- 25 Haziran 2018
- 413
- 1.220
-
- Konu Sahibi Latinachica
Ben uni mezunu calisan bir insanim ama bilgisiz hissediyorum kendimi.
Herkes benden daha cok sey biliyor gibi
Konuscak konu bulamiyorum
Guzel ve akici konusamiyorum
Hobim yok
Kitap hic okumuyorum
Belki de Disardan dolu gibi görünen ama gercekte hicbir sey bilmeyen biri olarak hissediyorum kendimi. Bugun d r gezdim. Cocuk klasiklerine bakiyordum. Pinokyonun sadece yalan soyleyince burnunun uzadigini biliyorum. Hikayesini bilmedigimi farkettim. Ya da heidiyi izledim ama neydi konusu derseniz bilmiyorum. Dede vardi peyniri eritiyordu heidi kosup duruyordu. Her seyim o kadar yuzeysel kalmis ki hayatta.
Her girdigim ortamda en sessiz ben kalirim. Yorum yapmam hicbir seye, çünkü yapamam aslinda. Insanlar da soguk biri olduğumu düşünür hep.
27 yasindayim. Ve kendimi gelistirmek istiyorum. Neyi sevdigimi bile bilmeden basliycam yola. Kurs olur sizin kendi hayatinizda uyguladiginiz seyler olur. Tavsiye istiyorum. Benim gibi olan bu yoldan gecen oldu mu
Ben de eşinizin ekolündenim.ben de boyle dusunuyorum,
ama bu biraz kisisel bir sey,
dil ogrenmek uzerinden ornek vereyim;
bence bir dili ornegin o dilde yazilmis bir klasik eseri okuyacak kadar bilmek gerekir,
ancak esim benim gibi dusunmuyor, gunluk diyalog kuracak kadar ogrenmek onun icin yeterli, o yuzden farkli farkli dillere yoneliyor, bense ayni dil uzerinde calisiyorum surekli. Cunku cocuk kitaplari okuyacak kadar bildigim dilden keyif alamiyorum. Sig kaliyor bence.
ama ikimiz de kendi tarzimizla mutlu oluyoruz.
Boş vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?Aslinda unide okugum bolum tarih siyaset ekonomi her alanla az bucuk ilgili bi alandi. Ama ben hic istemedigim bi bolum oldugu icin sadece dersleri vermek icin ainavlara giriyordum. Şimdi gercekten cok pismanim. Bosa gecen 5 sene. Gunluk hayattaki basit konusmalarda bile bilgisiz hissediyorum kendimi. Iste ne biliym yemege gidersiniz. Bir otun bir sebzenin faydasindan veya zararindan bahsedersiniz. Ne bileyim gundemden bahsedilir. Ya da su filmi izledin mi diye sorulur bazen. Benim cevabim hayir olur. Bazen utandigim icin izledim fln diye yalan soylerim.
Merhaba ben de gıdalarla ilgilenmeye başladım, tavsiye edeceğiniz kitap yazı belgesel internet siteleri var mı? Saklı seçilmişler Canan Karatay Ahmet aydın okudum hepsini de çok beğendim biraz daha bu konuyla ilgilenmek istiyorumKitap okumak nefes almak gibidir benim icin, yeni kitaplari surekli takip ederim, alirim, surekli okurum.
Gıda konusunda cok hassasim işim geregi de ilgiliyim. Gida terorü, katkılar, butun oyun duzeni bilirim, bilmediklerimi arastiririm.
Dil ogrenme konusunda hep bi ust level icin kendimi zorlarim, duzenli calisirim. Yabanci dizi izlerim.
Yuksek lisansim bitmek uzere, makale yazarim. Akademik calismalari takip ederim.
Gundemi takip ederim, farkli mecralardan arastirip kiyas yapar dogru bilgiye ulasmaya calisirim.
Ve spor yaparim.
Bence yeterli
Konuyu yeniden canlandirmaniz guzel olmus. Bence de daha fazla oneri cok faydali olur.Merhaba konu sahibi topiğin çok faydalı olmuş ben de bir sürü Notlar aldım, bu tipine devam etsek de faydalandığımız video film kitap vs paylaşsak, hobilerimizi paylaşsak nasıl olur ?
kitap hoşuma giderse çok çabuk okurum ben çok severim, alışkanlık kazanmak için çerez kitaplarla, ilgini çeken kitaplarla başlayabilirsin.Konuyu yeniden canlandirmaniz guzel olmus. Bence de daha fazla oneri cok faydali olur.
Ben bu süreçte iki kitaba başlayıp ikisini de yarim biraktim. Bu kitap okuma aliskanligi nasil kazanilacaknya. Okumayi cok istiyorum ama olmuyor.
Sonra yuzme kursuna basladim.
Ama kitap okumadikca bilgilenmis hissetmiyorum galiba
Kucuk prensle baslamak da iyi olur bence kitap okumayi sevmeyen biri icin.Konu hosuma gitti :) ne tur kitaplar okumaktan hoşlanıyorsun bunu bilmek lazım. Dil öğrenebilirsin. Mesela ben internet yardımıyla ispanyolca öğrenmeye başladım. Tarih okuyup araştırabilirsin. Biraz da meraklı olmak gerek, ben bulduğum herşeyi okurum. Gerekli gereksiz her tür bilgiyi aklıma kazırım. Efsaneleşmiş filmleri izleyebilirsin. Müze gezebilirsin. Belki alakasız örnekler ama verdiğim her örnekte kendine birşeyler katarsın. Mesela ben şu an simyacı kitabını okuyorum. Öneririm. Ama okumaya ne ile başlamalıyım dersen okumadıysan eğer Nutuk ile başla derim :)
İki hafta önce sosyal medya hesaplarımı kapattım be kendime daha çık vaktim kaldı, tüm bol vakitlerinin sosyal medyadaki gezintilerimle geçtiğini fark ettim, detoks yapmaya karar verdimKendinizi geliştirmek istiyorsanız sosyal medyayı mümkün olduğunca az kullanın. Sürü psikolojisi ile begeni kurbanı olmayın.
İnsanlarla iletişim halinde olun ama bu sanalda olmasın. +hoşlandığınız bir alanda kurslara gidin. Haftada 4 gun okula gidiyorum. Her konuştuğum insandan yeni bir şey öğreniyorum.
Her kitabı okuyun yalnız bazı cümleler hayatınıza dokunur. Vay Bee dersiniz.
Belgesel izleyin özellikle doğa belgeselleri. Yaşamın aslında ne kadar kusursuz bir o kadar da kusurlu olduğunu farkedin.
Konuyu yeniden canlandirmaniz guzel olmus. Bence de daha fazla oneri cok faydali olur.
Ben bu süreçte iki kitaba başlayıp ikisini de yarim biraktim. Bu kitap okuma aliskanligi nasil kazanilacaknya. Okumayi cok istiyorum ama olmuyor.
Sonra yuzme kursuna basladim.
Ama kitap okumadikca bilgilenmis hissetmiyorum galiba