Kişisel İhtiyaç Maliyeti

merhaba
epilasyon, tırnak bakımı ve cilt bakımını evde yapiyorum hasta olmadiktan veya cok mecbur kalmadikca disarda yaptirmaya gerek duymuyorum, hem kaliteli hem uygun ürünler kullaniyorum.
kapali oldugum icin kuaför masrafim yok evde kendim kesiyorum, he 40 yilda bir farklilik katmak istersem kestiriyorum ama genelde uzun seviyorum ve uclarini kendim kesip kür uyguluyorum.
avrupada yasiyorum bu saydiklarim ayda 5€ bile geçmiyordur ama baktigimda pasakli ozentisiz degilim bakimliyim kendimce.

Aylık 800 lira harcıyorum kendime fazla bi maaş almıyorum ama harcıyorm 100 lira hamsterima gidio 700 harcams oluyorum sıkışık durumlarda herseyimi kesip mecbur olunan yere veriyorum bütün parayı

Ben işte bu konuda çok kötüyüm yani bi ortalamam yok geçen bi şampuan alıcam diye kozmetik mağazasına gittim indirim varmış ruj rimel kaş farı alıp 100₺ ile çıktım sonra iç çamaşırı manyağıyım her ay 100₺ kesin alıyorum fazla bile oluyordur kuaförde kaş bıyık fön için giderim boyayı kendim yapıyorum 100₺ oraya spora gidiyorum 100₺ oraya aylık kıyafet delisiyim tesadüfi alışverişlerim çok oluyor spor kıyafetlerede 100₺ veirim valla yaz yaz bitmedi annemler haklıymış galiba hep giyime harcıyorum dolap hınca hınç bir yada iki kere giyiyorum sonra yeni kıyafet yeni heyecan benden kıymetli mi diye diye harcıyorum yani ort 500 kendime ayırıyorum

Cok sıkışık zamanlardada boylemidir :)
Çok şükür çok sıkışık zamanım olmadı diyebilirim.. ama bazen bazı şeylerin üst üste geldiği dönemler oluyor bu krem kalsın sonraki ay alayım diyorum kendime :) onun dışında rutin haline gelmiş bunlar hayatımda.. kuaförün bile zamanı bellidir ay içinde. Hergün duş makyaj fix. Makyaj malzemesi indirimde yakaladıkça stoklarım onun dışında bittikçe alırım. Bende durumlar böyle :)

Kac yasindasin bilmiyorum ama 25 in ustundeysen gece kremi gunduz kremi ve goz kremi alsan cok iyi edersin

Kuaförde sadece kaş aldırıyorum 15 günde bir , aylık 16 tl ödüyorum. 6 ayda bir saçımı düzelttiririm. Boyamı kendim yapıyorum aylık 6,5 tl ödüyorum. Yılda bir kez nemlendirici alıyorum Nivea. Yine yılda bir kez parfüm alırım. Üç ayda bir roll on, yüzümü gülsuyuyla temizliyorum. Saçım için yılda bir yılan yağı ve badem yağı alırım aktardan başka kozmetik masrafım yok.

Ben epilasyon ağda ev yapimi maskeler işlerimi evde kendim hallediyorum özel günler acil durumlar dışında .Parfüm, deo,makyaj malzemeleri çok sık alırım.Hiç bir sey almasam bile bi sweet falan alirim para durmaz bende evede gerekli ihtiyaçlar alirim .Hiç olmazsa olmaz çok gereksiz alışverislerde bulunurum bi malzemeyi bi iki kere kullanip almisliğim çoktur.Buna rağmen yinede hesabima azda olsa ufak meblağlar atarım.

Ögrencisiniz sanırım yaşınızda çok gençtir dolayısıyla cilt için pahalı kremlere gerek yok orta karar bişey sizi idare eder aylarca kadınlar günü yaklaştı grtis watsns yarı yarıya ind.girecek.20tl te bile güzel kremler var eksiklerini o şekilde tamamlayabilirsin epilasyon kuaför falanda kendi imkanlarınla yapabilirsin ben şahsen 15tl föne vermem 100tlde boyaya vermem evdekendim boyarım gibi gibi

Ya herkesin gelirine gore yaşam tarzına göre değişecek şeyler.

Evde ders çalıştığım dönemde ben dr senin gibiydim. Kişisel sayılabilecek hiçbir harcamam yoktu. Ağda kas biyik kendim hallederim. Saçımı da kendim boyarim sadece senede 2 3 kez kestirim, bu hala boyle.

Ama ise girince işler degisiyor. Mesela sampuanim eskisinden 4 kat pahalı. Eskiden ruj rimel bile kullanmıyordum ki çünkü pek dışarı cikmazdim. Ama şimdi de makyaja dağlar kadar para yatırmam. En beğendiğim ruj 20 TL rimel 15 TL bunlar da uzun süreli kullanilan şeyler. Kremimi, saç bakımımı kendim yapıyorum o yağlar biraz pahalı oluyor ama aylarca kullanılıyor yine.

Düşününce kişisel bakım için çok para harcamıyormusum. Yani her ay kuaföre giden 250 TL bana çok gereksiz geliyor.

Düzleştirici , maşa gibi saç uçlarını yıpratıcı işlemler yapmıyorum. Dolayısıyla saç uclarim çabuk kırılmıyor, kuaföre de senede bir gitsem yetiyor. Makyaj pek sevmiyorum, çünkü makyajin uzun vadede cildimi kötü yapacağını düşünüyorum. Cilt bakımı da duşta peeling sadece. Arada bir de şu tek kullanımlık maskelerden alıyorum. Onlar da iki, uç kullanım gidiyor zaten. Saç kremi mutlaka kullanıyorum, yumuşacık oluyor. Benim için koku çok önemli. 10 a yakın orijinal parfumum var. Parfumsuz çıkmam. Benim tek lüksüm parfümlerim. Onları da ailem ödedi sagolsunlar. Aylık bir kişisel harcamam yok yani. Ancak lazer olacak baslarsam. Ben erkek miyim acaba ya , hiç bakım vs yok ben de

Ben 2 ayda bir hamama kesin giderim mesela, saç bakımı yapmıyorum saçlarım genetik olarak çok sağlıklı ve fön maşa filan kullanmadığım ve hiç boyatmadığım için yıpranmıyolar, yıpranan yerlerini kendim kesiyorum evde. Sadece yılda 1 kere zeytinyağı sürerim o kadar. Kaş bıyık kendim alıyorum, küllü kumralım, sarıya yakın o yüzde kalın kaşlarım yok. Epilasyona gidiyorum, cilt bakım içim kremlerim, peelinglerim, maskelerim var. Makyaj malzemelerimi de bittikçe alıyorum. Hep tırnak yemek sorunum olduğundan manikür için kuaföre gidiyorum, topuk, ayak bakımımı evde yapıyorum. Ortalama 150-200 gidiyodur

Benim yüz kremin çok uzun zamandır bephantene. Çok memnunum. Diğer kremler bana para tuzağı gibi geliyor. İşe yarıyordur belki de bilmiyorum.
Yüz temizleme jelimde kızımın şampuanı pamuk gibi yapıyor.

Kuaföre 3 ayda bir giderim . Kaş alma ağda vs kendim yapabiliyorum bilmiyorsan internetten birçok şey ogrenebilirsin. Giysi alisverisini ise bikerede yapmiyorum disari ciktigimda birtane dahi olsa hosuma gidiyorsa aliyorum ve birtane birtane dolabim yenileniyor. Butçemi zorlamamiiş oluyorum. El yuz vcut kremi disinda baska krem vs kullanmiyorum oda bir aldimmi iki uç ay gidiyor. Makyaj malzemlerini de indirimleri takip ederek yine elimi zora sokmadan her ay bitanede olsa kaliteli aliyorum ve urunlerim birikttimi kendimi hem ekonomik hem harika hissediyorum .. Ustelik çokta bakimliyim ama sabrederek alisveris yapiyorum bir anda yuklenmiyorum kendime çok memnunum :)

Bence bu maddi imkanlardan ziyade tamamen kendini tanımak ve geliştirmekle alakalı. 20 yıldır kaşlarını aldıran bi kadının hala kendine yakışan kaş modelini fark edip kendi başına almayı öğrenememiş olması bana çok tuhaf geliyor mesela.
Ben maddi imkanları yeterli ve çalışan bir kadınım ama güzel olmak için kuaförlerde geçirilen uzun saatler, yüzlerce lira dökülen kremler bana çok anlamsız geliyor. Muhtemelen milyarder bile olsam bu işlere bu kadar zaman ve para harcamazdım herhalde.

Aylık kişisel bakım harcamam 50 lira filandır herhalde en fazla. Bütün kullandığım ürünleri organik veya temiz içerikli kullanırım. Şampuan, yüz kremi ve vücut kremini her gün kullanıyorum ve üç ay gidiyorlar. Vücut kreminin içine yarı yarıya zeytin yağı karıştırıyorum ve her gün duştan sonra kullanıyorum. Yüz kremimi de geceleri jojoba veya avokado yağı takviyesiyle sürüyorum. Şampuanımı da yüz yıkama jeli olarak da kullanıyorum, makyajımı onunla temizliyorum. Ayrıca duş jeli olarak da şampuanımı kullanıyorum.Saçlarıma ayda bir hindistan cevizi yağıyla bakım yapıyorum. Yüzüme de hafta da bir iki gün karbonatla peeling yapıyorum. Yine karbonatı deodorant yerine her gün banyodan sonra koltukaltlarıma sürüyorum. Ve bu güne kadar gördüğüm en etkili ter kokusu önleyici.

Günlük makyajım eyeliner rimel ve bb kremden oluşuyor ve bu ürünleri de organik alıyorum 6 ay kadar gidiyor. Diğer allık far vb ürünler 2 yıl son kullanma tarihi geçene kadar bitmiyor.
Kaşlarımı kendim alıyorum. Saçlarımı kendim kesiyorum ve boyamıyorum.Iki üç senede bir model değiştirmek istersem kuaföre gidiyorum. Epilasyonumu da philips lumeayla yapıyorum. Bir sene önce 900 liraya aldım ve çok memnunum.

Bunların dışında gerçekten sağlıklı beslenmek için büyük emek harcıyorum ve çok düzenli şekilde spor yapıyorum. Güzel gözükmek için para değil ama ciddi bir emek harcıyorum.
Güzellik için harcanan paralar tamamen sosyal medya özentisi ve kapitalizmin oyunu bence. Sağlıksız beslenip kimyasal ürünler kullanıp cildimizi, vücudumuzu, hormonlarımızı bozup sonra bunları düzeltmek için paramızı kozmetiğe yatırıyoruz. Ve bu sadece kusurları kamufle etmeye veya ertelemeye yarıyor. Mesela her sabah 15 dk erken kalkmaya üşenip kahvaltıda poğaça yiyen bi kadının yüzlerce lirasını selülit kremlerine dökmesi çok beyhude bir çaba bence.

5-6 aydır krem,kozmetik,giyecek almıyorum
çalışıyorum + öğrenciyim
bi krem alsanız 1 sene gidiyor zaten 1 ağda bimden 15 lira mıydı neydi 40lı o da 2 ay gider ben hesap yapılacak bi durum göremedim

Arkadasım benımde dipboya sorunsalım başlayacak ama benım sacım karısım bır renk. Sence evde dıp boyamı yapabılır mıyım

Hahah bencede pogaca ve guzel olma ıstegı baglantına katılıyorum spor ve saglıklı beslenme olmadan guzel gorunulemez.

Hayir biyiklarimi kendim aliyorum ama becerikli olmadigim icin bozarim diye kaslarima kendim dokunamiyorum

Oncesinde yilda 2 kere falan kestirirdim ama simdi zaten ortuluyum goren yok geregi yok diye kestirmiyorumda

Ben de becerikli bir insan değilim ama kaş almak zor değil. Önceden ince kaş modaydı o zamanlara denk gelsem imkanı yok kendim alamazdım. Ama şimdi doğal kalın kaşlar moda zaten. Yani sadece çevresinden çıkanları alsanız yetiyor cımbızla. Hatta bozmaktan korkuyorsanız önce çok uzakta olanları alın. Bi hafta sonra tekrar alın cımbızı bakın hangileri kaşınıza uygun durmuyor alın bikaç tane daha. Böyle böyle düzelir. Kaş yüzü çok değiştiren bir şey. uzun süre alınmayınca da düzensiz gösteriyor yüzü. Direk bakıp aa kaşı dağınık demiyorsunuz. Pozitif yönde daha çok farkediliyor. KAşı çok düzgün olunca bakar bakmaz çok güzel geliyor. İlk seferimde bozarsın diye çok korkutmuşlardı beni lisedeydim, kuaföre gittim. Alınmışı düzgünü nasıl oluyor gördükten sonra bir daha da ihtiyaç duymadım.

Sadece ağda ve kaş bıyık. Ayda 100 lira yetiyor. Saçlarım kısadır ve evde ben boyuyorum 7 lira boya.

Cilt bakim urunleri aylik 100 lira kiyafet alirim esarp makyaj malzemesi parfum toplam 300-400 lira

Aylık 800 lira harcıyorum kendime fazla bi maaş almıyorum ama harcıyorm 100 lira hamsterima gidio 700 harcams oluyorum sıkışık durumlarda herseyimi kesip mecbur olunan yere veriyorum bütün parayı

Kac yasindasin bilmiyorum ama 25 in ustundeysen gece kremi gunduz kremi ve goz kremi alsan cok iyi edersin

5-6 aydır krem,kozmetik,giyecek almıyorum
çalışıyorum + öğrenciyim
bi krem alsanız 1 sene gidiyor zaten 1 ağda bimden 15 lira mıydı neydi 40lı o da 2 ay gider ben hesap yapılacak bi durum göremedim

Arkadaslar hepinize tek tek ayri ayri yazamadim ama hepinize ayri ayri tesekkur ederim yorumlara bakinca yani birazda kendimi hic onemsemedigim icin umursamadigimi farkettim kendimden once baska seyleri umursadigim oncelik tanidigim ici bana sira gelmemis

Dusundumde evet kendime cok fazla harcama yapma imkanim yok ama en azindan 6 ayda bir sacimi kestirebilirim yada hic olmazsa 2 ayda bir kasim icin gidebilirim mesela cilt bakimini hic onemsemezdim ama kendime en azindan bi krem alabilirim herhalde yani kucuk kucukte olsa adim atmam gerektigini dusundum evet maddi olarak belki gucum fazlasina yetmez ama en azindan cinsiyetimin farkinda olmak icin kucuk kucuk adimlar atabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…