Kisisel gelisim icin neler yapiyorsunuz?

Cosmos diye bir belgesel serisi var, onu izle. Evrenin var oluşu üzerine. Hem bilim tarihini, hem de beşeri bilimlere dair temel konuları oradan öğrenebilirsin, bildiklerini hatırlayabilirsin.

Oturup bir liste yap, ilgilenmek istediğin alanlar üzerine ya da kendini geliştirmek istediğin diyeyim. Sonra mesela her gün biriyle ilgili araştırma yapmayı alışkanlık edin. 10 dklık bir YouTube videosu da olabilir, google’da bir şey aratmak da olabilir. Zaten internet sürüklüyor. Düzgün kaynaklarda vakit geçirdiğin sürece bunun da faydası olur.

Bilim ve Ütopya ve Populer Science güzel dergilerdir, öneririm.

Sosyoloji, felsefe, psikoloji gibi konular için Pandora Felsefe diye bir YouTube kanalı var. Ben arada manyak gibi uyumadan açıp dinliyorum. Çeşitli konularda videolar var, Yale Üniversitesi’nde verilen bazı derslerin Türkçe seslendirmeleri var.

Başak Kablan diye bir YouTuber var, içeriği dolu videolar yayınlıyor. Bir sürü belgeselden ya da kitaptan bahsediyor. Onun önerilerini dikkate alabilirsin izleyip, bence dolu bir kadın.

Gündem Özel diye bir tv programı var, farklı alanlardan insanlar tartışıyor her seferinde bir konu üzerine. Onu da öneririm.

Film kültürünü IMDB’nin listesinden 8 ve üzeri puan alan filmler izleyerek geliştirebilirsin. Gireceğin ortamda illa ki birileri izlemiştir üzerinden bir şekilde muhabbet döner.

Kitap oku, sinemaya, tiyatroya git gibi şeyler söylemeyeceğim. Bunlar zaten en bilindik şeyler, ama bazen fırsat olmuyor hayatta. Yazdıklarım biraz daha pratik, evde otururken de izleyebileceğin ya da yandan açabileceğin ama sana bir şey katacak şeyler.

Şimdilik bu kadar geldi aklıma.
 
Bunu ben de dusunuyorum. Acaba yapim mi boyle diye. Yoo normalde hic sakin bi insan degilimdir mesela aksine agresif bi tipim. Disari oyle gorunuyorum. Kendimi sakladığımi dusunuyorum esasen. Bir de sessiz olmakla fikriniz soruldugunda kendini ifade edebilmek farkli seyler bence. Ben ifade edemedigimi dusunuyorum esasen. Yani bi toplantida katilimcilar oyle guzel konusuyor ki ben konudan konuya atliyorum. Knusmamin giris gelisme sonuc kismi birbirine giriyor. Iyi bir konusmaci degilim. Ya olmak da lazim degil ama en azindan belli bi duzeyde olmak gerek galiba. Ben kendimi en cok bu konuda elestiririm
 
Bazen diyorum ki keske farkinda olmasaydim belki daha mutlu olurdum. Bakiyorum herkes isinde cok iliskilerinde mukemmel kendine gore. Bense hep yetersizlik hissine odaklaniyorum. Ikisi de uc durumlar sanirim
 
Oyle guzel oneriler var ki. Bi deftere not almaya karar verdim.
Benim de takip ettigim youtuberlar var. Siteler de var. Psikolog beyhan budak ve basak kablani takip ederim mesela. Hatta beyhan budakin bi sure danisaniydim. Gorusmeye ara vermeyi teklif etmisti resmen terketti beni cok bozuldum ama yine de severek takip ediyorum.
Suslu sozluk eksi sozluk falan okurum. Ama sadece okuyorum. Yani hem bicogu aklimda kalmiyo hem de beni gelistirmiyo gibi hissediyorum. Ben istiyorum ki konu acildiginda iki kelam edebileyim ve ici dolu seyler olsun bunlar.
Bunun icin de bir sey yapmayi dusundum
Bisey mi izliyorum kendi kendime video ekip anlaticam. Bu da isler mi sizce
 
Kitap okumayı çok severim,Okuduğum kitap sayısını bilmem ama simyacının yeri bambaşka benim için :) mükemmel bir kitap
 
Konuyu ben acsam bu kadar olurdu sanirim. Egitimliyim gorguluyum hala daha egitimime devam ediyorum yuksek lisans yapiyorum ama kendimi cok cahil hissediyorum
Ne alanimda ne kulturel alanda kendimi yeterince bilgili hissetmiyorum
Ayni sizin dediginiz gibi, masallar o cizgi filmler herkesin bildigi seyler bende hep yarim yamalak
Film kulturum yok kitap kulturum yok
Her seyi biliyorum ama yarim yarim biliyorum her seye yetenegim var ama hepsinden az az var cok sinirimi bozuyor bu durum
Konuyu takipteyim
 
Yalniz olmadigima sevinsem bencillik yapmis olur muyum:)
Gerçekten hicbir sorun yokmus gibi gorunse bile disardan ic dunyanda cok zorlaniyosun. Surekli bir yetersizlik bilgisizlik hissi. Ozguven yerle bir. Dahasi bildigin konularda bile bilmiyomus gibi hissetmeye bile sebep oluyo. Farkindaligin da fazlasi zarar
 
Illa ki bilginiz vardır konuşulanlar hakkında ama acaba kendinize güvenmediğinizden dolayı ve ‘karşı taraf kesin daha iyi biliyordur’ diye düşündüğünüzden dolayı mı bu konuda kendinizi yetersiz görüyorsunuz? Ben mesela karşıma çıkan şeyi merak edip araştırırım. Ama maalesef çok çabuk unutuyorum bilgiler uçup gidiyor. Araştırdıklarıma rağmen gruplu sohbetlerde daha çok dinleyen taraf olurum. Herşeyi bilmenize gerek yok. Bence kendinizde neyi sevdiğinizi sorgulayın ve bunun üzerinden gidin. Bir hobi geliştirin ki en azından ilgi alanınız hakkında konuşacak konular açılsın. Unutmayalım ki konuşan insanlar illa ki fazla bilgili değildir :) ego yapıp öyle sanan çok.
 
Öncelikle kitap okuyun. Gelişmenizi sağlayacak en önemli şey o çünkü. Sonrasında kült filmleri mutlaka izleyin. Her durumda bilmek faydanıza. Sadece izlemeyin, haklarında yazılmış yazıları da film sonrası okuyun. Görmediğiniz ya da düşünmediğiniz şeyleri öğrenmiş olursunuz. Belgesel izleyin ilgi alanınız ile ilgili. Youtube'da kolaylıkla bulabilirsiniz. Kaliteli müzik dinleyin. Zaten dinledikçe öğrenmiş oluyorsunuz benzer tarzları. Bunları yaptıkça gerisi gelir. Bilgi sonsuz, derya deniz. Ama bilgi bilgiyi açıyor.
 
Son düzenleme:
Ben Tiyatro oyunculuguna baslamistim ..
Fakat meslegimden dolayi biraktim
Insanin kendisini gelistirmesi icin guzel bir adim.. bebegimi de kucuk yasta vermeyi dusunuyorum tiyatroya
 
Kendin söylemişsin işte.
Kitap okumadığın için belleğin boş.
Kitap okuyacaksın. Ama cıvık cıvık aşk kitapları değil.
Kaliteli yazarları okuyacaksın. Çocuk kitapları da buna dahil. Anime, çizgi roman, çizgifilm de...
Herkes bilmez ama IMDB 250 listesindeki tüm filmleri izle.
İnanılmaz bir kültür katacak sana.
Kavramları, psikolojiyi, felsefeyi iyi öğren.
Öğrendikçe öğrenirsin bi başladın mı...
Hadi bakalım.
 
Ben çekingen olduğunu düşünüyorum. İnsanları gözünde büyütme çok , eğlenceli Videolar izle komik yazılar oku. Az hayatı ciddiye alma. Güncel haberler oku magazin oku yavaş yavaş kır kendini. Bu arada güzel hikaye kitapları ile başla okumaya. Zaten senin alt yapın var sadeceiletşim problemin var. Daha çok insanlarla ol şakın kendini geri çekme
 
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Öncelikle bence herşeyin başı okumak. Ama öyle boş kitaplar değil .Kaliteli kalitesiz ayrımı yapılmalı okurken de izlerken de . Beynimiz bir çöp yığını olmamalı. Mesela Bir insan mutlaka klasikleri okumalı derim ben. Ayrıca tarih bilgisi . Cografya . Bunlar öğrenilmeli diye düşünüyorum . Genel bir tarih kitabı bile alınabilir normal ders formatında. Ayrıca tv izlerken mesela saçmasapan bi dizi değil de bilim tarih veya dünya gündemi tartışan kanallar var. Onlar izlenebilir.şahsen Eskiden hic bakmazdım. Son 2 yiĺdır hep izliyorum . Cok faydalı oluyor . Istemeden genel kültürün artıyor.
Herkesin bi ilgi alanı vardır. Ilgi alanına odaklanabilirsin birşeyler öğrenirken. Ama bu dediğim konular bence herkesin ilgisini çekmeli.önemli sonuçta bilim de tarih te.

Ayrıca bence bilmediğinizden rahatsızlık duymanız ve ne yapabilirim.demeniz bilgeliğin en güzel ifadesidir. Bilmeden herşeyi biliyorum diyen okadar insan var ki.
 

İlgi alanınız sevdiğiniz şeyler nedir? Ona göre öneri yapayım.
 
Hangi bölüm, benimkiyle aynı olabilir.
 

Belki de girdiğiniz ortam kafa dengi değildir:)
 

Merhaba yazınızı beğendim. Ben uluslarilişkiler mezunu bir bankacıyım ama psikolojiye ilgim çoktu eskiden beri, bir akrabam engelledi yoksa psikoloji okuyacaktım. Belki kendim de değişik biri olduğumdan ve herkesle anlaşamadığımdandır:)

Meslek olarak yapıyor musunuz?
 
1000kitap diye bi site var. Orada en çok beğenilen ya da okunan kitaplara tıkladığınızda en çok beğenilen 1000 kitap okunma, beğenilme sirasıyla karşınıza çıkıyor. O sırayla okumaya başlaya bilirsiniz. Hedefler koyun karşınıza her gün bir film izlemek, 50 sayfa kitap okumak gibi. Böyle bir yılda 365 film izlersiniz. Ayda tahmini 4 kitap bitirsiniz yilda 48-50 kitap eder. Ayrica gündemide takip edin. Bundle denen uygulama var o uygulamada sectiginiz haber sitelerinin, yazarlarin haberleri sirayla karsiniza cikar gundemi oyle takip edersiniz. Son dakika onemli bir olay oldugunda da bildirim yolluyor aninda haberiniz oluyor.
 
Kişisel gelişim için öncelikle çok ve kaliteli okuma yapmak lazım.
Her gün günlük gazetelere mutlaka göz atarım hiç aksatmadan okuduğum bir kaç yazar var,
mesela Oray Eğin-HaberTürk.
Çok farklı konularda çok ilginç şeyler yazıyor.

Sinemaya giderim ve gazetelerde sinema filmleri üzerine yapılmış yorumları,eleştirileri okurum.
Atlas,Derin Tarih,Nihayet gibi dergileri belli aralıklarla alıp okurum.

Kendine yatırım yapmış,kültürlü bir kaç arkadaşımla düzenli buluşup sohbet ederim ve onların birikiminden yararlanırım.

Kendi mesleğimle ilgili güncel yayınları,
çok satan kitapları takip ederim.
Her ay kendime iki,oğluma bir tane kitap sipariş ederim Kitap Yurdu'ndan, bunu alışkanlık haline getirdik.

internette mesleğimle ilgili blogları ve siteleri takip ederim.
Benim avantajım mesleğim aynı zamanda ilgi alanım.
Bir de seyahat etmenin de kişisel gelişime çok katkısı olduğunu düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…