Kişisel tarihime bir not düşmek istedim

öğlen 50 dk. hızlı tempoda parktaki yürüme aletinde yürüdüm. + 20 dk. gidiş dönüş.
aslında yeterli bir spor, ama jllıan ı başlamışken bitireyim modunda, zoraki yapıyorum.bu gece 6. yı yapıcam. eve geldikten sonar yemek yiyip, yorgunluktan yatmıştım.hazır uykum yokken sporumu yapayım bari :)))
jıllıan ın bana en güzel faydası kollarım biraz toparlandı.babaanne kolundan berilik oldu.
belimin en ince yeri 1 cm incelmiş.
sarkık göbüşüm aynı kalmış.
neyse buna da şükür...
ben kendimi sıkı etli hayal edemiyorum zaten, çünkü bildim bileli etim çok gevşektir.öyle 1 ayda falan sıkılaşmaz...
ama hareket olsun diye yapıyorum.her akşam yarım saat birşey. bu bitince başka videoya başlarım.önümüz kış,artık dışarda yürünmez.hareket şart...

saat 12 yi geçti.aslında internette okuyacağım yerler bitmedi ama yarın iş var.
bu saatten sonar jıllıan yapamam,milletin tepesinde tepinilmez.eşim eve 9 da geldi.ona yemek verdim,büyük oğlumu uyuttum.saat 10 u geçti. biraz bilgisayara bakayım derken bu ssat olmuş. yarınki yemeklerin ön hazırlıklarını yaptım,birazdan yatarım.
bugün canım jıllıan falan istemedi.3. level den soğudum aslında ama 10 a tamamlayacağım yine de. bugün öğlen çok yorulduğum için , bu günlük yeterli spor yaptığımı düşünüyorum.
yarın eşim erken gelirse yaparım jıllıan. hava güzel olursa yine parka giderim.
parkta açık havada hareketli müzikle yürümek en sıkılmadığım egzersiz şekli :}}}}}}}

ani bir kararla yarın MEVSİMLERDEN ROMA nın tatil sonrası fazlalıklardan kurtulmak için verdiği son listeye başlıyorum.aslında cuma günü pazardan sebze ,meyve ve balık alışverişimi yaptıktan sonar yani cumartesi sabahı başlayacaktım ama evde olanlarla 2 gün idare ederim nasılsa dedim ve kendime haftalık menu hazırladım.yarın uygulamaya geçeceğim.
liste olunca, önceden ne yiyeceğimi bildiğim için beynim hazırlıklı oluyor. aç aç ne bulursam saldırmıyorum.
lahana diyeti yaparken listeli diyet yapmıştım, uygulaması kolay gelmişti. biraz o yüzden heveslendim.
biraz bünyeyi şaşırtmak istedim.
birazda karatay da 5-6 saat aç kalınca yemeklere saldırıyorum.o halimi hiç sevmiyorum.dışardan nasıl görünüyorumdur kimbilir;çok feci....
burda 2,5 saatte bir mideye birşeyler gidiyor,araöğünde bisküvi ve meyve var.kahvaltıda kurabiye,poğaça,börek.
ben ne kadar karatay yapsam bile bunlardan hiç vazgeçemedim. hamur tüketmediğim zaman mutsuz oluyorum resmen.vücudum o tadı illaki istiyor.
mehtap hanımın listeleriyle kararında yemeyi öğrenmeyi umut ediyorum. porsiyon miktarları belli.karatay a gore çok az ama ara öğünle dengemiş.aynı kapıya çıkacak.
bakalım...
1 ay yapmayı planlıyorum.olmadı en az 2 hafta. 2 haftada 1 kilodan kurtulsam, ne güzel olur ama öncelikli amacım az ve dengeli beslenmeye geçiş yapmak...
yıllardır olması gerekenin bu olduğunu biliyorum ama ; doğruları bilmek başka uygulamak başka bir şey...

şimdi üşenmeyeceğim( hiiiiiiç yapasım yok.önceki levelleri istekli yapıyordum çünkü işe yarıyordu, suyum çıkıyordu. neyse sabır. son 5 gün.telafisini yapmaya hiiiiiiiiç niyetim yok.onun yerine başka bir egzersiz yaparım.) jıllıan level 3 / 6 yapıcam,vakit iyice geç olmadan yapmalıyım....

öğlen 1 saat asfaltta hızlı hızlı yürüdüm.hava çok güzeldi. çok terlemişim.
beslenme açısından güzeldi.
öğlen 2 de yedim çooooooook acıkmıştım....
akaşam yeme huyum yok allahtan, o konuda çok rahatım....

akşam yemeğinden sonar atıştırma huyum yok yani. akşam sebze ve yogurt yedim.
gün içinde 2 poşet form çay içtim.eti sindiremiyorum.

8.10

3 kepçe mercimek çorbası( 2 kepçe olmalıydı ama neyse olan oldu artık.bugün 1 dilim ekmek vardı kahvaltıda ama ben hakkımı çorbadan yana kullandım.yeşilliklerin üstünede
1 t. k. zeytinyağ vermiş mehtap hoca.o hakkımıda çorbadan aldım .okulda perşembeleri çorba günü,hazır pişmiş ev yemeği olunca değerlendireyim dedim...)
1 kapya, silme 2 y.k. süzme,7 minik zeytin, 1 kupa çay

11.00
1 elma,2 ceviz

13.50

3-4 tahta kepçe bamya,4 kaşık pirinç pilavı,2 kase tarhana çorbası( kalmasın diye içtim.eşim ağzına sürmüyor.çocuklar ödülle falan zar zor içiyor.)
çiğ lahana( listede yağsız salata vardı, onun yerine yedim. evde bu vardı napayım )

17.00
2 pötibör,1 elma

20.00
2 tahta kepçe bamya,çiğ lahana( doymadığım için yedim. listede 1 büyük tabak sebze yemeği vardı.bamyam çok azdı,doymayınca sebze yiyim bari dedim.)

öğlen 70 dk. hızlı tempoda yürüyüş
birazdan jıllıan yapıcam..
öğlen yürüyüşünde çok yorulmuşum.yemek yiyip yattım.tepeden tırnağa bütün vücudum ağrıyordu.dinlenmek iyi geldi.

ilk gün olduğu için diyete uyum sağlam açısından iyi bir gün geçirdim bence.azcık porsiyonu büyüttüğüm oldu ; buda benim en büyük zaafım işte, sağlıklı besinleri
fazla fazla yemek....
porsiyon ayarlarımı düzeltmek için MEVSİMLERDEN ROMA macerasına daldım ama allah yüzümü kara çıkarmasın....

azmettim. çizelgemdeki kiloma inmeyi başardım sonunda....
beslenme düzenim güzel gidiyor ama sporu saldım yine.
4 gündür oruç tutuyorum.muharrem ayında 12 gün tutacağım.aşurede pişireceğim.bu yıl maneviyatım çok yüksek,inşallah hep böyle devam eder... geçen yıl çok sevmeme ragmen aşure pişirmemiştim.özel dertlerimden dolayı boşvermişlik havası vardı üstümde.içimden hiç birşey yapmak gelmemişti.
bu yıl moralim daha düzgün çok şükür... her konuda motivasyonum daha güçlü...

mehtap hanım ın listesini 5 gün uygulayabldim.uygulamak denirse tabii. kendi yaşam düzenime uyarlamalar yaptım.
elimde belli bir liste olması önceden ne yiyeceğimi bilip beyni ona gore şartlandırma açısından iyi geldi ama evdeki her bireye uygun birşeyler pişirmek bıktırıcı oldu. mutfaktan çıkamadım.
uygulama kolaylığı açısından karatay çok daha kolaydı...
oruç bitince bir sure daha Mevsimlerden Roma ya uymaya çalışacağım. spora bir an once tekrar başlayacağım.
oruç boyunca sahurda uykumu bölmemek için ayaküstü yogurt yulaf ezmesi tarzında yiyeceğim. iftarda da; bir gün yemek bir gün çay eşliğinde kahvaltı şeklinde devam edeceğim.
4 günlük oruç sonucu fark ettim ki kahvaltısızlık, çaysızlık, peynirsizlik beni mutsuzluktan depresyona sokuyor neredeyse... Sağlıklı besleneyim darken ruh sağlığım elden gitmesin...
karatay ın kahvaltısı güne bomba gibi başlamak için birebir ...

3 leveli de bitirdim.layıkıyla yapab ildim mi; tabiiki hayır. sonuçta video da yapanlar profesyonel sporcu bense çömezim. tam şınav asla çekemedim.kız şınavı bile kolumu kanadımı mahvetmeye yettide arttı bile...
sonuçta belin en ince yerinden 1 cm inceldim.zaten kendi bedenimden pek iyi bir performans beklemiyordum.bu işler günde yarım saatle olacak işler değil ama motivasyonum çok iyiydi.
şimdi hayatımda sporsuzluğun bıraktığı boşluk var. birazda lessli ye takılayım diyorum.ondan sıklınca da başka birini bulurum:))))))
sonuçta düzenli hareket olsunda, ne olduğu çokda önemli değil...

sahura kalkmadım.230 da yatarken yedim.
2 s.b sulu ev yoğurdu, 5 kaşık yulaf ezmesi,çeyrek elma,1 armut

iftarda abarttım biraz.köyden sevdiğim şeyler gelmişti, gözüm doyana kadar yedim.oruçta hepten kıtlık psikolojisine giriyorum.Yoksunluk duygusu çok aç gözlü yapıtor beni.midem patlayacak gibi olmasa doyduğumu anlamıyorum.

7-8 kaşık etli nohut
yaım kase süzme üstüne 3-4 yk. armut pekmezi
1 kk market peyniri( köyben gelenden de 1 kk yemişimdir ama tadı hayal kırıklığına uğrattı.
yarım salatalık,yarım domates
2 dolu yt.patlamış mısır, çayyyyyyyy ( patlamış mısır uzun zamandır canım çekiyordu.abarttım biraz ama olan oldu artık.
sofrada bunları yedim.
sonar komşumla 2 kupa yeşil çay içtik. köyden gelen karalahanaları buzluk için hazırladık.
çocuklar yerken 1 elma yedim.
eşime ayırdığım 1tabak nohut masanın üstünde duruyordu,gözüm kaldı onuda yedim ama çok şiş hissediyorum.
dişlerimi fırçaladım ve artık dükkanı kapattım....

saat 21 itibariyle yeme eylemlerimi sonlandırmış bulunmaktayım.
oruçlu bir gün için fena sayılmaz..eskiden oruç tuttuğum zaman gözüm hiç doymak bilmiyordu.şimdi kendimi azda olsa frenlemeyi başarıyorum. bu da çok şey benim gibi bir bünye için....
mutluyum.
kendimi çok seviyorum.
ben çok değerli bir insanım...

kendimi affediyorum...( bu güne kadar yapmış olduğum tüm hatalarım için....)

iftarda 8-10 tane çifte kavrulmuş petibör yedim.biraz pekmeze bandırdım,biraz süzme sürdüm.çocukken çok yapardım.o günler yad ettim.pekmezle yarım dilim kadar beyaz ekmekte yedim.
o kadar çok şey yemişimki yarısını yazmayı unutmuşum.

30 dk çocuklarla birlikte markete gidiş dönüş.
akşam20-25 dk lessle ile yürüyüş( 47 dakikalık videoya başladım ama bitiremedim.)
spor işine asılmam lazım...
yoksa bu boğazla sonum iyi görünmüyor...

sahura kalktım faka Sabah hastalanınca oruç yalan oldu.
sahurda iyi yemiştim.her zamanki gibi 2 bardak kadar ev yoğurdu ve 5 kaşık yulaf ezmesi.
eşimin bıraktığı 3-4 kaşık nohutuda mideye indirdim.nişastalı diye karatayda kilo verme sürecinde yasak,koruma sürecinde ise çok az izin veriliyor ama ben çok sevdiğim için dayanamayıp çok yiyorum.evde pek seven olmayınca hepsi bana kalıyor. o yüzden yılda 3-4 kez ancak pişiriyorum.dün çok yedim. kabızda yapıyor ama 5-6 tane töngeli çekirdekleriyle birlikte yuttum.bağırsaklara birebir.daha fazla yersen ishal yapıyor.
beynim karatay a şartlanmış zaten nohuttan dolayı kendimi çok tok, hatta tıkanmış hissediyorum.12 den once hiç birşey yememe kararı aldım. canım çooooook çay istiyor ama çay yaparsam boş durmam, huyumu biliyorum.en güzeliş 12 yi beklemek.
boş boş beklemek olmuyor tabiki.
pazar sabahı millet ( komşular )uyuyor,temizlik falan yapamam.hava soğuk dışarı çıkamam.internetin gözünü seveyim.
27 akikalık yeni başlayanlar için kardiyo videosunu yaptım.jıllıan dan sonar bebek oyuncağı gibi geldi.azcık terletti sadece.ama Sabah Sabah yeti bence.arkasından da 8 dakikalık karın videosu yaptım.toplamda 35 dakika Sabah egzersizi oldu.
azcık güneş çıkarsa 1 saat kadar dışarı çıkıp hem marketişlerimi halletmeyi,hem hızlı hızlı yürüyüşümü yapmayı planlıyorum.en sağlıklısı ve benim asla sıkılmadan yaptığım tek egzersiz açık alanda yürümek.şurda bir kaç hafta daha bu şansı bulacağım.ondan sonar soğuklr ve hasta olma korkusundan evden duşarı çıkamayacağım (((
spordan once bir kupa sütlü türk kahvesi içtim.kahvenin en sevdiğim hali.yılların alışkanlığı, insan uyanınca illa sıcak birşeyler içmek istiyor....

regl başlangıcı olunca bütün açgözlülüğüm üstümdeydi.
resmen eski halime döndüm.canım neyden ne kadar yemek istiyorsa yedim.gözüm doydu çok şükür.saat 12 de sofraya oturdum.1. 30 da kalktım.çayım bitmese dahada kalkacağım yoktu...
şu an saat 16 .30 hala tıkanmışlık hissi var.akşamı azcık salatayla geçiştiririm diyordum ama sanırım onada gerek kalmayacak.biraz töngel yerim, öğlen atıştırdığım 4-5 kaşık nohut ve 4-5 parça kuşbaşı et beni kabız etmeye yeterde artar bile...

BUGÜN SERBEST GÜN OLSUN.
yarın pazartesi ... yeni bir hafta başlıyor.
bundan sonar çok dikkatli beslenip, sıfır kaçamak + bol bol hareket ilkesiyle bu regl dönemini en az hasarla atlatmam lazım...
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

bugün 1 saat karalahana sarmasıyla uğraştım.o kadar uğraşınca yemesem olmazdı.6-7 tane yemişimdir.bilemedin 8. işaret parmağım büyüklüğündeydi.10 - 15 tane de töngel yedim.1 kupa da limonlu yeşilçay.
cidden çok tokum.öğlen ne yemişim meğer.içime öküz kaçmış olabilir mi acaba ? yada regl canavarı mı desek ?

7.10

yarım elma,1 kase köy peyniri,3 zeytin,domates,salatalık,1 dolu avuç fındık,kuşburnu çayı

bu Sabah hafif bir kahvaltı yapmak istedim.ama okulda doğumgünü vardı.pasta ev yapımı olunca dayanamadım.2 avuçiçi kadar incecik dilimlenmiş pasta yemişimdir.şekeri azdı,kremşantı yoktu.çok hafif bir pastaydı. hazır yaş pastaları sevmiyorum zaten.çok ağır geliyor.
7-8 tane zeytinyağlı sarma yedim.bir ısırık da tatlı kurabiye.( regl olmasam hayır demek zor olmazdı.sırf ikramlarda gözüm kalmasın diye karnım tok gittim ama gözüm doymak bilmiyor bu günlerde...)

13.30
2 karalahana sarması, 1 kase kadar yumurtalı peynir( Sabah çocuklara yapmıştım,yememişler),domates,1 avuç çiğdem,
1 tabak dible, 7-8 töngel,çayyyyyy ( okulda çaysızlıktan başım ağrıdı.kendime gelemedim bir türlü.eve gelir gelmez ilk işim ocağa demliği koymak oldu.)

20.00
5-6 kaşık dibble, 5-6 töngel
pek aç değilim ama ilerleyen saatlerde acıkabilirim...

spor: öğlen 50 dk hızlı yürüdüm,terledim.
yemekten sonar lessle ile 5-6 mil yapmayı planlıyorum....

öğlen 50 dk. açık havada hızlı tempoda yürüyüş

akşam lessle ile 1,5 saat ( 3 millik videoyu 2 kez üstüste yaptm.) yürüyüş
jıllıan dan sonar lessle çok basit geldi ama 1,5 saatte bayağı yoruldum.diz kapaklarımın iç kısımları ağrıdı yaparken.
jıllıan 27 dk sürüyordu, ama terden bunun yüz katı suyum çıkıyordu.video bitince kolumu kıpırdatacak halim kalmıyordu.Lessle o kadar yormadı ama yinede fazla küçümsemişim.

kısaca toplamda 2,5 saate yakın yürümüşüm.
keşke hergün bu kadar yapabilsem.bu akşam çocuklar erkenden uyudu,rahatça yaptım.6 mil olmasa bile en azından yarım saat, 45 dk her akşam yapabilsem super olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…