- 11 Nisan 2013
- 1.660
- 2.364
- Konu Sahibi hayatdevamedecek
Genetiğime bakarsak; beslenme alışkanlıklarım baba tarafıma çekmiş. Doyma hissim çok geç geliyor. tatlıya çok düşkünüm..1 saat çiğneme yapmadan doyuma ulaşmıyorum. ( bunu şöyle çözdüm. çiğneme ihtiyacımı karşılamak içinsofradaki yemeklerim bitince marul yiyorum. yağsız, tuzsuz.bazen limonlu, bazen limonsuz. 1 yaprağı 2 kalori. ağzımda uzun sure tutmaya çalışıyorum. çiğneme hissim tatmin oluncaya kadar marul çiğniyorum. su içmekte tokluk hissi veriyor ama şişkinlik yapıyor ve çok rahatsız ediyor. Ben çiğneme güdümü tatmin etmeden doyuma ulaşmıyormuşum.
Eskiden sofrada ne varsa onları fazla fazla yerdim. bu en son 5 kilo verme sürecimde kalori sepetinden günlük naldığım kalorileri hesap etmek çok işime yaradı. Artık her gün düzenli yazmıyorum ama kafamda bir fikir oluştu en azından. Aşağı yukarı günlük aldığım kaloriyi kafamdan hesaplayabiliyorum.
Eskiden sofrada ne varsa onları fazla fazla yerdim. bu en son 5 kilo verme sürecimde kalori sepetinden günlük naldığım kalorileri hesap etmek çok işime yaradı. Artık her gün düzenli yazmıyorum ama kafamda bir fikir oluştu en azından. Aşağı yukarı günlük aldığım kaloriyi kafamdan hesaplayabiliyorum.