- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.541
kızlar kuru soğan dondurulur mu? yada konserve falan gibi bişiiler olur mu?
aslında sıkıntım şu birincisi ev sıcak yaz kış 1 haftaya kalmaz soğanlar bozuluyor, 2.si her yemekte soğan doğramaktan nefret ediyorum:)) şöyle 1 defa alıp doğrayıp her yemekte salça gibi bi kaşık hoop yemeğin içine yada salataya soğan koyabileceğim bi saklama yöntemi var mıdır?
aslında sıkıntım şu birincisi ev sıcak yaz kış 1 haftaya kalmaz soğanlar bozuluyor, 2.si her yemekte soğan doğramaktan nefret ediyorum:)) şöyle 1 defa alıp doğrayıp her yemekte salça gibi bi kaşık hoop yemeğin içine yada salataya soğan koyabileceğim bi saklama yöntemi var mıdır?
benim de merak ettiğim bir konudur kendisi
Ben de geçen hafta sonu nette soğan konservesini buldum. Soğanları yemeklik doğranmış şekilde zeytinyağda kavurup sıcak halde temiz kavonoza koyup ters çevirip bekletiyorsun.
Ben yaptım deneme amaçlı, bakalım iddia edilen gibi mi olacak. Olursa çok işimi görür, çalışırken mutfak işini kolaylaştıran herşeye varım ama hazır hiç bir şeyi almam
Bu arada daha dün akşam yaptım soğan konservesini bugün de düzelttim kavanozu, erken çevirmedim inşallah:26:
Eğer iyi olursa paylaşır mısınızEllerinize sağlık Ben de hazır yiyeceklere karşıyım En iyisi ev yapımı
Genelde bu tarz hazırlanan konserveler 1 gün bekletilse yeterli diye biliyorum
Bende öyle biliyorum ama ilk kez yaptığım için biraz endişe ettim
benm almam lazm kesinlikle istiyooooruuum kışın çok şey çekiyor cnmerikleri yıkıyorum poşetliyim atıyorum buzluğa ben komposto için atıyorum oyüzden çıkarıp tencereye koyup su dolduruyorum kaynatıyorum doğal meyva suyu oluyor içine birazda şeftali atınca daha lezzetli oluyor
ben difrizim yok buzdolabımın difrizini dolduruyorum sadece dolduğu kadar yapıyorum yetiyor bir kış çok kalabalık değiliz
az önce geçti sokaktan 3 kilosu onlira diye hala var
benmki çekmeceli olandan cnm hatta yeni aldım bende 6 çekmeceli diğerlerine göre daha kullanışlı didye düşündüğüm için bundan aldım
[
benm almam lazm kesinlikle istiyooooruuum kışın çok şey çekiyor cnm
ben almaya çalıştım ama gelecek yıla kaldı malesef bu yıl klima aldık çünkü
fiyatları pahalı geldi sizce hangi marka iyidir bende çekmeceli istiyorum
nasl koydn aceba bnde bşeyler yapmak istyrm kış içnbende kış için bamya, taze fasulye ayıklayıp dondurucuya koydum.ayrıca 20 ad.mısır alıp ilave ettim.geçen yılda mısır alıp koymuştum lezzetinden birşey kaybetmedi. :eyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?