Kızlar hepinizin ellerine kollarına sağlık Rabbim afiyetle huzurla yedirmeyi nasip etsin inşaallah hepinize.Bende çalışan bırıyım hafta sonu, aksamları kolları sıvayıp son gunlerde hazırlamaya çalışıyorum. Bu kış baya hamaratım yapıyorum birşeyler

Yaptıklarım ;
KONSERVE
* Yaprak salamurasıyla başladım
* Menemen 500 gr küçük şişeler 34 tane civarı, eşimle bize yetiyor tek pişirmelik.6 tanede misafirlerim için 1 kıloluk şişeler.
* 250 gr kuçuk şişelerle domates sosu hazırladım, yemeklere çorbalara, pizza vs.kullanımı için.
*Patlıcan, kabak kızartılıp domatesle beraber sebzeli menemen hazırladım 5 şişe kadar(ilk kez denedim)
* 6 tane 1 kiloluk şişelere taze fasulye koydum.
KURUTULANLAR
*Nane kuruttum
*Dolma biber kuruttum
*Kayısı kuruttum
DERİN DONDURUCU
* Taze fasulye domatesle az soteleyip poşetlere koyup derin dondurucuya kaldırdım.20 poşet kadar birer pişirimlik.
* 3 kilo kadar patlıcan karnıyarıklık kızarttım.İçerisine domates dılımı,sivri biber ekledım.Kolay olur diye düşündüm.Kızartıcam bıraz daha ıslım kebabı,oturtması için.
*Bezelye 3 kilo kadar.
*Vişne(Anneciğimin bahçesinden)
*Çiğden 2 yemeklık kabak dılımledım yemeği için.(ilk kez denıyorum bakalım)
*Çiğden sivri biber,kırmızı biber dilimledim.(yemek,pilav,salata,pizza vs)için
*Sivri biber kızarttım(fırında, ayrıca yağdada kızarttım bolca)
*Kırmızı biber közledim,poşetledim.
*Patlıcan, kabak küp küp doğradım poşetledım domates sosu ikilisiyle muhteşem olacak

* 4 kılo kadar domates rendelenip poşetledim.(ilkkez dondurucuda denıcem )
*Muffin kalıplarına domates püresi yaptım sonrasına cıkartıp poşetledim 24 tane (ilkkez dondurucuda denıcem )buz kalıbında hazırlanabilinir kuçuk oluyor muffın kalıbı iyi oldu.
YAPACAKLARIM
*Kırmızı biber konservesi
*Salatalık rendelenip derin dondurucuya kaldırılıyormus denemek istiyorum.Deneyen varmı,memnun kalan?
*Turşu
aklıma gelenler bunlar şimdilik kolay gelsin herbirinize kızlar.