Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

kızlar kuru soğan dondurulur mu? yada konserve falan gibi bişiiler olur mu?
aslında sıkıntım şu birincisi ev sıcak yaz kış 1 haftaya kalmaz soğanlar bozuluyor, 2.si her yemekte soğan doğramaktan nefret ediyorum:)) şöyle 1 defa alıp doğrayıp her yemekte salça gibi bi kaşık hoop yemeğin içine yada salataya soğan koyabileceğim bi saklama yöntemi var mıdır?

benim de merak ettiğim bir konudur kendisi

Şöyle bir yöntem varmış soğanları saklamak için hanımlar yemeklere uygun olur ama salatalar için olmaz.

[h=2]Soğan Konservesi/ Fazla Soğanları Saklama Yöntemi[/h]Geçenlerde bir öğrenci kardeşimiz, “Kışın yemek yaparken kolaylık olsun diye soğanları doğrayıp dolaba atsam nasıl olur?” diye sormuştu. Çiğ soğanı kesinlikle dolaba koymayın. İllaki diğer gıdalara kokusu siniyor. Bundan daha garanti bir yöntem varki, o da soğanları pişirerek kullanmak. Nasıl yapıldığını kısaca anlatayım.

Soğan Konservesi

Soğanları yemeklik doğrayıp, biraz zeytinyağıyla yemek yaparken olduğu gibi kavurun. Çok fazla kızartmayın. Hâlâ pişiyorken, temiz kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edin. Soğanı kavanoz yerine saklama kaplarına koyup dondurucuda da saklayabilirsiniz. Özellikle baharda yeşermeye başlayan soğanları değerlendirmek için yapılabilecek güzel bir yöntemdir.
Yemeklerinize konserveden 1 veya 1.5 yemek kaşığı koymanız yeterli olacaktır.
(Cahide Sultan)

benim de merak ettiğim bir konudur kendisi

Bunu bende düşündüm.Marketlerde buzluklarda hazır doğranmış,dondurulmuş,paketli satılıyor ordan aklıma gelmişdi:44:

Ben sık sık değilse de arada fazla doğrayıp kavuruyorum.Daha sonra soğutup,bir saklama kabına koyup buzluğa atıyorumGenelde zeytinyağı kullanıyorumSonra yemek yapacağım çıkartıp kaşıkla biraz alıp gerisin tekrar buzluğa koyuyorum çıkartması zor olmuyor:44:Biraz kavurup denemenizi tavsiye ederim

Ben de geçen hafta sonu nette soğan konservesini buldum. Soğanları yemeklik doğranmış şekilde zeytinyağda kavurup sıcak halde temiz kavonoza koyup ters çevirip bekletiyorsun.
Ben yaptım deneme amaçlı, bakalım iddia edilen gibi mi olacak. Olursa çok işimi görür, çalışırken mutfak işini kolaylaştıran herşeye varım ama hazır hiç bir şeyi almam

Eğer iyi olursa paylaşır mısınızEllerinize sağlıkBen de hazır yiyeceklere karşıyımEn iyisi ev yapımı

[ benm almam lazm kesinlikle istiyooooruuum kışın çok şey çekiyor cnm
benmki çekmeceli olandan cnm hatta yeni aldım bende 6 çekmeceli diğerlerine göre daha kullanışlı didye düşündüğüm için bundan aldım

ben almaya çalıştım ama gelecek yıla kaldı malesef bu yıl klima aldık çünkü
fiyatları pahalı geldi sizce hangi marka iyidir bende çekmeceli istiyorum

Evet ben donduruyorum :)
Geçen hafta 2 kilo soğanı rondoda parçaladım ve buzdolabı poşetlerine koydum. 12 poşet civarı çıktı. Yemek yaparken büyük kolaylık oluyor. Çözülmesini beklemeye bile gerek yok, buzluktan hop tencereye :)

günaydın kızlar bugün pazara çıkıcam kışlık içinbakalım ne alıırsam yazarı buraya ..
kayısı almak istiyorum tabi kaldıysa recel yapmak içim.sert olanlarımı almalıyım..bide 3kişiyiz ne kadar almam lazm....
meyve suyu için oda buzluğa atılıyormu??eger atılıyorsa fazla alıyım

Kızlar hepinizin ellerine kollarına sağlık Rabbim afiyetle huzurla yedirmeyi nasip etsin inşaallah hepinize.Bende çalışan bırıyım hafta sonu, aksamları kolları sıvayıp son gunlerde hazırlamaya çalışıyorum. Bu kış baya hamaratım yapıyorum birşeyler Yaptıklarım ;
KONSERVE
* Yaprak salamurasıyla başladım
* Menemen 500 gr küçük şişeler 34 tane civarı, eşimle bize yetiyor tek pişirmelik.6 tanede misafirlerim için 1 kıloluk şişeler.
* 250 gr kuçuk şişelerle domates sosu hazırladım, yemeklere çorbalara, pizza vs.kullanımı için.
*Patlıcan, kabak kızartılıp domatesle beraber sebzeli menemen hazırladım 5 şişe kadar(ilk kez denedim)
* 6 tane 1 kiloluk şişelere taze fasulye koydum.
KURUTULANLAR
*Nane kuruttum
*Dolma biber kuruttum
*Kayısı kuruttum
DERİN DONDURUCU
* Taze fasulye domatesle az soteleyip poşetlere koyup derin dondurucuya kaldırdım.20 poşet kadar birer pişirimlik.
* 3 kilo kadar patlıcan karnıyarıklık kızarttım.İçerisine domates dılımı,sivri biber ekledım.Kolay olur diye düşündüm.Kızartıcam bıraz daha ıslım kebabı,oturtması için.
*Bezelye 3 kilo kadar.
*Vişne(Anneciğimin bahçesinden)
*Çiğden 2 yemeklık kabak dılımledım yemeği için.(ilk kez denıyorum bakalım)
*Çiğden sivri biber,kırmızı biber dilimledim.(yemek,pilav,salata,pizza vs)için
*Sivri biber kızarttım(fırında, ayrıca yağdada kızarttım bolca)
*Kırmızı biber közledim,poşetledim.
*Patlıcan, kabak küp küp doğradım poşetledım domates sosu ikilisiyle muhteşem olacak
* 4 kılo kadar domates rendelenip poşetledim.(ilkkez dondurucuda denıcem )
*Muffin kalıplarına domates püresi yaptım sonrasına cıkartıp poşetledim 24 tane (ilkkez dondurucuda denıcem )buz kalıbında hazırlanabilinir kuçuk oluyor muffın kalıbı iyi oldu.
YAPACAKLARIM
*Kırmızı biber konservesi
*Salatalık rendelenip derin dondurucuya kaldırılıyormus denemek istiyorum.Deneyen varmı,memnun kalan?
*Turşu
aklıma gelenler bunlar şimdilik kolay gelsin herbirinize kızlar.

Son düzenleme:

ben arcelik aldım bin liraya
diğer beyaz eşyalarımda arçelik olduğu için tercih ettim hangisi daha iyi bilemiyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…