- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Maddiyatla alakali degil makyaj yapmiyorumBakımlıyım ve özen gösteriyorum .Kendine masraf tabi ki yapmalısın,kendini sevmelisin en azından ama bu illa ki başkasına para vermen anlamına gelmiyor.Kendin yapamayacağın işler için mecbursun o ayrı.
Epilasyon ve sac bakımlarımı evde kendim yapıyorum.Saç boyamayı da evde kendim yapıyorum.Kestireceğim zaman gidiyorum sadece kuaföre.
Yüz ve vücut için nemlendirici dışında kullandığım ürün zaten yok.Makyajı sadece işe giderken yapıyordum şimdi işsizim .
Özellikle kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum.Geçici olarak işe yarıyorlar ilerideki hasarları ağır oluyor diye.
Evdeki yiyeceklerden,yoğurt zeytinyağı vs gibi ürünlerden kişisel bakımlarımı yapıyorum.
Saç boyasını mecbur alıyorum ama kestirmem gerekirse ertelerim.
Bu da göreceli bir durum yani,
Maddiyatla alakali degil makyaj yapmiyorumBakımlıyım ve özen gösteriyorum .Kendine masraf tabi ki yapmalısın,kendini sevmelisin en azından ama bu illa ki başkasına para vermen anlamına gelmiyor.Kendin yapamayacağın işler için mecbursun o ayrı.
Epilasyon ve sac bakımlarımı evde kendim yapıyorum.Saç boyamayı da evde kendim yapıyorum.Kestireceğim zaman gidiyorum sadece kuaföre.
Yüz ve vücut için nemlendirici dışında kullandığım ürün zaten yok.Makyajı sadece işe giderken yapıyordum şimdi işsizim .
Özellikle kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum.Geçici olarak işe yarıyorlar ilerideki hasarları ağır oluyor diye.
Evdeki yiyeceklerden,yoğurt zeytinyağı vs gibi ürünlerden kişisel bakımlarımı yapıyorum.
Saç boyasını mecbur alıyorum ama kestirmem gerekirse ertelerim.
Bu da göreceli bir durum yani,
Epilasyon vs dahil mi yoksa sac ve cilt miKredi ödüyoruz diye masrafları kıstım aylık 100 lira kuaföre gidiyor o kadar.
Cok sıkışık zamanlardada boylemidir :)Kuaför,makyaj malzemesi,ayda bir cilt bakımı. Yılda bir lazer. Bakımlı olmak benim için önemli,gerekirse başka yerden kısarım bunlardan kısmam :)
Aslinda kas ve yuz icin her ay gitmeye ihtiyacim var ama maddi olarak sorunluyum o yuzden disariya cikmiyorum ne gerek var havasindayimKrem,yüz temizleme ürünleri,saç boyası(evde kendim boyuyorum),deodorant vs bunlar aylık,kesin aldığım ürünler. Kuaföre ayda bir iki kez kaşlarım için giderim,saçlarımı uzadıkça kestiriyorum birkaç ayda bir. Makyaj malzemesi, parfüm de bittikçe alırım genelde o da her ay olmuyor zaten. Aslında bu çok kişisel bir soru. Her kadının kendince olmazsa olmaz kullandığı ürünler farklıdır. Siz kendinizin neye ihtiyacı olduğunu daha iyi bilirsiniz. Ben kişisel bakımdan kısılması taraftarı değilim, maddi durum çok kötü olmadıkça.
Disarida yemege kirk yilda bir birilerinin israriyla giderim cok uzak olmadigi surece mutlaka yuruyerek gidiyorumKuaför yok kendiniz halledin
Dışardan yemek yok kendiniz halledin
Sigara alkol yok bırakın
Yürüyebileceğiniz mesafeyi yürüyün extra yol masrafı yok
Elektriği suyu gazı dikkatli kullanın hem kendiniz için hemde gelecek için
Tüketebilceğiniz kadar gıda malzemesi alın israf yok
Açken gıda alışverişine çıkmayın
Olabildiğince üreticiden alın aracılar yönelmeyin
Yani ülkemizde kemer sıkmak zor olmasa gerek sonuçta pek gevşediği yok:))))
Canım o kadarda lüxünüz(!) olsun :)))Disarida yemege kirk yilda bir birilerinin israriyla giderim cok uzak olmadigi surece mutlaka yuruyerek gidiyorum
Elektrik su gaz faturalarini ben odemesemde israfa karsiyim ama kuofor islerini kendim halledecek kadar marifetli degilim
:)valla o lüxude salladim artik olmasada olur diyorumCanım o kadarda lüxünüz(!) olsun :)))
Evlimisin ogrencimisinHanimlar meraktan soruyorum sadece aylik kisisel gideriz kabataslak ne kadar tutuyor
Butce olarak sıkışık oldugunuz zamanlarda nelerden kesiyorsunuz neleri en sıkışık zamanlarda geri plana atiyorsunuz yada neleri sıkişık zamanlarda dahi ihmak etmiyorsunuz
Aslinda soyle söyleyeyim aylik elime az bi miktar para geciyor uzun zamandir ben o parayla sınav icin kitap soru bankasina vs harcadigim icin kurusuna dahi dokunmuyordum ondan oncede evde bazi eksiklikler icin kullandigim oluyordu
Simdi bu hafta sonu sinav gelecek insallah artik o parayi kitaba falan harcamam gerekmeyecek gercekten fazla bi para degil elime gecen ama farkettim ki kisisel olarak neredeyse hic kullanmiyorum kendime adam akilli bi krem bile almam neredeyse kuafore duzenli gitmem mesela zaten evden pek cikmiyorum diye evdeki bazi ihtiyaclara harciyorum acaba hata mi ediyorum diye dusunuyorum
Her kadinin kendine belli bi harcama yapmasi gerekir mi
Ikiside degil ev kiziyimEvlimisin ogrencimisin
İşin asli kendimmiyim degilmiyim cozemedim mesela hic makyaj yapnam takip takistirmam suslenmem falan ama acaba olmadigindan mi bunu benimsedim kendi tercihim oldugunu mu dusunuyorum yoksa ben bu muyum olsada aslinda yapmazmiydim diye dusunmeden edemiyorumKuaförde bıyığımı 5 tl ye aldırıyorum ağda 25 tl desek ayda 35 tl eder
Saçımı iki ayda kestirsem 30 tl o da 15 eder aylık 50 tl aylık kuaför masrafım
Parfümümü uzun Zaman belki iki yıl kullanırım iki ay önce aldım 25 tl 20 yıldan uzun zamandır aynı parfümü kullanıyorum dolum vs değil
Onun dışında su sabun şampuan zaten 3-4 ay gider saç kremi vs de
Giysi vs Canım isterse alırım gerekirse 10-15 yıllık giysilerimi de hala giyerim
Bu arada maddi sıkıntım yok gelirim vs düzenli
Benim rutinin bu ama ayda 500 harcayan da vardır olmazsa olmaz kavramı farklıdır
Kimi manikürcüsüne verir parayı kimi ojeye kimi yemeğe
Siz kendiniz olun hiçbir şeyin standardı yok
Sınavda başarılar
Ygs ile yetinmeyin lys ye de asılın hep daha ötesini isteyin hayatta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?