Gebelik şekeri + insülin süreci

dilaradiyebirii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2025
26
2
1
27
Merhaba arkadaşlar. Ne yazık ki şeker yüklememde sorun çıktı
75 yüklemede açlık 149
Birinci saat 200
İkinci saat 161 çıktı
Doktorum diyet başladı ancak bir hafta boyunca takip etmeme çok dikkat etmeme ve saat başı ölçmeme rağmen değerleri düşüremedim . Sonrasında görüştüğüm bir başka doktorun yönlendirmesiyle endokrin uzmanıyla insüline başladık . Geceleri 4 ünite levemir sabahları da 8 ünite novarapid yapıyorum . Normalde her öğünden önce aç karna novarapid yapılıyor ama ben sabah yaptığımda etkisinin gün boyu devam ettiğini farkettim düşüyor yani şekerim . Öğün başı yaptığımda da bu sefer hiperglisemi oluyor yani fazla düşüyor bu da çok tehlikeli. Kendime bu şekilde bir rutin oluşturdum diyet + insülinle 2-3 gündür kontrol altına almayı başardım baya baya düşürdüm . Sorun şu ki benim bebeğimde şeker kaynaklı irileşme ve suyumda da hafif artış görüldü. Şu an 27 haftalığız 30. Haftada tekrar kontrole gidicem. Çalıştığım hastanede ortam biraz sıkıntılı olduğundan burdakilere pek fazla derdimi açmak istemiyorum. O yüzden daha önce benimle aynı durumu yaşamış annelerin yorumlarına ihtiyacım var. Şekerim dengeye oturduğunda suyumdaki artış kontrol altına alınır mı veya bebeğimdeki irilik dengeye oturur mu tecrübesi olanların dönüşünü bekliyorum

Bende de gebelik şekeri vardı, sizin değerleriniz benden yüksek çıkmış yüklemede.
Gebelik şekeri tanısından sonra gittiğim her kontrolde suyu normaldi benim bebeğimin ama biraz iriydi. Doktora sordum ben de dengelenirse normale döner mi diye o da dedi ki bu haftalardan sonra çok hızlı kilo alıp gelişecek, daha fazla ilerlemesini durdurabilirsin şekerin düşünce ama önden gitmeye devam eder. 38. haftada alırız zaten demişti bana.
İnsülin dozunuzu doktora sormadan değiştirmeyin derim ben nolur nolmaz.

Bende de gebelik şekeri vardı, sizin değerleriniz benden yüksek çıkmış yüklemede.
Gebelik şekeri tanısından sonra gittiğim her kontrolde suyu normaldi benim bebeğimin ama biraz iriydi. Doktora sordum ben de dengelenirse normale döner mi diye o da dedi ki bu haftalardan sonra çok hızlı kilo alıp gelişecek, daha fazla ilerlemesini durdurabilirsin şekerin düşünce ama önden gitmeye devam eder. 38. haftada alırız zaten demişti bana.
İnsülin dozunuzu doktora sormadan değiştirmeyin derim ben nolur nolmaz.
Siz de insülin kullanmış mıydınız ? Bide değerleriniz nasıl çıkıyordu nasıl kontrol altına aldınız

Siz de insülin kullanmış mıydınız ? Bide değerleriniz nasıl çıkıyordu nasıl kontrol altına aldınız
Kullandım levemir+novarapid. Hastanede yattım 1 hafta kadar insüline rağmen düşmüyordu değerlerim eve geçince düzenledim diyetle. Tatlı makarna fast food hamur işi bunlardan uzak durdum çünkü en çok onları tüketmiştim hamilelik boyunca. Tam hatırlamıyorum ama en yüksek değerim 180di açlık da 80 civarıydı

Kullandım levemir+novarapid. Hastanede yattım 1 hafta kadar insüline rağmen düşmüyordu değerlerim eve geçince düzenledim diyetle. Tatlı makarna fast food hamur işi bunlardan uzak durdum çünkü en çok onları tüketmiştim hamilelik boyunca. Tam hatırlamıyorum ama en yüksek değerim 180di açlık da 80 civarıydı
Benim bazen 200 ü görüyor ama hiç hastanede yatma durumu tarzı bişey söylemediler şimdi siz böyle deyince korktum biraz . İnsülin düşürüyor düşürmesine ama bazen de fazla düşüyor 54 e kadar düştü bi defasında , bundan da korkuyorum. Ortalama değerleriniz kaç çıkıyordu hatırlıyor musunuz? Yani düşmüyordu dediğiniz süreçte kaç geliyordu açlık tokluk

Benim bazen 200 ü görüyor ama hiç hastanede yatma durumu tarzı bişey söylemediler şimdi siz böyle deyince korktum biraz . İnsülin düşürüyor düşürmesine ama bazen de fazla düşüyor 54 e kadar düştü bi defasında , bundan da korkuyorum. Ortalama değerleriniz kaç çıkıyordu hatırlıyor musunuz? Yani düşmüyordu dediğiniz süreçte kaç geliyordu açlık tokluk
Ayyy her hastane aynı mı bilmem ama burada kadın doğumda başım ağrıyo desen takip amaçlı yatıralım diyorlar. Benim hiç 200ü görmedi, max 170 geldi tokluk ama hastanedeyken açlıklar yüksekti 120-130 civarı geliyordu, ama mesela hastanede olduğum için sabah 6da ölçüyorlardı uykumdan uyandırıp, ben evde güne 9 gibi başlıyordum.

Back
X