Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

valla bilemedim ,damak tadı olarak bilemedim yani,ben ve ailem çok karışık yemekleri pek sevmeyiz
ama siz seviyor olabilirsiniz eğer bozulmadan muhafaza edersen güzel olabilir
ben biber ve domatesi ayrı patlıcan ve kırmızı biberi ayrı yapıyorum.
patlıcan ve her türlü biberi ya közleyip yada kızartıp dondurucuya atıyorum

bezelye,yeşil fasulye,patlıcan,biber attım deepfreze
baya biber kuruttum.tarhana yaptım,acı biber turşusu,menemenlik yaptım 10 kavanoz falan yeter galiba.aslında çok bile ama

Son düzenleme:
bende dun dolmalik biberler vardi onlari dogradim pizza filan yapmak icin iyi oluyor. posetleyip buzluga attim.

birde 1 paket kadar aci tursuluk biber vardi onlari ince ince dogradip posetleyip dolaba attim.

lahmacun filan yapmak istedigimizde cikarip azar azar katariz

haricinde ise domates konservesi yapmistim..bu guzel oldu.

birde nektarin ve erik hosafi konservesi ama maalesef bunlar tutmadi maalesef doktum hepsini

arkadaşlar buzluğa haşlanmış patates konmuyormuş, deneyerek öğrendim berbat olmuştu çıkardığımda, içi su dolmuş:44:
hatta kızartmalık patates de konmuyormuş. onu da kızartamadım. marketlerdeki nasıl oluyor anlamadım :44: ne zormuş mutfak işi.

artı arkadaşlar ben yaklaşık bir hafta önce kırmızı biber közledim. ama vakit bulup da bir türlü soyup dondurucuya koyamadım. epey sulandı tabi. dün soyup koydum. soydum, yıkadım, sonra da poşetlere koydum. şimdi sorum şu ki poşetlere koyarken hafif ıslaktı yıkadığım için, bir şey olur mu sizce? ben lezzetinin kaldığını pek sanmıyorum gerçi, bir hafta dolapta durdu. çok sıkıcı yaaa ev işi yapmak kötü olursa da üzülmücem, alt tarafı salata yapacaktım nasılsa diyorum.

şimdi patlıcanlar duruyor. onları nasıl koyucam dondurucuya geçmiş sayfaları okumak istemiyorum, biri yazabilir mi :44:

ben bu sene az az alarak yaptım.
yeşil biber kuruttum. 3-4 porsiyonluk kurudu.

domatesi mini doğrayıp, ufak ebatta poşetlere, az koyarak attım dolaba.

domatesi rondolayıp, iyi maden suyu şişelerine koydum(plastik,yeşil). ısıl işlem uygulamadım. dondurucuya yolladım. kışın, çözdükten sonra yemeklerde kullanıyorum. 1 hafta açözülmüş halde buz dolabında dayanıyor.

kabağı yemeklik doğrayıp buzluğa attım.

kırmızı biber közledim, dondurucuya attım.
asma yaprağı tuzlayıp, haşlamadan dondurucuya attım. yeni öğrendim, ama sonucu nasıl olur bilemiyorum.
dolmalık biber dolaba koydum.

bu hafta sonundan sonra son patlıcanlardan dolaba kaldırıcam. biraz daha yoğunlaşacağım. domates ve bibere yoğunlaşmayı düşünüyorum. bir de turşu yapacağım inşAllah.

Son düzenleme:

büyük ihtimalle buzlu olarak çıkacak kırmızı biberlerin. ezme gibi salatalarda kullanabilirsin çok ezik olursa.
patlıcanı kızartıp koyabilirsin. karnıyarık-imam bayıldı tarzı seviyorsanız uzunca kızartın. yemeklik istiyorsanız bir patlıcanı üçe-dörde bölerek kızartabilirsiniz.
fırında közleyip,soyup biraz da doğrayınca salata-meze yapmaya çok işe yarıyor.
ufak doğrayıp da atabilirsin, türlü ya da kazan kebabı gibi yemeklerde atılabilirsin.

ben bu kadarını biliyorum.

teşekkür ederim cevap şipşak geldi :)) kızartayım o zaman. biberle de tarator mu ne deniliyor, ondan yapıcam zaten inşallah :)

bi öneri de bendensivri biberleri az yağda hafif kızart soğuyunca poşetleyip kaldır buzluğa, kışın çıkarıp tavada biraz çeviriyosun.güzel oluyo.

bi de kahvaltılık sos.bunu herkes beğeniyo. domates, acı yeşil biber, kırmızı biber rondodan geçir. zeytinyağı tuz ekle. kaynat.sıcakken kavanozlara koy.buzdolabında durması yeterli...

kızlar dün pazardan mısır aldım.hangi işlemlerden geçirip dondurucuya atabilirim?kaynatıp mı yoksa sertken taneleyip mi,sizler nasıl yapıyorsunuz?

kızlar dün pazardan mısır aldım.hangi işlemlerden geçirip dondurucuya atabilirim?kaynatıp mı yoksa sertken taneleyip mi,sizler nasıl yapıyorsunuz?
Ben mısırları güzelce haşladım. Ufak pratik bir alet var tanelemek için. Onunla taneledim. Buzluğa koydum bir kaç poşet. Çorbalarda kullanıyorum ben

70 küçük kavanoz menemenlik yaptım
Yemeklere ve domates çorbası için hazır oluyor
Biber patlıcan fasulye kuruttum
Dondurucuyada yeşil fasulye bamya bezelye vişne közlenmis biber patlıcan
Rendeldnmis salatalık cacik için iyi olur bizccacigi cok seviyoruz

ben hiç bi işlem yapmadan koydum
kışın direk haşlayıp tuzlayıp yeriz
ablam öyle koyar ondan bende öyle koydum
bu yıl ilk defa koydum bende

sosu bende denedim canım bu yıl 10 kavanoz falan oldu sanırım benimde
sıcakken ağzını kapattıysan şimdilik dolaba gerek yok açtıktan sonra koyarız dolaba bozulmasın diye

eyvah taze fasulye çğ koydum dolaba ozaman vakit geçmeden yeniden alıp haşlamalıyım dimi çiğden olmuyormu?

Konserve olarak saklanabilecek diğer tariflerimizide paylaşalım. Çalışan bayanlar için pratik olabilecek pişirilmiş yemek konservesi yapanları duydum birde kışın yenilebilecek taze meyve tadında meyve saklayanlar varmış

canım ben geçtiğimiz yıl salkatalık rendeleyip koymuştum ,amma velakin tadı çok tuhaftı
allahtan az yapmışım dedim bir daha da yapmadım ,kısaca tarif etsen nasıl koyduğunu

ayrıcabir şey daha sormak istiyorum ,sizlerinde fikirlerini almak için:26:

1 kilo bamya aldım fakat ilk kez aldığım için ayıklamayı bilmiyordum, eltime sordum nasıl ayıklanır diye
o da dedikiçok azıcık baş kısmından alıcan
bende tutup öyle yaptım ,yani minicik sap kısmı varya ordan azıcık aldım güya temizlemiş oldum
daha sonra nete baktığımda huni şeklinde temizlendiğini öğrendim
ama artık çok geç difrize atalı 3 veya 4 hafta oldu

sorum şu:bu benim zavallı bamyaları difrizden çıkardıktan sonra temizleyebilirmiyim ?
yoksa olduğu gibi pişirmemin bir sakıncası yokmu ?
cevaplarınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…