Kişisel tarihime bir not düşmek istedim

55.0

regl pisboğazlığı , bağırsak tembelliği, haftasonu evde yayılma darken sonuç 1 haftada + 1300 gr
haftaya pazartesi olağan kilom olan 54 e inmiş olurum .
aslında 2 - 3 kilo vermek istiyorum.yazdan beri 2 kilo almmışım ondan kurtulmak istiyorum ama hergün düzenli 1 saat kardiyo yapmayınca olmuyor.boğazıma pek hakim olduğumda söylenemez. 54 ü koruduğuma şükrediyorum açıkcası.

2014 BESLENME KARARLARI

1. Haftada 4- 5 gün 1 saat kardiyo yapacağım. Kardiyoya ek olarak karın bölgesini sıkılaştırmak için Bikiniyle plank yapacağım…
2. Göbek yağlarından kurtulmalıyım.
3. Profesyonel pilates desteği almalıyım.
4. Yüzüm çökmeden ince olmanın ve ince kalmanın tek yolu düzenli egzersizler…..
5. Hafif besleneceğim.
6. Karışık kuruşuk bol çeşit yemeyeceğim. Az ve öz yiyeceğim.
7. Öğlen ve sabah öğünlerinde salata ve çorba mutlaka tüketmeliyim.
8. Diyetisyen Serap Hanım ‘ ın kendi menüleri dikkate alınacak. Serap Hanım ın porsiyonları göz önüne alınacak….
9. Günde 2 lt su tüketeceğim.
10. Meyve tüketimi azalacak
11. Kuruyemiş tüketimi azalacak. KAVRULMA - MIŞ kuruyemiş tüketilecek.
12. Haftada - 500 gr gidecek.
13. Geçen yazki kiloma tekrar ineceğim.( 53,5. Şu an 55 küsürlerdeyim sanırım  ) En az 2 kilo vermem lazım. 3 verebilsem daha süper olur tabi.Ama çok fazla vermek istemiyorum; yüzüm çok kötü duruyor,gözlerimin altı çukurlaşıyor. hastalıklı gibi görünüyorum. 53 – 52 civarı iyi duruyor.36 bedene rahat girebiliyorum.
14. Az ve sık yemek en güzeli aslında. Ama az yemeyi , porsiyon küçültmeyi hala daha beceremiyorum.midem dolup taşmadan doyduğumu anlamıyorum.
Akşam yemeyince , sabah karnım bayağı düzleşmiş oluyor.
2 öğün Karatay uygulasam süper olacak ama bu seferde öğünlerde ( 5-6 saat gibi uzun süre aç kaldığım için ) birdenbire, çok hızlı yiyorum. Çok açsam ilk 5 – 10 dakika nerdeyse besinleri çiğnemeden yutuyorum. Hafif açsam 10- 15 kez çiğnemeye gayret ediyorum.
15. İzmir ‘ e gidene kadar “ 0 “ kaçamak. ( yaklaşık 3 haftam var. ) bu maddeyi rahatlıkla uygulayabilirim. 3 hafta abur cubur, bulgur, zararlı karbonhidrat yemeden durabilirim. Belli bir süre sıfır kaçamakla hep kilo veriyorum zaten, sonra kaçamağın dozu kaçmaya başlayınca; kilo kontrolü süreci bitip, kilo verme sürecine tekrar girmiş oluyorum.
16. YASAK kelimesi zayıflama konusunda tam benlik. ( normalde yasak denirse, inadına yaparım o şeyi.) kesin sınırlar çizilmeyince kendim sınır çizemiyorum. Esnelik bana göre değil. Esnekliğin de bir sınırı olmalı ama ben bu sınırı bulamadım hiç.

Not : bu yazıyı 31 aralıkta karalamıştım ama yılbaşına yatağın içinde ateşli ve titreyerek girdim. Eşim hariç evde hepimiz hastayız. Bilgisayarın başına ancak oturabildim.
Dün doktora gittim. gece antibiyotik içip yatmıştım; yan etkilerini fark etmedim. Bu sabah kahvaltıdan sonra 2. Kez içtim. Beynim bulanık gibi, çok tuhaf hissediyorum. Her şeyi duyuyorum, görüyorum ama algılayamıyorum. Hayal alemindeyim sanki.
Depresyon ilaçları da böyle yapıyormuş.
Dün gece ilacın etkisiyle 9 ‘ dan sabah 5 ‘ e kadar deliksiz uyumuşum.
Bugün uyusam daha iyi olacaktı ama çooooook işim var. En acillerini yapıp biraz yatmayı planlıyorum.

53.0

geçen haftaya gore - 2 kilo gitmiş gibi görünüyor. aslında perşembe sabahı 53.4 tüm.bu gidenlerin ne kadarı yağdan gitmiştir; öğrenmek istrdim aslında.
kendime verdiğim yeniyıl gazı işe yaramış görünüyor. bu hafta en az 5 gün kardiyo yapacaktım ama hastalıktan kafamı kaldıramadım.beslenme düzenim mükemmeldi.sıfır kaçamak diyebilirim. sonuçta ortada zaten

internet başında uzun sure oturmayacağım.Bu süreyi hareket ederek değerlendireceğim.

bu arada egzersiz raporumu vereyim.
pazartesi bilet almaya gittim ve çarşıda 2 saat yürüdüm.botum çok rahatsız ediciydi.aşırı derecede yoruldum.hemde karnım çok açtı; hava güzel olmasına ragmen ilk kez canım bir an once eve gelmek istedi.

pazartesi 2 saat yürümüş oldum sadece.lessle yapacak halim kalmadı.

salı 4 fast mil lessle ve 4-5 dk. karın hareketleri yaptım.ilk gün için az ama napayım. hiç yapmamaktan iyidir.

haftanın 5 günü 4 fast mil yapıcam. 50 dk.sürüyor. yağ yakımı için yeterli.
2 gün egzersiz, bir gün dinlenme olarak planladım.dinlenme günlerinde de karın çalışsam super olacak.
internette hepsi var; motivasyonum da iyi bu sıralar.
izmir e gidene kadar dahaa fit olacağım....

annem herkesin içimnde zyıflığımla alay edip , sürekli eleştirip beni sinir edecek ama napalım; alıştık artık.

10.oca.2014. cuma

kızlar ben çok kötü hissediyorum kendimi. 4 günde 2 kilo almışım. nasıl yediysem artık.
motivasyonum sıfır. neden böyle oldum anlayamıyorum. önümüzdeki pazartesi 52 küsürlü rakamlar görmeyi hayal ediyordum ama hayalde kaldı hepsi.
süper motivasyonum nereye gitti anlamadım.3-4 gündür yemekten içmekten başka birşey düşünemez oldum.
azcık dikkat edince çok rahat kilo veriyorum. azcık ipin ucunu kaçırıncada hemen alıyorum. yıllardır böyle.bıktım artık yaaaaaaa.

salı günü lessle 4 fast mile başlamıştım.akşam lessle, öğlen 1 saat asfaltta olabildiğince hızlı tempoda yürüyüş yaptım. çarşamba akşamı 10 dk. simitler için tiffani nin videosunu yaptım. yaparken hiç zorlanmamıştım , hareketleri tam yapamadım zaten; video da çok kıvrak yapıyorlar; ben o kadar esnek yapamadım ama 2 gündür simitlerimin ağrısından hiç bir şey yapamıyorum.
dün sadece öğlen 1 saat yürüdüm. akşam hiç birşey yapamadım.bol bol yattım.
kendimi çooooooooook yorgun hissediyorum.geçen hafta kilo verdiğimde hiç yürüyüş yapmamıştım.çok hastaydım zaten spor yapacak halim yoktu.
birden bire spora çok mu yüklendim acaba?
bundan sonra güzel havalarda dışarda 1 saat yürüyeceğim. yürüdüğüm zaman gece lessle yapmayacağım.
bu simitleri eriten videoya mutlaka devam edeceğim.çok işe yarar bence. benim tamda fazlalıklarımın olduğu bölgeleri çalıştırdı.

lessle 4 fast mil,yaptım, üstüne de tıfanny 11dk bel egzersizi.
bunu en son çarşamba akşamı yapmıştım.aynı gün öğlen 1 saat hızlı hızlı yürümüştüm.
ve o günden sonar pert olmuştum. yorgunluktan kılımı bile kıpırtadmamıştım. perşembe günü 1 saat dışarda yürümüştüm sadece.
dünde çocuklarla pazara gidip geldik.çocuklarla hiç tempo tutturamadım tabiiki.
gece de lessle yapmaya çok üşendim.
yorgunluğum bugün ancak geçti.
tıffany yaparken çok zevkli, hiç anlamıyorsun ama zaman geçtikçe kaslar ağrıyor. ve ağrıyan yerlerim, tamda fazla yağların olduğu yerler.
bugün güzel spor yaptım, mutluyum. beslenmem çok kaloriliydi ama yarından itibaren onuda düzene sokacağım.
izmir e gitmeme 13 gün kaldı.

izmirden kilo almadan dönsem yeter.
annem eskiden beri kilo takıntım olduğunu bildiği için fazla hamurişi yapmaz.
ege min otlarını çooooooooook özledim zaten. bol bol ot ve sardalya yemeyi planlıyorum.
günde 1 saat yürüyüşümüde yapıcam daha ne olsun....

eliptik bisiklet alacaktım, siparş verip ilk taksidini bile ödemiştim hatta ama stokta kalmamıştı.
şimdi lessle ile kardiyo yapıyorum.
50 dk acayip terledim.atletim ıpıslaktı.
sonuçta aynı hedefe ulaşmış oldum. ayrıca bisiklet evde çok yer kaplayacaktı. bakımı falan zamanla sorun olacaktı.
kısacası insan beyin olarak hazır olunca herşeyi başarıyor.
bunca zaman boşu boşuna eliptik bisiklet alıp, hergün düzenli egzersize başlayacağım diye beklemişim. bir de spor yapamıyorum, imkanım yok çocukları bırakıp hiçbiryere gidemiyorum diye üzülüyordum. kendimi kandırıyormuşum. demekki beyin olarak hazır değilmişim.
neyse, herşeyin bir kolayı bulunuyor.
bundan sonar dışarda yürüyüş yapamadığım günlerde, evde lessle ile 40-50 dk. mutlaka çalışacağım.

tabiiki, en sevdiğim aktivite açık havada, hızlı tempoda yürümek....
hava şartları müsait olduğu sürece dışarda, uygun değilse evde spora devam....

bu mutluluk hissini yaşamak için buna değer......

güncel kilo : 54.8

son 1- 2 haftadır her Sabah diyete başlayıp, 2 öğün çok güzel beslenip akşam allah ne verdiyse, canım ne çektiyse,elimin altında ne varsa; göözüm neyde kaldıysa ağzıma atma modundayım.

nedenini anlamıyorum ama bu durum sinirimi bozmaya başladı.
şu an yediğim saçma sapan şeyler sonucu midem anıyor...

bugün çarşıda 2, 5 saat oğlumla çarşı gezdik. çocukla olunca, pek tempo olmadı. haliyle spor yerine geçmedi.
vicdanımı rahatlatmak için lessle 4 fast mil yaptım şimdi. dün gece de yapamamıştım.
50 dakika da 300 - 350 kalori falan yaktırıyormuş . aldığım kaloriler yanında, çok az ama vicdanım bir nebze de olsa rahatladı.
hem spor yapıp yorulunca sabaha kadar bebek gibi deliksiz uyuyorum. yoksa 2 saatte bir uyanıyorum; kaliteli bir uyku olmuyor.

Dün beslenme açısından berbat bir gündü.
Kahvaltı gayet iyiydi. Klasik Karatay Kahvaltısı.
Ama 11 deki kahve saatinden sonra ipin ucunu bir türlü toparlayamadım. Neskafem ılıktı bir şey anlamadım.üstüne birde türk kahvesi içtim.yanında da fındık tabiî ki…
Akşamüzeri evde de canım çok fazla neskafe istedi yine yanında fındıkla.
Dün evde ne kadar abur cubur varsa hepsini yedim. Huyumu bildiğim için normalde evde bulundurmuyordum ama bir şekilde almış dolaba saklamışım. Orada olduğunu bilince de dayanamadım yedim hepsinden.Allahtan çocuklarla paylaştım.
Bugün kahve ve fındığı yasakladım kendime. Abur cubur zaten ömür boyu ağzıma sürmeme kararındayım.Arada sapıtmalar olabilir.sonuçta bende bir insanım.
Dün sanki boğazımda bir hortum vardı ve ben katı sıvı, tatlı tuzlu ekşi ne bulduysam o hortumdan aşağıya boşaltıyordum adeta. Benimki yemek değildi. İçimde kocaman bir boşluk vardı ve o boşluğu kendimi mutlu hissttiren şeylerle doldurmaya çalışıyordum.
Son günlerde çok büyük duygusal sorunlarım yok aslında. Yıllardır süregelen şeyler.
Dünkü patlama neyin nesiydi anlamadım.
Bütün aldığım kalorilere rağmen (onda birini ancak yakardım..)4 fast mil lessle yapacaktım ama birsürü bahanem oldu her zamanki gibi.
Ben okuldan çıkıp eve girmeden önce ne kadar yürüyüş yaparsam o yanıma kar kalıyor. Eve girdikten sonra kendimi motive etmem imkansız bir hal alıyor.
Bende bu iştah , bu duygusal sorunlar ( çözümsüz ) ömür boyu olacak. Bu temel gerçeği her daim göz önünde bulundurarak beslenme düzenim ve egzersiz düzenimi oturtmalı ve bunu yaşam biçimi haline getirmeliyim. Beslenmeyi bir şekilde dengeliyorum ama egzersizi ortalamaya vurursak haftada 3 gün 45 dk. Hızlı tempolu yürüyüşe tekabül ediyor. Haftada 6 – 7 gün mutlaka ama mutlaka olmalı.
İstediğim kiloya indikten sonra ki amacım spor düzenimi oturtmaktı . hayat boyu sürdürebileceğim bir düzen kurmaktı. O da olacak inşallah. Hiç yoktan iyidir kıvamındayım şu aralar.
Güncel kilomu bilmiyorum.
Artık tartıya pil almanın vaktinin geldiğini düşünüyorum.
Kıyafetlerime bakarsak kilo almamışım. Sanırım 55 im.
Dengeli beslendiğim zaman kendime olan saygım yerine geliyor . Ama böyle şuursuzca yediğim zamanlar kendimi hiç sevmiyorum.
Bugün iyi gidiyorum… inşallah hep böyle olacak.

uzun zamandır tartılmamıştım. tartının pili yoktu. birazda tartı takıntısından kurtulmak için pil almamıştım.
bu öğlen heyecanla tartıldım.58.3
wc den sonra 56.3.
çok su içiyorum ama bu kadar olduğunu tahmin etmemiştim.
yarın aç karınla tartılıp, en güvenilir sonucu öğrenmek istiyorum...

dün sabah 56.1 ile ayran detoksuna başladım.
diyetisyen listesiymiş. 2 gün yapılıyor ama ben 3 gün yapıcam.
son 1 aydır içime canavar kaçmış gibi yemelerimin sonucu çok şişkin hissediyordum ve itahımı dizginleyemeiyordum.
benim modum ya hep ya hiç.
katı yasaklar olmayınca kendim denge kuramıyorum. ipleri azcık gevşetince, iyice ucunu kaçırıyorum, hiç toparlayamıyorum...

bu sabah 55.9 çıktım. - 200 su kaybı tabiiki de. wc yok bu arada. nohut bende kabızlık yapıyor, biliyorum. bugün form çay içerim artık...
yarın ayran detoksunda son gün.

haftayada 3 günlük yeşil detoks yapıcam . bu da diyetisyen listesi...
göbüşümün inmesi için iyi oluyor.
kısa süreliğinede olsa kendimi daha hafif ve daha mutlu hissediyorum....
diyet modunda beslenmeye devam ......

2 günlük detoks sonucu - 900 gr.
çok iyi bence. yağdan gitmediğinibilsemde tartıda 55.2 görmek çok iyi geldi.
hem hepsininde tadını çok sevdiğim besinlerle vücudumu dinlendirmiş oldum, hem şişkinliğim gitti.
bugünde detoksa devam. yarından itibaren çok dikkatli beslenicem.
verdiğim kilonun kalıcı olmasını istiyorum.
tartıda 55 üstü görmeye tahammül edemiyorum. önümüz yaz artık.ince kıyafetlerin içinde göbüşüm iyice pörtlemesin...
yıllarca oramı buramı saklamaktan bıktım artık.
ince ve rahat olmanın zevki paha biçilemez .....

güncel kilo : 54.9 ( wc yok )

bu aralar kalori takibi yöntemine kafayı taktım. sanırım yıllardır ihtiyacım olan kilo yönetimi buymuş..
ne kadar diyet yaparsam yapayım, eninde sonunda canımın istediği şeyleri yemeye başlıyor ve sürekli bir kısır döngünün içinde debelenip duruyordum.
kalori sepetine üye oldum.
aldığım ve yaktığım kalorileri oradan takip ediyorum.
genelde 1300 - 1400 kalorinin üstüne çıkmamaya çalışıyorum.
çıktıysam ertesi gün 1300 kaloinin de altında alarak dengelemeye çalışyorum.
canımın istediği herşeyi yiyorum; bazen tadımlık, bazen bir ısırık. kendimi kaybetmeden.... gözüm dönmüşcesine yiyip sonar pişman olmadan...
rahatım, mutluyum... 2- 3 kilo daha vermek istiyorumm ama yüzüm çok çöküyor .

53 lü rakamları görene kadar devam edeceğim... sonrasınıda sporla halletmem lazım...

bir türlü rayına oturtamadım.
haftada 3- 4 gün 45- 50 dk yürüyorum.
ağırlık programım vardı ama 1 aydır hiçi birşey yapmadım. bir an once başlamam lazım. yavaş yavaş kolsuz kıyafetler giymeye başlayacağız. kolllarımı bir an once toparlamam lazım...

güncel kilo 54.0 ( wc yok )

bu hafta 6 gün 1,5 saat hızlı, açıkhavada yürüyüş ve kalori sayma yöntemini uyguladım . 1 haftada tam 1 kilo gitmiş. mutluyum....

güncel kilo : 53.9 ( wc yok.)

pazartesi tartılmıştım ama ancak şimdi yazabildim.

52 li rakamları görmek istiyorum. Ama sporsuz mümkün değil.
okul mayıs ayı boyunca çooooook yoğun geçti.Nihayet nefes almaya başladık.
son 1 haftadır da evde yoğun temizlik yapıldı. bugün lessle ile düzenli spora başlayacağım.
hep iyi bir motivasyonla başlıyorum. 3-4 hafta düzenli bütün egzersizlerimi yapıyorum. sonar bazı engeller çıkıyor. 1- 1,5 ay ara verip sonar tekrar başlıyorum.
İnşallah daha istikrarlı olacağım...

güncel kilo 52.8

haftasonu hafif gıda zehirlenmesi sonucu ishal ve kusmayla geçti. canımda çok birşey yemek istemedi. Karnımın dümdüz olmasından kilo verdiğimi anlamıştım zaten. haftayada tartıda aynı sonucu görürsem, kilo verdiğime inanacağım. bu haftaki geçiçi bir su kaybı olabilir.
bu arada gözlerimin altı morlaşmaya başladı. yüzüm iğrenç olmaya başladı.54 ün altı yüzüme hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç yakışmıyor ama vücudum güzel oldu. karnım dümdüz. Azcık spor yapsam baklavalarım çıkacak :))))

güncel kilo 52,4 ( wc yok)

çok mutluyum. geçen hafta giden gramlar kalıcı olarak gitmiş..

içten içe tartıda 50 li bir rakam görmek istiyorum.

hayatım boyunca hiç 50 kilo olmadım. Çocukluk dönemlerimi saymazsak tabii. gerçi ben kendimi bildim bileli hep hafif kiloluydum...

bu aralar güzel bir dönemde olduğumu hissediyorum.
kışın bir ara 58 ' I görmüşlüğüm var. 5 - 5,5 kilo kadar vermişim. çok hafifledim. göbüş yine fena ama yinede ne giysem yakışıyor.

Beni en çok mutlu eden, psikolojimi rahatlatan sevdiğim yiyecekleri yiyerek kilo vermiş olmak. Önceden aslalarım vardı.kilo vermeye karar verince asla hamurişi, pilav, makarna , kızartma aburcubur yemezdim.Çok güzel kilo verirdim ama yoksunluk duygusu beni mahvederdi. istediğim kiloya ulaşınca yine canımın çektiği herşeyden yemeye başlar kiloları yavaş yavaş geri alırdım.
bu 5 kiloyu verdiğim süreçte keyifi dakikalarımdan hiç vazgeçmedim. saat 11 civar kahve ve yanında mutlaka sevdiğim bir atştırmalığım oldu. Bazen bu ara öğünün kalorisi 200- 250 oldu ama hiç pişmanlık duymadım. bir sonraki öğün az kalori alarak bir şekilde dengeledim.

X