- 4 Eylül 2015
- 633
- 931
- 33
-
- Konu Sahibi Latinachica
Bunu ben de dusunuyorum. Acaba yapim mi boyle diye. Yoo normalde hic sakin bi insan degilimdir mesela aksine agresif bi tipim. Disari oyle gorunuyorum. Kendimi sakladığımi dusunuyorum esasen. Bir de sessiz olmakla fikriniz soruldugunda kendini ifade edebilmek farkli seyler bence. Ben ifade edemedigimi dusunuyorum esasen. Yani bi toplantida katilimcilar oyle guzel konusuyor ki ben konudan konuya atliyorum. Knusmamin giris gelisme sonuc kismi birbirine giriyor. Iyi bir konusmaci degilim. Ya olmak da lazim degil ama en azindan belli bi duzeyde olmak gerek galiba. Ben kendimi en cok bu konuda elestiririmAcaba bu ortamlardaki sessizliğiniz yapısal olabilir mi?
Genel kültürüm iyidir, kitap okurum, film izlerim, guncel olaylari takip ederim falan ama yine de muhabbet esnasinda konusacak birsey fazla bulamam.
Yapım mı bu acaba düşünmeye başladım.
Ben de bu durumdan rahatsızım.
Konuyu takip edeceğim.
Bazen diyorum ki keske farkinda olmasaydim belki daha mutlu olurdum. Bakiyorum herkes isinde cok iliskilerinde mukemmel kendine gore. Bense hep yetersizlik hissine odaklaniyorum. Ikisi de uc durumlar sanirimInsanlar bir konu hakkinda ciddi anlamda bilgi sahibi oldugu icin konusmuyor cogu zaman :) Keske hepimiz oyle olsak ama dogru yanlis konusuyoruz iste.. Yani arkadaslarinla muhabbet edebilmek icin cok sey bilmene gerek yok. Siyasetten cok anlamama ragmen arkadaslarimla siyaset de konusurum, Sağlık alaninda muthis bir bilgim olmasa dahi bildiklerimi anlatirim ne bileyim :) mukemmel olmaniza gerek yok bunu soylemeye calisiyorum. Okumakla baslayin, ozellikle guncel yasami takip edin. Yeni insanlarla tanisin, spora gidin mesela, dil öğrenin :) en azindan farkindasiniz.. Cogu insanin bilgisi yok ama lafi cok malesef.
Kitap okumayı çok severim,Okuduğum kitap sayısını bilmem ama simyacının yeri bambaşka benim için :) mükemmel bir kitapKonu hosuma gitti :) ne tur kitaplar okumaktan hoşlanıyorsun bunu bilmek lazım. Dil öğrenebilirsin. Mesela ben internet yardımıyla ispanyolca öğrenmeye başladım. Tarih okuyup araştırabilirsin. Biraz da meraklı olmak gerek, ben bulduğum herşeyi okurum. Gerekli gereksiz her tür bilgiyi aklıma kazırım. Efsaneleşmiş filmleri izleyebilirsin. Müze gezebilirsin. Belki alakasız örnekler ama verdiğim her örnekte kendine birşeyler katarsın. Mesela ben şu an simyacı kitabını okuyorum. Öneririm. Ama okumaya ne ile başlamalıyım dersen okumadıysan eğer Nutuk ile başla derim :)
Yalniz olmadigima sevinsem bencillik yapmis olur muyum:)Konuyu ben acsam bu kadar olurdu sanirim. Egitimliyim gorguluyum hala daha egitimime devam ediyorum yuksek lisans yapiyorum ama kendimi cok cahil hissediyorum
Ne alanimda ne kulturel alanda kendimi yeterince bilgili hissetmiyorum
Ayni sizin dediginiz gibi, masallar o cizgi filmler herkesin bildigi seyler bende hep yarim yamalak
Film kulturum yok kitap kulturum yok
Her seyi biliyorum ama yarim yarim biliyorum her seye yetenegim var ama hepsinden az az var cok sinirimi bozuyor bu durum
Konuyu takipteyim
Ben uni mezunu calisan bir insanim ama bilgisiz hissediyorum kendimi.
Herkes benden daha cok sey biliyor gibi
Konuscak konu bulamiyorum
Guzel ve akici konusamiyorum
Hobim yok
Kitap hic okumuyorum
Belki de Disardan dolu gibi görünen ama gercekte hicbir sey bilmeyen biri olarak hissediyorum kendimi. Bugun d r gezdim. Cocuk klasiklerine bakiyordum. Pinokyonun sadece yalan soyleyince burnunun uzadigini biliyorum. Hikayesini bilmedigimi farkettim. Ya da heidiyi izledim ama neydi konusu derseniz bilmiyorum. Dede vardi peyniri eritiyordu heidi kosup duruyordu. Her seyim o kadar yuzeysel kalmis ki hayatta.
Her girdigim ortamda en sessiz ben kalirim. Yorum yapmam hicbir seye, çünkü yapamam aslinda. Insanlar da soguk biri olduğumu düşünür hep.
27 yasindayim. Ve kendimi gelistirmek istiyorum. Neyi sevdigimi bile bilmeden basliycam yola. Kurs olur sizin kendi hayatinizda uyguladiginiz seyler olur. Tavsiye istiyorum. Benim gibi olan bu yoldan gecen oldu mu
Hangi bölüm, benimkiyle aynı olabilir.Aslinda unide okugum bolum tarih siyaset ekonomi her alanla az bucuk ilgili bi alandi. Ama ben hic istemedigim bi bolum oldugu icin sadece dersleri vermek icin ainavlara giriyordum. Şimdi gercekten cok pismanim. Bosa gecen 5 sene. Gunluk hayattaki basit konusmalarda bile bilgisiz hissediyorum kendimi. Iste ne biliym yemege gidersiniz. Bir otun bir sebzenin faydasindan veya zararindan bahsedersiniz. Ne bileyim gundemden bahsedilir. Ya da su filmi izledin mi diye sorulur bazen. Benim cevabim hayir olur. Bazen utandigim icin izledim fln diye yalan soylerim.
Acaba bu ortamlardaki sessizliğiniz yapısal olabilir mi?
Genel kültürüm iyidir, kitap okurum, film izlerim, guncel olaylari takip ederim falan ama yine de muhabbet esnasinda konusacak birsey fazla bulamam.
Yapım mı bu acaba düşünmeye başladım.
Ben de bu durumdan rahatsızım.
Konuyu takip edeceğim.
Kişisel gelişim diye başlığı görünce korka korka açtım, korktuğum gibi çıkmadı ehehe.
Yani evet, biraz kendinizi keşfetmek, ilgi alanlarınızı bulmakla oluyor iş. Ben önerilerde bulunurum ama ne kadar zevk alırsınız bilemem, ilgi alanlarımız aynı olmayabilir. Mesela ben liseden beri psikoloji bilimine aşırı ilgi duydum daha sonra profesyonel eğitimimi de bu yönde almak istedim. Elime ekonomi, hukuk, mühendislik ile ilgili bir makale tutuşturun ben okumaktan aşırı sıkılırım mesela ama bazı insanlar teknik bilgi öğrenmekten aşırı keyif alır. Genel olarak ilgi alanlarımla ilgili bol kitap okuyorum, roman okumayı çok seven bir insan olmadım. Tam bir "sinefil" olduğumu söyleyebilirim, dizi izlemektense film izlemekten aşırı keyif alırım. Geniş bir film arşivim vardır, IMDB hesabımdan izleyeceğim filmleri takip ederim, blog yazarlarını okurum, ödül törenlerini seyrederim, yaşadığım şehirde film festivalleri olursa kaçırmam gibi gibi.
Ben kendimden bazı fikirler vereyim, belki yararlanmak isteyenler olur. :)
Psikoloji bilimi ile ilgilenenler için kitap önerilerimi ekliyorum. Çok teknik bilgiye kaçmayan, herkesin severek okuyacağı kitaplar bunlar. :)
1) Freud Bu İşe Ne Derdi? - Sarah Tomley (İş Bankası Kültür Yayınları)
2) Hayatı Yeniden Keşfedin - Jeffery Young (Psikonet)
3) Günübirlik Hayatlar - Irvin Yalom (Pegasus Yayınları)
4) Aşık Olmak - Ayala Malach Pines (İletişim Yayınları)
5) Karısını Şapka Sanan Adam - Oliver Sacks (Yapı Kredi Yayınları)
Bunun dışında roman olarak Alper Canıgüz'ün kitaplarını öneririm, kendisi de Boğaziçi mezunu bir psikologtur. :)
Film olarak son zamanlarda vizyonda güzel filmler var, Oscar ödüllerine aday olabilecek tarzda. Ben mesela bu filmleri geçen günlerde düzenlenen Filmekimi'nde seyrettim. Şu anda ve ilerleyen zamanlarda vizyona girecek bu filmler de. Psikoloji bazlı filmler izlemek isterseniz açtığım bir başlık var, oradan yararlanabilirsiniz. Forumun sinema bölümünde "Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri" başlığı tamamen benim önerilerimden oluşan bir liste. Güncel olarak sinemada izleyebileceğiniz önerdiğim filmler ise:
1) The Favourite
2) First Man
3) Roma
4) Burning
5) Shoplifters
6) BlacKkKlansman
7) A Star Is Born
Başka aklıma gelenler olursa eklerim.