bugün tartılmışken buraya yazayım.
güncel kilo 51. 8
53 küsürlü birşeyler bekliyordum... bir ara yine şuursuzca, ne olduğuna bakmadan ağzıma atma , doğru dürüst çiğnemeden yutma krizleri geçirdim.... nedenini bildiğim için çok fazla takmıyorum artık.( malum aylık iğnenin yan etkisi ara kanama. bana 18 ve 12 gün arayla ; 2 kez PMS stresi yaşatmasa iğneden memnunum ama buna ragmen kilo verebildim. Alacağım diye çok korkmuştum... saçma sapan , fazla yemek, hem bedenimi hemde kendi kendimle yaptığım irade savaşları sonucu beynimi çok yoruyor.... 6. iğneyi vurulmama 10 gün kaldı ama ben devam edip etmeme konusunda kararsızım. şimdilik en rahat korunma yöntemi bu benim için... en iyisi erkeğin korunması ama .... oluyor işte ...)
Çok şükür dengelemeyi öğrendim....
aklım başıma gelince yediğim içtiğim her lokmanın kalorisini hesaplıyorum. Aldığım kaloriye gore günün geri kalan öğünlerini kabaca planlıyorum.
günlük 1200cl limiti koydum kendime. Alışana kadar biraz zorlandım. Çünkü çocukların dondurmasından tırtıkladığım 1 kaşık bile 20- 30 cl. gün içindeki hesapsızca ağzıma attığım şeyler 100- 150 cl olabiliyormuş meğer. tabi ben yeni farkına vardım. neyse, çok geç olmadan vardım...
ömrü hayatımda gördüğün en düşük kilodayım... ( çocukluk yıllarını saymıyorum)
tartının bozuk olduğunu düşünerek, 8-10 kez tartıldım. sağlık ocağındaki hemşire tarafından doğruluğu teyit edildi...
ben bu kiloyu 1 ay korumadan 52 kiloyum demem gerçi de, tartıdaki o görüntü bir anlık da olsa beni çok mutlu etti.
imkanım olsa; bu giden 1 kilonun ne kadarı yağ, ne kadarı kas öğrenmek isterdim. eve böyle bir tartı alıcam ama ev tipi olanlar pek güvenilir olmuyormuş. profesyonel tartıda tartılmak gerekiyormuş.
hayatdevamedecek,
Az önce Düzenle K.İ.B.