-2 gün daha kapuska yiyeceğim.bağırsaklarımı rahatlatıyor, hafifliyorum. kahvaltı yapmayı çok özledim...)

çok doğru diyosun canım ya... ömür biter diyet bitmez :) ben jillianı 2 günde bir yapmaya başladım ya... çok yorgun oluyorum zaten o sporu yapınca da haşatım çıkıyor bir de vücudu hergün spor yapmaya da alıştırmak istemiyorum... bu sefer 2 günde bire bile insem vücut yine salacak ve kilo alıcam gibi düşünüyorum... lahana kürü uyguluyosun sanırım... ben de sadece lahana alıp haşlayıp onu öyle ara öğün gibi kıtır kıtır yesem mi acaba diye düşünüyorum... bağırsaklarım çalışsın diye sırf... bu olayı çözemediğim sürece kilo vermem çok zor olacak... pazar günü laksatif bir ilaç aldım artık dayanamadım... pazartesi sabah karşı ve pazartesi baya ishaldim ama sonra pazartesiden beri yine yok bende bu hep böyle mi olacak ya...

beyaz lahananın yağ yakıcı etkisi varmış güya.ben sporsuz yağ yakılacağına inanmıyorum ama diyetisyenler lahanayı çok öneriyorlar.bağırsakları çalıştırdığı kesin.ben çok büyük bir lahana almıştım.şansıma çok lezzetli çıktı. çiğ olarak yemek çok güzel,tatlı tatlı geliyor insana.benim diyetin yarın 7.ve son günü.yarın sabahlık kapuskam kaldı sadece.öğlen ve akşam için yaparken biraz daha fazla yapıp cuma öğlen ve akşam da yicem.ben diyetteki gibi yağsız tuzsuz yapmıyorum.fazla tuz tüketimim yok zaten.normalden azcık tuzu eksik,zeytinyağıyla pişiriyorum.zeytinyağda bağırsakları çalıştırıyor.
bence sende öğünlerinde bol bol tüketebilirsin.tam diyetlik bir besin .içine patates,bulgur, pirinç koyma ama.haşlaması lezzetli olmaz bence.damak tadına gore kapuska yaparsan bıktırıcı olmaz.ben koca tencereyi 3 gündür yiyorum.bollllll acılı yaptım birde,meteboizmayı hızlandırıyormuş ya...geçen kış içim dışım lahana olmuştu.kür haricinde de kapuska çok tükettim.
ben evd herkese ayrı yemek yapıyorum.önceden benden başka yiyen yok diye doğru dürüst sebze pişirmezdim.o yüzden kilo alıyordum.şimdi kendi sebzemi,salatamı sofradan eksik etmiyorum...
ben kendime kabızlık yapan yiyecekleri az çok biliyorum.onları tüketirsem öncesinden form çay içmeye başlıyorum.ancak o şekilde çözüm buldum.bu konuyla ilgili ilaç hiç içmedim.
diyet yapanların en büyük derdi kabızlık.proteinlerin sindirimi çok zor oluyor.karbonhidratlar çok kolay sindiriliyor.bizde ömür boyu protein ağırlıklı,minimum karbonhidratlı besleneceğimize gore sindirim sorunlarını hep yaşayacağız...Allah başka dert vermesin canım.
birde kan grubuna gore beslenme durumu var.ben pek uygulamıyorum ama sindiremediğim besinleri öğrenmek için araştırmıştım bir ara.ben ab negatifim.sindirim sorunu yaşadığım besinler doğru çıkmıştı. sende bak istersen...

aa dur bi bakayım ben de... merak ettim :)

7.30
1 tabak kapuska
13.45
1 tabak kapuska, çiğ lahana
4 kaşık bulgur pilavı( pilavım nefis olmuştu.normalde bugün esmer pirinç lapası yenecekti ama esmer pirinç bulamayınca evde olanla idare ettim)
18.30
lahana turşusu çayyyyyyy

yarın tartılma günü....
bakalım 7 günde kaç kilo gitmiş.
bir kaç gün daha kahvaltı + kapuska şeklinde devam edicem.bağırsaklarım rahatlasın.
sabahları karnım dümdüz oluyor.kendimi çok hafif hissediyorum. bu kür iyi geldi...

jıllıan level 2/ 7 bitti.
sonuna da 32 alt karın ve 16 sırt hareketi ekledim.
doğğğğğğğğru duşa.

level 2 pazar günü bitiyor. pazartesi arefe.malum temizlik yapılacak.jıllıanı halim kalırsa yaparım.2-3 gün bayram tatlili molasından sonar, bekle beni level 3 ; sana geliyorum...

yaklaşık 5 aydır istediğim kilodayım ve almamak için dikkat ediyorum.
zayıflayınca sporu savsakladım ( her zaman ki hatam )
araya sağlık sorunları girince , iştah kontrolüm sıfıra indi.2,5 kilo almıştım.sanırım 2 kilo gitti.yarın Sabah unutmazsam aç karınla tartılacağım.bu iki kilo sıkı diyet ve spor ikilisiyle gitti.
son 15-20 gündür akşamları sadece salata yiyordum ama sporum hiç yoktu. sonuçta gram verdim gram aldım.iki ileri bir geri yerimde sayıp durdum kısacası...

kilo koruma programında ne anladığıma gelirsek;
günde 2 öğün sağlam yiyip akşamda salata veya yoğurtla hafif geçirmek,
sporu en azından haftada 3 gün 1 saat olacak şekilde mutlaka ama mutlaka yapmak,
ve bu iki maddeyi ömür boyu uygulamak...

ömür boyu sebze, salata,yoğurt baştacımız olacak. Rafine karbonhidratlar düşmanımız olacak...

kısacası ÖMÜR BİTER DİYET BİTMEZ ....

halıda 53.1( 2 gün once 52.8 dim.lahana diyetinin bitmesine 2 gün vardı.yarım kilo daha veririm sanmıştım ama neyse.bayramda hallederim hepsini artık.)
taş zeminde 53.7
bunlar Sabah aç karınla, bağırsaklar tertemizken.
,öğleden sonar yine açtım:
sağlık ocağı 53.3( yazın ki kilom)
eczane 53.3 ( o hep sağlık ocağıyla aynı oluyor.)
biraz kafam karıştı ama sonuçta tartıda yazınki rakamları görmek güzeldi.
bayram tatilinden sonrada aynen bu rakamları göreceğim inşallah...

8.15
2 kk beyaz peynir,7 zeytin,1 yumurta,domates,salatalık,kapya,çeyrek simit,çayyyyyyyyy

15.40
1 tabak kapuska,2 kase yogurt, 1 tabak kıymalı makarna,1 kase siyah üzüm( lahana diyetinden çıkınca insan hep böyle yemeklere saldırıyor.makarna biraz fazla pişmişti; hamur özlemimi de gidermiş oldum.bugün kaçamak günü oldu.cumartesiden itibaren minimum karbonhidret tüketimine devam....
sınıfımızı yeni yapılan binaya taşıdık.çooooooooook yoruldum.sırtıma dikilme durmuştu.bilgisayarda eşim çalışıyordu.spor yapamadım ama cumartesi 2 gün yapıp telafi edeceğim....

jılııan level 2/ 7 bitti.dün akşamın telafisiydi.suyum çıktı yine.
birazdan oğluşlarla gezmeye gidicez.
akşam inşallah enerjim olursa 8. günü yapıcam...
hava çok güzel.insanı dışarı çağırıyor resmen....

adamakıllı temizlik yapmam lazım. ama hiç temizlik yapma motivasyonum yok.yazdan kalma son günlerin tadını, sokaklarda,sahilde çocuklarımla çıkarmak istiyorum.
bir kaç hafta sonar kış soğuğu ve eve hapis modu başlayacak nasılsa...

temizlik motivasyonumun kırılmasının en önemli nedeni ; yaptığım egzersizlerden dolayı çoooook yorgun olmam; yoksa temizlik yapmak hiç zor gelmez bana; etraf temiz oldukça mutluluk katsayım artar benim : )))))))

13.00
1 tabak kapuska,yarım kase yogurt, iki ısırık elma,4-5 kaşık dolma suyu,4-5 mandalina( dün gece gözüm kalmıştı.çok yedim asidi midemi mahvetti.acelem vardı, doğru dürüst çiğnemeden yuttum.bu huyumu hiç sevmiyorum.yemekleri daha yavaş yemeliyim.)

19.20
2 kase tarhana (çok duru olmuştu )
4-5 domates,2-3 kaşık kapuska
1 kapya, 1 kk beyaz peynir,5 ceviz, yarım avuçiçi kadar lahmacun,çayyyyy

az once topikleri dolaşırken herkesin kahve içtiğini okuyunca canım çekti.bende yaptım kendime.1 çay b. sütle.Canım sıcak birşeyler içmek istiyordu, iyigeldi.

Akşamüstü dolmuş beklerken çok üşüdüm.o yüzden gelir gelmez kaynar kaynar tarhanayı 2 kase içtim.uzun zamandır da aklımdaydı.çok iyi geldi.

sayenizde benimde canım kahve çekti bende yapacağım galiba:) sevgiler

KURBAN BAYRAMI 3. GÜN

diyet mi; o da ne ?

karatay ın 5 saat kuralı dışında hiç birşeye uyamıyorum.
iki öğün, canım ne isterse yiyorum.
bu sabahta doyma hissim yok gibiydi.midem küçülmemiş.bir tencere patlamış mısır yedim,bir servis tabağı salata.15 zeytin yemişimdir.1 tane yumurta, yarım kk peynir.10- 15 çubuk kraker.hala daha şişkinlik hissi yok.
bende doyma hissi yok. midem yemekten patlayacak gibi olunca,beynim doyduğunu anlıyor.
akşam menüde olursa sebze yemeği yicem, yoksa sadece yoğurt.bu yediklerim saatlerce tok tutar zaten...

bayram sonu kilomu çok merak ediyorum.kilo aldıysam, yine kapuska yemeye başlarım.dolapta bayağı lahana vardı.muhtemelen bugün evimize gideceğiz.yarından itibaren kapuska yemeye başlarım...
geçen hafta kapuska ve sporla haftada 2 kilo vermiştim.şişkinlik falan kalmamıştı, kuş gibi hafiflemiştim.
bayramın 1. günüden beri spor falan yapamadım, misafirlikte olmuyor.
kendi evimde düzene devammmmmmmmmm :}}}}}}}}}}

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…