Kisisel gelisim icin neler yapiyorsunuz?

İlk önce kitapla Başlayabilirsiniz.. Hangi tür sevdiğinizi bulmak önemli olan. Haberleri takip edebilirsiniz ya da farklı konularda araştırmalar yaparsınız.. Farklı kurslara gidebilirsiniz bu dil geliştirmek veyahut resim çizmek vs. Gibi olabilir.. Bende buraya yeni üye oldum sanırım çoğu üye evli ve bende bu konularda bilgi edinmiş oluyorum onlara yorum yapamıyorum ama yapmaya çalışıyorum..

Ben de eşinizin ekolündenim.
Arapça ve Rusça'yi eski sevgililerimden; yaban ellere gidince kaybolmayacak,insanlara kendimi sevdirecek kadar öğrendim. Bu bana yetiyor. Ama ısrarla yanlışımin söylenmesi 'o erkekler için sen kadınsın böyle de, o eşya erkek yanlış cekimledin' falan diye iyi niyetiyle beni uyaranlara uyuz oluyorum. Arkadaşım ben+aramak+metro bu kadar basit . Sen+istiyor+duj yani abartmaya, kusursuz konuşmaya,restorandaki tüm menüyü anlamaya gerek var mı? Derdimi anlatatsam bana yeter
Bu arada iyi ki acmişsin böyle bir topik konu sahibi, yorumlardan sonra bundle uygulamasını indirdim,çok da sevdim^^

Merhaba,kişisel gelişim kitaplarının çoğunu saçma buluyorum ve okumuyorum.O o yazarın hayatı,çıkarımları ve düşünceleri.Ama herkes kişisel menkıbesinden sorumludur ve kendini gerçekleştirmelidir.
Size ilk önerim kendinize bir şeyler katacak kitaplar okumanız ,daha önce fazla kitap okumadıysanız Stefan Zweig kitapları okuyarak başlamanızı öneririm .Kısadır,ama derindir,akıcıdır ,çok güzel psikolojik tahliller yapar.
İş bankası kültür yayınları var bir göz atın,mutlaka okumak isteyeceksiniz,çok güzel ilgi çeken kitaplar var.
Sonra okudukça daha da okumak isteyeceksiniz,edebi kitaplar okuyun önce ,bu tarz kitaplar,Sabahattin Ali ,Çehov .
Sonra inanın her türlü kitabı okumak isteyeceksiniz,çünkü internetteki siyasi,tarihi bilgiler size yetmeyecek.İlber ortaylı,celal şengör,stephen hawking ,richard dawkins bunlara bakarsınız.
Bunun dışında sosyal medya hesaplarınız var mı bilmiyorum ,benim yok ,takılmıyorum ,çok büyük zamanımı almıyor,bunları kontrol edin,çünkü günümüzde çok büyük öneme sahip.
İstanbul'da yaşıyorsanız daha büyük avantaja sahipsiniz,haftasonu bir sürü müzeyi ,tarihi yerleri ve hikayesi olan yerleri,büyük yazarlarımızın müzelerini gezebilirsiniz.
Youtube da çok güzel belgeseller var her konuda ,onları izleyebilirsiniz,facebook ve intada çok güzel tarafsız haberler paylaşan sayfalar var ,onları takip edin.Her gün gazete okuyup,bulmacalarını çözün.Böyle arada klasik müzikler dinleyin,öğrenmiş de olursunuz,özellikle ben şu aralar tarihi ,bilimsel kitaplara taktım .
Benim naçizane önerilerim bunlar ,he bunun haricinde ben resim yaptım,deneme yazdım,okulda tiyatroda oynadım,günlük tarzı defterler yapıyorum,bir şeyler karalıyorum ,ebru,kilden çanak çömlek yaptım okul sayesinde .
Ama herkesin kişisel menkıbesi farklı ,siz sizinkini bulmaya çalışacaksınız : )
İyi günler dilerim

Boş vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sağlıklı yaşam üzerine merakim var benim de nacizane tavsiyelerim bu konuda olacak. Canan Karatay, Kemal Özer, Yavuz Dizdar, rahmetli Ahmet Aydın (beslenmebulteni.com internet sitesi) kitaplarini tavsiye edebileceğim kişiler.
Gecen yıl da dikiş kursuna gitmiştim halk eğitimin. Severseniz kendinizi geliştirirsiniz, sevmezseniz de kendi sokugunuzu dikecek yeterliginiz olur:)
Yemek yapmak da bir kulturdur. Ben yetenekli degilim ama orijinal tarifler icin cafe fernandoyu oneririm.

Kitap okumak nefes almak gibidir benim icin, yeni kitaplari surekli takip ederim, alirim, surekli okurum.
Gıda konusunda cok hassasim işim geregi de ilgiliyim. Gida terorü, katkılar, butun oyun duzeni bilirim, bilmediklerimi arastiririm.
Dil ogrenme konusunda hep bi ust level icin kendimi zorlarim, duzenli calisirim. Yabanci dizi izlerim.
Yuksek lisansim bitmek uzere, makale yazarim. Akademik calismalari takip ederim.
Gundemi takip ederim, farkli mecralardan arastirip kiyas yapar dogru bilgiye ulasmaya calisirim.
Ve spor yaparim.
Bence yeterli

Merhaba ben de gıdalarla ilgilenmeye başladım, tavsiye edeceğiniz kitap yazı belgesel internet siteleri var mı? Saklı seçilmişler Canan Karatay Ahmet aydın okudum hepsini de çok beğendim biraz daha bu konuyla ilgilenmek istiyorum

Merhaba konu sahibi topiğin çok faydalı olmuş ben de bir sürü Notlar aldım, bu tipine devam etsek de faydalandığımız video film kitap vs paylaşsak, hobilerimizi paylaşsak nasıl olur ?

Ben defile, bale ve buz pateni izlemeyi severim göz zevki benim için önemli. Müzede de resim ve heykel yine bakmalık şeyleri severim. Ofisimde de bir Rönesans tablosu replikası var mesela.
Zevk meselesi insandan insana değişiyor. Kimi en çok spordan zevk alıyor, kimi müzikten.
Misal:

Bir de okumamış olanlara Benim Adım Kırmızıyı şiddetle tavsiye ederim. Alman ofis arkadaşımla bile tartıştık büyüleyici bir kitap.

Merhaba konu sahibi topiğin çok faydalı olmuş ben de bir sürü Notlar aldım, bu tipine devam etsek de faydalandığımız video film kitap vs paylaşsak, hobilerimizi paylaşsak nasıl olur ?
Konuyu yeniden canlandirmaniz guzel olmus. Bence de daha fazla oneri cok faydali olur.

Ben bu süreçte iki kitaba başlayıp ikisini de yarim biraktim. Bu kitap okuma aliskanligi nasil kazanilacaknya. Okumayi cok istiyorum ama olmuyor.
Sonra yuzme kursuna basladim.
Ama kitap okumadikca bilgilenmis hissetmiyorum galiba

kitap hoşuma giderse çok çabuk okurum ben çok severim, alışkanlık kazanmak için çerez kitaplarla, ilgini çeken kitaplarla başlayabilirsin.
ben de anne olduktan sonra kendimi geliştirmem gerektiğini düşünmeye başladım. kızım büyüdüğünde onun karşısında her konuda bilgisi/fikri olan kültürlü bir anne olarak durmak istiyorum. genel kültürüm çok zayıf. kendime ülkeler coğrafyasını seçtim şimdilik, her ay bir kıtadaki ülkeler öğreneyim diye hedef koydum kendime bu ay asyadan başladım, çok hoşuma gitti. uzun zamandır şiir okumuyodum haftalık bir şair seçip onun ünlü şiirlerini okumaya başladım. bu hafta cemal süreya seçtim, onun şiirlerini okumaya başladım. başka neler yapabilirim bilmiyorum. faydalı belgeseller olduğundan bahsetmiş arkadaşlar onlaı araştırmayı düşünüyorum

Kucuk prensle baslamak da iyi olur bence kitap okumayi sevmeyen biri icin.

Kendinizi geliştirmek istiyorsanız sosyal medyayı mümkün olduğunca az kullanın. Sürü psikolojisi ile begeni kurbanı olmayın.

İnsanlarla iletişim halinde olun ama bu sanalda olmasın. +hoşlandığınız bir alanda kurslara gidin. Haftada 4 gun okula gidiyorum. Her konuştuğum insandan yeni bir şey öğreniyorum.

Her kitabı okuyun yalnız bazı cümleler hayatınıza dokunur. Vay Bee dersiniz.

Belgesel izleyin özellikle doğa belgeselleri. Yaşamın aslında ne kadar kusursuz bir o kadar da kusurlu olduğunu farkedin.

İki hafta önce sosyal medya hesaplarımı kapattım be kendime daha çık vaktim kaldı, tüm bol vakitlerinin sosyal medyadaki gezintilerimle geçtiğini fark ettim, detoks yapmaya karar verdim

kimse yazmamis bari ben yazim: Kitap okuyun :)
gözlerinizi kapatin ve hayal kurun... ilk kurdugunuz hayal ne üzerine? gözünüzde canlanan hayalin üzerine gidin.
Ben lise dönemleri hekim olmak isterdim mesela- ama avukat oldum. Hekimlik benim icin dogru meslek degildi ama Tip sahane bir alan. 20 yildir tüm tip kitaplarini okurum mesela-
yabanci dil ögrenmesini seviyorum- zaten gezmeyi cok severim. farkli kültürler benim hep ilgimi cekmistir. gezip, ögreniyorum. yabanci dil bilmek ortamlarda sohbet yaratmaz ama farkli kültürleri tanimak sahane bir sohbet alanidir. kisacasi bol bol gezin. bazen yasadigim sehirde turistlik turlara katiliyorum mesela.
kitap önerisi baya zor- benim en sevdigim yazar gabriel garcia marquez mesela ama cevremde kimse sevmez. klasik kitaplari mecbur yalayip yutdum ama bir arkadas ortaminda kimseyle daha Goethe veya Kant sohbeti sürdürmedim.
son zamalarda yuval noah harari okuyorum. son 4 hafta icinde 3 kitabini bitirdim. sizde göz atin isterseniz

Bence siz Toefl'a hazırlanın. Saçma bir öneri gibi gelebilir ama sizin çok işinize yarayacak inanın. Toeflda kısıtlı zaman içinde (sözel sorularda 1-1.5 dk, kompozisyonda 20-30 dk) çeşitli sorulara cevap-nedeni-örneği şeklinde organize cevap vermeniz gerekiyor. Bu konuda pratik yapmak günlük hayatınızda da kısa zaman içinde organize ileti yaratma becerinizi arttıracak. Bir de özellikle toefl speaking soruları genelde sizin tercih ve görüşlerinizle ilgili sorular oldukları için genel anlamda kendinizi tanımanıza da yardım eder.

Mesela; En sevdiğiniz kitap ne? Neden açıklayın?
Sizce bir insanda bulunması gereken en önemli 2 özellik nedir? Neden
Kendinizi en mutlu hissettiğiniz an hangisiydi?
Hayatta bulunduğunuz noktada olmanıza en çok yardım eden kişi kimdir açıklayın vs.

Ben dönem dönem bazı şeylere takarım o konuyu enine boyuna derinlemesine öğrenene kadar daha doğrusu sıkılana kadar o konuda yazılmış her şeyi (kitap, makale, blog,sözlükler) okurum. Bir dönem aleviliğe taktım, bir dönem dünya savaşına, bir dönem ahlak felsefesine, bu aralar da kişilik kuramlarına takıldım mesela. Sosyal medyada gezinirken bir şey dikkatimi çekiyor ben bunu bilmiyorum deyip başlıyorum okumaya.
Sosyal medya aslında doğru kullanıldığında insana çok şey olmasa da bir şeyler katıyor. Ben manken, oyuncu, fenomen takip etmek yerine bilgi paylaşan hesapları takip ediyorum mesela.

Yeni şeyler öğrenmek çok güzel evet her zaman her ortamda yorumlanacak birşeyler olur. Bende zamanla internet alışkanlığı edindim elimin altında bir yerden birşey duysam açar googlede tarihine kadar okurum. Kelime anlamı olsa bile bakarım o kadar alışkanlık oldu.Yolda giderken müzik dinlemek yerine açar tarihsel Videolar izlerim birçok ünlü düşünür var hayatlarını açar dinlerim özellikle tarihe damga vuran sözlerini insanın beynini açıyor hayata bakışın değişiyor. Eşimle akşamları saatlik belgeseller izleriz tarihsel belgeseller eğlenceli oluyor. Böyle böyle çok şey öğrendim tavsiye ederim. Ben kitap okumayı çok sevmem mesela anca kişisel gelişim kitapları olucak psikolojik diğerleri saçma geliyor.

Genel kültürü gelişmiş biriyimdir, herkes de söyler. Size çocukluktan beri yaptığım şeyi anlatayım, bunu yapın. Her gün bir gazete alın. Elinizde bir kalem de bulunsun. Gazeteyi ve eklerini tamamen her yerini okuyun. Resimleri sıkılmadan teker teker inceleyin. İnsanların yüzüne bakın. Kalem ile de aklınıza takılan kelimelerin, kavramların üzerine soru işareti koyun. Okumayı bitirdikten sonra soru işaretleri koyduğunuz tüm kelimelere bakın internetten. Spor, magazin haberlerini hepsini okuyun, hiçbirini atlamayın.
Televizyonda film veya dizi hiç fark etmez izlediğiniz zaman hemen o filmi veya diziyi aratın. Mesela Brad pitt'in bir filmi var Tv'de. İzlediniz. O filmin hikâyesini bir de ekşi sözlükte falan okuyun. Yorumları teker teker düşünün. Diğer oyunculara da bakın, yönetmenine bakın. Başka hangi filmlerde oynamışlar diye bakın. Filmlerdeki müzikleri dinleyin. Yabancı müzik çalan radyo dinleyin. Bunu her zaman yapın.
YouTube'dan basit komik bir video izlediniz diyelim. Tüm yorumları okuyun. Bu şekilde çok şey de keşfettim, zaten çoğu da komik oluyor, eğlenmiş de olursunuz.
Anadolu ajansı, TRT arşiv gibi kanallara abone olabilirsiniz. TRT belgeseli izleyebilirsiniz. Gece 22.00de başlayan gündem değerlendirmelerini takip edebilirsiniz.
İlk başta dünya ve Türk klasiklerini okuyun. Bilmediğiniz bir kelime, ülke ismi, bir kavram duyduğunuz zaman hemen telefondan aratın bu nedir diye. Magazin izleyin. TRT spor izleyin. Bir takım tutup onu takip etmeye çalışın. İddia falan bile oynayabilirsiniz, bu şekilde hangi şehir hangi ülkenin takimi diye aklınızda tutabilirsiniz.
IMDb 250'den izlenilecek filmlere bakın. Başlayın izlemeye, dediğim araştırma yollarını hep yapın. Sinema-tv falan abone olabilirsiniz. Ben buradan çok güzel filmler izledim.
Yemekteyiz izleyin, o ses izleyin, her şeyi izleyin
Ama araştırın. Mesela bir şarkı var o ses'te. Kimin şarkısı bu, kimler söylemiş başka diye araştırın. Kim milyoner ister izleyip ailenizle yarışma yapın.
Yerli dizi de izleyebilirsiniz. Düzenli takip edin ettiğim bir dizi yoktur. Ama her dizinin konusunu, hangi dizide kim oynuyor hepsini bilirim. Yöntemi söylüyorum, her dizinin ilk bölümünü izlemeye çalışın.YouTube'dan kısa videolar şeklinde de izleyebilirsiniz. Sonra dizide kimler oynuyor diye Google araması yapın. Bu oyuncular başka nerede oynadı, bunlar nereli, kimle sevgili hepsine bakın. Çizgi roman ve karikatür okuyun, umut sarikaya ve yiğit özgür'u şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu taktiklerin hepsi çalışıyor. Bu şekilde Recep İvedik izlerken bile bir şeyler bulabilirsiniz. Mesela Recep İvedik 4'te acun Ilıcalı yerine konumlandirdigi karakter irfan dino isimli bir karakterdi ama Recep İvedik infantino diyordu, infantino da UEFA başkanı, ondan önce de elemelerde takımları belirlemede sorumluydu. Bu küçük bir örnek mesela.

Arkadaşlarım düşük gizli ket vurma'dan muzdarip olduğumu düşünüyorlar genelde. İlk olarak mesela bu kavram nedir diye araştırma yapabilirsiniz. :) Üniversitedeki bir hocam benden korkmuştu, her şeyi nasıl biliyorsun senin yaşın tutuyor mu demişti. Bir zaman sonra bu bir maceraya dönüşecek. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…