• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kişisel İhtiyaç Maliyeti

Hanimlar meraktan soruyorum sadece aylik kisisel gideriz kabataslak ne kadar tutuyor

Butce olarak sıkışık oldugunuz zamanlarda nelerden kesiyorsunuz neleri en sıkışık zamanlarda geri plana atiyorsunuz yada neleri sıkişık zamanlarda dahi ihmak etmiyorsunuz

Aslinda soyle söyleyeyim aylik elime az bi miktar para geciyor uzun zamandir ben o parayla sınav icin kitap soru bankasina vs harcadigim icin kurusuna dahi dokunmuyordum ondan oncede evde bazi eksiklikler icin kullandigim oluyordu

Simdi bu hafta sonu sinav gelecek insallah artik o parayi kitaba falan harcamam gerekmeyecek gercekten fazla bi para degil elime gecen ama farkettim ki kisisel olarak neredeyse hic kullanmiyorum kendime adam akilli bi krem bile almam neredeyse kuafore duzenli gitmem mesela zaten evden pek cikmiyorum diye evdeki bazi ihtiyaclara harciyorum acaba hata mi ediyorum diye dusunuyorum

Her kadinin kendine belli bi harcama yapmasi gerekir mi

Herkesin butcesi ve giderleri farklidir. Bu yuzden buraya kendi kisisel bakim harcamalarimi yazmamin sana pek bir faydasi dokunmaz. Ama pek detaya inmeden birkac sey yazmam gerekirse kisisel bakim benim olmazsa olmazimdir. Aylik belli rutinlerim var. Lazer, vucut-yuz-sac bakim urunleri bittikce her ay aldiklarim, kiyafet, hobi vs.

Butcen elverdigi surece ufak ufak kendine alman gerekenleri almalisin bence.

Kisiden kisiye degisir.
Benim 50 lira civari kuafor masrafim oluyor.
Alisveris cok degisken hesaplayamam.
Sacimi boyatirsam falan daha da artar.
Surekli fon cektirmek surekli alisveris yapmak zorunda degilsiniz ama minimal olarak kendinizi iyi hissetmek icin yapmaniz gerekenleri yapin.

Manikür pedikür zor gelebilir ama kaş bıyık nasıl yapamaz bir kadın aklım almıyo .

Bıyığınız için yüz setleri var sir ağda bantları onlardan alın o bir paket 1yıl rahat gider
Kaşınızın zaten bir şekli vardır artık sadece fazlalıkları cımbızla alın

Saç kesiminide nekadar yaptırıcaksınızki 6ayda 1 bilemediniz yılda 1 pahalı yere gitmeyin tavsiyeyle ucuz biyer bulun gidin

Nemlendiriciniz muhakkak olsun oda 1ayda biten bişey değil yeni yıl sevgililer günü kadınlar günü zart zurt heray indirim var onları takip edin

Hayir biyiklarimi kendim aliyorum ama becerikli olmadigim icin bozarim diye kaslarima kendim dokunamiyorum

Oncesinde yilda 2 kere falan kestirirdim ama simdi zaten ortuluyum goren yok geregi yok diye kestirmiyorumda

Gratis ya da watsonstan aylık kozmetik ve kişisel bakım alışverişi (eşiminkiler de dahil) yaklaşık 200 lira. Benim 100-120 civarıdır sadece kendime ait olanlar. Her ay farklı şeyler alırım. Sabit olanlar roll on, deodorant, şampuan, saç kremi, yüz yıkama jeli.

Kuaförle aram pek iyi değil üç ayda bir saçlarımı kestirmeye giderim ancak. Kaşlarımı kendim alıyorum, kaş dışında bir yerimi almıyorum. Lumea sağolsun.

İki ayda bir cilt bakımına giderim 100 lira.

Aylık kıyafet alışverişi ekstra bişey çıkmadığı sürece 150 lira limitim var. Bu ay gözlük alacağım mesela o yüzden kıyafet alışverişi yapmayacağım ama nerden baksan limitin en az iki katına çıkar.

Üç dört ayda bir 150-200 lira civarı parfüm. Parfüm seviyorum, yapacak bişey yok ;) parfüm alırsam kıyafet almam ama.

Kemer sıkmam gerekse; cilt bakımı, parfüm, makyaj malzemesi, kıyafet alışverişi çıkar listeden. Cilt bakımı çok önemli değil. Diğerleri de stokladığım için uzun süre idare eder.

Bu tamamen kişiye göre değişir.ben özen gösteriyorum açıkcası.kuaföre sık gitmem.ama kozmetik alışverişi yapıyorum.Ama öyle her ay bitmiyo zaten :) bittikçe alıyorum ben.temizliciler ve nemlendiricilere gidiyo benm en çok param.evdede yapılacak bisürü maskeler var netten araştırıp öyle evdeki malzemelerlede bişeyler yapabilirsiniz.insan kendini çokta sallamamalı zaten yaş ilerledikçe değişimlere ugruyoruz bari bakımlı görünelim :KK15:

kuaföre kaş bıyık için gidiyorum aylık, saçlarımı kestirceksem de 5-6 ay da birdir oda. Saç bakımını , cilt bakımını , lazeri evde yapıyorum makyaj malzemesi kişisel bakım falan derken 150 tl gidiyordur.

Ben uzun zamandır bakım ürünü almıyorum, alırken hoşuma gidiyordu ancak almayınca da benim için çok gereksiz olduğunu gördüm. Pek bir faydası yokmuş gerçekten. Bunlardan kıstım.
Saç boyasını kendim yaparım, zaten siyah saçlarım.
Makyaj da yapmıyorum özel bir şey olmadıkça.
Arkadaşlarla kahvaltı veya gezmeden kısmam. Onun dışında her şeyden kısabilirim.

Hayir biyiklarimi kendim aliyorum ama becerikli olmadigim icin bozarim diye kaslarima kendim dokunamiyorum

Oncesinde yilda 2 kere falan kestirirdim ama simdi zaten ortuluyum goren yok geregi yok diye kestirmiyorumda

Kaşlarımı birkere kuaförde aldırdım üstelik kız kaş uzmanıymış almanyada eğitim alıp gelmiş kaş dövmesini bile atıyorum 300 liraysa 1000 liraya yapıyodu 14-15 yaşındaydım içine etti kaşların birdahada kimseye dokundurtmadım .
Hep kendim aldım şekil varsa çıkanları topluycaksın ben hergün dişimi fırçaladıktan sonra alırım elime cımbızı çıkan varsa alırım .

Saçlarımında ana rengini kendim boyarım dip boyaya giderdim evlenince vakit yok diye onuda kendim yapmaya başladım 10 aydırda boyamıyorum saçlarım sarı 1-2 ton açığına boyuyodum bi fark yokmuş beyazlamadan kendi saçlarımı kullanmak istiyorum .

Kendimden bir dönem ciddi ödün verdim hergün alışveriş yaparken 5 kuruş harcamadığım günler oldu asla ödün vermem artık . Ne birdaha geliyosun dünyaya nede ıgünlerin geri geliyo .

Çok savurma ama olduğun yerde de kalma.

Kokuya tahammülüm yok parfüm hiç kullanamam ama koltuk altı için rollonım var herkesin olmalı . Bi el kremi bi nemlendirici mutlaka olmalı hiç makyaj yapmıyosan bi rimel alabilirsin o bile iyi hissettirir .

Giyime gelince kapalıymışsın farklı şal eşarp alabilirsin yeşil kırmızı siyah ne seviyosan işte havan değişirse mutlu olursun

İşin asli kendimmiyim degilmiyim cozemedim mesela hic makyaj yapnam takip takistirmam suslenmem falan ama acaba olmadigindan mi bunu benimsedim kendi tercihim oldugunu mu dusunuyorum yoksa ben bu muyum olsada aslinda yapmazmiydim diye dusunmeden edemiyorum

Bu arada yasim biraz gec hem ygs dende pek bi umudum yok dogrusu

Yaşın geç değil

Ben 37 yaşındayım ikinci üniversitemi sınavla kazandım örgün okuyorum

Hiçbir zaman geç değil

Anladım ben seni yani acaba ben böyle kabullendim de mi böyle hissediyorum diyorsun

Ben ile ilk başladığımda yaşım küçük idi ama sıfat büyüktü o nedenle makyaj vs yapayım büyük görüneyim dedim cıks olmadı yapamadım

Şimdi de takım vs var ama her yere takmak garip geliyor bana

Burda da yazdım galiba bazı şeyler içten gelir

Komşunun kızı anaokulu da gösteri yapacaktı annesi kot tişört giymişti diğer komşu da onlarla birlikte gösteriyi izlemeye gitmiş mini elbise vs ile

Ya da 2 yaşında çocuk doğum gününe gittim kapı komşusu bile giyinip süslenip takıp takıştırmış gelmişti

Bana onların yaptığı garip geliyor onlara da benim kot ile gitmem garip gelmiştir belki zira ben onlardan yaşça da büyüğüm

O nedenle zorunlu olunan ille de gerekli diye bir leh yok

Sen ne ile rahatsan o gerekli zira sana göre o ruj önemli ise 2-3 lira Olandan alır yine alırdın bu sefer kitap almayım rimel alayım derdin vs vs

herkese göre değişir
ben her ay kuaföre ağda+fön+saç boyama
son kullanma tarihi geçen veya biten varsa makyaj malzemesi+beğenip aldığım ürünler
kişisel bakım ürünleri, ağız bakımı, el ayak bakımı,saç bakımı malzemesi
internetten kıyafet alırım yada alışveriş merkezinde güzel bir şeye rastlarsam
tam miktar yazmayacağım ama 250+ diyeyim
bazende 100le geçirdiğim aylar olur

Aylik gider olmaz ki. Atiyorum bu ay eksiklerimi aldiysam bidahaki ay hicbisey almayabiliyorum. Her ay her ay ihtiyacim olmuyor benim. Aldigim kozmetik, kisisel bakim urunlerim vs her ay bitmiyor.

Kuaförede gitmiyorum çünkü saçımı boyamıyorum ve saçımı şekillendirirken ısı kullanmıyorum. Kesim hariç bakimini filan evde yapıyorum.

Kaş, bıyık, ağda, manikür ve pedikur gibi seyleri asla kuaförde yaptırmam. Hadi kaş aldirmayı anlarım neysede bıyık yada kendi vucud kilimi, tuyumu gidip orada acip baskasina yaptirmak cok igrenc bence. Vucudundaki kılı temizleyebilmek için cok marifetli olmak gerekmiyor bence.

Senede bir iki kez kıyafet alırım. Krem filan değil ama cildim sorunlu olduğundan peeling ve tonik kullanırım onlarda bi sene de anca bitiyor 150/120₺ pahalı ama bi kez olan bişey. Kuaföre iki üç senede anca giderim yani senelik 500₺ diyorum. O da kıyafet zaten hep

Bir yüz kremım var senede ıkı yada uc kere alırız. 90 tl fiyatı var. Ikı ayda bır manıkur ve kas bıyıga gıderım arada kendım yaparım. Sacımı 42 yasında ılk kez gecen carsamba boyattım bakalım dip için her ay gıtcekmıyım henuz bılmıyorum. Kendı bakımım ıcın gunde 1 saat spor yaparım. Elıptık almıstım. Aylık buyun goderler dısında 250 tl cuzdan parası yapar aklıma yatanı alırım. Sıkısık degılken cuZdan param 500 yapardım.

Sizin ihtiyaçlarınıza göre şekil alır harcamalarınız.
Belki bi ay 300 tl harcarsınız bi ay 50 tl harcarsınız.
Tamamen ihtiyaçlara göre şekillenir,zaten siz neyin acil olduğunu bilir ona göre harcarsınız.
Belli kalıplara girip kasmaya gerek yok..

İyi kuaför bulamadığım için saçımı kendim kesiyorum. Yüz bakım yağlarım var ama aylarca gidiyor. Makyaj malzemesi sadece far ve ruj kullanırım. Kıyafet ve ayakkabı nadir alırım. Ay yazdıkça kendimden utandım yalnız :olamaz:

Valla ben kuaföre 2 ayda bir gidiyorum,o da röfle için,dip boyamı,kaş vs kendim hallediyorum.Kuafor masrafim cok yok.Para biriktirme olayına yeni giriştim pek beceremiyorum ama kararliyim:)Zamaninda aldigim ama su an kullanmadığım eşyaları 2.el satıyorum arada.Onun dişinda ne istersem aliyorum düşünmüyorum sonrasını tutamiyorum kendimi:silah:

Pek kuaföre gitmiyorum. Üç dört ayda bir boyaya gidiyorum oda 70tl falan civarı belimdeki saçıma gayet uygun.
Parfümumum fiyatı normalde 65 lira ama indirime girdiğinde alıyorum veya ikili üçlü ucuz kampanyaları oluyor o zaman alıyorum.
Kaşlarımi kendim alıyorum çok dagilirsa üç dört ayda bir giderim ona da.
Makyaj malzemesi toplu almıyorum.
Rujum biterse gider alırım mesela.
Aylık çok bir para gitmiyo aslında bakıma

Back
X