- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Kıyafet almıyor musun? Birde çalışıyor musun? Helal olsun wallahi.Kredi ödüyoruz diye masrafları kıstım aylık 100 lira kuaföre gidiyor o kadar.
Çok şükür çok sıkışık zamanım olmadı diyebilirim.. ama bazen bazı şeylerin üst üste geldiği dönemler oluyor bu krem kalsın sonraki ay alayım diyorum kendime :) onun dışında rutin haline gelmiş bunlar hayatımda.. kuaförün bile zamanı bellidir ay içinde. Hergün duş makyaj fix. Makyaj malzemesi indirimde yakaladıkça stoklarım onun dışında bittikçe alırım. Bende durumlar böyle :)Cok sıkışık zamanlardada boylemidir :)
Arkadasım benımde dipboya sorunsalım başlayacak ama benım sacım karısım bır renk. Sence evde dıp boyamı yapabılır mıyımValla ben kuaföre 2 ayda bir gidiyorum,o da röfle için,dip boyamı,kaş vs kendim hallediyorum.Kuafor masrafim cok yok.Para biriktirme olayına yeni giriştim pek beceremiyorum ama kararliyim:)Zamaninda aldigim ama su an kullanmadığım eşyaları 2.el satıyorum arada.Onun dişinda ne istersem aliyorum düşünmüyorum sonrasını tutamiyorum kendimi
Hahah bencede pogaca ve guzel olma ıstegı baglantına katılıyorum spor ve saglıklı beslenme olmadan guzel gorunulemez.Bence bu maddi imkanlardan ziyade tamamen kendini tanımak ve geliştirmekle alakalı. 20 yıldır kaşlarını aldıran bi kadının hala kendine yakışan kaş modelini fark edip kendi başına almayı öğrenememiş olması bana çok tuhaf geliyor mesela.
Ben maddi imkanları yeterli ve çalışan bir kadınım ama güzel olmak için kuaförlerde geçirilen uzun saatler, yüzlerce lira dökülen kremler bana çok anlamsız geliyor. Muhtemelen milyarder bile olsam bu işlere bu kadar zaman ve para harcamazdım herhalde.
Aylık kişisel bakım harcamam 50 lira filandır herhalde en fazla. Bütün kullandığım ürünleri organik veya temiz içerikli kullanırım. Şampuan, yüz kremi ve vücut kremini her gün kullanıyorum ve üç ay gidiyorlar. Vücut kreminin içine yarı yarıya zeytin yağı karıştırıyorum ve her gün duştan sonra kullanıyorum. Yüz kremimi de geceleri jojoba veya avokado yağı takviyesiyle sürüyorum. Şampuanımı da yüz yıkama jeli olarak da kullanıyorum, makyajımı onunla temizliyorum. Ayrıca duş jeli olarak da şampuanımı kullanıyorum.Saçlarıma ayda bir hindistan cevizi yağıyla bakım yapıyorum. Yüzüme de hafta da bir iki gün karbonatla peeling yapıyorum. Yine karbonatı deodorant yerine her gün banyodan sonra koltukaltlarıma sürüyorum. Ve bu güne kadar gördüğüm en etkili ter kokusu önleyici.
Günlük makyajım eyeliner rimel ve bb kremden oluşuyor ve bu ürünleri de organik alıyorum 6 ay kadar gidiyor. Diğer allık far vb ürünler 2 yıl son kullanma tarihi geçene kadar bitmiyor.
Kaşlarımı kendim alıyorum. Saçlarımı kendim kesiyorum ve boyamıyorum.Iki üç senede bir model değiştirmek istersem kuaföre gidiyorum. Epilasyonumu da philips lumeayla yapıyorum. Bir sene önce 900 liraya aldım ve çok memnunum.
Bunların dışında gerçekten sağlıklı beslenmek için büyük emek harcıyorum ve çok düzenli şekilde spor yapıyorum. Güzel gözükmek için para değil ama ciddi bir emek harcıyorum.
Güzellik için harcanan paralar tamamen sosyal medya özentisi ve kapitalizmin oyunu bence. Sağlıksız beslenip kimyasal ürünler kullanıp cildimizi, vücudumuzu, hormonlarımızı bozup sonra bunları düzeltmek için paramızı kozmetiğe yatırıyoruz. Ve bu sadece kusurları kamufle etmeye veya ertelemeye yarıyor. Mesela her sabah 15 dk erken kalkmaya üşenip kahvaltıda poğaça yiyen bi kadının yüzlerce lirasını selülit kremlerine dökmesi çok beyhude bir çaba bence.
Hayir biyiklarimi kendim aliyorum ama becerikli olmadigim icin bozarim diye kaslarima kendim dokunamiyorum
Oncesinde yilda 2 kere falan kestirirdim ama simdi zaten ortuluyum goren yok geregi yok diye kestirmiyorumda
Sadece ağda ve kaş bıyık. Ayda 100 lira yetiyor. Saçlarım kısadır ve evde ben boyuyorum 7 lira boya.
Gratis ya da watsonstan aylık kozmetik ve kişisel bakım alışverişi (eşiminkiler de dahil) yaklaşık 200 lira. Benim 100-120 civarıdır sadece kendime ait olanlar. Her ay farklı şeyler alırım. Sabit olanlar roll on, deodorant, şampuan, saç kremi, yüz yıkama jeli.
Kuaförle aram pek iyi değil üç ayda bir saçlarımı kestirmeye giderim ancak. Kaşlarımı kendim alıyorum, kaş dışında bir yerimi almıyorum. Lumea sağolsun.
İki ayda bir cilt bakımına giderim 100 lira.
Aylık kıyafet alışverişi ekstra bişey çıkmadığı sürece 150 lira limitim var. Bu ay gözlük alacağım mesela o yüzden kıyafet alışverişi yapmayacağım ama nerden baksan limitin en az iki katına çıkar.
Üç dört ayda bir 150-200 lira civarı parfüm. Parfüm seviyorum, yapacak bişey yokparfüm alırsam kıyafet almam ama.
Kemer sıkmam gerekse; cilt bakımı, parfüm, makyaj malzemesi, kıyafet alışverişi çıkar listeden. Cilt bakımı çok önemli değil. Diğerleri de stokladığım için uzun süre idare eder.
Bu tamamen kişiye göre değişir.ben özen gösteriyorum açıkcası.kuaföre sık gitmem.ama kozmetik alışverişi yapıyorum.Ama öyle her ay bitmiyo zaten :) bittikçe alıyorum ben.temizliciler ve nemlendiricilere gidiyo benm en çok param.evdede yapılacak bisürü maskeler var netten araştırıp öyle evdeki malzemelerlede bişeyler yapabilirsiniz.insan kendini çokta sallamamalı zaten yaş ilerledikçe değişimlere ugruyoruz bari bakımlı görünelim
kuaföre kaş bıyık için gidiyorum aylık, saçlarımı kestirceksem de 5-6 ay da birdir oda. Saç bakımını , cilt bakımını , lazeri evde yapıyorum makyaj malzemesi kişisel bakım falan derken 150 tl gidiyordur.
Ben uzun zamandır bakım ürünü almıyorum, alırken hoşuma gidiyordu ancak almayınca da benim için çok gereksiz olduğunu gördüm. Pek bir faydası yokmuş gerçekten. Bunlardan kıstım.
Saç boyasını kendim yaparım, zaten siyah saçlarım.
Makyaj da yapmıyorum özel bir şey olmadıkça.
Arkadaşlarla kahvaltı veya gezmeden kısmam. Onun dışında her şeyden kısabilirim.
Kaşlarımı birkere kuaförde aldırdım üstelik kız kaş uzmanıymış almanyada eğitim alıp gelmiş kaş dövmesini bile atıyorum 300 liraysa 1000 liraya yapıyodu 14-15 yaşındaydım içine etti kaşların birdahada kimseye dokundurtmadım .
Hep kendim aldım şekil varsa çıkanları topluycaksın ben hergün dişimi fırçaladıktan sonra alırım elime cımbızı çıkan varsa alırım .
Saçlarımında ana rengini kendim boyarım dip boyaya giderdim evlenince vakit yok diye onuda kendim yapmaya başladım 10 aydırda boyamıyorum saçlarım sarı 1-2 ton açığına boyuyodum bi fark yokmuş beyazlamadan kendi saçlarımı kullanmak istiyorum .
Kendimden bir dönem ciddi ödün verdim hergün alışveriş yaparken 5 kuruş harcamadığım günler oldu asla ödün vermem artık . Ne birdaha geliyosun dünyaya nede ıgünlerin geri geliyo .
Çok savurma ama olduğun yerde de kalma.
Kokuya tahammülüm yok parfüm hiç kullanamam ama koltuk altı için rollonım var herkesin olmalı . Bi el kremi bi nemlendirici mutlaka olmalı hiç makyaj yapmıyosan bi rimel alabilirsin o bile iyi hissettirir .
Giyime gelince kapalıymışsın farklı şal eşarp alabilirsin yeşil kırmızı siyah ne seviyosan işte havan değişirse mutlu olursun
Yaşın geç değil
Ben 37 yaşındayım ikinci üniversitemi sınavla kazandım örgün okuyorum
Hiçbir zaman geç değil
Anladım ben seni yani acaba ben böyle kabullendim de mi böyle hissediyorum diyorsun
Ben ile ilk başladığımda yaşım küçük idi ama sıfat büyüktü o nedenle makyaj vs yapayım büyük görüneyim dedim cıks olmadı yapamadım
Şimdi de takım vs var ama her yere takmak garip geliyor bana
Burda da yazdım galiba bazı şeyler içten gelir
Komşunun kızı anaokulu da gösteri yapacaktı annesi kot tişört giymişti diğer komşu da onlarla birlikte gösteriyi izlemeye gitmiş mini elbise vs ile
Ya da 2 yaşında çocuk doğum gününe gittim kapı komşusu bile giyinip süslenip takıp takıştırmış gelmişti
Bana onların yaptığı garip geliyor onlara da benim kot ile gitmem garip gelmiştir belki zira ben onlardan yaşça da büyüğüm
O nedenle zorunlu olunan ille de gerekli diye bir leh yok
Sen ne ile rahatsan o gerekli zira sana göre o ruj önemli ise 2-3 lira Olandan alır yine alırdın bu sefer kitap almayım rimel alayım derdin vs vs
Cilt bakim urunleri aylik 100 lira kiyafet alirim esarp makyaj malzemesi parfum toplam 300-400 lira
herkese göre değişir
ben her ay kuaföre ağda+fön+saç boyama
son kullanma tarihi geçen veya biten varsa makyaj malzemesi+beğenip aldığım ürünler
kişisel bakım ürünleri, ağız bakımı, el ayak bakımı,saç bakımı malzemesi
internetten kıyafet alırım yada alışveriş merkezinde güzel bir şeye rastlarsam
tam miktar yazmayacağım ama 250+ diyeyim
bazende 100le geçirdiğim aylar olur
Aylik gider olmaz ki. Atiyorum bu ay eksiklerimi aldiysam bidahaki ay hicbisey almayabiliyorum. Her ay her ay ihtiyacim olmuyor benim. Aldigim kozmetik, kisisel bakim urunlerim vs her ay bitmiyor.
Kuaförede gitmiyorum çünkü saçımı boyamıyorum ve saçımı şekillendirirken ısı kullanmıyorum. Kesim hariç bakimini filan evde yapıyorum.
Kaş, bıyık, ağda, manikür ve pedikur gibi seyleri asla kuaförde yaptırmam. Hadi kaş aldirmayı anlarım neysede bıyık yada kendi vucud kilimi, tuyumu gidip orada acip baskasina yaptirmak cok igrenc bence. Vucudundaki kılı temizleyebilmek için cok marifetli olmak gerekmiyor bence.
Senede bir iki kez kıyafet alırım. Krem filan değil ama cildim sorunlu olduğundan peeling ve tonik kullanırım onlarda bi sene de anca bitiyor 150/120₺ pahalı ama bi kez olan bişey. Kuaföre iki üç senede anca giderim yani senelik 500₺ diyorum. O da kıyafet zaten hep
Bir yüz kremım var senede ıkı yada uc kere alırız. 90 tl fiyatı var. Ikı ayda bır manıkur ve kas bıyıga gıderım arada kendım yaparım. Sacımı 42 yasında ılk kez gecen carsamba boyattım bakalım dip için her ay gıtcekmıyım henuz bılmıyorum. Kendı bakımım ıcın gunde 1 saat spor yaparım. Elıptık almıstım. Aylık buyun goderler dısında 250 tl cuzdan parası yapar aklıma yatanı alırım. Sıkısık degılken cuZdan param 500 yapardım.
Sizin ihtiyaçlarınıza göre şekil alır harcamalarınız.
Belki bi ay 300 tl harcarsınız bi ay 50 tl harcarsınız.
Tamamen ihtiyaçlara göre şekillenir,zaten siz neyin acil olduğunu bilir ona göre harcarsınız.
Belli kalıplara girip kasmaya gerek yok..
İyi kuaför bulamadığım için saçımı kendim kesiyorum. Yüz bakım yağlarım var ama aylarca gidiyor. Makyaj malzemesi sadece far ve ruj kullanırım. Kıyafet ve ayakkabı nadir alırım. Ay yazdıkça kendimden utandım yalnız
Valla ben kuaföre 2 ayda bir gidiyorum,o da röfle için,dip boyamı,kaş vs kendim hallediyorum.Kuafor masrafim cok yok.Para biriktirme olayına yeni giriştim pek beceremiyorum ama kararliyim:)Zamaninda aldigim ama su an kullanmadığım eşyaları 2.el satıyorum arada.Onun dişinda ne istersem aliyorum düşünmüyorum sonrasını tutamiyorum kendimi
Pek kuaföre gitmiyorum. Üç dört ayda bir boyaya gidiyorum oda 70tl falan civarı belimdeki saçıma gayet uygun.
Parfümumum fiyatı normalde 65 lira ama indirime girdiğinde alıyorum veya ikili üçlü ucuz kampanyaları oluyor o zaman alıyorum.
Kaşlarımi kendim alıyorum çok dagilirsa üç dört ayda bir giderim ona da.
Makyaj malzemesi toplu almıyorum.
Rujum biterse gider alırım mesela.
Aylık çok bir para gitmiyo aslında bakıma
merhaba
epilasyon, tırnak bakımı ve cilt bakımını evde yapiyorum hasta olmadiktan veya cok mecbur kalmadikca disarda yaptirmaya gerek duymuyorum, hem kaliteli hem uygun ürünler kullaniyorum.
kapali oldugum icin kuaför masrafim yok evde kendim kesiyorum, he 40 yilda bir farklilik katmak istersem kestiriyorum ama genelde uzun seviyorum ve uclarini kendim kesip kür uyguluyorum.
avrupada yasiyorum bu saydiklarim ayda 5€ bile geçmiyordur ama baktigimda pasakli ozentisiz degilim bakimliyim kendimce.
Aylık 800 lira harcıyorum kendime fazla bi maaş almıyorum ama harcıyorm 100 lira hamsterima gidio 700 harcams oluyorum sıkışık durumlarda herseyimi kesip mecbur olunan yere veriyorum bütün parayı
Ben işte bu konuda çok kötüyüm yani bi ortalamam yok geçen bi şampuan alıcam diye kozmetik mağazasına gittim indirim varmış ruj rimel kaş farı alıp 100₺ ile çıktım sonra iç çamaşırı manyağıyım her ay 100₺ kesin alıyorum fazla bile oluyordur kuaförde kaş bıyık fön için giderim boyayı kendim yapıyorum 100₺ oraya spora gidiyorum 100₺ oraya aylık kıyafet delisiyim tesadüfi alışverişlerim çok oluyor spor kıyafetlerede 100₺ veirim valla yaz yaz bitmedi annemler haklıymış galiba hep giyime harcıyorum dolap hınca hınç bir yada iki kere giyiyorum sonra yeni kıyafet yeni heyecanbenden kıymetli mi diye diye harcıyorum yani ort 500 kendime ayırıyorum
Çok şükür çok sıkışık zamanım olmadı diyebilirim.. ama bazen bazı şeylerin üst üste geldiği dönemler oluyor bu krem kalsın sonraki ay alayım diyorum kendime :) onun dışında rutin haline gelmiş bunlar hayatımda.. kuaförün bile zamanı bellidir ay içinde. Hergün duş makyaj fix. Makyaj malzemesi indirimde yakaladıkça stoklarım onun dışında bittikçe alırım. Bende durumlar böyle :)
Kac yasindasin bilmiyorum ama 25 in ustundeysen gece kremi gunduz kremi ve goz kremi alsan cok iyi edersin
Kuaförde sadece kaş aldırıyorum 15 günde bir , aylık 16 tl ödüyorum. 6 ayda bir saçımı düzelttiririm. Boyamı kendim yapıyorum aylık 6,5 tl ödüyorum. Yılda bir kez nemlendirici alıyorum Nivea. Yine yılda bir kez parfüm alırım. Üç ayda bir roll on, yüzümü gülsuyuyla temizliyorum. Saçım için yılda bir yılan yağı ve badem yağı alırım aktardan başka kozmetik masrafım yok.
Ben epilasyon ağda ev yapimi maskeler işlerimi evde kendim hallediyorum özel günler acil durumlar dışında .Parfüm, deo,makyaj malzemeleri çok sık alırım.Hiç bir sey almasam bile bi sweet falan alirim para durmaz bende evede gerekli ihtiyaçlar alirim .Hiç olmazsa olmaz çok gereksiz alışverislerde bulunurum bi malzemeyi bi iki kere kullanip almisliğim çoktur.Buna rağmen yinede hesabima azda olsa ufak meblağlar atarım.
Ögrencisiniz sanırım yaşınızda çok gençtir dolayısıyla cilt için pahalı kremlere gerek yok orta karar bişey sizi idare eder aylarca kadınlar günü yaklaştı grtis watsns yarı yarıya ind.girecek.20tl te bile güzel kremler var eksiklerini o şekilde tamamlayabilirsin epilasyon kuaför falanda kendi imkanlarınla yapabilirsin ben şahsen 15tl föne vermem 100tlde boyaya vermem evdekendim boyarım gibi gibi
Ya herkesin gelirine gore yaşam tarzına göre değişecek şeyler.
Evde ders çalıştığım dönemde ben dr senin gibiydim. Kişisel sayılabilecek hiçbir harcamam yoktu. Ağda kas biyik kendim hallederim. Saçımı da kendim boyarim sadece senede 2 3 kez kestirim, bu hala boyle.
Ama ise girince işler degisiyor. Mesela sampuanim eskisinden 4 kat pahalı. Eskiden ruj rimel bile kullanmıyordum ki çünkü pek dışarı cikmazdim. Ama şimdi de makyaja dağlar kadar para yatırmam. En beğendiğim ruj 20 TL rimel 15 TL bunlar da uzun süreli kullanilan şeyler. Kremimi, saç bakımımı kendim yapıyorum o yağlar biraz pahalı oluyor ama aylarca kullanılıyor yine.
Düşününce kişisel bakım için çok para harcamıyormusum. Yani her ay kuaföre giden 250 TL bana çok gereksiz geliyor.
Düzleştirici , maşa gibi saç uçlarını yıpratıcı işlemler yapmıyorum. Dolayısıyla saç uclarim çabuk kırılmıyor, kuaföre de senede bir gitsem yetiyor. Makyaj pek sevmiyorum, çünkü makyajin uzun vadede cildimi kötü yapacağını düşünüyorum. Cilt bakımı da duşta peeling sadece. Arada bir de şu tek kullanımlık maskelerden alıyorum. Onlar da iki, uç kullanım gidiyor zaten. Saç kremi mutlaka kullanıyorum, yumuşacık oluyor. Benim için koku çok önemli. 10 a yakın orijinal parfumum var. Parfumsuz çıkmam. Benim tek lüksüm parfümlerim. Onları da ailem ödedi sagolsunlar. Aylık bir kişisel harcamam yok yani. Ancak lazer olacak baslarsam. Ben erkek miyim acaba ya , hiç bakım vs yok ben de
Ben 2 ayda bir hamama kesin giderim mesela, saç bakımı yapmıyorum saçlarım genetik olarak çok sağlıklı ve fön maşa filan kullanmadığım ve hiç boyatmadığım için yıpranmıyolar, yıpranan yerlerini kendim kesiyorum evde. Sadece yılda 1 kere zeytinyağı sürerim o kadar. Kaş bıyık kendim alıyorum, küllü kumralım, sarıya yakın o yüzde kalın kaşlarım yok. Epilasyona gidiyorum, cilt bakım içim kremlerim, peelinglerim, maskelerim var. Makyaj malzemelerimi de bittikçe alıyorum. Hep tırnak yemek sorunum olduğundan manikür için kuaföre gidiyorum, topuk, ayak bakımımı evde yapıyorum. Ortalama 150-200 gidiyodur
Benim yüz kremin çok uzun zamandır bephantene. Çok memnunum. Diğer kremler bana para tuzağı gibi geliyor. İşe yarıyordur belki de bilmiyorum.
Yüz temizleme jelimde kızımın şampuanı pamuk gibi yapıyor.
Kuaföre 3 ayda bir giderim . Kaş alma ağda vs kendim yapabiliyorum bilmiyorsan internetten birçok şey ogrenebilirsin. Giysi alisverisini ise bikerede yapmiyorum disari ciktigimda birtane dahi olsa hosuma gidiyorsa aliyorum ve birtane birtane dolabim yenileniyor. Butçemi zorlamamiiş oluyorum. El yuz vcut kremi disinda baska krem vs kullanmiyorum oda bir aldimmi iki uç ay gidiyor. Makyaj malzemlerini de indirimleri takip ederek yine elimi zora sokmadan her ay bitanede olsa kaliteli aliyorum ve urunlerim birikttimi kendimi hem ekonomik hem harika hissediyorum .. Ustelik çokta bakimliyim ama sabrederek alisveris yapiyorum bir anda yuklenmiyorum kendime çok memnunum :)
Bence bu maddi imkanlardan ziyade tamamen kendini tanımak ve geliştirmekle alakalı. 20 yıldır kaşlarını aldıran bi kadının hala kendine yakışan kaş modelini fark edip kendi başına almayı öğrenememiş olması bana çok tuhaf geliyor mesela.
Ben maddi imkanları yeterli ve çalışan bir kadınım ama güzel olmak için kuaförlerde geçirilen uzun saatler, yüzlerce lira dökülen kremler bana çok anlamsız geliyor. Muhtemelen milyarder bile olsam bu işlere bu kadar zaman ve para harcamazdım herhalde.
Aylık kişisel bakım harcamam 50 lira filandır herhalde en fazla. Bütün kullandığım ürünleri organik veya temiz içerikli kullanırım. Şampuan, yüz kremi ve vücut kremini her gün kullanıyorum ve üç ay gidiyorlar. Vücut kreminin içine yarı yarıya zeytin yağı karıştırıyorum ve her gün duştan sonra kullanıyorum. Yüz kremimi de geceleri jojoba veya avokado yağı takviyesiyle sürüyorum. Şampuanımı da yüz yıkama jeli olarak da kullanıyorum, makyajımı onunla temizliyorum. Ayrıca duş jeli olarak da şampuanımı kullanıyorum.Saçlarıma ayda bir hindistan cevizi yağıyla bakım yapıyorum. Yüzüme de hafta da bir iki gün karbonatla peeling yapıyorum. Yine karbonatı deodorant yerine her gün banyodan sonra koltukaltlarıma sürüyorum. Ve bu güne kadar gördüğüm en etkili ter kokusu önleyici.
Günlük makyajım eyeliner rimel ve bb kremden oluşuyor ve bu ürünleri de organik alıyorum 6 ay kadar gidiyor. Diğer allık far vb ürünler 2 yıl son kullanma tarihi geçene kadar bitmiyor.
Kaşlarımı kendim alıyorum. Saçlarımı kendim kesiyorum ve boyamıyorum.Iki üç senede bir model değiştirmek istersem kuaföre gidiyorum. Epilasyonumu da philips lumeayla yapıyorum. Bir sene önce 900 liraya aldım ve çok memnunum.
Bunların dışında gerçekten sağlıklı beslenmek için büyük emek harcıyorum ve çok düzenli şekilde spor yapıyorum. Güzel gözükmek için para değil ama ciddi bir emek harcıyorum.
Güzellik için harcanan paralar tamamen sosyal medya özentisi ve kapitalizmin oyunu bence. Sağlıksız beslenip kimyasal ürünler kullanıp cildimizi, vücudumuzu, hormonlarımızı bozup sonra bunları düzeltmek için paramızı kozmetiğe yatırıyoruz. Ve bu sadece kusurları kamufle etmeye veya ertelemeye yarıyor. Mesela her sabah 15 dk erken kalkmaya üşenip kahvaltıda poğaça yiyen bi kadının yüzlerce lirasını selülit kremlerine dökmesi çok beyhude bir çaba bence.
5-6 aydır krem,kozmetik,giyecek almıyorum
çalışıyorum + öğrenciyim
bi krem alsanız 1 sene gidiyor zaten 1 ağda bimden 15 lira mıydı neydi 40lı o da 2 ay gider ben hesap yapılacak bi durum göremedim
Ben de becerikli bir insan değilim ama kaş almak zor değil. Önceden ince kaş modaydı o zamanlara denk gelsem imkanı yok kendim alamazdım. Ama şimdi doğal kalın kaşlar moda zaten. Yani sadece çevresinden çıkanları alsanız yetiyor cımbızla. Hatta bozmaktan korkuyorsanız önce çok uzakta olanları alın. Bi hafta sonra tekrar alın cımbızı bakın hangileri kaşınıza uygun durmuyor alın bikaç tane daha. Böyle böyle düzelir. Kaş yüzü çok değiştiren bir şey. uzun süre alınmayınca da düzensiz gösteriyor yüzü. Direk bakıp aa kaşı dağınık demiyorsunuz. Pozitif yönde daha çok farkediliyor. KAşı çok düzgün olunca bakar bakmaz çok güzel geliyor. İlk seferimde bozarsın diye çok korkutmuşlardı beni lisedeydim, kuaföre gittim. Alınmışı düzgünü nasıl oluyor gördükten sonra bir daha da ihtiyaç duymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?