2014 BESLENME KARARLARI
1. Haftada 4- 5 gün 1 saat kardiyo yapacağım. Kardiyoya ek olarak karın bölgesini sıkılaştırmak için Bikiniyle plank yapacağım…
2. Göbek yağlarından kurtulmalıyım.
3. Profesyonel pilates desteği almalıyım.
4. Yüzüm çökmeden ince olmanın ve ince kalmanın tek yolu düzenli egzersizler…..
5. Hafif besleneceğim.
6. Karışık kuruşuk bol çeşit yemeyeceğim. Az ve öz yiyeceğim.
7. Öğlen ve sabah öğünlerinde salata ve çorba mutlaka tüketmeliyim.
8. Diyetisyen Serap Hanım ‘ ın kendi menüleri dikkate alınacak. Serap Hanım ın porsiyonları göz önüne alınacak….
9. Günde 2 lt su tüketeceğim.
10. Meyve tüketimi azalacak
11. Kuruyemiş tüketimi azalacak. KAVRULMA - MIŞ kuruyemiş tüketilecek.
12. Haftada - 500 gr gidecek.
13. Geçen yazki kiloma tekrar ineceğim.( 53,5. Şu an 55 küsürlerdeyim sanırım  ) En az 2 kilo vermem lazım. 3 verebilsem daha süper olur tabi.Ama çok fazla vermek istemiyorum; yüzüm çok kötü duruyor,gözlerimin altı çukurlaşıyor. hastalıklı gibi görünüyorum. 53 – 52 civarı iyi duruyor.36 bedene rahat girebiliyorum.
14. Az ve sık yemek en güzeli aslında. Ama az yemeyi , porsiyon küçültmeyi hala daha beceremiyorum.midem dolup taşmadan doyduğumu anlamıyorum.
Akşam yemeyince , sabah karnım bayağı düzleşmiş oluyor.
2 öğün Karatay uygulasam süper olacak ama bu seferde öğünlerde ( 5-6 saat gibi uzun süre aç kaldığım için ) birdenbire, çok hızlı yiyorum. Çok açsam ilk 5 – 10 dakika nerdeyse besinleri çiğnemeden yutuyorum. Hafif açsam 10- 15 kez çiğnemeye gayret ediyorum.
15. İzmir ‘ e gidene kadar “ 0 “ kaçamak. ( yaklaşık 3 haftam var. ) bu maddeyi rahatlıkla uygulayabilirim. 3 hafta abur cubur, bulgur, zararlı karbonhidrat yemeden durabilirim. Belli bir süre sıfır kaçamakla hep kilo veriyorum zaten, sonra kaçamağın dozu kaçmaya başlayınca; kilo kontrolü süreci bitip, kilo verme sürecine tekrar girmiş oluyorum.
16. YASAK kelimesi zayıflama konusunda tam benlik. ( normalde yasak denirse, inadına yaparım o şeyi.) kesin sınırlar çizilmeyince kendim sınır çizemiyorum. Esnelik bana göre değil. Esnekliğin de bir sınırı olmalı ama ben bu sınırı bulamadım hiç.
Not : bu yazıyı 31 aralıkta karalamıştım ama yılbaşına yatağın içinde ateşli ve titreyerek girdim. Eşim hariç evde hepimiz hastayız. Bilgisayarın başına ancak oturabildim.
Dün doktora gittim. gece antibiyotik içip yatmıştım; yan etkilerini fark etmedim. Bu sabah kahvaltıdan sonra 2. Kez içtim. Beynim bulanık gibi, çok tuhaf hissediyorum. Her şeyi duyuyorum, görüyorum ama algılayamıyorum. Hayal alemindeyim sanki.
Depresyon ilaçları da böyle yapıyormuş.
Dün gece ilacın etkisiyle 9 ‘ dan sabah 5 ‘ e kadar deliksiz uyumuşum.
Bugün uyusam daha iyi olacaktı ama çooooook işim var. En acillerini yapıp biraz yatmayı planlıyorum.