• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

domates sosu hazırladım
taze fasulye
vişne kompostosu
patlıcan közlemesi
biber közlemesi
şeftali kompostosu
taze börülce
dolmalık biber
yaprak sarması

kizlar paylasimlarinizi ilgiyle takip ediyorum. Ben de dondurucu almaya karar verdim. Cekmeceli olanlardan. Hotpoint ariston markanin fiyati baya uygun. Kullanan var mi ya da sizler hangi marka kullaniyorsunuz. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Benim derin dondurucu arçelik,6 çekmeceli.bikaç yıldır kullanıyorum,çok memnunum

barbunya ve bezelyede çiğ atmak hiç sıkıntı olmuyor, ben her sene öyle yaparım.

patlıcanları da forumdan okuduğum kadarıyla fırında közledim, soydum, bir kısmını saplarını kesip bütün, bir kısmını da doğrayıp poşetledim.

bütün patlıcanlardan karnıyarık (közlenmiş patlıcanla süper oluyor), kesilmişleri de yağda az kavurup, sarımsak, tuz ve limonla patlıcan salatası olarak tüketmeyi düşünüyorum.

bende geçmiş yıllarda patlıcanı kızartarak koymuştum fakat yemeklerin tadını bozmuştu
közleyerek kullananlar tadını beğeniyorlar mı

bende patlican kizarttim gectigimiz haftasonu...2 seferlik karniyariklik ve bir kac ogunlukte oyle kizarttim...benimki kistan degilde tembellikten..birde her seferinde kizartma kokusunu sevmiyorum ben...bu yuzden boyle birsey yapiyorum...ilk defa kendim yaptim boyle umarim tadi yerinde kalir.

bende patlican kizarttim gectigimiz haftasonu...2 seferlik karniyariklik ve bir kac ogunlukte oyle kizarttim...benimki kistan degilde tembellikten..birde her seferinde kizartma kokusunu sevmiyorum ben...bu yuzden boyle birsey yapiyorum...ilk defa kendim yaptim boyle umarim tadi yerinde kalir.

kızartılmış patlıcanın dondurucuya konulması zararlıymış. ? bilginiz var mı sizin ?

kızartılmış patlıcanın dondurucuya konulması zararlıymış. ? bilginiz var mı sizin ?

boyle birseyin var oldugunu bilsem yapmazdim, ama bilgim yok... gunestede kurutmayin birsey deniyor..gunesle direkt temas ettigi icin..eskiden normal olan hersey maalesef zararli ilan ediliyor..gercekten zararli mi acaba?

Cnm. Yemeğe nasıl konuyacaksan o şeklide doğra , poşetle at dolaba ... Bazısı hafıften sıcak suda rengı dönenceye kadar. Tutup şokları öyle koyuyor .. Ama ben kurutulması taraftarıyım .. O şeklide daha sağlıklı ve lezzetli oluyor ve çok çabuk kuruyor zaten ...

arkadaşlar patlıcan yemeklerini nasıl yapıyorsunuz
közlenmiş olarak yapılan yemekler haricinde
örneğin türlü, patlıcan oturma, tencere kebabı ve musakka gibi yemekler (küp ve yuvarkl şekilde doğruyorum yemek türüne göre)
ben önceden hafif yağda kavurarak yapıyordum tadı güzel oluyordu
ama yağda kavurarak zararlı olduğunu duydum
bazı kişiler fırında közleyerek diyorda benm bahsettiğim yemeklerde nasıl olacak ki
közlenmiş patlıcan yumuşar nasıl küp şeklinde doğrayacam
yada başka alternatif yolu yok mu?
bir de denemek için 2 yemeklik yaptım patlıcanları şoklama usulu ile ama rengi karardı
tadı nasıl olur bilmiyorum denemedim ama
başka yol bulamazsam yıne hafif yağda kavurup atacam dondurucuya.

arkadaşlar patlıcan yemeklerini nasıl yapıyorsunuz
közlenmiş olarak yapılan yemekler haricinde
örneğin türlü, patlıcan oturma, tencere kebabı ve musakka gibi yemekler (küp ve yuvarkl şekilde doğruyorum yemek türüne göre)
ben önceden hafif yağda kavurarak yapıyordum tadı güzel oluyordu
ama yağda kavurarak zararlı olduğunu duydum
bazı kişiler fırında közleyerek diyorda benm bahsettiğim yemeklerde nasıl olacak ki
közlenmiş patlıcan yumuşar nasıl küp şeklinde doğrayacam
yada başka alternatif yolu yok mu?
bir de denemek için 2 yemeklik yaptım patlıcanları şoklama usulu ile ama rengi karardı
tadı nasıl olur bilmiyorum denemedim ama
başka yol bulamazsam yıne hafif yağda kavurup atacam dondurucuya.

ben patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda en az bir saat beklettikten sonra suyunu süzüp yıkıyorum sonra önceden haşlayıp kabuklarını soyduğum ve doğradığım domateslerin içine ekleyip azıcık tuzda ekleyerek patlıcanlar haif yumuşayıncaya kadar pişiriyorum sonra tepsiye döküp soğuduktan sonra poşetleyip derin dondurucuya atıyorum sivri biberleride robotta çekip domates ve patlıcana ekliyorum bu arada.kışın yemek yapacağım zaman soğanı yağda kavuracam sarımsaklarını ekleyecem ve patlıcanlarımı tencereye ekleyecem 10 dakka yemek hazırdır.:34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

bezelye,fasulye bamya,çarliston biber,patlıcanları attık dolaba ayrıca menemenlık yaptık 18 kavanoz oldu,erik vişne marmelatları yaptık,biberleri kuruttuk,yarında tarhana yapacağız inşallah :)

Son düzenleme:
Back
X