- 12 Nisan 2016
- 1.081
- 3.673
-
- Konu Sahibi Latinachica
Kpss ye hazırlan genel kültürü bayaa artırıyorama ciddi hazirlanacaksin hem memur olursun bir işin olur hem de genel kültürün artar bana çok katkı sağladı zamanında. O zaman çalıştığım pek çok şeyi hala unutmadım
Kesinlikle ciddi manada genel kültür katıyor insana. Can haliyle iş sahibi olabilmek için harıl harıl çalışıyosun yalayıp yutuyosun pek çok bilgiyi. Vatandaşlıkta hak hukuk siyaset öğreniyorsun, tarih dersinde tarihimizi öğreniyoruz, coğrafyada iklim bitki örtüsü ve doğayla ilgili yaşamsal pek çok bilgi, güncel bilgilere çalışıp gündem hakkında fikir sahibi oluyosun, türkçe testlerinde anlama yorumlama yeteneğin gelişiyor yani insana bayaa bilgi kültür katıyor. Vaktiyle çok söylendik isyan ettik bu kadar sınav konu eziyet üniversite bitirmiş insanlara diye ama faydalı da oldu açıkçası.Benim kpss çalışan arkadaşım da bilge gibi bir şey oldu çıktı. Katılıyorum bu yoruma. Ben de ona "ne çalıştıysan ben de ondan istiyorum" dedim de, gittim çalıştığı tarih kpss kitabını kendime aldım mesela. :)
ingilizce ogrenmem gerekiyor muhtemelen 6 ay sonra baska bir ulkede yasamaya başlıcam bana ne tavsiye edersiniz cok guzel bir konu olmuş hemen atladımHobi olarak İspanyolca çalışıyorum evde.
Bir de tarihe çok merakım var. Bir sürü tarih kitabı aldım, onları okuyorum. Bence insanın genel kültürünü çok geliştiriyor tarih bilmek. Farkındalıklarım arttı.
Kendini geliştirmek çoook geniş bir konu bana göre. Kişisel temizliğinden tut anadilini düzgün kullanmaya kadar, toplum içinde sahip olduğun görgünden tut, mesleğinde ilerlemeye kadar ucu çok açık bir mevzu.
Akilli telefonlarda hem ücretsiz hem de kaliteli bir sürü uygulama var. Mesela duolingo. Kitapçılarda da çalışma ve yabancı dil hikaye kitapları bulabilirsiniz. Ben İspanyolca için bir sürü kitap almıştım.ingilizce ogrenmem gerekiyor muhtemelen 6 ay sonra baska bir ulkede yasamaya başlıcam bana ne tavsiye edersiniz cok guzel bir konu olmuş hemen atladım
Her konuda herseyi bilmek pek mumkun degil. Ben her onume geleni okumam mesela. Her konuya biraz değinmek kotu birsey degil ama kendi ilgilendiginiz belli konulariniz da olsun. Her buldugunu okuyarak ilerlemekle daginik bilgiler edinirsiniz ve yuzeysel kalir ama genel hatlariyla o konuda konusurken biliyormus gibi gorunursunuz tabi.
Kendi ilgilendigim bikac konu var. Agirlikli olarak onlara yogunlasir, bir kelimeyi bile kacirmak istemem.
Oturmus belli bir kitap, film, video oyunu tarzim vardir. Farkli seyler de denerim arada bir.
Suan 2 farkli spor yapiyorum ama yapmis olmak icin degil sevdigim icin. Sirf biliyor gozukmek icin, yapiyor gozukmek icin yapmayin. Herseyi okumaya calismayin once bir neye ilginiz var, neler sizde merak uyandiriyor onlara yonelerek baslayin boylece sıkıcı da olmaz sonra digerlerine de deginirsiniz.
Kitap okumakla basla mesela,tarih,roman vs gibi, yada kisisel gelisim kitaplari inanin insana cok sey katiyor..Ben uni mezunu calisan bir insanim ama bilgisiz hissediyorum kendimi.
Herkes benden daha cok sey biliyor gibi
Konuscak konu bulamiyorum
Guzel ve akici konusamiyorum
Hobim yok
Kitap hic okumuyorum
Belki de Disardan dolu gibi görünen ama gercekte hicbir sey bilmeyen biri olarak hissediyorum kendimi. Bugun d r gezdim. Cocuk klasiklerine bakiyordum. Pinokyonun sadece yalan soyleyince burnunun uzadigini biliyorum. Hikayesini bilmedigimi farkettim. Ya da heidiyi izledim ama neydi konusu derseniz bilmiyorum. Dede vardi peyniri eritiyordu heidi kosup duruyordu. Her seyim o kadar yuzeysel kalmis ki hayatta.
Her girdigim ortamda en sessiz ben kalirim. Yorum yapmam hicbir seye, çünkü yapamam aslinda. Insanlar da soguk biri olduğumu düşünür hep.
27 yasindayim. Ve kendimi gelistirmek istiyorum. Neyi sevdigimi bile bilmeden basliycam yola. Kurs olur sizin kendi hayatinizda uyguladiginiz seyler olur. Tavsiye istiyorum. Benim gibi olan bu yoldan gecen oldu mu
Bende klasikleri cok severim. Klasikleri seven insan gormek cok guzel.Çok güzel ve yararlı bi konu olmuş. Kendi adıma not aldığım yerler bile oldu :)
Belli bi zaman önce bende Çince’ye heveslenmiştim. Telefon uygulamaları çok işe yarıyor, baya gramer olarak bişeyler keşfettim. Sonra da Çince eğitim cd si edindim. Yabancı dil gelişimlerinde eğitim cd leri ve videolar insana fayda veriyor. Hatta o dilde radyo programları dinlemeye başlamıştım. Anlamasam da :) aklımda telaffuzları kalıyordu.
Şuan da okumadığım klasiklere başladım. Kafka, Dostoyevski, Zweig, Marquez’in okumadığım kitapları için kendime kızdım. Çünkü piyasa o kadar çok yazar adı altında maddi kaygı taşıyan kişilerle dolu ki; eski kitapların tadı bambaşka ...
Tv ve sosyal medyadan da nasiplenirim. Takip edilen yararlı sayfalar, programlar hatta diziler bile o kadar çok şey katıyor ki; insanı sorgulatması bile yetiyor. Şuaralar da ‘damızlık kızın öyküsü’ dizisini izliyorum. Distopik bi dizi ama izlettiriyor kendini :) tavsiye ederim...
İnsan öğrenmek, keşfetmek istedikten sonra ne bulursa ne görürse ondan bişeyler edinir bence
Klasiklere geç kaldığımı düşündükçe kendime kızıyorum. Şimdi 2 kelimeyi birleştirip kitap yazdıklarını sanan boş sayfa bekçileriyle dolu her yer.Bende klasikleri cok severim. Klasikleri seven insan gormek cok guzel.
Madam bovary i okudugumda 10 suc ve cazayi okudugumda 11 yasindaydim.
Ne kadar guzel ve hos geliyordu. Simdi kitapcilar sacma sapan liseli kitaplariyla dolu. Kahrolmamak elde degil.
Klasiklere geç kaldığımı düşündükçe kendime kızıyorum. Şimdi 2 kelimeyi birleştirip kitap yazdıklarını sanan boş sayfa bekçileriyle dolu her yer.
O kadar güzel yazmışsın ki bi önceki postunda
Aslinda unide okugum bolum tarih siyaset ekonomi her alanla az bucuk ilgili bi alandi. Ama ben hic istemedigim bi bolum oldugu icin sadece dersleri vermek icin ainavlara giriyordum. Şimdi gercekten cok pismanim. Bosa gecen 5 sene. Gunluk hayattaki basit konusmalarda bile bilgisiz hissediyorum kendimi. Iste ne biliym yemege gidersiniz. Bir otun bir sebzenin faydasindan veya zararindan bahsedersiniz. Ne bileyim gundemden bahsedilir. Ya da su filmi izledin mi diye sorulur bazen. Benim cevabim hayir olur. Bazen utandigim icin izledim fln diye yalan soylerim.